Ο γιος της Άννας Διαμαντοπούλου, Χάρης Σαβαλάνος, ο οποίος είναι στιχουργός, μίλησε για τη σχέση με τη μητέρα του.
"Η μαμά μου ήταν στο εξωτερικό και μου έδωσε το task να παίρνω λέξεις και να κάνω ομοιοκαταληξία. Έμαθα να εκφράζομαι μέσα από αυτό. Έχω γράψει το ‘Αφού σε βρήκα, δε σε αφήνω’ και το ‘Σ’ αγαπάω γιατί’, το ‘Ελεύθερος’. Έγραψα το ‘Ελεύθερος’ γιατί με πονούσε η κατάσταση στη χώρα μου, ήμουν φοιτητής το ‘12 – ’13 τότε η Ελλάδα περνούσε μια δοκιμασία".
"Δε θα μπορούσα να είμαι στην πολιτική. Αυτό που έμαθα από την πορεία της μητέρας μου είναι ότι η πολιτική θέλει γερό στομάχι και να βάζεις το εγώ σου κάτω από το κοινό συμφέρον και την πατρίδα, ακόμα και όταν η πατρίδα μπορεί να μη σου φέρεται με τον καλύτερο τρόπο. (…) Είχαν μαζευτεί έξω από το σπίτι μας καμιά 20αρια άνθρωποι με το πανό τους ήρεμα χωρίς να παρεκτραπούν, μια κυρία κατάλαβε ποιος ήμουν και μου φώναξε αν θέλεις να αλλάξεις μάνα υιοθετούμε και παιδιά".
Όπως λέει ο ίδιος συγκινημένος "νιώθω τυχερός που έχω μητέρα την Άννα Διαμαντοπούλου. Νιώθω τυχερός όχι για το πολιτικό πρόσωπο Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά για τη μάνα μου".
Ο ίδιος μιλώντας και για την υποψηφιότητα της μητέρας του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είπε πως "την στήριξα με ό,τι είχα και ήταν αυτό που έλεγε η καρδιά της".