"Χείμαρρος" ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης για τη σεξουαλική παρενόχληση: Να με καλέσει ο Εισαγγελέας να τα πω και εγγράφως

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης τοποθετήθηκε στις καταγγελίες για παρενόχληση και κακοποίηση στο χώρο του θεάματος - Η προσωπική εμπειρία του ηθοποιού

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
καλφαγιάννης

Εντονα φορτισμένος με συναισθηματικό λόγο εμφανίστηκε ο ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης στο Πρω1νό σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο ηθοποιός υπήρξε καθηλωτικός στη συνέντευξή του στο Πρωινό στέλνοντας μήνυμα σε αυτούς που θεωρείται ότι επιβάλλονταν με ανάρμοστο τρόπο στους υφιστάμενους τους λέγοντας ότι "εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει και έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει το γνωρίζετε καλά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και φοβόμαστε να τα πούμε. Τα ξέρουμε όλοι με τον τρόπο που ο καθένας τα έχει ζήσει. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει και για πράγματα που υπήρξα μάρτυράς μαρτύρων. Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μη μπορούμε να μιλήσουμε γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που θα πούμε κάποια πράγματα. Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για αυτούς που υπήρξαν θύματα, για αυτούς που αντισταθήκαν στο να υπάρξουν σεξουαλικά θύματα, αλλά υπήρξαν θύματα μιας βίας ψυχολογικής, ηθικής, επαγγελματικής σε εξουθενωτικό σημείο. Και υπήρξαν και άτομα που ίσως ήταν τα πιο βαθιά ψυχικά βιασμένα άτομα που ήταν δίπλα στους θύτες.
καλφαγιάννης

Δεν θα μιλήσω και δεν θα υπερασπιστώ κανέναν. Υπάρχει μια ευαισθησία. Πόσοι άνθρωποι που μπορούσαν να μιλήσουν που ήταν δίπλα στους θύτες, αλλά είχαν βιοποριστικό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Το ξέρετε καλά εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει και έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει το γνωρίζετε καλά. Κι όχι μόνο εγώ, αλλά κι όλοι όσοι βγαίνουν και τους ακούτε, γνωρίζετε τι έχουν κάνει. Δεν χρειάζεται να τα πούμε.

Αν βγούμε και τους φωτογραφίσουμε τους δίνουμε βήμα και πάτημα να μηχανεύονται σχέδιο διαφυγής.

Έχω υπάρξει κι εγώ, όχι θύμα γιατί δεν το επέτρεψα, μια παρουσία που προκάλεσε κάποιους ανθρώπους. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες ή ηθοποιούς, μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν και ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Νιώθουν τόση λαγνεία για την άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματα που γίνεται αρρώστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή την αρρώστια την έζησα. Απορώ με κάποια πράγματα που δεν λέγονται και δεν ακούγονται. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται. Πρέπει να είμαι μόνο βιαζόμενος, ή θύμα, ή μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού.

Δεν με καλύπτει το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί δεν επέτρεψα να προχωρήσει στη σεξουαλική κακοποίηση. Θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Ακόμα κι όταν έχεις υποστεί ψυχική βία σε άκρατο βαθμό, γιατί όταν δεν ενδώσεις στην αρρώστια τους για σεξουαλική κακοποίηση, αρχίζει μετά ένα σχέδιο της ολικής εξόντωσής σου. Και δε μιλάω μόνο για μένα, αλλά και για νέα παιδιά που μπήκαν στο θέατρο με χαρά, όχι κουβαλώντας ένα τραύμα τόσο σημαντικό ώστε να χρησιμοποιηθεί και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιταχθούν με άλλο τρόπο. Είναι μια βαθιά του ανάγκη από τη στιγμή που δεν ενέδωσες ή δε σιώπησες ή δεν έφυγες από το χώρο του, να υπάρξει μια ολική εξόντωση.

καλφαγιάννης

Αν με καλέσει Εισαγγελέας θα πάω πρώτος. Όταν με πήρε συνεργάτιδά σας, της είπα πως πρώτα θέλω να πάω να τα πω στον Εισαγγελέα ενόρκως και εγγράφως. Και για αυτούς που ακούμε τώρα, κάποιους και έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη και έχω υποστεί τη βία και τη δράση τους απέναντι μου. Και εγώ τους έκλεισα τις πόρτες όταν με πήραν δεύτερη φορά που ήμουν αναγνωρίσιμος. Γιατί αυτό πούλαγαν το "έλα, για να γίνεις". Όταν λοιπόν υπάρχει μια αναγνώριση από το κοινό, ήρθαν και μου έκαναν οι ίδιοι πρόταση, τους είπα δεν ντρέπεστε να με παίρνετε τηλέφωνο, να μην τολμήσετε να ασχοληθείτε ξανά μαζί μου.

Μην νομίζετε ότι λειτουργούν και κατά μόνας, υπάρχουν συνεννοήσεις και το ξέρουν πολλά παιδιά.

Υπάρχει μια τρελή ευκαιρία να μην τους κάνουμε τη χάρη. Δε θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες. Η βία δεν έχει ένα φύλο.

Ήρθε η ώρα να νιώσουν λίγο από τον φόβο που προσπάθησαν να χαρίσουν σε όλους εμάς που βρεθήκαμε στον δρόμο τους. Ήρθε η ώρα που αυτοί που κάθε μέρα, ξυπνάνε και κοιμούνται, αν κοιμούνται, με τον φόβο να ακουστεί το όνομά τους, να κλειστούν στα σπίτια τους και να ντρέπονται να βλέπουν στα μάτια τον οποιονδήποτε. Είναι μια μεγάλη νίκη.

Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος και καθόλου φοβισμένος. Διότι η κόρη μου και ο γιος μου, έχουν κερδίσει. Τώρα μπορώ να τα φέρω σε ένα περιβάλλον που πιστεύω πως θα είναι ασφαλή. Διότι στα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια κανένας από αυτούς δεν θα τολμήσει να κοιτάξει γλυκά κάποιο παιδί. Είτε είναι ανήλικο, είτε στη φάση που κυνηγάει τα όνειρά του. Γιατί με το που το κάνει θα γυρίσει το διπλανό του να το πει και αυτός ο άνθρωπος θα εξαφανιστεί. Είναι μεγάλη ανάγκη να χαρούμε επιτέλους.

καλφαγιαννησ

Έρχεται η ώρα να πανηγυρίσουμε. Να διαμορφώσουμε το χώρο όπως θέλουμε με πραγματική παιδεία και έναν πολιτισμό που θα φέρνει τους ανθρώπους να δουν τα είδωλα που πραγματικά πιστεύουν ότι έχουν την ίδια αίσθηση με αυτούς και όχι κάποια κατασκευασμένα είδωλα που τόσα χρόνια λυμαίνονται αυτή τους την ανάγκη για εξουσία.

Για αυτό σας λέω, να υπάρξουν τα παιδιά που μπορούν αυτή τη στιγμή να τα καταγγείλλουν, δηλαδή αυτοί που έχουν υποστεί βιασμό ή που έχουν βρεθεί μπροστά σε τέτοιες εικόνες, αλλά παράλληλα κι όλοι οι άλλοι που έχουμε αντισταθεί και είμαστε χαρούμενοι που έρχεται η ώρα να γλεντήσουμε, ας λειτουργήσουμε παράλληλα μαζί με το νομοθετικό πλαίσιο και τον κύριο Μητσοτάκη. Κύριε Μητσοτάκη δώστε εντολή να σχηματιστεί ένα καινούργιο πλαίσιο, μια ανεξάρτητη αρχή με πλήρη προστασία να πηγαίνουν όλα τα θύματα και να καταγγέλλουν αυτό που έγινε. Και μετά με τη μέθοδο της ταυτοποίησης να καταλήγουν σε ετυμηγορία. Αν μείνουμε στους νόμους που υπήρχαν σημαίνει ότι δεν αλλάζουμε. Οι άνθρωποι κάνουν τους νόμους. Ήρθε η ώρα να τους ξαναγράψουμε. Μόνο και μόνο για τα παιδιά μας, που θα πάνε στην άθλησή τους, ή στον πολιτισμό τους, στο θέατρο στη ζωγραφική τους, χωρίς καν να σκεφτούν ότι μπορεί κάποιος να παρενοχλήσει" είπε, μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ 25 Φεβ 2021 | 21:58

Άντριου Κουόμο: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση - Το φιλί και η πρόταση για στριπ πόκερ

Πρώην οικονομική σύμβουλος του Κουόμο η γυναίκα που τον κατήγγειλε.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ 25 Φεβ 2021 | 21:20

Μπιμπίλας: Νέες καταγγελίες- Φαίνεται θα καταθέσουμε και άλλο φάκελο στην εισαγγελία

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωρίζει περιπτώσεις ηθοποιών που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και διστάζουν να το αναφέρουν φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΝΟΣ, ΘΥΜΟΣ, ΘΛΙΨΗ» 25 Φεβ 2021 | 14:40

Η Παναγιώτα Βλαντή "καρφώνει" τον Κώστα Σπυρόπουλο: Με παρενόχλησε σεξουαλικά όπως την Μπότση και τη Λάμπρη

"Δεν γινόταν να μη ταχθώ με αυτά τα κορίτσια, γιατί ζήσαμε το ίδιο πράγμα" τονίζει η Παναγιώτα Βλαντή.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ 24 Φεβ 2021 | 21:50

Σταμάτης Γαρδέλης: Δέχθηκα πολλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις και πλήρωσα τις συνέπειες

Ο Σταμάτης Γαρδέλης αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από άνδρες και από γυναίκες.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ» 24 Φεβ 2021 | 20:47

Μιμή Ντενίση: Η προσοχή στα θύματα, όχι στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων

Η Μιμή Ντενίση υπογραμμίζει πως δεν είναι κατάλληλη ώρα για επιθέσεις και εκδικητικές συμπεριφορές

«ΛΟ-ΛΑ, ΝΑ ΕΝΑ ΜΗ-ΛΟ» 24 Φεβ 2021 | 20:32

Τουμασάτου κατά Κούγια: "Αφού η δικογραφία είναι τηλεγράφημα γιατί θέλει τόσες μέρες να τη μελετήσει;"

Αναφορικά με την τοποθέτηση του ποινικολόγου ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δ. Λιγνάδη στηρίζεται σε αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ 24 Φεβ 2021 | 16:12

Εξοργισμένος ο Βασίλης Ζούλιας: "Κύριε Κούγια, μαζευτείτε… Υπάρχουν επαγγελματίες ηλίθιοι σαν κι εσάς"

"... Μεγάλη απογόητευση. Ο πάτος που ζούμε έχει πάτο τελικά; Αυτό αναρωτιέμαι. Πόσο ακόμη; Πόσο;" ανέφερε ο Βασίλης Ζούλιας

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΗ 24 Φεβ 2021 | 15:53

Παρασκήνιο: Πώς 2 γυναίκες ηθοποιοί που έπεσαν θύματα βιασμού από γνωστό πρωταγωνιστή, πείστηκαν να μιλήσουν σε δικηγόρο

Οι δύο γυναίκες φέρεται να γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τις άγριες διαθέσεις του ηθοποιού – σκηνοθέτη, αλλά ακόμα δεν μπορούν να ξεπεράσουν όσα έζησαν.

ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 24 Φεβ 2021 | 14:09

Λαμία: Έβαλε χέρι στην υπάλληλο του και συνελήφθη - Συνελήφθη ο 30χρονος εργοδότης

Καταγγελία εργαζόμενης για σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της στη Λαμία.

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ 24 Φεβ 2021 | 08:53

Ποιος είναι ο πασίγνωστος ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό - Ο φάκελος του ΣΕΗ πάει στον εισαγγελέα

Νέα καταγγελία πρώην ηθοποιού για βιασμό της από πασίγνωστο πρωταγωνιστή.

"ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ" 23 Φεβ 2021 | 21:51

Νέα καταγγελία σοκ - Πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό: "Αν μιλήσεις θα σε καταστρέψω"

Νέα καταγγελία για βιασμό από πασίγνωστο ηθοποιό - Στην καταγγελία προχωρά ηθοποιός η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό

" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ" 23 Φεβ 2021 | 19:26

Ρένος Ρώττας: Ο Λιγνάδης ήταν το είδωλο μου, το μόνο που του χρωστάω είναι δύο μπούφλες

Ο Ρένος Ρώττας, που αποφοίτησε από την σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2014, υποστήριξε πως μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι χρωστάει στον κ. Λιγνάδη

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 23 Φεβ 2021 | 19:06

Πασχάλης Τσαρούχας: Όποιος γνωρίζει κάτι και δε μιλά, απλώς εγκληματεί - Σοκάρει το σκίτσο που ανήρτησε

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ καταθέσει την Τετάρτη στον Εισαγγελέα