Χέμινγουέι προς Ντίντριχ: Σε θέλω γυμνή και μεθυσμένη

«Θα σε έβαζα γυμνή και μεθυσμένη στη σκηνή και θα έβγαζα τα ρούχα μου για να σε σκεπάσω» αναφέρει η ερωτική επιστολή του μεγάλου Συγγραφέα προς τη Γερμανίδα Ντίβα - Βγαίνει σε δημοπρασία

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μια σουρεαλιστική ερωτική επιστολή του Ερνεστ Χέμινγουεϊ προς την Μάρλεν Ντίντριχ όπου την αποκαλεί «Kraut» (λάχανο στα γερμανικά) και την υπογράφει ως «Papa» (έτσι τον αποκαλούσε εκείνη) βγαίνει σε δημοπρασία και η τιμή της αναμένεται να ανέλθει στα 50.000 ευρώ.

«Αν ήμουν ο σκηνοθέτης, ίσως να σε έβαζα να πέφτεις νεκρή ή από ένα κανόνι πάνω στη σκηνή, μεθυσμένη. Και καθώς θα έπεφτες στη σκηνή μεθυσμένη και γυμνή θα εμφανιζόμουν από το βάθος φορώντας επίσημο ένδυμα, θα έβγαζα τα ρούχα μου για να σε σκεπάσω...»

Η Ντίντριχ και ο Χέμινγουεϊ γνωρίστηκαν το 1934 σε μια κρουαζιέρα από το Παρίσι προς την Νέα Υόρκη και από τότε έγιναν αχώριστοι φίλοι. Δεν έγιναν ποτέ εραστές (τουλάχιστον έτσι γνωρίζουμε) ωστόσο αντάλλασσαν αλληλογραφία με επιστολές γεμάτες από ερωτική επιθυμία και στοργή.

Ο Χέμινγουεϊ είπε κάποτε ότι οι δυο τους ήταν θύματα ενός ασυγχρόνιστου πάθους, καθώς όταν εκείνος έψαχνε για αγάπη εκείνη είχε δεσμό και όταν εκείνη αναζητούσε σύντροφο εκείνος ήταν δεσμευμένος.

Η επιστολή ξεκινά με τον Χέμινγουεϊ να απαντά στα παράπονα της Ντίντριχ για μια παράστασή της στο Λας Βέγκας, λέγοντας τι θα έκανε αν εκείνος ήταν ο σκηνοθέτης της:

«Αν ήμουν ο σκηνοθέτης, θα γινόταν κάτι μυθιστορηματικό, ίσως να σε έβαζα να πέφτεις νεκρή ή από ένα κανόνι πάνω στη σκηνή, μεθυσμένη. Και καθώς θα έπεφτες στη σκηνή μεθυσμένη και γυμνή θα εμφανιζόμουν από το βάθος φορώντας επίσημο ένδυμα, θα έβγαζα τα ρούχα μου για να σε σκεπάσω...»

«Σ' αγαπώ πολύ και δε θα ήθελα ποτέ να εμπλακώ επαγγελματικά μαζί σου όπως σου έγραψα από την πρώτη στιγμή»

Το γράμμα γράφτηκε το 1955, περίπου 6 χρόνια πριν την αυτοκτονία του συγγραφέα, τότε που συμμετείχε στην ταινία «Ο Γέρος και η Θάλασσα» και θα δημοπρατηθεί μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα της Ντίντριχ.

Στη συνέχεια της επιστολής γράφει: «Σ' αγαπώ πολύ και δεν θα ήθελα ποτέ να εμπλακώ επαγγελματικά μαζί σου, όπως σου έγραψα από την πρώτη στιγμή. Κανένας από τους δυο μας δεν έχει μέσα του το γονίδιο της πόρνης, όσο χρειάζεται για κάτι τέτοιο. Και μετρώ αρκετές υπέροχες πόρνες ανάμεσα στους υπέροχους φίλους μου, δεν θέλω να κατηγορηθώ ότι έχω κάτι εναντίον τους».

Το γράμμα τελειώνει με τη φράση «σ' αγαπώ πάντα».

Πίσω από αυτή την τρυφερή και συνάμα προκλητική επιστολή του μεγάλου Συγγραφέα προς τη Γερμανίδα Ντίβα, μοιάζει να κρύβεται μια ιστορία αγάπης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Υποβολή προσφορών για την επιστολή αλλά και για άλλα αντικείμενα της Ντίντριχ που βγαίνουν προς πώληση θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για είκοσι ημέρες σε αυτή τη διεύθυνση: www.auctionmystuff.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook