Ζήστε «1.000 και μια νύχτες» στο παλάτι της Σίσσυ στη Βιέννη

Η κρίση χτυπά όλο και περισσότερους γαλαζοαίματους, οι οποίοι ενοικιάζουν τα παλάτια τους έναντι της ανάλογης αμοιβής - Περάστε μία ή και 1.000 νύχτες στο παλάτι της Αυτοκράτειρας Σίσσυ

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η οικονομική κρίση ωθεί όλο και περισσότερους γαλαζοαίματους να εκμεταλλευτούν οικονομικά τις ιδιοκτησίες τους, οι οποίες από άπιαστο όνειρο ζωής και σύμβολα επίδειξης χλιδής, πλούτου και άνετης ζωής, γίνονται προσιτές σε όλους έναντι της ανάλογης αμοιβής.

Το πολυτελές παλάτι θα ανοίξει τις πύλες του σε τουρίστες που θέλουν να περάσουν μια ή και περισσότερες νύχτες, εκεί όπου κοιμήθηκαν ο Φραντζ Τζόζεφ και η Αυτοκράτειρα Σίσυ

Ένα από τα πιο ωραία παλάτια του κόσμου, πρόκειται σύντομα να ανοίξει τις πύλες του στους κοινούς θνητούς. Πρόκειται για τα Ανάκτορα Σενμπρούν (Schloss Schönbrunn) είναι ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από το 18ο αιώνα έως το 1918, στην Βιέννη της οποίας και αποτελεί σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης με 6,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Τόσο το κτιριακό συγκρότημα όσο και οι κήποι μαρτυρούν τις αλλοτινές δόξες της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Το πολυτελές παλάτι θα ανοίξει τις πύλες του σε τουρίστες που θέλουν να περάσουν μια ή και περισσότερες νύχτες, εκεί όπου κοιμήθηκαν ο Φραντζ Τζόζεφ και η Αυτοκράτειρα Σίσυ. Το διαμέρισμα που μέχρι πρόσφατα προοριζόταν για στενούς συγγενείς, από τις 30 Απριλίου ανοίγει τις πόρτες του με αντίτιμο 700 ευρώ τη βραδιά.

Όσοι επιθυμούν να βιώσουν το απόλυτο αυτοκρατορικό μεγαλείο – και διαθέτουν τα ανάλογα χρήματα – μπορούν να απολαύσουν ανέσεις όπως προσωπικό μπάτλερ, άμαξα με άλογο αλλά και ιδιωτικό σεφ.

 

Φωτογραφίες: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook