Ζ.Κωνσταντοπούλου: Η νύφη ήταν χορευταρού!

Οι φίλες της έντυσαν νύφη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι καλεσμένοι έφαγαν χαλβαδόπιτες, η μπομπονιέρα ήταν προς τιμή του γαμπρού και η ίδια χόρευε μέχρι το πρωί!

zkwnstantopoulou-i-nufi-itan-xoreutarou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δέκα χρόνια μετά την αρχή της σχέσης τους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Απόστολος Μάντης είπαν το μεγάλο και επίσημο «ναι», το πιο σημαντικό της κοινής ζωής τους.

Το ζευγάρι ενώθηκε ενώπιον Θεού και ανθρώπων στο ναό των Αγίων Αναργύρων στα Λουτρά Αιδηψού, με έναν παραδοσιακό γάμο, με παρισταμένους τους συγγενείς, τους φίλους και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που έφτασε στον Ιερό Ναό συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα. Όλα ήταν τακτοποιημένα, η συγκίνηση κυριαρχούσε, η κακλή διάθεση των παρευρισκομένων περίσσευε και η νύφη ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο- δεν υπάρχει και άλλη επιλογή όταν η νύφη είναι η μαχητική Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι ξεχωριστές στιγμές του γάμου της Ζωής Κωνσταντοπούλου

-Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάστηκε στο σπίτι που διατηρεί η οικογένεια στα Λουτρά Αιδηψού, τόπο καταγωγής της μητέρας της Λίνας Αλεξίου. Το σπίτι ήταν γεμάτο από τις φίλες της, παραδοσιακά τραγούδια ακούγονταν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τα γέλια ακούγονταν στον δρόμο. Στο σπίτι βρισκόταν και ο πατέρας της νύφης, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

-Η καθυστέρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να φύγει από το σπίτι για να συναντήσει τον μέλλοντα σύζυγό της ήταν μεγάλη, αφού άγγιξε τη μιάμιση ώρα! Άνθρωποι παό το περιβάλλον της βουλευτού, που βρίσκοννταν στην εκκλησία μετέφεραν τα αστεία που γίνονταν στον γαμπρό, λέγοντάς του μήπως το μετάνιωσε η νύφη! Από την άλλη, οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν καλά ομολογούν ότι δεν έχει άριστη σχέση με τον χρόνο. 

-Όταν ήρθε η ώρα να φύγει η νύφη, στηριζόμενη στο μπράτσο του πατέρα της, για την εκκλησία, την συνόδευσε και όλη η γειτονιά. Έξω από το σπίτι βρίσκονταν γείτονες και άνθρωποι της κωμόπολης που τη γνωρίζουν από παιδί, τη χειροκρότησαν και της ευχήθηκαν.

-Γυάλινες κανάτες με δροσερή λεμονάδα, κουφέτα, γλαστράκια με μίνι δεντράκια εσπεριδοειδών,φαναράκια, κεριά και βότσαλα κρεμασμένα με πολύχρωμες κορδέλες από τα κλαδιά των δέντρων, με γραμμένα πάνω τους τα αρχικά του ζευγαριού, έφτιαχναν το παζλ της διακόσμησης.

-Στη δεξίωση που ακολούθησε κυριαρχούσαν τα γλαστράκια βασιλικού στα τραπέζια και όλοι καλεσμένοι γλυκάθηκαν με χαλβαδόπιτες που μοιράζονταν στην είσοδο.

-Η νύφη πέταξε παραδοσιακά την ανθοδέσμη της, φωνάζοντας σε όλες τις ανύπαντρες γυναίκες που βρίσκονταν στη δεξίωση να μαζευτούν. 

-Η έκπληξη ήρθε μετά τα το παραδοσιακό κόψιμο της τούρτας και τις ευχές από τους καλεσμένοες, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε το αλέγκρο του χαρακτήρα της και τις χορευτικές ικανότητές της! Όλη τη νύχτα, η βουλευτής που μας έχει συνηθίσει σε ένα άλλο πρόσωπο, δεν σταμάτησ να χορεύει. Ό,τι κι αν επέλεγε ο dj η Ζωή Κωνσταντοπούλου το χόρευε με κέφι και έβαζε κι άλλους στον χορό.

-Η μπομπονιέρα, που βρισκόταν μπροστά σε κάθε καλεσμένο, ήταν μία θαλασσινή πέτρα με ένα γλυπτό καράβι πάνω της, από το οποίο κρέμονταν τα κουφέτα. Όπως είπε η ίδια, η μπομπονιέρα φτιάχτηκε για να τιμήσει τον γαμπρό Απόστολο Μάντη, την επαγγελματική του ιδιότητητα και την παράδοση της οικογένειάς του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook