Follow us

Κάρολος και Καμίλα: Η διαφορετική επέτειος γάμου λόγω καρκίνου - Πέντε δεκαετίες φλογερού έρωτα με μια "κακιά γυναίκα"

Στη 19η επέτειο του γάμου της με τον Κάρολο, η Καμίλα από το τρίτο πρόσωπο στον γάμο με την Νταϊάνα, σηκώνει σήμερα τη μοναρχία στους ώμους της

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΛΑ

Όταν ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν σε μια σεμνή τελετή με λίγους προσκεκλημένους πριν από ακριβώς 19 χρόνια, στις 9 Απριλίου 2005, υπήρχαν φόβοι ότι θα ξεσπούσαν διαμαρτυρίες. Δεν είχαν καν συμπληρωθεί οκτώ χρόνια από τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και η λατρεία στο πρόσωπο της αδικοχαμένης Λαίδης Ντι, της αποκαλούμενης "πριγκίπισσας του λαού", ήταν στο απόγειό της.

Για να μην προκαλέσουν, ο γάμος τους ήταν πολιτικός και η τελετή είχε διεξαχθεί όσο πιο διακριτικά γινόταν στο παλάτι του Ουίνδσορ.

Κάρολος και Καμίλα: Η διαφορετική επέτειος γάμου λόγω καρκίνου - Πέντε δεκαετίες φλογερού έρωτα με μια "κακιά γυναίκα"

Πλέον, καθώς εισέρχονται στο εικοστό έτος του έγγαμου βίου τους τα πάντα έχουν αλλάξει. Η Καμίλα από ακατάλληλη νύφη και στη συνέχεια κρυφή ερωμένη και τρίτο πρόσωπο στον γάμο με την Νταϊάνα, έχει κατακτήσει τη θέση της και γίνεται δεκτή με θέρμη από τους υποστηρικτές της μοναρχίας ως η βασίλισσα τους.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΜΙΛΑ

Πριν την επιβάλει ο Κάρολος ως βασίλισσα, η Ελισάβετ είχε φροντίσει περίπου ένα χρόνο πριν από το θάνατό της να κάνει μια μεγαλειώδη κίνηση προς τον πρωτότοκο γιο και διάδοχό της και να αναγνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, ανακοινώνοντας ότι μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο η Καμίλα θα λάμβανε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, Queen consort.

king charles camilla

Φέτος, έναν χρόνο από τη στέψη του Καρόλου έχουν και πάλι όλα αλλάξει για ακόμη μία φορά. Η ασθένεια του 75χρονου βασιλιά, η διάγνωση με καρκίνο και η επίσημη ανακοίνωση ότι ακολουθεί κύκλο θεραπείας ως εξωτερικός ασθενής στο νοσοκομείο, σε συνδυασμό με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον, έχουν δώσει μια εντελώς άλλη διάσταση στον τρόπο που οι Βρετανοί βλέπουν τον θεσμό και τον μονάρχη τους.

Κάθε χρόνο, το ζευγάρι έκανε μια σταθερή επιλογή για την επέτειο του γάμου τους: Παρέμεναν αφοσιωμένοι στα βασιλικά τους καθήκοντα στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι απόλυτα προσηλωμένοι στον ρόλο που τους είχε ανατεθεί.

king charles

Σπάνια ο Κάρολος έκανε αναφορές στην ξεχωριστή μέρα, διαχωρίζοντας τις προσωπικές στιγμές με τη γυναίκα της ζωής του από τον δημόσιο ρόλο του. Το 2019, θυμούνται τα βρετανικά ΜΜΕ, είχε κάνει μια σπάνια δήλωση. Ήταν η 14η επέτειος γάμου με την Καμίλα και το ζευγάρι είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Μπέλφαστ στη βόρεια Ιρλανδία. Επισκεπτόμενοι το πρόσφατα τότε ανακαινισμένο Hillsborough Castle, που είχε κοστίσει 20 εκατομμύρια λίρες, είχε δείξει την ευγνωμοσύνη του προς όσους παραβρίσκονταν στη βραδιά: "Κυρίες και κύριοι, σας είμαι απεριόριστα ευγνώμων που ήρθατε τόσο μακριά για να γιορτάσετε μαζί μας την επέτειο του γάμου μας. Είναι απίστευτα ευγενικό εκ μέρους σας".

Το χρονικό του φλογερού έρωτα τους - 1970: Η πρώτη συνάντηση του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα

Ο πρίγκιπας Κάρολος γνώρισε την Καμίλα Σαντ το 1970, σε έναν αγώνα πόλο στο Λονδίνο, όταν τους σύστησε μια κοινή τους φίλη, η Λουτσία Σάντα Κρουζ.Στο βιβλίο "The Duchess: The Untold Story", η συγγραφέας Πένι Τζούνορ γράφει ότι ο Κάρολος γοητεύτηκε αμέσως από την Καμίλα. Η 76χρονη σήμερα βασίλισσα ήταν τότε μια νεαρή κοπέλα, κόρη ανώτερου αξιωματικού του στρατού ενώ είχε μια χαλαρή ερωτική σχέση με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, συνταγματάρχη του βρετανικού στρατού.

CHARLES CAMILLA

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που έχει καταγραφεί στο βιβλίο: "Του άρεσε, επίσης, που ήταν τόσο φυσική και φιλική, χωρίς να τον φοβάται, χωρίς να τον κολακεύει. Με λίγα λόγια, του άρεσε πολύ, και μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση άρχισε να της τηλεφωνεί".

1972: Κάρολος και Καμίλα χωρίζουν

Το 1971 ο πρίγκιπας Κάρολος κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό. Το εξαντλητικό του πρόγραμμα και η μακρά απουσία του διαταράσσουν τη σχέση με την Καμίλα. Τον επόμενο χρόνο, το 1972 το ζευγάρι χωρίζει.

Εκείνη την εποχή, η Καμίλα κρίνεται ούτως ή άλλως ακατάλληλη για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου. Τα δημοσιεύματα είναι απόλυτα: Δεν ήταν παρθένα και δεν είχε αριστοκρατική καταγωγή.

1973: Η Καμίλα παντρεύεται τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς

Ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν στην Καραϊβική υπηρετώντας στο Βασιλικό Ναυτικό, η Καμίλα αρραβωνιάστηκε τον Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος είχε υπάρξει πρώην φίλος της μικρότερης αδελφής του πρίγκιπα Καρόλου, πριγκίπισσας Άννας. Ο γάμος της Καμίλα το 1973 διέλυσε τον Κάρολο που φέρεται να είχε προσπαθήσει να την αποτρέψει.

1978 ή 1979: Κάρολος και Καμίλα ξεκινούν σχέση

Σύμφωνα με την Τζούνορ, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα ξεκίνησαν την παράνομη σχέση τους γύρω στο 1978 ή το 1979. Μάλιστα λέγεται ότι ο σύζυγος της Καμίλα είχε πλήρη γνώση του τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη του.

ΚΑΜΙΛΑ

"Ο Άντριου δεν ήταν σε θέση να διαμαρτυρηθεί – και όταν ανακάλυψε τι συνέβαινε, σοφά δεν ποιώντας έκανε φασαρία", γράφει η Τζούνορ στο "The Duchess: The Untold Story".

1980: Ο πρίγκιπας Κάρολος αρχίζει να βγαίνει με την Νταϊάνα

Παρά τη σχέση του με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Κάρολος πρέπει να παντρευτεί. Αρχίζει λοιπόν να φλερτάρει τη Νταϊάνα Σπένσερ το 1980. Γεννημένη σε αριστοκρατική οικογένεια, η Νταϊάνα ήταν πιο κατάλληλη για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου. Η παράλληλη, κρυφή σχέση με την Καμίλα, δεν σταματά.

29/07/1981: Γίνεται ο "γάμος του αιώνα"

Μετά την πρόταση γάμου τον Φεβρουάριο του 1981, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκαν στις 29 Ιουλίου 1981.

diana charles

Χαρακτηρίστηκε "ο γάμος του αιώνα" ενώ 750 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον Κάρολο και την Νταϊάνα να ενώνονται επισήμως με τα δεσμά του γάμου. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και η Καμίλα που παραβρέθηκε με τον γιο της, Τομ Πάρκερ Μπόουλς.

1986: Κάρολος και Καμίλα ξανά μαζί

Μετά από μια διακοπή στη σχέση τους για λίγα χρόνια, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς φέρονται να άρχισαν να βλέπουν ξανά ο ένας τον άλλον το 1986.

Η Νταϊάνα γνώριζε. Αυτό έχει αποδειχθεί και μέσω των ηχογραφημένων συνεντεύξεών της για το βιβλίο του Άντριου Μόρτον, "Diana: Her True Story". Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αναφερθεί σε μια συνομιλία της με την Καμίλα.

Οταν οι Νταιάνα, Κάρολος & Καμίλα ήρθαν κατά πρόσωπο. Ενας διάλογος-φωτιά

"Της είπα: "Ξέρω τι συμβαίνει ανάμεσα σε εσένα και στον Κάρολο και θέλω απλώς να το ξέρεις", είχε πει η Νταϊάνα. "Εκείνη μου είπε: "Έχεις όλα όσα ήθελες ποτέ. Όλοι οι άνδρες στον κόσμο σε ερωτεύονται και έχεις δύο πανέμορφα παιδιά, τι άλλο θα ήθελες;" Έτσι, της είπα "Θέλω τον σύζυγό μου". Και η Νταϊάνα είχε προσθέσει: "Λυπάμαι που είμαι εμπόδιο… και πρέπει να είναι κόλαση και για τους δυο σας. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μη μου φέρεστε σαν να είμαι ηλίθια".

09/12/1992: Κάρολος και Νταϊάνα χωρίζουν

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στις 9 Δεκεμβρίου 1992.

Εκείνη την εποχή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άμεσα σχέδια διαζυγίου και ότι το αποξενωμένο ζευγάρι θα εξακολουθούσε να δίνει το παρών περιστασιακά μαζί σε βασιλικές εκδηλώσεις.

17/01/1993: Ξεσπά το περίφημο "Tampongate"

Στις 17 Ιανουαρίου 1993 διέρρευσαν ηχητικές καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα και οι απομαγνητοφωνήσεις δημοσιεύτηκαν σε βρετανικές φυλλάδες.

Η ηχογράφηση είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1989, ενώ ο Κάρολος ήταν ακόμα παντρεμένος με την Νταϊάνα και η Καμίλα παντρεμένη με τον Πάρκερ Μπόουλς. Στην υποκλαπείσα συνομιλία υπήρχαν ερωτικά υπονοούμενα αλλά και ξεκάθαρες δηλώσεις αγάπης.

Ιούνιος 1994: Πρίγκιπας Κάρολος παραδέχεται την απιστία

Σε συνέντευξή του στο ITV, ο πρίγκιπας Κάρολος ρωτήθηκε αν προσπάθησε να είναι "πιστός και έντιμος" στην πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν παντρεύτηκαν.

Καθώς η σχέση του με την Καμίλα είχε ήδη αποκαλυφθεί, ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε: "Ναι… μέχρι που διαλύθηκε ανεπανόρθωτα, αφού προσπαθήσαμε και οι δύο". Ενώ για την Καμίλα είχε πει: "Η κυρία Πάρκερ Μπόουλς είναι μια πολύ καλή φίλη μου. Φίλη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσει να είναι φίλη για πολύ καιρό".

11/01/1995: Η Καμίλα παίρνει διαζύγιο

Στις 11 Ιανουαρίου 1995 η Καμίλα και ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο. Το ζευγάρι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έζησε χωριστά για δύο χρόνια πριν αποφασίσει να χωρίσει οριστικά, προσθέτοντας: "Δεν έχουμε πια πολλά κοινά ενδιαφέροντα". Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1995.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου της Καμίλα, φούντωσαν οι φήμες ότι επίκειτο διαζύγιο και μεταξύ του Καρόλου και της Νταϊάνα. Το Παλάτι προχώρησε σε διάψευση.

18/10/1995: Καμίλα και πρίγκιπας Κάρολος σε πάρτι κοινής φίλης

Αν και έφτασαν χωριστά, η Καμίλα και ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκαν στο πάρτι της κοινής τους φίλης Lady Sarah Keswick τον Οκτώβριο του 1995, ενώ φέρεται να χόρεψαν μαζί για δύο ώρες στην εκδήλωση.

Ήταν η πρώτη φορά που Κάρολος και Καμίλα εμφανίστηκαν μαζί σε κοινωνική εκδήλωση. Ο πρίγκιπας ήταν ακόμη παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

charles camilla

Ο βασιλικός Τύπος αποφάνθηκε ομόφωνα: "Ήταν πιο σημαντική στιγμή στη σχέση του ζευγαριού. Με την κοινή εμφάνιση άνοιξαν οι πύλες και έγινε σαφές ότι ο Κάρλος και η Καμίλα ήταν ζευγάρι και ο κόσμος έπρεπε να συνηθίσει ότι θα τους έβλεπε μαζί". Οι επισκέψεις της Καμίλα στο Μπαλμόραλ και στο Χαϊγκρόουβ άρχισαν να πυκνώνουν.

20/11/1995: Η Νταϊάνα μιλά στην εκπομπή του BBC "Panorama" - "Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο..."

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μίλησε δημοσίως για τη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Panorama" του BBC τον Νοέμβριο του 1995.

Η φράση: "Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν λίγο στριμωγμένα" έπεσε σαν κεραυνός. Η πριγκίπισσα είπε ότι ήθελε απεγνωσμένα να πάει καλά ο γάμος της αλλά πρόσθεσε ότι η απιστία του Καρολου την έκανε να αισθάνεται "άχρηστη, απελπισμένη και αποτυχημένη".

28/02/1996: Νταϊάνα και Κάρολος συμφωνούν στο διαζύγιο

Τον Φεβρουάριο του 1996 η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με το αίτημα του πρίγκιπα Καρόλου για διαζύγιο.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν για αρκετούς μήνες και κατέληξαν σε συμφωνία διακανονισμού τον Ιούλιο του 1996. Στις 28 Αυγούστου 1996 το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε.

31/07/1997: Θάνατος της Νταϊάνα

Ένα χρόνο μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

diana dodi al fayed

12/06/1998: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συναντά για πρώτη φορά την Καμίλα

Σύμφωνα με τον Guardian, ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, συνάντησε για πρώτη φορά την Καμίλα εντελώς ξαφνικά στις 12 Ιουνίου 1998.

Ο έφηβος τότε Γουίλιαμ πέρασε χωρίς να τον περισμένουν από το Παλάτι και είδε περίπου για μισή ώρα τον πατέρα του που ήταν με την Καμίλα. Κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα Γουίλιαμ και Καμίλα συναντήθηκαν δύο φορές, για γεύμα και τσάι. Με τον Χάρι, η γνωριμία της Καμίλα έγινε λίγο αργότερα.

Καλοκαίρι 1998: Η Ελισάβετ αρνείται να αναγνωρίσει την Καμίλα - "Αυτή η κακιά γυναίκα"

Σύμφωνα με τον Τομ Μπάουερ που έγραψε τη βιογραφία του Καρόλου με τίτλο "Rebel Prince", λίγους μόνο μήνες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, ζητώντας της να "καλωσορίσουν" την Καμίλα στη βασιλική οικογένεια.

Η βασίλισσα εμφανίστηκε δυσαρεστημένη με τη σχέση του γιου της με την πρώην ερωμένη του.

Ο Μπάουερ γράφει ότι η βασίλισσα ήπιε αρκετά Μαρτίνι και, προς έκπληξη του Καρόλου, απάντησε: "Δεν θα συγχωρούσε τη μοιχεία του, ούτε θα συγχωρούσε την Καμίλα που δεν άφησε τον Κάρολο ήσυχο για να επιτρέψει στον γάμο του να ανακάμψει". Ο βιογράφος του Καρόλου αναφέρει ότι η Ελισάβετ είχε αποκαλέσει την Καμίλα "αυτή η κακιά γυναίκα".

Ιανουάριος 1999: Πρώτη δημόσια εμφάνιση για Κάρολο και Καμίλα

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως ζευγάρι σε ένα πάρτι γενεθλίων της αδελφής της Καμίλα, Άναμπελ Έλιοτ, στο ξενοδοχείο Ριτζ του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 1999.

Περίπου 150 φωτογράφοι ήταν εκεί για μη χάσουν το γεγονός.

2000: Η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνωρίζει τη σχέση

Η βασίλισσα παρακάθισε σε γεύμα με τον Κάρολο και την Καμίλα το 2000. Αν και επρόκειτο για μια φαινομενικά περιορισμένης σημασίας χειρονομία, η παρουσία της σηματοδότησε την σιωπηρή έγκρισή της για το ζευγάρι.

Η Καμίλα συμμετείχε σε αρκετές δημόσιες υποχρεώσεις με τον Κάρολο το 2002, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της βασιλομήτορος τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς.

ελισαβετ καμιλα καρολος

Τον Μάιο πραγματοποίησε την πρώτη της ομιλία για την Εθνική Εταιρεία Οστεοπόρωσης. Τον ίδιο μήνα ο Guardian ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος πλήρωσε την ιδιωτική ασφάλεια της Καμίλα. Το Παλάτι δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη δαπάνη.

Αύγουστος 2003: Ο Κάρολος και η Καμίλα μετακομίζουν για πρώτη φορά μαζί

Το 2003 ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους όταν μετακόμισαν μαζί στο Clarence House. Ήταν η πρώτη φορά που αποκτούσαν κοινή στέγη.

Λίγο καιρό μετά, το Παλάτι δημιούργησε ένα γραφείο για την Καμίλα στο Clarence House.

10/02/2005: Ο αρραβώνας - "Η κυρία Πάρκερ Μπόουλς και εγώ είμαστε απολύτως ευτυχείς"

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 10 Φεβρουαρίου 2005. Το ζευγάρι αποκάλυψε ότι θα παντρευόταν στις 9 Απριλίου 2005 και ο Κάρολος δήλωσε: "Η κυρία Πάρκερ Μπόουλς και εγώ είμαστε απολύτως ευτυχείς. Θα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για εμάς και τις οικογένειές μας".

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι εξέδωσαν τη δική τους κοινή δήλωση, λέγοντας: "Είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενοι για τον πατέρα μας και την Καμίλα και τους ευχόμαστε κάθε τύχη στο μέλλον".

9 Απριλίου 2005: Ο γάμος

Ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα, η οποία έλαβε τον τίτλο "δούκισσα της Κορνουάλης", στις 9 Απριλίου 2005.

Σε αντίθεση με άλλους βασιλικούς γάμους που περιλαμβάνουν μεγάλες πομπές σε παρεκκλήσι, ο γάμος του Καρόλου και της Καμίλα ήταν χαμηλών τόνων. Έγινε μια πολιτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Windsor Guildhall, λίγο έξω από το κάστρο του Γουίνδσορ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παρέστησαν στην πολιτική τελετή, αργότερα όμως αργότερα συνόδευσαν το ζευγάρι για να πάρουν ευλογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια παρέθεσαν δεξίωση.

camilla queen

9 Απριλίου 2020: Το throwback του Καρόλου

Με αφορμή τη 15η επέτειο του γάμου τους, ο Κάρολος και η Καμίλα αναδημιούργησαν διακριτικά τη φωτογραφία ανακοίνωσης των αρραβώνων τους.

Το ζευγάρι πόζαρε για μια κοινή φωτογραφία μπροστά από το σπίτι τους στο Birkhall στη Σκωτία με τα Τζακ Ράσελ Τεριέ της Καμίλα.

2022: Η επίσημη αναγνώριση της Ελισάβετ

Στις 5 Φεβρουαρίου 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια απρόσμενη ανακοίνωση λέγοντας ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Καμίλα θα λάβει τον τίτλο της βασίλισσας (Queen consort) όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue, στις 18 Ιουνίου 2022, η Καμίλα αποκάλυψε ότι η προσοχή των ΜΜΕ και του κοινού στη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο τη δεκαετία του ’90 ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εκείνη.

"Δεν είναι εύκολο", είχε πει. "Απλώς πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ζεις με αυτό. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον κοιτάζουν συνέχεια και, ξέρετε, να τον επικρίνουν… Αλλά νομίζω ότι στο τέλος, κατά κάποιον τρόπο το ξεπερνώ και συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου", είχε συμπληρώσει.

charles camilla

Περιέγραψε, επίσης, τη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο πριν γίνει βασιλιάς: "Δεν είναι εύκολο μερικές φορές, αλλά προσπαθούμε να βρούμε ένα σημείο της ημέρας όταν συναντιόμαστε. (…) Το πιο ωραίο πράγμα είναι όταν καθόμαστε και διαβάζουμε τα βιβλία μας σε διαφορετικές γωνιές του ίδιου δωματίου. Είναι πολύ χαλαρωτικό γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις συζήτηση. Απλώς κάθεσαι και είσαι μαζί με τον άλλο".

8 Σεπτεμβρίου 2022: Βασιλιάς και Βασίλισσα

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς Κάρολος Γ'.

"Σήμερα το Στέμμα περνάει – όπως συμβαίνει εδώ και περισσότερα από χίλια χρόνια- στον νέο μας μονάρχη, στον νέο μας αρχηγό κράτους: στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ΄", είχε δηλώσει η πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

prince william king charles

Η Καμίλα έλαβε, επίσης, έναν νέο τίτλο. Αν και η Ελισάβετ την είχε "χρίσει" "βασιλική σύζυγο", ο Κάρολος την έκανε βασίλισσα. Στην πρώτη του ομιλία ως μονάρχης, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα στην Καμίλα ως βασίλισσα σύζυγο.

"Ξέρω ότι θα φέρει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου την ακλόνητη αφοσίωση στο καθήκον, στην οποία έχω τόσο πολύ βασιστεί", ανέφερε ο βασιλιάς Κάρολος στην ομιλία του.

Στέψη Καρόλου

Λίγες ημέρες αργότερα το ζευγάρι πήρε τη θέση του στον θρόνο για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της βασίλισσας, καθώς συναντήθηκε με 900 μέλη του νομοθετικού σώματος και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

11 Οκτωβρίου 2022: Η στέψη

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Η τελετή διεξήχθη από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Στέψη Καρόλου

"Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και στη λαμπρότητα", ανέφερε το Παλάτι σε ανακοίνωσή του.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, ότι η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα στεφθεί μαζί με τον Κάρολο. Θα είναι η πρώτη βασίλισσα σύζυγος της Αγγλίας που θα στεφθεί μετά τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ το 1937.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ 17 Μαϊ 2024 | 16:59

Η Κέιτ σαν πριγκίπισσα άλλης εποχής: Το άγνωστο άλμπουμ της βασιλικής οικογένειας - Πορτρέτα και προσωπικές στιγμές

Έκθεση φωτογραφικών πορτρέτων μελών της βασιλικής οικογένειας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

ΗΠΑ 16 Μαϊ 2024 | 19:34

Αποκάλυψη-σοκ από τον Μπομπ Μενέντεζ: Η σύζυγός του Ναντίν νοσηλεύεται με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο

"Φυσικά και ανησυχούμε για τη σοβαρότητα και το προχωρημένο στάδιο της νόσου", είπε στη δήλωσή του, ο 70χρονος Μενέντεζ.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Μαϊ 2024 | 17:00

Όλγα Βλαχοπούλου: Διαγνώστηκε με καρκίνο η γνωστή στιχουργός - Το μήνυμά της για τη μάχη που δίνει

Με καρκίνο στο στήθος διαγνώστηκε η Όλγα Βλαχοπούλου - Το μήνυμά της για την πρόληψη.

ΤΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ 15 Μαϊ 2024 | 16:39

Διάγνωση του καρκίνου: Πώς οι πρωτεΐνες αίματος μπορούν να δώσουν προειδοποιητικά σημάδια έως και 7 χρόνια νωρίτερα

Για τους ερευνητές του καρκίνου το ιερό δισκοπότηρο είναι να πετύχουν μεθόδους πρόληψης - Επιστήμονες της Οξφόρδης βρήκαν κάτι σημαντικό σχετικά με τις πρωτεΐνες αίματος

"ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟ" 15 Μαϊ 2024 | 06:35

Το λάθος του Γουίλιαμ και της Κέιτ στη στέψη του Καρόλου: Η αργοπορία που κόστισε και η οργή του βασιλιά

"Αυτό είναι βαρετό": Η αμήχανη σκηνή έξω από τον ναό και ο θυμός του Καρόλου για την αργοπορία της Κέιτ και του Γουίλιαμ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 14 Μαϊ 2024 | 22:58

Κάρολος: Αυτό είναι το πρώτο πορτρέτο του μετά τη στέψη - Με μια πεταλούδα πάνω από τον ώμο του [Εικόνες - Βίντεο]

Το πορτρέτο που παρουσιάστηκε την Τρίτη ανατέθηκε το 2020 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλους του οργανισμού επιχορηγήσεων Drapers’ Company, το 2022

ΙΣΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ 14 Μαϊ 2024 | 18:08

Ογκολόγος θεράπευσε τον δικό του καρκίνο στον εγκέφαλο - Η πρωτοποριακή ανοσοθεραπεία για ασθενείς με μελάνωμα

Ίσως ανοίγει τον δρόμο για θεραπείες όγκων στον εγκέφαλο - Η μαρτυρία του Αυστραλού ογκολόγου για τη δική του μάχη με τον καρκίνο

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 13 Μαϊ 2024 | 19:00

Ο βασιλιάς Κάρολος έχρισε τον Γουίλιαμ αρχισυνταγματάρχη της Aεροπορίας Στρατού- Ο τίτλος προοριζόταν για τον Χάρι

Την συγκεκριμένη θέση κατείχε ο 75χρονος μονάρχης για 32 χρόνια και πλέον έδωσε τη σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο του και διάδοχο του θρόνου.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 13 Μαϊ 2024 | 16:50

Συγκλονίζει ο Βασιλιάς Κάρολος που μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο: Έχασα την αίσθηση της γεύσης

Ο βασιλιάς τη Βρετανίας Κάρολος μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο

13 Μαϊ 2024 | 08:55

Οι 4 τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο

Οι τέσσερις βασικές τροφές που οι ειδικοί συστήνουν να κόψουμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου.

TΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ ΝΤΑΙΑΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΧΑΡΙ 10 Μαϊ 2024 | 06:50

Ο αποξενωμένος πρίγκιπας Χάρι δίνει σκληρή απάντηση στο παλάτι: Η εμφάνιση - πρόκληση με τα αδέλφια της Νταιάνα

Η σκληρή απάντηση του πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι: Η επανένωση με τα αδέλφια της Νταϊάνα την ώρα που οι συγγενείς του στο παλάτι του έχουν γυρίσει την πλάτη.

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΓΓΛΙΑ 09 Μαϊ 2024 | 20:10
ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ 09 Μαϊ 2024 | 10:45

ΗΠΑ: Δραματική αύξηση καρκίνων του παχέος εντέρου κατά 500% σε παιδιά, έφηβους και νέους την τελευταία 20ετία

Αυξήθηκαν δραματικά οι καρκίνοι του παχέως εντέρου σε παιδιά, έφηβους και νέους.