
Αφού πρώτα βρέθηκε στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της εκπομπής του, εκεί όπου άκουσε… και παρατηρήσεις από Ελληνίδα γιαγιά για το φαγητό του που ήταν αλμυρό, ο Γκόρντον Ράμσεϊ επισκέφθηκε και ένα σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Παρέα με τον διάσημο Ιταλό σεφ Τζίνο ντ′ Ακάμπο και τον Γάλλο μετρ εστιατορίων, Φρεντ Σιριέ, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες και φυσικά πήραν θέση πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού.
Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στο εστιατόριο υπήρξε και μια ξεκαρδιστική στιγμή όταν ο Έλληνας συνάδελφος τους, άκουσε τον Ντ′ Ακάμπο να αποκαλεί το σουβλάκι... κεμπάπ. Έγινε έξαλλος και τον έβαλε στη θέση του, λέγοντάς του: "Όχι, όχι, δεν είναι κεμπάπ. Στην Ελλάδα το λέμε σουβλάκι".
Οταν άκουσε μάλιστα τον χαρακτηρισμό "pizza boy", ο Ντ′ Ακάμπο δεν άντεξε και προσκάλεσε την ελληνική ομάδα σε διαγωνισμό, για το καλύτερο σουβλάκι.
Η μονομαχία του Ράμσεϊ με τον Ντ′ Ακάμπο απέναντι στους δύο Έλληνες συναδέλφους τους ξεκίνησε αμέσως, με τον διάσημο Σκωτσέζο σεφ να διορθώνει και πάλι τον Τζίνο, όταν χρησιμοποίησε την λέξη κεμπάμπ.
"Πάψε να το λες κεμπάμπ" του είπε ο Γκόρντον Ράμσεϊ για να του απαντήσει ο Τζίνο ντ′ Ακάμπο, "Με αποκάλεσε pizza boy".
Το σουβλάκι που επέλεξαν να ετοιμάσουν ήταν μια διαφορετική εκδοχή από το κλασσικό ελληνικό. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν ήταν, χοιρινή κοιλιά, μάραθο τουρσί, τραγανιστή πέτσα χοιρινή, γιαούρτι και ξύσμα λεμονιού.
Η μονομαχία δεν ανέδειξε νικητή, με τους τέσσερις σεφ να απολαμβάνουν κάθε λεπτό από το γύρισμα της βρετανικής σειράς του ITV, "Gordon, Gino and Fred: Road Trip".
Δείτε το βίντεο:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr