Πετρετζίκης: Τρία σούπερ γευστικά, δροσερά και πανεύκολα γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει τρεις συνταγές για μοναδικά, γευστικά και δροσερά γλυκά για την ημέρα του Πάσχα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
γλυκο

Εκτός από το παραδοσιακό αρνί, κοκορέτσι και τα υπόλοιπα... εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού, το γλυκό είναι ένα βασικό κομμάτι στο γιορτινό τραπέζι!

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει τρεις συνταγές για μοναδικά, γευστικά και δροσερά γλυκά για την ημέρα του Πάσχα, που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα

Υλικά

-5 γρ. φύλλα ζελατίνης
-150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
-250 γρ. τυρί κρέμα
-100 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-580 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
-40 γρ. κονιάκ
-27 σαβαγιάρ
-10 γρ. κακάο

Για το σερβίρισμα

-φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

=Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και καλύπτουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
-Βάζουμε τα 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
-Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε στύψει καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως.
-Βάζουμε στο κατσαρολάκι και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
-Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
-Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη.
-Σουρώνουμε την κομπόστα και κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπολ. Βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
-Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα 10x35 εκ.
-Βουτάμε 9 σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε στη βάση της φόρμας. Ιδανικά τα σαβαγιάρ πρέπει να είναι 10 εκ. για να χωρέσουν ακριβώς στη φόρμα.
-Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και το 1/3 από τα ροδάκινα κομμένα σε μικρά κυβάκια. -Καλύπτουμε με άλλα 9 σαβαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει στο σιρόπι, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, άλλο 1/3 από τα ροδάκινα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε σιροπιάσει.
-Τυλίγουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες για να σφίξει.
-Αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με κακάο, τα υπόλοιπα ροδάκινα και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Υλικά

-380 γρ. γάλα εβαπορέ
430 γρ. νερό
-80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-50 γρ. ινδοκάρυδο
-50 γρ. κορν φλάουρ
-170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
-100 γρ. βούτυρο
-225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, γλυκιά
-300 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

-Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τα 390 γρ. νερό.
-Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τα υπόλοιπα 40 γρ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
-Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει το αλεύρι που μπορεί να έχει η κρέμα.
-Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
-Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20Χ30 εκ. Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.
-Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με τη φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. -Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι, η σαντιγί θα είναι έτοιμη.
-Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει.

γλυκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες

Υλικά

-370 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
-150 γρ. ζάχαρη άχνη
-1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
-200 γρ. φράουλες, ώριμες, παγωμένες
-450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
-280 γρ. σαβαγιάρ
-200 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα

-φράουλες
-φύλλα δυόσμου
-ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.
-Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
-Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22x32 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
-Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.
-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
-Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
-Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.

γλυκο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΑΚΗΣ 26 Μαϊ 2021 | 14:51

Άκης Πετρετζίκης: Ο απίστευτος ενθουσιασμός για τον γιο του - Το ήθελα από 2 ετών

Ο Άκης Πετρετζίκης απαντά στο αν γεννήθηκε ο γιος του, και ο ενθουσιασμός του δεν κρύβεται.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΑΙΝ 22 Ιουν 2021 | 19:02

Γλυκά Νερά: Ξεσπά η Φαίη Σκορδά για τον δολοφόνο της Καρολάιν - "Είναι σαν να μη σε νοιάζει καθόλου" [Βίντεο]

"Γιατί να "τελειώσεις" αυτή τη μάνα, κάνοντάς την να αγκαλιάζει το δολοφόνο του παιδιού της;" είπε η Φαίη Σκορδά για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

22 Ιουν 2021 | 18:04
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ 22 Ιουν 2021 | 16:32

Λάκης Λαζόπουλος: Στο νοσοκομείο με ελαφρύ εγκεφαλικό - Υπό έρευνα αν πρόκειται για παρενέργειες του εμβολιασμού

Ο Λάκης Λαζόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο λίγο καιρό αφότου είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

22 Ιουν 2021 | 15:39

Δεν είμαστε όλοι πλούσιοι: Η Παρασκευή Κερασιώτη αποστομώνει όσους την έκριναν για τη δουλειά της

Η Παρασκευή Κερασιώτη εξηγεί γιατί μετά το GNTM την είδαμε σερβιτόρα στη Μύκονο και δίνει απάντηση σε όσους την κατέκριναν.

22 Ιουν 2021 | 14:55
22 Ιουν 2021 | 14:48

Η πρώην σύζυγος του Μπεν Άφλεκ διαφωνεί - Δε θέλει τα παιδιά της να γνωρίσουν την Τζένιφερ Λόπεζ

Η Τζένιφερ Γκάρνερ είναι διστακτική στη γνωριμία μεταξύ των παιδιών της και της Λόπεζ.

22 Ιουν 2021 | 14:46

"Ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε αρκετά σημεία του σώματός μου. Είμαι παράλυτος" Ο "Γκάνθερ" από τα "Φιλαράκια" συγκλονίζει

Ο πρωταγωνιστής των "Friends" εξηγεί γιατί δεν βρέθηκε διά ζώσης στο περιβόητο reunion.

MAZI ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 22 Ιουν 2021 | 13:01

Νίνα Λοτσάρη: Η σπάνια εμφάνιση με τον γοητευτικό σύντροφό της

Η Νίνα Λοτσάρη μαζί με τον σύντροφό της στο θέατρο Άλσος.