![Δείτε πόσο έχει μεγαλώσει ο γιος του Δημήτρη Σκαρμούτσου [Εικόνες]](https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/p/767x428/crop/both/files/articles/5/article_151919/deite-poso-exei-megalwsei-o-gios-tou-dimitri-skarmoutsou_2.w_hr.jpg?quality=90&404=default&v=2)
Μπορεί η φετινή Τσικνοπέμπτη λόγω κορονοϊού να μην μας επιτρέπει να βγούμε έξω για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε τα εδέσματα της ημέρας σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα ή μεζεδοπωλείο, ωστόσο μπορούμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικές συνταγές στο σπίτι, τιμώντας την ημέρα όπως της αρμόζει!
Κι αν δεν έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσατε να φτιάξετε για την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι σας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, προτείνει μερικές σούπερ συνταγές για κρεατικά που θα... γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Ας δούμε τρεις από τις συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου για την Τσικοπέμπτη:
Καυτερά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Διαδικασία
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ (όχι μεταλλικό) και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο.
Ρίχνουμε με το κουτάλι όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω στα παϊδάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, πιάνουμε τα παϊδάκια με τα χέρια μας και τα γυρνάμε ξανά και ξανά, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν επικαλυφθεί καλά με τη σάλτσα μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Μαγειρεύουμε τα παϊδάκια σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρνώντάς τα συχνά και αλείφοντάς τα με τη σάλτσα κάθε φορά.
Το γύρισμα και το πέρασμα με τη σάλτσα είναι σημαντικό, έτσι ώστε και οι τέσσερις πλευρές του κάθε κρέατος να είναι επιστρωμένες με αυτήν.
Σε περίπτωση που μας περισσέψει και επιπλέον σάλτσα, μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και να την ρίξουμε πάνω στα παϊδάκια, λίγο πριν το σερβίρισμα.
Υλικά
-4 μερίδες παϊδάκια χοιρινά (500 γρ. το καθένα)
-1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο
-Μία καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη με τους σπόρους
-4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
-6 κ.σ. ρούμι
-6 κ.σ. ζάχαρη
-6 κ.σ. σάλτσα σόγιας σκούρα
6 κ.σ. μέλι
6 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
Αρνίσια κεμπάπ με κόκκινο τζατζίκι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το πετιμέζι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Το μίγμα πρέπει να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται. Πλάθουμε 16 μικρά και ελαφρώς μακρόστενα κεμπάπ και βάζουμε τα κεμπάπ σε μια ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για το κόκκινο τζατζίκι
Ψήνουμε τα παντζάρια στον φούρνο στους 180 για 1 1/2 ώρα μέσα σε αλουμινόχαρτο. Καθαρίζουμε καλά και τα περνάμε μαζί με το σκόρδο από το μπλέντερ και ένα σουρωτήρι και κρατάμε τον χυμό τους. Κάνουμε το ίδιο για το αγγούρι και κρατάμε το νερό του. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Υλικά
-800 γρ. αρνίσιος κιμάς, από μπούτι
-1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
-1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
-2 κουτ. σούπας πετιμέζι
-2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
-1/2 κούπα ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κόκκινο τζατζίκι
-700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-2 μεγάλα παντζάρια ψημένα στον φούρνο
-3 σκελίδες σκόρδο
-150 γρ. αγγούρι στο μπλέντερ μόνο το νερό του
-20 ml ελαιόλαδο
-αλάτι
Χοιρινό στη σχάρα με φασκόμηλο, λεμόνι και προσούτο
Διαδικασία
Βάζουμε στο μπλέντερ το προσούτο, το ξύσμα από τα τρία λεμόνια και μέρος από το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και πολλά καρυκεύματα μέχρι να δημιουργηθεί μία παχιά πάστα.
Bάζουμε την πάστα στην άκρη και διατηρούμε το υπόλοιπο των λεμονιών.
Κόβουμε κάθε φιλέτο κατά μήκος κάτω από το κέντρο.
Ανοίγουμε το κρέας, σε στυλ πεταλούδας και το ισιώνουμε ελαφρώς. Κάνουμε περίπου 10 βαθιές τομές σε κάθε φιλέτο.
Τρίβουμε την πάστα πάνω από το κρέας αλλά και στις εγκοπές.
Αλείφουμε τα κομμάτια κρέατος με λάδι και τα ψήνουμε με την πλευρά που βάλαμε την πάστα προς τα κάτω, για 6-8 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε άλλο τόσο (6-8 λεπτά) μέχρι να μαλακώσει.
Μεταφέρουμε το χοιρινό κρέας σε μια πιατέλα και, όσο είναι ακόμα ζεστό, το αλείφουμε με το βουτύρου.
Αφήνουμε για ένα δύο λεπτά, μέχρι το βούτυρο αγελάδος να λιώσει.
Στύβουμε τα υπόλοιπα λεμόνια πάνω από το χοιρινό και πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, ενώ γαρνίρουμε και με τα κλωναράκια φασκόμηλου.
Υλικά
-85 γρ. προσούτο
-Χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια
-3 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο φύλλα, χοντροκομμένα
-3 κομμάτια φιλέτο χοιρινό (350-450 γρ το καθένα) καθαρισμένα από τυχόν λίπος
-Λάδι για άλειμμα
-50 γρ. βούτυρο αγελάδος
-Μερικά κλαδάκια φασκόμηλου, για γαρνιτούρα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr