X

Alma Libre: Ποιος ξέρει πόσες ημέρες βρισκόταν μέσα στον τρόμο εγκλωβισμένο στην κόψη της καρμανιόλας του Κηφισού

Το γατάκι αναζητά πλέον ένα παντοτινό σπιτάκι - Ποιος ξέρει πόσες μέρες βρισκόταν μέσα στον τρόμο εγκλωβισμένο στην καρμανιόλα του Κηφισού.

Γράφει: TheToc team

Σωτήρια επέμβαση για μωρό γατάκι από την Alma Libre στον Κηφισό.

Μετά από δυο ημέρες εναγώνιας προσπάθειας πέρα δώθε το γατί Χουντίνι παύλα Φαντομάς παύλα κασκαντέρ, πάνω στη γέφυρα Μοσχάτου Κηφισού τρόλαρε τους διασώστες του κάνοντας τα μετέωρα βήματα του πελαργού πάνω στα παρτέρια, κόβοντας την ανάσα, κοροϊδεύοντας ακόμη και τις παγίδες και το σύμπαν όλο.

Το μικράκι αναζητά πλέον ένα παντοτινό σπιτάκι.

Οπως σημειώνουν από την Alma Libre σε ανάρτησή τους "Ενημερωθήκαμε για μωρό γατάκι σε ζαρντινιέρα επί του υπερυψωμένου τμήματος της λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του Μοσχάτου. Το γατάκι έγινε αντιληπτό από το κλάμα του από διερχόμενους περαστικούς στο επίπεδο του εδάφους, αλλά δεν υπήρχε πρόσβαση από εκείνο το σημείο.

Στο σημείο μετέβησαν δυο εθελοντές μας για αρχικό έλεγχο. Διατρέξαμε το συγκεκριμένο σημείο πίσω από τους υαλοπίνακες περιορισμού της ηχορύπανσης, όπου και βρίσκονται οι εν λόγω ζαρντινιέρες σε όλο το μήκος της λεωφόρου. Προφανώς είναι τελείως άγνωστο το πώς ακριβώς βρέθηκε το γατί σε εκείνο το σημείο αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πρόσβαση από το επίπεδο του εδάφους, ενώ και η απόσταση από το κοντινότερο άνοιγμα στους υαλοπίνακες ήταν πολύ μεγάλη για να έχει πέσει από μηχανή αυτοκινήτου και να μετακινήθηκε έπειτα μέχρι εκεί που το βρήκαμε.

Διαβάστε Επίσης

Το μωρό τελικά εντοπίστηκε με χρήση κατάλληλου καλέσματος να κρύβεται ανάμεσα στην βλάστηση μέσα στις ζαρντινιέρες. Λόγω της φύσης του συγκεκριμένου σημείου, δεν υπήρχε κανένας ασφαλής τρόπος να παγιδεύσουμε το γατάκι χωρίς κίνδυνο αυτό να πέσει στο έδαφος από ύψος πολλών μέτρων και να τραυματιστεί ή πεθάνει. Έτσι επιλέξαμε την πιο ασφαλή αλλά χρονοβόρα μέθοδο της τοποθέτησης αυτόματης παγίδας.

Ωστόσο ούτε αυτή φάνηκε πως ήταν αρκετή και χρειάστηκαν τρεις διαδοχικοί επανέλεγχοι και οπλισμός της παγίδας με φρέσκο δόλωμα καθώς το γατάκι παρά την πείνα του ήταν ιδιαίτερα φοβισμένο και δεν πλησίαζε, ενώ μία φορά βρήκαμε την παγίδα με κλεισμένη πόρτα, πιθανόν λόγω των δονήσεων στο έδαφος από διερχόμενα οχήματα που ενεργοποίησαν τον μηχανισμό της, που ενδεχομένως τρόμαξε το γατάκι.

Διαβάστε Επίσης

Ευτυχώς την δεύτερη μέρα τελικά η παγίδα λειτούργησε όπως έπρεπε και το μωρό πιάστηκε σε αυτήν με ασφάλεια. Μεταφέρθηκε σε σπίτι προσωρινής φιλοξενίας όπου έδειξε πως είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ συνεσταλμένο πλάσμα που τώρα ψάχνει για το παντοτινό του σπιτάκι!

Παρακαλούμε κοινοποιείστε την αγγελία του:

https://www.facebook.com/elen.konte.1/posts/pfbid02wY2MYxzywJQ7dGjqPobRTnUKKQvV8XEWFuZMtJXrcVw85QYNbbHTBia2h3sJwnhwl"