
O θάνατος της 50χρονης γυναίκας στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης από τα σκυλιά του γείτονά της έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Η Εριέττα Κούρκουλου που είναι γνωστή για την αγάπη της στα ζώα και το μεγάλο έργο της έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:
"Τώρα είναι αργά να μιλήσουμε… Μια γυναίκα πέθανε με έναν βασανιστικό τρόπο. Όμως όταν λέμε ότι δεν θα έπρεπε να αποκτά ο καθένας έναν σκύλο – ένα ζώο συντροφιάς, μας θεωρούν υπερβολικούς. Όταν περνάμε τους ενδιαφερόμενους από χίλιες διαδικασίες για να υιοθετήσουν έναν σκύλο, μας θεωρούν τρελούς. Γιατί είναι απλά ένας σκύλος. Σωστά;
Απλά ένας σκύλος που στα λάθος χέρια μπορεί να γίνει δολοφόνος. Ένα ζώο φτιαγμένο για να λατρεύει τον άνθρωπο, κατάφερε ένας ασυνείδητος να τον φτάσει να σκοτώνει. Γιατί έτσι αποφάσισε να καλύψει το κενό του ανδρισμού του. Γιατί έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Γιατί η υποχρεωτική στείρωση είναι αντισυνταγματική. Γιατί η καταγραφή των ζώων είναι λάθος. Γιατί ακόμα και πολλές φιλοζωικές οργανώσεις χαρίζουν ζώα από εδώ και από εκεί.
Θέλω να πω ένα συγγνώμη για την τραγική κατάσταση αυτής της χώρας σε ότι αφορά την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων συντροφιάς. Ένα συγνώμη που χάθηκε έτσι μια γυναίκα – μητέρα δύο παιδιών. Ένα συγγνώμη στα σκυλιά που θα τιμωρηθούν που έκαναν αυτό που τους έμαθε να κάνουν ένας ηλίθιος. Ένας ηλίθιος που είναι βέβαιο ότι δεν θα τιμωρηθεί ποτέ που και που θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί όταν του γίνει μια απλή σύσταση".



Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση έχει ιδρύσει τη φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Save a Greek Stray με σκοπό την προστασία των ζώων . Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: Τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.
Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου περιθάλπονται και περιμένουν την οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr