X

Δονούσα: Στη φυλακή ο 63χρονος βασανιστής ζώων που είχε φυλακίσει 58 γάτες - "Τα αγαπάω και θέλω μόνο το καλό τους" είπε στο δικαστήριο

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του: 3 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Γράφει: TheToc team

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 63χρονος "συλλέκτης - κακοποιητής ζώων του Μοσχάτου", που ζούσε στη Δονούσα και καταδικάστηκε για βασανισμό γατών.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του: 3 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος (που δικάστηκε χωρίς δικηγόρο) οδηγείται πλέον στη φυλακή, δίνοντας τέλος σε μια υπόθεση που είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Η χρηματική ποινή είναι πέρα από το διοικητικό πρόστιμο του 1,7 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί από την αστυνομία η οποία σχημάτισε κακουργηματική δικογραφία. Το πρόστιμο υπολογίζεται βάσει του νόμου, που προβλέπει 30.000 ευρώ ανά ζώο. Ωστόσο, τελικά δικάστηκε για πλημμελήματα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα καταπέσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ίδιος εμφανίστηκε απολογητικός, ισχυριζόμενος ότι "αγαπάει τα γατάκια και θέλει μόνο το καλό τους".

ΕΛΑΣ

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση που οδήγησε σήμερα στην καταδίκη του κατηγορούμενου, είχε ξεκινήσει ύστερα από καταγγελίες φιλόζωων στη Δονούσα. Με εντολή του εισαγγελέα Αιγαίου, κ. Τσορμπατζόγλου, οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψης του άνδρα, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές ως ο "συλλέκτης-κακοποιητής ζώων του Μοσχάτου".

Το όνομά του είχε έρθει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2019, όταν η αστυνομία —μετά από έντονη δυσοσμία που είχε αναφερθεί από γείτονες— πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Διαβάστε Επίσης

Εκεί εντόπισε 11 σκελετωμένα σκυλιά και 20 γάτες σε άθλια κατάσταση μέσα σε ένα σκοτεινό υπόγειο, καθώς και θηλιές και άλλα αντικείμενα που παρέπεμπαν σε κακοποίηση ζώων.

Στη Δονούσα, η κατάσταση αποδείχθηκε εξίσου συγκλονιστική. Οι αρχές βρήκαν περίπου 58 γάτες στοιβαγμένες σε ένα άθλιο, σκοτεινό και βρώμικο δωμάτιο, χωρίς τις βασικές συνθήκες υγιεινής και φροντίδας.