Στη διάσωση του σκύλου της οικογένειας της στυγερής δολοφονίας του 66χρονου σε χωριό της Κύμης στην Εύβοια προχώρησαν οι αρχές.
Ο σκύλος είχε μείνει για τρεις ημέρες νηστικός και μόνος, ανήκε στον 29χρονο γαμπρό του 66χρονου ο οποίος θα περάσει αύριο από την πόρτα του γραφείου του ανακριτή, καθώς φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία.
Το σκυλάκι μετά τη σύλληψη των δύο αδερφών, έμεινε ολομόναχο μέσα στο σπίτι που ζούσε εκείνος με την 26χρονη κόρη του θύματος, χωρίς φαγητό και νερό και το αντιλήφθηκαν οι γείτονες, που προσπαθούσαν να του πετάξουν τρόφιμα από το μπαλκόνι.
O σκύλος βρίσκονταν στον πάνω όροφο του σπιτιού. Πρόκειται για ένα ροντβάιλερ με το όνομα Ράμπο, το οποίο μπορούσε να βγαίνει και στο μπαλκόνι μέσω μιας μικρής πόρτας στην μπαλκονόπορτα.
Γείτονες ειδοποίησαν τον πρόεδρο της κοινότητας Σταμάτη Παπανικολάου λέγοντας του ότι υπάρχει ένα σκυλί που είναι κλεισμένο στον πάνω όροφο
Ο πρόεδρος επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Στρουμπούλη ο οποίος του είπε μέχρι να βρεθεί λύση να πετάει τουλάχιστον φαγητό στο μπαλκόνι για να επιβιώσει το σκυλί.
Την δεύτερη ημέρα μετά τη δολοφονία ένας συνεργάτης του δήμου επισκέφθηκε το σπίτι με στόχο να εξετασθεί πως μπορεί να προσεγγιστεί ο σκύλος