Follow us

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Η προσωπική διαφορά τελειώνει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο", αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης

Μήνυμα στους αγρότες ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω των κινητοποιήσεων τους σε όλη τη χώρα.

Στις συναντήσεις του στο Μαρκόπουλο Αττικής αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο" αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα και εκπροσώπηση.

Οπως είπε "η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο - οι αγρότες να έρθουν συντεταγμένα, με συγκεκριμένη εκπροσώπηση και συγκεκριμένα αιτήματα και είμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Οι διαμαρτυρίες να λαμβάνουν υπόψη το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε Επίσης

μητσοτακης

Επειδή τελευταία είναι επίκαιρες οι ταξιδιωτικές αναλογίες - σήμερα το σκάφος της πατρίδας μας κινείται ασφαλές αλλά σε ταραγμένα νερά - Η Ελλάδα σήμερα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα από αυτή που παραλάβαμε το 2019 - λαμβάνουμε τα μηνύματα των πολιτών για αυτό προχωρούμε σε στοχευμένες κινήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αναφερόμενος στην οικογένεια και τους συνταξιούχους που τα χρόνια των μνημονίων υπέστησαν μειώσεις στις αποδοχές τους δηλώνοντας ότι "εντός των επόμενων δύο ετών τελειώνει η προσωπική διαφορά".

"Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θεωρούμε την οικογένεια το κύτταρο της κοινωνίας" γι’ αυτό όπως είπε "για πρώτη φορά μειώνουμε σημαντικά τους φόρους ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις", πρόσθεσε.

Ολόκληρη η ομιλία

"Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Μιχάλη, κυρίες και κύριοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, ήθελα σήμερα να βρεθώ μαζί σας, πρώτα και πάνω απ’ όλα για να υπερθεματίσω σε αυτά τα οποία είπε ο Πρόεδρος και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη και στους αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές αποδείξατε έμπρακτα και αριθμητικά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πραγματικά μαζικό, οργανωμένο, λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας.

Και χαίρομαι γιατί ο Πρόεδρος με προσφώνησε πρώτα ως Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και μετά ως Πρωθυπουργό και αυτό έχει την αξία του διότι δεν θα κουραστώ να υπενθυμίζω ότι δεν θα ήμουν Πρωθυπουργός αν εσείς δεν με είχατε εμπιστευθεί να είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και η δύναμή μας είναι πάντα τα στελέχη μας, παλιά και καινούργια, διότι σε κάθε κομματική μάζωξη την οποία κάνουμε, βλέπω παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας που στάθηκαν μαζί μας σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Αλλά βλέπω και πολλούς νέους φίλους, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια με πατριωτική ευθύνη και αναλογιζόμενοι τελικά ότι στους ταραγμένους καιρούς στους οποίους πρέπει αυτή τη στιγμή να κινηθούμε, μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία.

Μιας και θα πάρω αφορμή από αυτό το οποίο είπε ο Πρόεδρος, σήμερα, μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και μεγάλη γιορτή της ναυτοσύνης, και επειδή τελευταία είναι πολύ επίκαιρες οι ταξιδιωτικές αναλογίες, εγώ θα πω ότι σήμερα το σκάφος της πατρίδας μας πλέει ασφαλές, αλλά σε ταραγμένα νερά. Και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο ασφαλές λιμάνι στο οποίο προσδοκούμε.

Και το λέω αυτό, διότι η πορεία αυτής της διακυβέρνησης είναι συνεχής, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλες, όμως, όπως και να το δει κανείς, έχουμε καταφέρει αυτά τα τελευταία 6,5 χρόνια να κάνουμε σημαντικά βήματα στη σωστή κατεύθυνση.

Η Ελλάδα, καθώς τελειώνει το 2025 και ξημερώνει το 2026, είναι μία πολύ καλύτερη χώρα από αυτή την οποία παραλάβαμε το 2019.

Και επειδή οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι -βλέπετε τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις μεγάλες αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή μας-, η ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας στο εξωτερικό, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας -και πάλι να πάρω αφορμή από τη σημερινή ημέρα, σε δύο εβδομάδες από τώρα, στα ναυπηγεία του Λοριάν, θα υψωθεί η ελληνική σημαία στην πρώτη από τις τέσσερις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belh@rra, στον "Κίμωνα", ο οποίος θα καταπλεύσει στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας στις αρχές του 2026-, θέλω να ξέρετε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν προφανή. Τίποτα δεν ήταν προφανές όταν μας εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός, τίποτα δεν ήταν προφανές όταν μας εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά ο ελληνικός λαός.

Η Ελλάδα σήμερα μπορεί να ενισχύει την αποτρεπτική της δυνατότητα παράγοντας ταυτόχρονα πρωτογενή πλεονάσματα, αυξάνοντας την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα έχοντας τη δημοσιονομική δυνατότητα να στηρίζει τους πολίτες έμπρακτα απέναντι στο πραγματικό πρόβλημα της συσσωρευμένης ακρίβειας.

Δεν είμαστε αφελείς. Ζούμε μέσα στην κοινωνία, λαμβάνουμε τα μηνύματα των πολιτών. Ξέρουμε ότι οι πολίτες τα βγάζουν πέρα δύσκολα, ειδικά αυτοί οι οποίοι είναι στο νοίκι. Και γι’ αυτό και προχωράμε σε στοχευμένες κινήσεις, όπως η επιστροφή ενός ολόκληρου ενοικίου, το οποίο καταβλήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων με ένα μόνιμο επίδομα ύψους 250 ευρώ, αλλά κυρίως την υλοποίηση μίας πολύ φιλόδοξης φορολογικής μεταρρύθμισης, τα αποτελέσματα της οποίας θα αρχίσετε να τα βλέπετε από τις αρχές του 2026.

Θα ψηφίσουμε την επόμενη εβδομάδα, θα είμαστε όλοι στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη του προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ο οποίος έμπρακτα στηρίζει την κοινωνία.

Και επειδή είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε ότι δεν ζούμε εμείς στην Ελλάδα στο δικό μας κενό και πρέπει να βλέπουμε λίγο τι γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, αναλογιστείτε ότι σήμερα η συζήτηση η οποία γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πώς θα αυξήσουν τους φόρους και θα μειώσουν τις παροχές. Αυτή είναι η συζήτηση που γίνεται στις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες σήμερα.

Στην Ελλάδα εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώνουμε τους φόρους και να στηρίζουμε την πραγματική κοινωνία. Να στηρίζουμε τους συνταξιούχους.

Θυμάμαι ότι σε κάθε περιοδεία μου, μου λέγατε πάντα μία κουβέντα: να τελειώσουμε με την προσωπική διαφορά. Η προσωπική διαφορά τελειώνει εντός των επομένων δύο ετών.

Οι οικογένειες, άκουγα πάντα πόσο δύσκολο είναι -και η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της οικογένειας, εμείς θεωρούμε την οικογένεια το "κύτταρο" της κοινωνίας- και μονίμως ερχόντουσαν ζευγάρια και μου λέγανε, "είναι δύσκολα, τα βγάζουμε πέρα δύσκολα σήμερα, ειδικά αν έχεις δύο, τρία, τέσσερα παιδιά". Και τι ερχόμαστε και κάνουμε;

Για πρώτη φορά μειώνουμε σημαντικά τους φόρους ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις.

Έρχονταν νέα παιδιά και μου έλεγαν: "δεν είναι ετύκολο σήμερα να μπω στην αγορά εργασίας. Είναι δύσκολο να φύγω από το σπίτι, από τους γονείς μου, να ξεκινήσω και εγώ τη δική μου οικογένεια".

Και κάνουμε κάτι το οποίο είναι πρωτοποριακό -συγκρατήσετε το-, όχι μόνο για την Ελλάδα, για την Ευρώπη: όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών από 1/1/2026 δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Μηδέν φόρος εισοδήματος.

Για να στείλουμε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά που μπαίνουν νωρίς στην αγορά εργασίας ότι σας σκεφτόμαστε, σας νοιαζόμαστε, προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε, θέλουμε να σας στηρίξουμε στα πρώτα σας βήματα.

Και αυτά είναι λίγα μόνο από τα πολλά τα οποία υλοποιούνται στα πλαίσια ενός πολύ πυκνού προγράμματος μεγάλων αλλαγών στην πατρίδα μας.

Επισκέφτηκα πριν από λίγο το Κέντρο Υγείας σας, εδώ στο Μαρκόπουλο. Θυμάστε πώς ήταν. Και φαντάζομαι ότι αυτοί που έχετε πάει, έχετε δει πώς έχει γίνει. Είναι μία μικρή μόνο ένδειξη του πώς η χώρα μας αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους για να αναβαθμίσει ουσιαστικά υποδομές σε πολλούς τομείς πολιτικής, αλλά ειδικά στην υγεία.

Θέλω να σταθώ λίγο στην υγεία, διότι πράγματι στο ΕΣΥ γίνεται μία πολύ μεγάλη, πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Από τις παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών: στο τέλος του 2026 -κρατήστε το αυτό- θα έχουμε ανακαινίσει παραπάνω από 90 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλη τη χώρα. Θα έχουμε αναβαθμίσει παραπάνω από 170 Κέντρα Υγείας. Θα τα έχουμε στελεχώσει.

Για πρώτη φορά κάνουμε μία καινοτόμο δράση, τις ΚΟΜΥ, Κινητές Ομάδες Υγείας, οι οποίες αντί να έρχεται ο κατάκοιτος ηλικιωμένος στο Κέντρο Υγείας, θα πηγαίνουμε εμείς στο σπίτι και θα παρέχουμε υπηρεσίες υγείας κατ΄ οίκον.

Παραδίδουμε φάρμακα πια στο σπίτι. Ο καθένας μπορεί να κλείνει ραντεβού στον γιατρό του από το κινητό του. Θέλετε να κλείσετε ένα ραντεβού, θα βρείτε ραντεβού μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε νοσοκομεία στο κινητό σας. Και πείτε μου πραγματικά, πότε είχαν ξαναγίνει όλα αυτά στην πατρίδα μας;

Και το λέω με αίσθημα ευθύνης, αλλά και με τη σεμνότητα η οποία πρέπει να μας διακρίνει, διότι ξέρουμε ότι η δουλειά στην πολιτική δεν τελειώνει ποτέ. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα είναι πάντα μεγάλα, είναι μπροστά μας.

Έχουμε, παραδείγματος χάρη, τώρα τα ζητήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων και ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς μία σημαντική μετάπτωση όσον αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις από ένα σύστημα το οποίο το κληρονομήσαμε και ήταν πολύ προβληματικό, σε ένα καινούργιο σύστημα το οποίο θα διασφαλίζει στους αγρότες ότι θα παίρνουν την επιδότηση που τους αξίζει στην ώρα τους. Αυτή είναι η μετάπτωση την οποία κάνουμε.

Και εγώ σέβομαι τον κάθε πολίτη ο οποίος διαμαρτύρεται, όμως θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στους αγρότες μας. Πρώτον, ότι όλες αυτές οι διαμαρτυρίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μπαίνουμε στα Χριστούγεννα, στην εποχή όπου η αγορά κινείται. Να φροντίσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί να διαμαρτυρόμαστε με έναν τέτοιο τρόπο που να μην διαταράσσει την ευρύτερη κοινωνική συνοχή.

Η κυβέρνηση είναι πάντα ανοιχτή για διάλογο. Θέλουμε οι αγρότες να έρθουν συντεταγμένα, με εκπροσώπηση συγκεκριμένη, να ξέρουμε με ποιους μιλάμε, και με συγκεκριμένα αιτήματα. Και εμείς θα είμαστε εδώ να συνομιλήσουμε μαζί τους και να κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε για να τους στηρίξουμε.

Γιατί η χώρα χρειάζεται έναν δυναμικό πρωτογενή τομέα, ο οποίος θα είναι "ατμομηχανή" ανάπτυξης για το μέλλον. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στην περιφέρεια, να στηρίξουμε την περιφέρειά μας.

Και για εμάς, όσο μέλημα είναι το λεκανοπέδιο, άλλο τόσο μέλημα είναι η στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. Γι΄ αυτό, εξάλλου, η κυβέρνησή μας εντός των επόμενων δύο ετών μηδενίζει τον ΕΝΦΙΑ σε παραπάνω από 12.000 χωριά.

Αλλά δεν ήρθα, φίλες και φίλοι, εδώ σήμερα για να παρουσιάσω εν συνόλω το κυβερνητικό μας έργο. Σκοπός μου, όπως σας είπα, ήταν πρώτα και πάνω απ΄ όλα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πήρα πολύ μεγάλη δύναμη από την εικόνα την οποία είδα στις εσωκομματικές εκλογές: μια παράταξη με σφυγμό, μια παράταξη δυνατή, μια παράταξη η οποία έχει το δάχτυλό της πάνω στα προβλήματα της κοινωνίας, η οποία μπορεί και να μας στηρίζει αλλά και να μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο σκοπός των κομματικών οργανώσεων εκτός προεκλογικής περιόδου: να μπορούν να μεταφέρουν τα προβλήματα της κοινωνίας.

Και είμαστε ανοιχτοί, έχουμε ένα κόμμα το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και στην εποχή που είμαστε στην κυβέρνηση, που δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνουμε, και θα εξακολουθούμε από τώρα μέχρι τον Μάιο να θέτουμε τις μηχανές του κόμματος σε απόλυτη εγρήγορση.

Το συνέδριό μας θα γίνει πολύ κοντά εδώ, εκεί που γίνεται πάντα, οπότε θα έχετε και χαρακτηριστικά εντοπιότητας, μεταξύ 15 και 17 Μαΐου. Σας θέλουμε όλους εκεί, θα περάσουμε μέσα από μια όμορφη διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου, θα γυρίσουμε και πάλι όλη την Ελλάδα.

Και στο συνέδριό μας θα στείλουμε ένα μήνυμα. Καθώς θα μπαίνουμε πια στην τελευταία χρονιά της δεύτερης κυβερνητικής θητείας, θα στείλουμε το μήνυμα ότι αυτή η παράταξη, η οποία ξέρει να ανανεώνεται, ούσα πιστή στις ρίζες της και στις αξίες και στις αρχές της, είναι τελικά η μόνη αξιόπιστη, στιβαρή, σοβαρή πολιτική δύναμη στη χώρα που μπορεί να κρατήσει το σκάφος της πατρίδας μας ασφαλές σε δύσκολους καιρούς, και ναι, τελικά να το οδηγήσει σε ασφαλή λιμάνια.

Σας θέλουμε, λοιπόν, σε αυτή την προσυνεδριακή διαδικασία όλες και όλους μαζί μας. Θα το ξαναπώ για ακόμα μια φορά: εσείς είστε η δύναμη της παράταξής μας.

Για εμένα είναι τεράστια τιμή να είμαι Πρόεδρός σας. Περνάει γρήγορα ο χρόνος, ξέρετε, στις 10 Ιανουαρίου θα συμπληρώσω δέκα χρόνια ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μαλλιά μου μπορεί να άσπρισαν λίγο, όμως, η αγάπη μου για το κόμμα, για τους Νεοδημοκράτες, για τις Νεοδημοκράτισσες, παραμένει όσο ισχυρή ήταν τότε. Η δε αφοσίωσή μου στον στόχο να κάνουμε την Ελλάδα πραγματικά μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Μαζί θα πορευτούμε. Μαζί θα κερδίσουμε και τις τρίτες εκλογές. Μαζί θα εξακολουθούμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και δυνατή.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές εύχομαι σε εσάς, στις οικογένειές σας, στους αγαπημένους σας. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτό είναι το πιο designάτο και arty εστιατόριο της Αθήνας

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 06 Δεκ 2025 | 00:19

Δικογραφία για το "πάτα τον" στη Θεσσαλονίκη - Στα επεισόδια μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας κοντά στο αεροδρόμιο

Βίντεο δείχνει τρακτέρ κάνει όπισθεν με ταχύτητα προς το μέρος ανδρών των ΜΑΤ, ενώ κάποιος από τους αγρότες φώναζε "πάτα τον τον π....η"

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 05 Δεκ 2025 | 20:33

Ανυποχώρητοι οι αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Στήνονται νέα μπλόκα, ουρές χιλιομέτρων στα τελωνεία

Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους της χώρας και περίπου 15 μπλόκα σε όλη τη χώρα από αγρότες και κτηνοτρόφους

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 16:40

Θεσσαλονίκη: "Πάτα τον" - Για σοβαρό επεισόδιο με αγρότες σε τρακτέρ εναντίον των ΜΑΤ, μιλάει η κυβέρνηση

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ένα τρακτέρ κάνει όπισθεν με ταχύτητα προς το μέρος ανδρών των ΜΑΤ - Δακρυγόνα και επεισόδια

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 05 Δεκ 2025 | 15:32

Επιμένουν οι αγρότες: Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας στη Θήβα - Μπλόκο και στη Λέσβο

Σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας, προχώρησαν αγρότες

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Δεκ 2025 | 15:09

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με αγρότες και ΜΑΤ - Προσπάθησαν να κινηθούν προς το αεροδρόμιο Μακεδονία

Ένταση με τους αγρότες που θέλησαν να περάσουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" - Δακρυγόνα και χημικά

ΑΓΡΟΤΕΣ 05 Δεκ 2025 | 13:39

Κόντρα Κωνσταντοπούλου με υφυπουργό για την ΕΛΑΣ στα μπλόκα: Στους φραπέδες και στους χασάπηδες δε ρίχνετε χημικά

Ενταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Λαμπρόπουλου με αφορμή τα επεισόδια στη Νίκαια και τη βία της ΕΛ.ΑΣ. προς τους αγρότες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ 05 Δεκ 2025 | 10:54

Κινητοποιήσεις αγροτών: Δεκάδες μπλόκα και 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Ποια σημεία είναι κλειστά

Οι αγρότες εξετάζουν, τα επόμενα 24ωρα, πέρα από τους οδικούς αποκλεισμούς, και άλλες μορφές κινητοποιήσεων όπως συγκεντρώσεις σε πόλεις.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 08:04

Ποια είναι η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων και ποια τα επίσημα όρια

Γενναιόδωρο ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένει το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ 04 Δεκ 2025 | 23:36

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου: Άνοιξαν το μπλόκο αγρότες και κτηνοτρόφοι

Το μπλόκο από τους παραγωγούς της Δυτικής Αχαΐας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων στο σημείο

Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα, στο πλαίσιο μιας ακόμη διαμαρτυρίας τους

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Αγρότες Κρήτης: Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί "όταν θα διασφαλιστεί η παρουσία όλων των φορέων της Κρήτης" αναφέρει η Παγκρήτια Συντονιστική των κτηνοτρόφων

ΑΝΑΒΟΛΗ 04 Δεκ 2025 | 16:26

Λάρισα: Στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών - Νέα κινητοποίηση στο μπλόκο της Νίκαιας

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής, οι αγρότες που βρίσκονταν στα δικαστήρια έκαναν σαφές ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 15:52

Αποφασισμένοι οι αγρότες: Eνισχύουν τα μπλόκα με τρακτέρ - Έκλεισαν τα τελωνεία Προμαχώνα και Ευζώνων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με τις γενικές συνελεύσεις τους να αποφασίζουν για τα νέα σημεία που θα στήσουν τα μπλόκα

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 04 Δεκ 2025 | 12:29

Αγροτικά μπλόκα: Κλειστή η εθνική σε Νίκαια και Μάλγαρα - Μπλόκο στο τελωνείο Νίκης

Κλειστό τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Κομοτηνή - Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 11:35

Παρέμβαση Καρυστιανού για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: "Φτάνει πια! Όλοι μαζί μέχρι την δικαίωση!"

"Η ρίζα του κακού είναι σαφής: οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν πάντα εκτός κάδρου, ατιμώρητοι!", λέει η Μαρία Καρυστιανού.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ 04 Δεκ 2025 | 08:03

Σέρρες: ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για κλούβα που εμβόλισε το μπλόκο αγροτών [βίντεο]

Ορισμένοι αγρότες προσπάθησαν να απομακρυνθούν βλέποντας την πορεία της κλούβας, ενώ κάποιοι στη συνέχεια άρχισαν να χτυπούν το όχημα της αστυνομίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ 04 Δεκ 2025 | 08:00

Κλιμακώνονται τα αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα - Κλειστοί δρόμοι - Τι συμβαίνει ανά περιοχή

Τα μπλόκα επεκτείνονται πλέον σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, ενώ στο Κιάτο σημειώθηκαν εντάσεις με την αστυνομία και χρήση χημικών.

"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΓΡΟΤΕΣ 03 Δεκ 2025 | 19:52

Αγροτικά μπλόκα: Κλειστό ξανά το ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων

Το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστό από την 1/12 στις 12 το μεσημέρι και οι αγρότες δεν προτίθενται να το ανοίξουν μέχρι να ολοκληρωθεί συνολικά η κινητοποίησή τους

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 03 Δεκ 2025 | 18:15

Αγρότες: Η κουνιάδα της Πόπης Σεμερτζίδου πήγε στο μπλόκο της Καρδίτσας και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις...

"Παίρνουμε τις επιδοτήσεις που μας αναλογούν" είπε η αδερφή του Χρήστου Μαγειρία και ένας αγρότης τη διέκοψε μαινόμενος

"ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" 03 Δεκ 2025 | 17:29

Τσιάρας: Πληρωμές 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες αυτήν την εβδομάδα - Πάνω από 1 δισ. ως το τέλος του έτους

"Οι πόροι έως το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ", διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 03 Δεκ 2025 | 17:20

Σέρρες: Η στιγμή που η αστυνομική κλούβα... σπιντάρει για να σπάσει τον κλοιό των αγροτών [βίντεο]

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ο οδηγός πατάει γκάζι, κάνει αναστροφή και περνάει με ταχύτητα ανάμεσα από τα τρακτέρ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Δεκ 2025 | 15:53

Παύλος Μαρινάκης: O διάλογος με τους αγρότες που κάνει η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ και έχει αποτέλεσμα

"Ένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να επιτρέπει η όποια διεκδίκηση να έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των υπόλοιπων πολιτών", λέει ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 03 Δεκ 2025 | 15:45

Δεν σταματούν οι αγρότες: Άνοιξε το τελωνείο των Ευζώνων - Κομμένη η εθνική στα Μάλγαρα - Πού έχει μπλόκα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα

ΚΟΜΒΟΣ ΚΙΑΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 12:31

Κορινθία: Ένταση στο μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων [εικόνες - βίντεο]

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι αγρότες επιχείρησαν να επεκτείνουν το μπλόκο προς την εθνική οδό.

ΜΠΛΟΚΑ 03 Δεκ 2025 | 12:10

Οι αγρότες στις Σέρρες έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και κατευθύνονται προς το τελωνείο Προμαχώνα [βίντεο]

Οι αγρότες κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας και πλέον κατευθύνονται προς το τελωνείο Προμαχώνα.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2025 | 11:19

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει τον Δεκέμβρη 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί διάλογο με τους αγρότες, αποφεύγοντας ακραίες κινητοποιήσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Δεκ 2025 | 09:57

Οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 με αυξήσεις και μείωση φόρου [πίνακας]

Οι πρώτες μηνιαίες αυξήσεις θα πιστωθούν στη σύνταξη του Ιανουαρίου που θα πληρωθεί νωρίτερα από τον ΕΦΚΑ και πιθανότατα μεταξύ 19 και 23 Δεκεμβρίου.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 03 Δεκ 2025 | 09:21

Λάρισα: Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Στη Νίκαια Λάρισας φτάνουν συνεχώς νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ το επόμενο εικοσιτετράωρο αναμένονται επιπλέον αφίξεις.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ. 03 Δεκ 2025 | 08:43

Δημογλίδου για μπλόκα αγροτών: Ανοικτές οι παρακαμπτήριες οδοί – Ενημέρωση Εισαγγελέα σε περίπτωση αποκλεισμού

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε πως η Αστυνομία θα ενεργήσει αναλόγως εάν κλείσουν και οι παρακαμπτήριες οδοί.

ΗΠΙΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 03 Δεκ 2025 | 06:58

Η κυβέρνηση "θυσιάζει" Χασάπη και Σεμερτζίδου για να εξευμενίσει τους αγρότες - Σήμα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Βαθαίνει το χάσμα κυβέρνησης-αγροτών με τους δεύτερους να αποφασίζουν ενίσχυση των μπλόκων αλλά και την δημιουργία νέων - Η κυβέρνηση προειδοποιεί.

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 02 Δεκ 2025 | 22:29

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Ενισχύουν τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - "Απαιτούμε λύσεις"

Πάνω από 1.000 τρακτέρ είναι παραταγμένα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα στον νευραλγικό οδικό άξονα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 18:42

Αγρότες: Κλειστό και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα - Έληξε ο αποκλεισμός στο τελωνείο Ευζώνων

Οι αγρότες άνοιξαν και την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, ωστόσο προχωρούν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 16:32

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα στους δρόμους - Κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στη Λάρισα

Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες, με τα μπλόκα να ενισχύονται με περισσότερα τρακτέρ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΛΑΡΙΣΑ 02 Δεκ 2025 | 13:42

Οργισμένοι οι κτηνοτρόφοι στη Λάρισα – Έχυσαν γάλα και ζωοτροφές μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο [εικόνες - βίντεο]

Στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο της Νίκαιας προκειμένου να ενωθούν και να συμπαρασταθούν στους αγρότες.

ΑΓΡΟΤΕΣ 02 Δεκ 2025 | 12:48

Οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων και τα διόδια Μαλγάρων - Προειδοποίηση Χρυσοχοΐδη

Οι αγρότες στις 12 το μεσημέρι προχώρησαν και πάλι στον καθολικό αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 02 Δεκ 2025 | 11:26

Χρυσοχοΐδης για αγροτικά μπλόκα: Να μην καταλαμβάνονται τελωνεία και λιμάνια - "Καμία διάθεση για βία"

"Όταν πας και καταλαμβάνεις ένα τελωνείο, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και κοστίζουν πάρα πολύ", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 02 Δεκ 2025 | 10:33

Σιμόπουλος: "Να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα ακόμα και με τη βία - Να επέμβει η αστυνομία"

"Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα", τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 02 Δεκ 2025 | 09:30

Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη Νίκαια

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας επαναλαμβάνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν όσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 02 Δεκ 2025 | 06:34

Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης-αγροτών - "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δρόμων"

Bήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα μπλόκα τους.

"ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ" 01 Δεκ 2025 | 23:07

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες: 1.500 τρακτέρ στον Ε-65 την Τρίτη - Πού στήνονται τα νέα μπλόκα

Οι αγρότες ζητούν λύσεις για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές διάθεσης, καθώς και την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 01 Δεκ 2025 | 20:13

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε Νίκαια, Μάλγαρα και Ε65, έρχονται κι άλλα τρακτέρ - "Ηρθαμε για να μείνουμε"

Μπλόκα σε τρία σημεία έχουν στήσει οι αγρότες, που προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - "Θα κάνουμε γιορτές στα τρακτέρ" λένε - Την Τρίτη συγκέντρωση στη Λάρισα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 01 Δεκ 2025 | 19:24

Κιλκίς: Αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το τελωνείο των Ευζώνων [βίντεο]

Στους δρόμους έχουν βγει αγρότες και της Μακεδονίας αλλά και άλλων περιοχών της Βορείου Ελλάδος

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 01 Δεκ 2025 | 18:18

Τρακτέρ, σκηνές, ψησταριές και σόμπες - Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα

Αμετακίνητοι οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ 01 Δεκ 2025 | 15:31

Αγρότες: Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια - Αποκλεισμένος ο Ε65 - Πάνω από 3.000 τρακτέρ

Στα δύο η χώρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις - Στη Λάρισα για 2η ημέρα τα τρακτέρ κρατούν κλειστή την εθνική οδό

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ 01 Δεκ 2025 | 14:39

Τι καταγγέλλει αγροτοσυνδικαλιστής για τα επεισόδια: Αξιωματικός με έπιασε από τον λαιμό, έχω σπασμένα πλευρά

Με κάταγμα στα πλευρά νοσηλεύεται ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος μετά τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στον κόμβο της Νίκαιας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Δεκ 2025 | 13:34

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι δρόμοι και να ταλαιπωρηθούν οι πολλοί

"Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο κόσμος", σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 13:06

Λάρισα: "Θα γεμίσουμε τη χώρα με τρακτέρ" - Ένταση στα δικαστήρια για τις συλλήψεις αγροτών [βίντεο]

"Θα πάρει απάντηση το όργιο καταστολής της κυβέρνησης", είπε Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 12:24

Έκλεισαν την Εθνική στα Μάλγαρα οι αγρότες - Επεισόδιο με ΙΧ που έπεσε πάνω σε τρακτέρ [βίντεο]

Αγρότες από τα Μάλγαρα έφτασαν στα διόδια και διέκοψαν την κυκλοφορία, παρά τον αστυνομικό φραγμό.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 01 Δεκ 2025 | 11:35
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

"ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ" 01 Δεκ 2025 | 09:52

Η Λατινόπουλου υπέρ της θανατικής ποινής και του χημικού ευνουχισμού: "Εχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση που ταΐζει γύφτους"

Παράλληλα η κ. Λατινοπούλου εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, λέγοντας πως "είναι λες και παρακολουθούμε μαφιόζικη σειρά".

ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2025 | 08:27

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον CEO της Morgan Stanley, συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει με την CEO της Morgan Stanley.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 06:27
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 Νοε 2025 | 23:33

Μπλόκα αγροτών: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Κλειστή η ΠΑΘΕ και ο Ε-65 - Διαμαρτυρία στη Λάρισα για τις συλλήψεις

Ένταση, επεισόδια και συλλήψεις χαρακτήρισαν την πρώτη μέρα κινητοποιήσεων των αγροτών

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 30 Νοε 2025 | 20:02

Αγρότες: Νέο κλείσιμο Εθνικών Οδών από τη Δευτέρα - Συλλήψεις και τραυματισμοί - Κλειστή η Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η Ε65

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις αγροτών και κυβέρνησης, με τους παραγωγούς να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 Νοε 2025 | 14:47

Αγρότες: "Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα αν δεν δικαιωθούμε" - Τεταμένο κλίμα και στην Καρδίτσα

Ο εκπρόσωπος των αγροτών έθεσε στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τις πληρωμές και τις τιμές διάθεσης των προϊόντων.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 Νοε 2025 | 14:15

Με ένταση και επεισόδια η πρεμιέρα των αγροτικών μπλόκων: Χημικά στη Νίκαια, μία προσαγωγή στον Πλατύκαμπο

Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή της Λάρισας νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

"ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY" 30 Νοε 2025 | 13:40

Το ελληνικό ραντεβού με …30 τρισ. δολάρια και τη Morgan Stanley στο Λονδίνο παρουσία Μητσοτάκη

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 30 Νοε 2025 | 10:58
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Νοε 2025 | 10:26

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις και έγινε από κεντροδεξιά κυβέρνηση

"Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΜΠΗΚΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 28 Νοε 2025 | 22:33

Black Friday στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντί για 10.000 που περίμενε, αγρότης είδε στον λογαριασμό του... 1.000 ευρώ

Οι καταβολές των προκαταβολών της βασικής ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώθηκαν σε λογαριασμούς, αλλά υπάρχουν αναφορές για μειωμένα ποσά

"Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ" 28 Νοε 2025 | 18:05

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Ένα μόνιμο μέτρο που στηρίζει πραγματικά το εισόδημα των πολιτών

"Κάθε Νοέμβριο, σχεδόν 900.000 ενοικιαστές θα δουν ένα ολόκληρο ενοίκιο να επιστρέφει στον λογαριασμό τους", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 28 Νοε 2025 | 16:55

Επιδοτήσεις: Πόσα χρήματα θα καταβληθούν στους αγρότες μέχρι τέλος του χρόνου - Τι αλλάζει από το 2026

Οι 11 ερωτήσεις- απαντήσεις για τα 3,7 δισ. που καταβάλλονται στους αγρότες το 2025

28 Νοε 2025 | 14:34

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Η ρευστή διεθνής κατάσταση απαιτεί από την Ευρώπη να ενηλικιωθεί και να ωριμάσει γεωπολιτικά

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 28 Νοε 2025 | 13:14

Μητσοτάκης και Μέτσολα στα εγκαίνια του Europa Experience: "Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ισχυρότεροι ως Ευρώπη όταν είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρσάκειο Μέγαρο, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 28 Νοε 2025 | 12:05

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ελλάδα δεν χάνει χρήματα και οι ειλικρινείς αγρότες θα πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι οι πληρωμές προς τους αγρότες συνολικά το 2025 θα φτάσουν στα 3,7 δισ. ευρώ.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 28 Νοε 2025 | 11:21

Βγάζουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό οι αγρότες της Λάρισας - Την Κυριακή το πρώτο μπλόκο

Η Ομοσπονδία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης προς τον θεσσαλικό και τον ευρύτερο πληθυσμό

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

27 Νοε 2025 | 19:43

Στα 3,7 δισ. οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του 2025 - Την Παρασκευή η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

"Η χώρα δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που θα περισσέψουν", όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΤΡΟΧΑΙΑ 27 Νοε 2025 | 15:05

Πάνω από 217 ελάφια έχουν σκοτωθεί στο οδικό δίκτυο της Ρόδου

Οι κάτοικοι ζητούν πλέον άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, καθώς η συμβίωση με το εμβληματικό ζώο του νησιού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και επικίνδυνη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ 27 Νοε 2025 | 07:48

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2025 - Νωρίτερα από ότι συνήθως

Νωρίτερα από τα τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΥΨΟΥΣ 56 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 26 Νοε 2025 | 17:41

Νέα έκτακτη στήριξη σε κτηνοτρόφους που επλήγησαν από ευλογιά και πανώλη

Σε ό,τι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα καταβολής των έκτακτων ενισχύσεων, τα υπουργεία συνεργάζονται ώστε να καταβληθούν στα τέλη του έτους

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Νοε 2025 | 12:05

Μητσοτάκης: Εθνική διάσταση το δημογραφικό - Δεν μπορεί εύκολα ένα ζευγάρι να αποκτήσει σήμερα δικό του σπίτι

"Πρέπει να έχουμε αίσθηση τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες" είπε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 26 Νοε 2025 | 07:44

Γιατί παίρνουν λιγότερα οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με του δημοσίου

Μεγάλες και αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στις συντάξεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία.

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25 Νοε 2025 | 19:41

Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Forbes Greece: Μηδενικός φόρος εισοδήματος για τους νέους κάτω των 25

Kατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας Forbes 30 under 30, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο Υπουργείο Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης