Follow us

14ο συνέδριο ΝΔ: Live οι εργασίες και οι ομιλίες της τρίτης και τελευταίας ημέρας

Το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ολοκληρώνεται το μεσημέρι, με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Συνεδίου ξεκίνησαν με προβολή χαιρετισµών της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και του δημάρχου της Οδησσού Τζέναντι Λεόνινταβιτς Τρούκανοβ.

Στη συνέχεια μίλησαν ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης.

Θα ακολουθήσει ανάγνωση συμπερασμάτων του 14ου Συνεδρίου και ομιλία από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι από τις 13:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Μετσόλα: Η κληρονομιά της ΝΔ είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Μιλώντας για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, επεσήμανε πως "η κληρονομιά της ΝΔ είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Ο ιδρυτής του κόμματός σας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οδήγησε με επιτυχία την Ελληνική Δημοκρατία στην προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Η ένταξη στην Ευρώπη ήταν καταλύτης για την εδραίωση της δημοκρατίας σε μία χώρα που για πολλά χρόνια κυβερνήθηκε από τη στρατιωτική δικτατορία. Το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, κάτι που έφερε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ".

"Όταν το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του Grexit, η ΝΔ βοήθησε ώστε να προστατευτεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας", πρόσθεσε.

"Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα άντεξε και τις καταιγίδες και τις λιακάδες. Εξελίχθηκε σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή κι αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους μας. Με την επιστροφή του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο και με εκατομμύρια εκτοπισμένους Ουκρανούς να προσπαθούν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς δίνουμε μεγαλύτερη αξία από ποτέ στις κοινές αξίες που μοιραζόμαστε αλλά και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής που ο επίτροπός σας, Μαργαρίτης Σχοινάς, προάγει με την εξαιρετική δουλειά του.

Σε μια στιγμή που οι απρόβλεπτες ενέργειες του Ρώσου προέδρου απειλούν τις δικές μας δημοκρατικές αξίες, η Ευρώπη μπορεί να βασιστεί σε ηγέτες όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε κόμματα όπως η ΝΔ ώστε να διασφαλίσουμε την ενωμένη και αποφασιστική αντίδρασή μας στην απολυταρχία, τόνισε η κ. Μετσόλα.

"Από το 1981, μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν καταφέρει πολλά. Έχοντας ξεπεράσει πολλές δυσκολίες που απείλησαν να μας χωρίσουν η ΕΕ δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωσή σας στη δημοκρατία, την ευημερία, την ισότητα και τον σεβασμό του κράτους δικαίου στην Ευρώπη.

Τη στιγμή που πολύ κοντά μας εκατομμύρια Ουκρανοί μάχονται για την ελευθερία τους, η δική σας δουλειά επιδεικνύει την ισχύ της ενότητάς μας", υπογράμμισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ολοκλήρωσε με τη φράση "Ζήτω η Ευρώπη".

Βέμπερ: Να κοιτάξουμε στο μέλλον ως οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, εξέφρασε τις ευχές του για την επιτυχία του Συνεδρίου ζητώντας συγγνώμη γιατί, νοσώντας από covid, δεν κατάφερε να είναι παρών.

"Ο πόλεμος επέστρεψε στο ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει γιατί αντιβαίνει πλήρως σε αυτά που εμείς οι Ευρωπαίοι πρεσβεύουμε. Η ρωσική επιθετικότητα ενάντια στην Ουκρανία υποκινήθηκε από την ιμπεριαλιστική αντίληψη, από την ιδέα της εδαφικής κατάκτησης και της εξουσίας απέναντι στους άλλους κι αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει η ΕΕ.

Είναι αντίθετο από αυτό που πιστεύουμε. Εμείς πιστεύουμε στη φιλία, στην ενότητα, στο να μην είναι πια τα σύνορα τόσο σημαντικά στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Αυτό καλλιεργήσαμε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, κι ο Πούτιν τα καταστρέφει όλα αυτά. Γι' αυτό και είναι σαφές πως είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών φίλων μας και ενάντια στον Πούτιν. Με όλες τις επιλογές που έχουμε στο τραπέζι, με κάθε μέσο, μαχόμαστε ενάντια στην επιθετικότητα του Προέδρου Πούτιν σε βάρος της Ουκρανίας", ανέφερε ο κ. Βέμπερ και πρόσθεσε:

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες που έστειλε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και θέλω να τον ευχαριστήσω για τη δυναμική και σαφή στάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα είμαστε ενωμένοι στην κοινή μας μάχη για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, για την ελευθερία και τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου".

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ σημείωσε πως το ηγετικό πνεύμα που επέδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αφορά μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε άλλα θέματα: "Δείτε την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ολόκληρη η ομάδα της ΝΔ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο κόσμος αντιλήφθηκε πως είναι καλύτερα να έχει μία κεντροδεξιά κυβέρνηση από το να ακολουθεί τις ψευδείς υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και της Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησαν θέσεις εργασίας, προοπτική για το μέλλον και οικονομική ανάπτυξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και στο θέμα της Ουκρανίας και της Ρωσίας να σας θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν από τους πρώτους που ταξίδεψαν στη Μόσχα. Το ίδιο και ο υπουργός Εξωτερικών του, ταξίδεψε στη Μόσχα για να διερευνήσει την προοπτική φιλίας με τον Πούτιν. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο για τους Έλληνες ότι η κεντροδεξιά και η Νέα Δημοκρατία έφεραν θετικά αποτελέσματα και οδήγησαν την Ελλάδα στη σωστή κατεύθυνση".

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι αυτή η εμπειρία είναι απαραίτητη και για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη γιατί η πανδημία και τώρα ο πόλεμος υπέδειξαν πως πρέπει να καινοτομήσουμε και πάλι. "Πρέπει να αναβαθμίσουμε την αρχιτεκτονική της ΕΕ. Πρέπει να προετοιμάσουμε την Ευρώπη για την επόμενη δεκαετία. Δείτε την Ασία, την Κίνα. Όλοι καταλαβαίνουν πως έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και αυτή η ανάγκη να επιδείξουμε ηγετική στάση, να αναβαθμίσουμε την Ευρώπη, να την προετοιμάσουμε είναι μία δουλειά που θα πρέπει να κάνουμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σήμερα αποτελούμε την ισχυρότερη οικογένεια στην Ευρώπη. Έχουμε την ισχυρότερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", επεσήμανε.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους συναδέλφους του στο ΕΛΚ υπογραμμίζοντας ότι "είμαστε ισχυροί και σε τοπικό επίπεδο" και έκανε αναφορά στην προσφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Μαργαρίτη Σχοινά και του Έλληνα πρωθυπουργού, που -όπως είπε- αποτελεί σήμερα μία από τις ισχυρότερες φωνές στο Συμβούλιο εκπροσωπώντας το ΕΛΚ".

Τέλος, τόνισε την ισχυρή θέση του ΕΛΚ και την επιβεβαίωση της ηγετικής θέσης του και στο επικείμενο Συνέδριο του Ρότερνταμ. "Εμείς έχουμε τη σωστή προσέγγιση για το μέλλον της Ευρώπης. Ας είμαστε φιλόδοξοι. Ας κοιτάξουμε στο μέλλον. Ας το κάνουμε ως οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος", επεσήμανε ο κ. Βέμπερ κλείνοντας με ευχές για την επιτυχία του Συνεδρίου της ΝΔ.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Να στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικούς γείτονες, σε απολυταρχικούς δήθεν φίλους, σε λαϊκιστές των άκρων

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ έκανε αναφορά στο προηγούμενο συνέδριο την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου του 2019.

"Εκείνο το 13ο Συνέδριο σήμανε για την Ελλάδα το τέλος μιας δύσκολης δεκαετίας και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας εποχής με τη Νέα Δημοκρατία όρθια και πάλι νικηφόρα. Εκείνη η Κυριακή ήταν επίσης και η πρώτη μέρα της θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκινούσε με ούριο άνεμο σε συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης", τόνισε και αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν τους επόμενους 30 μήνες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

"Πανδημία, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, η κρίση στο Αιγαίο και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό που όμως δεν έχει συζητηθεί αρκετά και μάλιστα ορισμένοι συνειδητά επιχειρούν να υποβαθμίσουν, είναι το πως Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, δίπλα - δίπλα, έδωσαν ιστορικές μάχες", υπογράμμισε.

"Οι αρνητές, οι Κασσάνδρες και οι συνωμοσιολόγοι δεν θέλουν να θυμόμαστε πως τα καταφέραμε", συνέχισε.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμών στην ιστορία της ανθρωπότητας με πάνω από 5 δισ. δόσεις, στο πιστοποιητικό κινητικότητας εκδίδοντας πάνω από 1 δισ. έγγραφα, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Υπενθύμισε την κρίση στα σύνορα και πώς "εκείνη την κολασμένη Καθαρά Δευτέρα του 2020 φέραμε - για πρώτη φορά στην ιστορία των θεσμών - όλη την ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο, στο πεδίο, έξω από τα γραφεία των Βρυξελλών ορθώνοντας την ευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας απέναντι στην μεθοδευμένη υβριδική απειλή".

Μίλησε επίσης για την αποσυμφόρηση των νησιών μας και πώς "πάνω στις στάχτες της ντροπής της Μόριας δημιουργήσαμε σύγχρονες ευρωπαϊκές δομές 100% χρηματοδοτημένες από ευρωπαϊκά κονδύλια".

Αναφέρθηκε επιπλέον στην ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2020 και πώς "πετύχαμε στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο τη διαμόρφωση ενός πειστικού πλαισίου κυρώσεων και κινήτρων, που και με τις ανάλογες διεθνείς συμμαχίες - αλλά και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, γύρισε τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη πίσω στα λιμάνια τους".

Και τέλος μίλησε για τη μάχη που δίνει η ευρωπαϊκή οικογένεια μαζί με τους συμμάχους της στην Αμερική και την Ασία απέναντι στην φρίκη του πολέμου.

"Ναι φίλες και φίλοι, σε όλα αυτά τα καταφέραμε. Και ήταν η Ευρώπη που τα κατάφερε μαζί με την Ελλάδα. Με τη δύναμη του νόμου, όχι με τον νόμο της δύναμης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνοντας πως στις κρίσιμες τωρινές στιγμές δεν χωράει εφησυχασμός. Ο πήχης των προσδοκιών - συνέχισε είναι πια πολύ ψηλά και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για δισταγμούς, αμφισβητήσεις, καυγάδες και διχογνωμίες.

"Οι πολίτες απαιτούν την ενότητα στη δράση και τολμηρές αποφάσεις. Ειδικά τώρα που προσεγγίζουμε τη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του μήνα για συλλογική δράση στις τιμές στην ενέργεια, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κοινή, πειστική ευρωπαϊκή απάντηση", υπογράμμισε.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης πολιτικής νομιμοποίησης της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

"Μια Ένωση που αγοράζει συλλογικά εμβόλια, όπλα και αύριο φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Που δανείζεται από κοινού για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη. Που έχει τη μεγαλύτερη αγορά, τη βαθύτερη δημοκρατία και το δεύτερο νόμισμα στον κόσμο. Αυτή η νέα Ευρώπη της δράσης πρέπει να έχει και εξουσία που να νομιμοποιείται από τη βούληση των πολιτών, όχι από αποφάσεις σε κλειστές αίθουσες και παζαρέματα. Οι ευρωεκλογές του 2024 και οι πρόσφατες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση μας προσφέρουν μια μοναδική πολιτική ευκαιρία βγάλουμε την ΕΕ έξω από τις Βρυξέλλες. Επιθυμώ και ελπίζω να συζητηθούν και στην χώρα μας μέσα και έξω από τη Βουλή των Ελλήνων", συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι και για την Ελλάδα υπάρχουν διδάγματα από όσα ζήσαμε αυτά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, "γιατί σημαίνουν την απόλυτη δικαίωση αλλά ταυτόχρονα την ύψιστη ευθύνη υπεράσπισης των αρχών και αξιών που αντιπροσωπεύει η μεγάλη, ιστορική μας παράταξη".

Και πρόσθεσε: "Δικαίωση γιατί πολεμήσαμε και νικήσαμε τις κρίσεις όχι μόνοι μας αλλά με την πολλαπλασιαστική ισχύ που μας δίνει η θέση μας στον σκληρό πυρήνα, την 1η ταχύτητα της ΕΕ και της ευρωζώνης. Εκεί που βρεθήκαμε γιατί εμείς επιλέξαμε να είμαστε, όχι από σπόντα η ατύχημα της Ιστορίας. Με την ηθική στήριξη που πηγάζει από το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Με κέντρο τον άνθρωπο, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω".

Ταυτόχρονα όμως είπε ότι σημαίνουν και ευθύνη γιατί "η διαφύλαξη του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας δεν είναι αυτονόητα ούτε δεδομένα" και "πρέπει να χτίζουμε συνεχείς άμυνες απέναντι στις πολλαπλές απειλές που ορθώνονται απέναντι μας".

Και συμπλήρωσε: "Να σταθούμε, να συνεχίσουμε να στεκόμαστε περήφανα, σταθερά, ξεκάθαρα απέναντι σε: Αυταρχικούς γείτονες. Σε απολυταρχικούς δήθεν φίλους, λαϊκιστές των άκρων. Τους λαϊκιστές των άκρων. Τους απάτριδες αλλά και τους υπερεθνικιστές. Απέναντι για πάντα σε όλους όσους θέλουν να μας γυρίσουν σε διχαστικές και ιδεοληπτικές επιλογές. Σε όλους όσους θέλουν την Ελλάδα περιχαρακωμένη, μικρή και φοβική, όχι ευρυγώνια, ισχυρή και ευρωπαϊκή. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τη ξεχνάμε, δεν τη παραδίδουμε στους αρνητές της".

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον πιο κεντρικό και πιο σημαντικό πρωθυπουργό της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ.

"Ενός ηγέτη που κυβερνά χωρίς τους μεσσιανισμούς του παρελθόντος και που αναγνωρίζεται στην Ευρώπη ως αξιόπιστος πρωταγωνιστής, διαμορφωτής αλλά και εμπνευστής κρίσιμων ευρωπαϊκών αποφάσεων. Βαδίζουμε με την ισχύ των ιδεών, των αρχών και των θέσεων μας που δικαιώθηκαν από την ιστορία.

Και τέλος βαδίσουμε με την ακλόνητη πεποίθηση ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά μας", συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι σε αυτό το τελευταίο Συνέδριο πριν τις επόμενες εκλογές, "αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια Ευρώπη των λύσεων και όχι των αντεγκλήσεων, για μια Ελλάδα που πιστεύει, θέλει και μπορεί, για μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της προόδου και της συνοχής, που μας ενώνει, που θέλουμε και που μας αξίζει".

Γκενάντι Τρουκάνοφ, δημάρχος της Οδησσού: Σας χρειαζόμαστε για να γίνει η Οδησσός Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco

"Με χαρά απευθύνομαι στο συνέδριο της ΝΔ, του κυβερνώντος κόμματος της Ελλάδας, το οποίο στηρίζει την Ουκρανία από την αρχή του πολέμου", τόνισε ο δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Λέονιντ Τρουκάνοφ, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Εξήγησε πως αυτός είναι και ο λόγος που δέχθηκε την πρόσκληση και θέλησε να απευθύνει ένα μήνυμα στους συμπατριώτες του. Είπε: "Χαίρομαι που απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της Ελλάδας, το οποίο μέσω του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μας στηρίζει ενεργά και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος πρόσφατα μας επισκέφθηκε στην Οδησσό και μας συμπαραστέκεται στον αγώνα μας.

Μετά την πρόσκληση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ο οποίος μας στήριξε στο Ευρωκοινοβούλιο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες και τα προβλήματά μας, τα οποία αντιμετωπίζουν οι οικογένειές μας αλλά και η πολιτιστική μας κληρονομιά. Απευθύνομαι στους ανθρώπους που διοργανώνουν εκστρατεία για την προστασία των αρχών της δημοκρατίας, της ελευθερία και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια σε βάρβαρο εισβολέα ο οποίος καταπάτησε το διεθνές δίκαιο με σκοπό την ικανοποίηση των αναθεωρητικών φιλοδοξιών του. Γι αυτό αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για τη χώρα μας, γνωρίζοντας ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί με την ήττα του Πούτιν.

Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να γίνει η Οδησσός Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ανεκτίμητο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, στο πλαίσιο των ελληνικών πρωτοβουλιών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην περίπτωσή μας από τις επιπτώσεις του πολέμου.

Η Οδησσός είναι η πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα της Ελληνικής Επανάστασης. Έχουμε διατηρήσει το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας. Στην ιστορία μας έχουμε δύο Έλληνες δημάρχους. Σήμερα στην πολυπολιτισμική μας πόλη η οποία είναι πύλη της Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο μένει δραστήρια η ελληνική κοινότητα.

Η Οδησσός είναι αδελφοποιημένη με τον Πειραιά και το όραμά μου είναι να ενισχύσουμε τις επαφές της Οδησσού με ελληνικές πόλεις.

Μετά τον πόλεμο ο οποίος θα τελειώσει στο άμεσο μέλλον θα ήθελα να καλέσω όλους εσάς στην πόλη μας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του ΕΛΚ για να παρουσιάσουμε τις κοινές αξίες μας για την ειρήνη, και το κράτος δικαίου και τις διεθνείς συνεργασίες. Αυτές οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να λάβουν χώρα μαζί με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα αφιερωμένα στην κοινή μας πολιτιστική κληρονομία και στην προώθηση του ευρωπαϊκού ρόλου της Οδησσού ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του Εύξεινου Πόνου. Προσανατολιζόμαστε στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας", τόνισε κλείνοντας το μήνυμά του ο κ. Τρουκάνοφ.

Νεοφύτου: Μια Ελλάδα ευρωπαϊκή και ισχυρή είναι προϋπόθεση για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ασφαλή

"Ο δικός μας αγώνας για ασφάλεια και προοπτική περνά μέσα από την απελευθέρωση της μοιρασμένης πατρίδας. Περνά, παράλληλα, μέσα από την εδραίωση του δυτικού προσανατολισμού της χώρας μας και την ενίσχυση των συμμαχιών μας με την Ευρώπη και τη Δύση. Σε αυτόν τον αγώνα η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία είναι οι σταθεροί μας συμπαραστάτες. Σας ευχαριστούμε και σας θέλουμε πάντα δίπλα μας" τόνισε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Επισήμανε ότι η μοίρα του ελληνισμού σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου είναι ενιαία. "Οι γεωπολιτικές εξελίξεις το δείχνουν αυτό, κάθε μέρα. Μια Ελλάδα ευρωπαϊκή και ισχυρή, με κύρος και αυτοπεποίθηση, είναι προϋπόθεση για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ασφαλή. 'Αλλωστε αυτό ήταν και το μήνυμά μας προς τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Ελλάδα ευημερούσα και δυνατή σημαίνει και Κύπρος ευημερούσα και δυνατή" είπε.

Ο κ. Νεοφύτου αφού σημείωσε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε τον εφιάλτη του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης τόνισε "Κύπρος και Ελλάδα έχουμε πάρει καθαρή θέση. Θέση αρχής. Η Κύπρος, έζησε και εισβολή και πόλεμο. Έζησε και δολοφονίες και βιασμούς. Έζησε και ζει την προσφυγιά. Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη θέση για εμάς από αυτό που λέει η συνείδησή μας. Αλλά και το ίδιο το εθνικό μας συμφέρον".

"Μόνο όταν καταδικάζεις χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις, μπορείς να απαιτείς δικαιοσύνη και για εσένα. Η υπεράσπιση της ακεραιότητας των χωρών και του διεθνούς δικαίου είναι ο μόνος σωστός δρόμος. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα σήμερα, υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια αξιόπιστη δύναμη σταθερότητας στην περιοχή μας. Πρωθυπουργέ μας επανάφερες την υπερηφάνεια στον κάθε Έλληνα στην κάθε γωνιά του κόσμου. Ένας πολύτιμος σύμμαχος για κάθε χώρα που μοιράζεται τις ίδιες αξίες. Ένα κράτος που υπερασπίζεται αποφασιστικά τα σύνορά της απέναντι σε υβριδικές απειλές. Και κτίζει μεθοδικά τις αποτρεπτικές της ικανότητες έναντι μιας επιθετικής και απρόβλεπτης Τουρκίας" είπε και συμπλήρωσε "Σε αυτό το πλαίσιο είναι κοινή η προσπάθεια μας. Η Ελλάδα είναι το ανιδιοτελές στήριγμα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλα τα διεθνή όργανα. Μαζί, αλλά και με άλλες φίλες χώρες στην Μεσόγειο, όπως η Γαλλία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, εργαζόμαστε για μια θάλασσα ειρήνης και ασφάλειας".

"Μια Μεσόγειος που θα προοδεύει προς όφελος όλων των λαών της. Που θα αποτελεί πύλη εμπορίου, τουρισμού, υπηρεσιών, ενέργειας και ανάπτυξης για κάθε χώρα. Και για την ίδια την Ευρώπη. Δεν εξαιρούμε κανέναν από τη συνεργασία. Ούτε την Τουρκία, ούτε φυσικά τους συμπολίτες μας Τουρκοκύπριους. Υπό μια αυστηρή προϋπόθεση. Την προσήλωση στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μας με βάση το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά στο εθνικό μας θέμα, στη βάση της Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η πραγματική πολιτική βούληση της Τουρκίας" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Επιπλέον αναφερόμενος στο λαϊκισμό είπε "Απέναντί μας θα έχουμε ξανά λαϊκισμούς. Με διάφορα κουστούμια. Μια αντιπολίτευση στην Κύπρο και στην Ελλάδα χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πρόταση διακυβέρνησης. Με ένα να τους ενώνει: την επιθυμία να φύγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η Νέα Δημοκρατία από την εξουσία. Οι πολίτες, όμως, γνωρίζουν ότι το κόμματά μας είναι η δύναμη της ασφάλειας και της σταθερότητας, σε μια εποχή που ούτε η μία, ούτε η άλλη είναι δεδομένες".

"Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε οι δυνάμεις που οδηγούν τις χώρες μας μπροστά. Και αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και πράξεις τη σύγχρονη επιδημία του λαϊκισμού, τα στείρα και τοξικά αποτελέσματα της οποίας, γνωρίζουμε καλά. Προχωράμε μπροστά. Με την πεποίθηση ότι κάνουμε αυτό που πρέπει για το εθνικό και συλλογικό καλό.

Γιατρομανωλάκης: Επενδύουμε στη θωράκιση και ανάπτυξη του πολιτισμού, ενός κλάδου με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους

"Μετά την οικονομική κρίση και 4 διαδοχικούς υπουργούς Πολιτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μηδενικό θετικό αποτύπωμα, ο πολιτισμός είχε περιέλθει σε δεινή θέση" υποστήριξε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος σε θέματα σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μιλώντας χθες στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. "Σήμερα, εμείς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επενδύουμε στη θωράκιση και ανάπτυξη του πολιτισμού, ενός κλάδου με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους" επισήμανε.

Ο Ν. Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε στα έργα σύγχρονου Πολιτισμού που υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί, τη στήριξη του κλάδου των εργαζομένων στον πολιτισμό, "παρά την πανδημία, κρατήσαμε τον κλάδο όρθιο με πάνω από μισό δισ. ευρώ ήδη και μέτρα όπως το Μητρώο Καλλιτεχνών, την επιδότηση θέσεων, τη μείωση του ΦΠΑ, το Freedom Pass" είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι θα θεωρεί "πάντα όλους τους Έλληνες όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιοτικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος". Μιλώντας με το δικό του παράδειγμα -"η επιλογή του πρωθυπουργού, όπως είπε να τοποθετήσει ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο σε μία υπουργική θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας"- εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία, "μπορούν, στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού, του προοδευτισμού και του ευρωπαϊσμού που τις διακρίνουν να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα για ισονομία και ισότητα όλων των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, όπως ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας, κάτι που στηρίζει το 75% των νέων στην Ελλάδα".

Ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση, συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού "είναι η σύσταση από τον πρωθυπουργό της Επιτροπής ισότητας για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, προτάσεις της οποίας έχουν ήδη υιοθετηθεί καταπολεμώντας διακρίσεις δεκαετιών. Πλέον, υπάρχει η ωριμότητα, η διορατικότητα και ο προοδευτισμός που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν και τα επόμενα βήματα. Η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα οφείλουν και μπορούν να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας" κατέληξε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική χασαποταβέρνα της πόλης

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ 28 Ιαν 2026 | 06:43

Μπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι η Καρυστιανού: Από τις αμβλώσεις στα ελληνοτουρκικά και στην... αποφυγή νέων συνεντεύξεων

Μέσα στον Φεβρουάριο η κ. Καρυστιανού και οι συνεργάτες της θα ανακοινώσουν το νέο κόμμα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 19 Ιαν 2026 | 12:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 16 Ιαν 2026 | 13:45

Οι αγροτοσυνδικαλιστές αδειάζουν Ανεστίδη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του - Να αυτοεξαιρεθεί από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Οφείλει ως έμπειρος συνδικαλιστής που είναι να διευκολύνει τη Συντονιστική Επιτροπή και να μην χαλάσει ο διάλογος", είπε ο κ. Αλειφτήρας για τον Κώστα Ανεστίδη.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" 14 Ιαν 2026 | 16:31

Ψηφιακός φάκελος: Ο Μητσοτάκης σε δικηγορικό γραφείο για την εφαρμογή του – "Λιγότερη γραφειοκρατία"

Παρακολούθησε στην πράξη την εφαρμογή του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου ο κ. Μητσοτάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ 13 Ιαν 2026 | 14:10

Ο Σάκης Μουμτζής εξηγεί, γιατί ο Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις (παρά τη φθορά)

Το δημοσκοπικό παράδοξο της κυριαρχίας του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις εδώ και 10 χρόνια

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε στη Μαδρίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 08:18

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στη Μαδρίτη - Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 14:41

Επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ισπανία: Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 10:28

Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση 2026: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, την διάσκεψη των προθύμων για την Ουκρανία και στην Παιδεία

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.