Follow us

Αναστασιάδης μετά τη Σύνοδο των 7: "Χαιρετίζω την ομόφωνη θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα"

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους φίλους ηγέτες για τη σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην Κύπρο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Tην ανάγκη μιας ενιαίας, συνεπούς και ισχυρής αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα, εφόσον δεν υπάρξει σεβασμός προς τις πρωτοβουλίες των Ευρωπαίων ηγετών και συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά το πέρας της συνόδου των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κορσική, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους φίλους ηγέτες για τη σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην Κύπρο και για το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης, την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη προς την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, όσο και εγώ είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους των ηγετών για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά ιδιαίτερα για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ώστε μέσα από διεθνώς αναγνωρισμένες διαδικασίες να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας καταστροφικής σύρραξης που δεν θα επηρεάσει μόνο τις εμπλεκόμενες χώρες, θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη συνοχή της ΕΕ. Είναι καλά γνωστό ότι τα σύνορα της Κύπρου και της Ελλάδας δεν είναι παρά και σύνορα της ΕΕ", δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να προσθέσει: "Θέλω με ιδιαίτερη ικανοποίηση να χαιρετίσω την ομόφωνη θέση, αλλά και την αποφασιστικότητα όλων των ηγετών, όπως διατυπώνεται στη σημερινή Κοινή Διακήρυξη, για την ανάγκη τερματισμού των εκνόμων ενεργειών της 'Αγκυρας στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας".

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε με τους ηγέτες η ανάγκη κοινής στρατηγικής και μέτρων εφόσον είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι ενέργειες της 'Αγκυρας συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και στρέφονται εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο κρατών μελών της ΕΕ και της ΕΕ αυτής καθ΄αυτής.

"Με την Κοινή Διακήρυξη συμφωνήσαμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα στη διάθεση της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική παραβατικότητα συμπεριλαμβανομένων, που θέλουμε να απευχόμαστε, προσθέτων κυρώσεων έναντι όλων όσοι έχουν εμπλακεί στις παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο καθώς και ότι το ζήτημα των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας θα συζητηθεί περαιτέρω στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Επανέλαβα στους ηγέτες ότι η Κύπρος κάλεσε επανειλημμένως την 'Αγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσίων ζωνών ή και την υποβολή, αν αρνούνται, της όλης υπόθεσης στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόψει της επερχόμενης συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτόν τον μήνα, επανέλαβα τις θέσεις μας για την ανάγκη ενιαίας, συνεπούς και ισχυρής αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα εφόσον δεν υπάρξει σεβασμός προς τις πρωτοβουλίες των Ευρωπαίων ηγετών και συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο. Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζω για ακόμα μια φορά θερμές ευχαριστίες προς τους φίλους ηγέτες για τη σημερινή σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην Κύπρο και για το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης, την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη προς την πατρίδα μου. "Αυτό που έχει σημασία είναι η βούληση όλων για μια ισχυρότερη, αποτελεσματικότερη, με αξιοπρέπεια, ΕΕ", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες για τις προσπάθειες που καταβάλλει για επανέναρξη των συνομιλιών για συνολική επίλυση του Κυπριακού ώστε να τερματιστεί η κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο. Τόνισε ότι μόνο η επανένωση θα δημιουργήσει συνθήκες πλήρους ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και θα συμβάλει τα μέγιστα στη θεμελίωση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, "διαπίστωσα πως οι φίλοι ηγέτες των μεσογειακών κρατών θα αξιοποιήσουν τις σχέσεις τους και θα ασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, ώστε να αντιληφθεί ότι πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες και να συνεργαστεί μέσα από έναν ειλικρινή και περιεκτικό διάλογο στη βάση πάντα του διεθνούς δικαίου να βρούμε τις λύσεις που θα δώσουν ευημερία στους λαούς μας".

Αναφερόμενος αι στο μεταναστευτικό, είπε ότι η Κύπρος ως χώρα πρώτης γραμμής καλείται επί σειρά ετών να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση διαχείρισης δυσαναλόγου βάρους που θέτει σε σοβαρή δοκιμασίας τις αντοχές των υποδομών, της οικονομίας και του δημογραφικού χαρακτήρα της χώρας. Ροές που κατά κύριο λόγο προέρχονται μεθοδευμένα από τη γείτονα χώρα, την Τουρκία.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την έμπρακτη και σταθερή στήριξη που επιδεικνύει προς την Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

GREAT SEA INTERCONNECTOR 04 Σεπ 2025 | 14:44

Reuters: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι αρχίζει έρευνα για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε αργά την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για "πιθανά ποινικά αδικήματα".

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 04 Σεπ 2025 | 12:46

Το παρασκήνιο της "ακύρωσης" του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο - Ποιος παράγοντας το "σαμποτάρει"

Φήμες που κυκλοφορούν την Λευκωσία κάνουν λόγο για επιχειρηματίες ΑΠΕ που θεωρούν το καλώδιο ανταγωνιστή τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΨΑΡΑ 04 Σεπ 2025 | 10:12

Πυροβολισμοί στη Σαμοθράκη με Τούρκους ψαράδες: "Μας κυνηγούσαν και έλεγαν "βουλιάξτε τους""

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Θρακικό Πέλαγος, όταν Έλληνες ψαράδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουρκικά σκάφη, τα οποία εισήλθαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 03 Σεπ 2025 | 12:52

"Οι Τούρκοι έφτασαν 4 μίλια από τη Σαμοθράκη", λένε οι ψαράδες - Μαρινάκης: "Δεν έγινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα"

Προβληματισμό προκαλεί το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης, με πρωταγωνιστές Έλληνες και Τούρκους αλιείς.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 03 Σεπ 2025 | 07:00

Σαμοθράκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών [βίντεο]

Τις τελευταίες ημέρες, όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες, Τούρκοι αλιείς μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ψαρέψουν.

GREAT SEAS INTERCONNECTOR 02 Σεπ 2025 | 17:56

Κομισιόν: Έργο στρατηγικής σημασίας η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, υπογράμμισε τη "σημασία που έχει αυτό το έργο για την ενεργειακή πολιτική και για τις ενεργειακές υποδομές στην περιοχή".

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Μήνυμα Πλεύρη από Ρόδο: "Τα νησιά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω μετανάστες"

Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ 30 Αυγ 2025 | 18:13

Eurobasket 2025: Άνετη νίκη για την εθνική Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο με 69-96

Είναι η πρώτη φορά που Ελλάδα και Κύπρος αναμετρήθηκαν σε επίσημο αγώνα, για τη 2η αγωνιστική του Eurobasket 2025 - Συγκίνηση στην ανάκρουση του κοινού Εθνικού Ύμνου

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 29 Αυγ 2025 | 12:24

Βανδάλισαν το γραφείο της υφυπουργού Σέβη Βολουδάκη- Δεν πτοούμαι, δεν με φιμώνουν

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του γραφείου της

28 Αυγ 2025 | 23:42

Eurobasket 2025: Γαλλία & Πολωνία σε άνετες νίκες - Πρώτη ήττα για την Κύπρο

Δεύτερη μέρα στο Eurobasket 2025 με μία έκπληξη και άνετες νίκες.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE 27 Αυγ 2025 | 21:36

Πάφος FC: Η νέα δύναμη της Κύπρου με έμβλημα έναν ήρωα της ΕΟΚΑ και ιδιοκτήτες Ρώσους μεγιστάνες με "χρυσά διαβατήρια"

Οι πρωταθλητές Κύπρου στην παρθενική τους συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League προκρίθηκαν στη League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Αυγ 2025 | 18:47

Αποκάλυψη Πλεύρη: Κυκλώματα διακινητών έστελναν μαζικά μηνύματα σε μετανάστες - "Αποφύγετε την Ιταλία, πηγαίντε στην Ελλάδα"

Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι στις αρχές Ιουλίου κυκλώματα διακινητών, μέσω γραπτών μηνυμάτων, προέτρεπαν τους μετανάστες να κινηθούν προς την Ελλάδα αντί για την Ιταλία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 27 Αυγ 2025 | 11:04

Πλεύρης: Κατάργηση νομιμοποίησης μεταναστών στα 7 έτη - Ποινικοποιείται η παράνομη παραμονή [βίντεο]

Για το κυβερνητικό πακέτο που αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, τον εκλογικό νόμο αλλά και τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 27 Αυγ 2025 | 09:27

Με μαγικό γκολ του Ζάζα η Πάφος προκρίθηκε στα "αστέρια" του Champions League [βίντεο]

Με ένα ασύλληπτης έμπνευσης γκολ του Ζάζα, η πρωταθλήτρια Κύπρου ισοφάρισε 1-1 στο 89΄ τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στη League Phase του Champions League.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 25 Αυγ 2025 | 23:12

Επιστολή-διάβημα της Κύπρου σε Ευρωκοινοβούλιο και ΣτΕ για την συνεχιζόμενη κράτηση 5 Ελληνοκυπρίων

Στην επιστολή της, η πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι "η απαγωγή και παράνομη κράτηση των πέντε Ελληνοκυπρίων, από τις 19 Ιουλίου, αποτελεί προμελετημένη πολιτική πράξη αντιποίνων για την καθόλα νόμιμη δίωξη από την Κυπριακή Δημοκρατία ξένων υπηκόων"

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 25 Αυγ 2025 | 20:30

Προφυλακίστηκαν 5 Τούρκοι μαφιόζοι της "συμμορίας του Ρέιζ" - Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους

Κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα των 6 είναι 29χρονος μαφιόζος με το προσωνύμιο "Ρέιζ" που συνελήφθη σε βίλα στο Συκάμινο Ωρωπού ενώ στην ίδια περιοχή τον περασμένο Ιούνιο είχαν συλληφθεί ο πατέρας, ο αδελφός του και 4 συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25 Αυγ 2025 | 08:40

Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου στο Εθνικό με τρεις σπουδαίες παραγωγές

Τρεις κυπριακές παραγωγές, που γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία κατά την παρουσίασή τους στην Κύπρο το 2024, θα φιλοξενηθούν στις σκηνές του Κτηρίου Τσίλλερ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 24 Αυγ 2025 | 20:24

Βρετανία: Η κυβέρνηση υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ προανήγγειλε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου οργανισμού που θα βοηθά τα δικαστήρια στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 23 Αυγ 2025 | 21:08

Δώδεκα μετανάστες αγνοούνται στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων

Σύμφωνα με τους 14 διασωθέντες, δώδεκα μετανάστες πήδηξαν στο νερό και τα ίχνη τους χάθηκαν.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2024 23 Αυγ 2025 | 17:50

Τουρκική μαφία: Στον Ωρωπό είχε στήσει τη βάση της η εγκληματική οργάνωση - Τα μέλη της ζούσαν στη χλιδή

Ο 29χρονος Ρέιζ και οι συνεργοί του βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ από τον Δεκέμβριο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 23 Αυγ 2025 | 08:21

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό - Φυλάκιση έως 5 χρόνια για όσους δεν παίρνουν άσυλο και αρνούνται να φύγουν

Φυλάκιση έως 5 χρόνια σε μετανάστες που έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους, αλλά αρνούνται να φύγουν, προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου. Πώς θα ελέγχεται η ενηλικότητά τους.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Αυγ 2025 | 21:04

Τούρκοι μαφιόζοι: Ο 29χρονος αρχηγός "Ρέιζ" και η δράση της συμμορίας του - "Αγαπάω την Ελλάδα, θέλω να ζήσω εδώ"

Οι Τούρκοι μαφιόζοι βρίσκονται στην Ελλάδα με Golden Visa, δηλώνουν γκιουλενιστές - Πώς ξέπλεναν χρήματα με πολυτελείς βίλες και πανάκριβα αυτοκίνητα από τη Βουλγαρία -

ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΖΙΠ 21 Αυγ 2025 | 12:05

Τούρκοι μαφιόζοι στην Ελλάδα: Η χλιδάτη ζωή σε μισθωμένες βίλες και η αδυναμία στα πανάκριβα αυτοκίνητα

Στην τελευταία επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν έξι Τούρκοι υπήκοοι - αιτούντες άσυλο και τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ 20 Αυγ 2025 | 21:21

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία διπλασιάζει τον στρατό της στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με την εφημερίδα TRHaber, ο αριθμός των στρατιωτών στην Κύπρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΑΦΙΑ 20 Αυγ 2025 | 15:50

Επιχείρηση του ελληνικού FBI στην Αττική για εγκληματικές ομάδες Τούρκων - Εξι συλλήψεις, έφοδοι σε σπίτια

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 υπήκοοι Τουρκίας για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 20 Αυγ 2025 | 09:32

Πλεύρης: Κυρώσεις για όποιον δεν σέβεται τις αποφάσεις της Πολιτείας για το Μεταναστευτικό – Διαχειριστικός έλεγχος για ΜΚΟ

"Μου κάνει εντύπωση που υπάρχουν στο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ΜΚΟ που στρέφονται εναντίον του και φυσικά θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος", τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ'' 19 Αυγ 2025 | 21:31

Η Κύπρος απαντά στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ - Τι αναφέρει

Στην επιστολή, που παραπέμπει και σε παλαιότερες επιστολές της Κύπρου προς τον ΟΗΕ, σημειώνεται με έμφαση ότι "το εν λόγω Μνημόνιο δεν παράγει οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα για τρίτα μέρη, ούτε επηρεάζει τα δικαιώματα τρίτων κρατών επί θαλάσσιων ζωνών

ΜΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙ 18 Αυγ 2025 | 10:49

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: 53χρονος σκότωσε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του και τραυμάτισε τον γιο της

Ενας 53χρονος στην Κύπρο δολοφόνησε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του μπροστά στον γιο της.

17 Αυγ 2025 | 13:06

Λονδίνο: Αντιδράσεις των Κυπρίων της Βρετανίας για την αμυντική συμφωνία Λονδίνου – Άγκυρας

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Κύπρο, με το Συμβούλιο να υπενθυμίζει ότι το 37% της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974

11 Αυγ 2025 | 10:36

Δένδιας: 29 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τα όργανα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο

"Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών ουδέποτε λογοδότησαν, παρά τις αποφάσεις και τις καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ 07 Αυγ 2025 | 18:59

Τουρκικά ΜΜΕ: "Μπλοκάραμε έρευνες πλοίου για λογαριασμό της Κύπρου - Απαιτείται έγκριση της Τουρκίας"

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου άμυνας "οποιοδήποτε έργο διέρχεται από την τουρκική υφαλοκρηπίδα απαιτεί την έγκριση της Τουρκίας"

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.