Λοβέρδος για Γεννηματά: Εγω σταμάτησα τον προεκλογικό αγώνα και οι άλλοι χοροπηδούσαν

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως δεν σχολιάζει τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να υποβάλλει υποψηφιότητα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Είπα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι ο ρόλος του, είναι μαζί με τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τέως προέδρων, της στήριξης της Φώφης Γεννηματά, στην εγγύηση της σοβαρότητας της διαδικασίας", τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά με την επικοινωνία που έχει με τους πρώην προέδρους, επιβεβαίωσε ότι κατά καιρούς μιλά μαζί τους. "Όταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος, τον Νοέμβριο, τα τηλέφωνα που έκανα ήταν στην κ. Γεννηματά, στους 21 βουλευτές μας, στους πρώην προέδρους, στον γραμματέα του κόμματος, στον εκπρόσωπο τύπου, στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ που είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο, δηλαδή στους θεσμικούς παράγοντες του τόπου, γιατί τότε δεν μπορούσα να βγω δημόσια, ούτε τα όργανα συνεδρίαζαν, ήταν το λοκντάουν τότε".

Εάν είναι ο ίδιος η επιλογή των πολιτών, σημείωσε, οι τέως πρόεδροι θα είναι κρίσιμοι παράγοντες για την πρόοδο της παράταξης, την οποία ονειρεύεται με υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών της.

"Τι σημαίνει εγγυώμαι την σοβαρότητα, σημαίνει ότι με το κύρος του τέως προέδρου απευθύνω λόγο ενότητας και σοβαρότητας η οποία αποκλείει ας πούμε ταραχούλες ή κινήσεις που δεν συνάδουν με έναν χώρο βαθιά δημοκρατικό όπως ο δικός μας", υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε ότι "πάντα το να κρατάς την σοβαρότητά σου, είναι προϋπόθεση για να είσαι ένα μεγάλο κόμμα και οι τέως πρόεδροι έχουν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Όταν μιλούν τους ακούμε και ο ρόλος τους είναι ωφέλιμος. Εγώ αυτό πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου οφείλει να κάνει, να είναι ένας ωφέλιμος παράγοντας εξελίξεων στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς αλλά είναι δικό του θέμα, τι θα επιλέξει, δεν είναι δικό μου".

Υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως δεν σχολιάζει τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να υποβάλλει υποψηφιότητα. "Οι πληροφορίες είναι για τους δημοσιογράφους, δεν είναι για έναν έμπειρο πολιτικό, όπως εγώ. Όταν το αποφασίσει, θα είμαστε μετά για λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, συνυποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ για εμένα. Γιατί το ερώτημα που θέτω εγώ στους πολίτες, είναι ότι στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα αποφασίσουν μόνο για πρόσωπα, αλλά και για πολιτικές και από αυτές, σοβαρή πολιτική απόφαση θα είναι αν θα είμαστε ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι θα είμαστε ΠΑΣΟΚ".

Ερωτηθείς αν οι πολλές υποψηφιότητες, σχηματίζουν μια κακή εικόνα για το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος, επεσήμανε, ότι στην δήλωσή του, όταν κατέθεσε στις προθεσμίες που είχε θέσει η επιτροπή, τις 14200 περιπτώσεις πολιτών που στηρίζουν την επιλογή του, είπε ότι είναι καλοδεχούμενος όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας και ότι εκεί μέσα προφανώς εννοεί τους πάντες.

"Είναι δικαίωμα του καθενός να είναι υποψήφιος, από εκεί και πέρα η σοβαρότητα της κάθε υποψηφιότητας θα κριθεί μέχρι την Πέμπτη που είναι η προθεσμία για να κλείσει ο κατάλογος και οπωσδήποτε στις 5 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες θα αποφασίσουν με τα ποσοστά που θα δώσουν σε κάθε υποψήφιο". Υπενθύμισε πάντως ότι το 2017 ήταν 10 υποψήφιοι και τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς δεν είχαν πάρει ποσοστά που δικαιολογούσαν την συμμετοχή τους.

"Επί τρεις μέρες εγώ δεν κουνήθηκα ενώ κάποιοι άλλοι χοροπηδούσαν"

Όσο αφορά στην προθεσμία που είχε δοθεί για την συλλογή υπογραφών στην τωρινή διαδικασία, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά, "είπαν μέχρι τις 14 Οκτωβρίου προθεσμία, εγώ ήμουν εκεί. Είμαι συνεπής άνθρωπος. Είπα ότι λόγω της ασθένειας της κ. Γεννηματά, για 3 μέρες σταματάω τον προεκλογικό μου αγώνα. Επί τρεις μέρες δεν κουνήθηκα ενώ κάποιοι άλλοι χοροπηδούσαν. Δεν τη σεβάστηκαν".

Διαβάστε Επίσης

Και συμπλήρωσε, "κάθε άνθρωπος δεσμεύεται από τα λόγια του. Δεν είναι δικιά μου δουλειά να ερμηνεύσω το καταστατικό και ποιος θα αποκλειστεί. Εγώ είμαι βαθιά δημοκρατικός, καλωσόρισα όλες τις υποψηφιότητες και όσες προκύψουν. Εγώ στηρίζω την δική μου. Ασχολούμαι με την χώρα και όχι με τους άλλους συνυποψήφιούς μου και μάλιστα υποσχέθηκα, οι παρεμβάσεις μου δεν θα έχουν πολιτικές αιχμές, με ενδιαφέρει η πατρίδα μου και γι’ αυτό με ενδιαφέρει το κόμμα μου. Δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη αν εγώ συμπαθώ ή όχι κάποιον συνυποψήφιό μου".

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας για τον νέο πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος, σημείωσε ότι στις προηγούμενες εκλογές έφυγαν οι μισοί. "Εγώ έχω βιογραφικό ενότητας. Έχασα από την κ. Γεννηματά το 2015, ήμουν εκεί. Δεν έχω να πω τίποτα, το έχω αποδείξει με την ζωή μου ότι είμαι εκεί. Λέω, επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ, με σεβασμό στο παρελθόν, κοιτάω το μέλλον".

Διαβάστε Επίσης

Κληθείς να απαντήσει τι θα κάνει το κόμμα του, στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στο κόμμα και πριν τις βουλευτικές εκλογές, δεν υπάρχει απάντηση.

"Ως προκαταβολή απάντησης λέω αυτό που είπα και στην κεντρική επιτροπή, ότι τώρα που βοηθά η τεχνολογία, οι μεγάλες αποφάσεις θα προκύπτουν με εσωκομματικά δημοψηφίσματα που θα κρατούν μια μέρα. Θα απευθύνονται στα μέλη του κόμματος, στον κατάλογο που θα διαμορφωθεί στις 5 Δεκεμβρίου. Θα ρωτώ, εισηγούμενος την άποψή μου ανάλογα με τις συνθήκες και τα μέλη θα απαντούν αυτό που πρέπει να γίνει και θα το υπακούω. Θα αποφασίζει το κόμμα μου, όχι εγώ, θα έχω 3 αντιπροέδρους, θα διοικήσω συλλογικά, το έχω πει τόσες φορές που αποτελεί και μια ισχυρή δέσμευση", είπε καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ 30 Νοε 2021 | 09:17

Αναψαν τα αίματα στο ΚΙΝΑΛ με Καϊλή και Κωνσταντινόπουλο: "Θα έχουμε διαρχία με Ανδρουλάκη" - "Είσαι εκτός πραγματικότητας"

Αίσθηση προκάλεσε η Εύα Καϊλή καθώς αναφέρθηκε σε "διαρχία" με Παπανδρέου ή Κωνσταντινόπουλο στη Βουλή, εφόσον εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η απάντηση Κωνσταντινόπουλου.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ 30 Νοε 2021 | 08:29

Debate ΚΙΝΑΛ: Με στρατηγική β' γύρου Λοβέρδος και Ανδρουλάκης - Οι αιχμές, οι διαφοροποιήσεις και τα μηνύματα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην ΕΡΤ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ 12.788 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 30 Νοε 2021 | 07:28

Βερβεσός και Αναστασόπουλος πέρασαν στον β΄ γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Στον β’ γύρο των εκλογών θα κριθεί η θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ 29 Νοε 2021 | 22:00

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς εκπλήξεις και μάλλον ανιαρό...το debate των 5 υποψηφίων για τη διαδοχή- Απών ο ΓΑΠ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο στούντιο της ΕΡΤ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 29 Νοε 2021 | 13:17

Παπανδρέου με... Τρέλα: Η τρυφερή σέλφι του Γιώργου και η σκυλίτσα με το απίθανο όνομα [εικόνα]

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου με φωτογραφία με τον σκύλο του, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ 29 Νοε 2021 | 12:43

Η απάντηση του Στέφανου Κασιμάτη για τις αντιδράσεις στα όσα έγραψε για τη "μακαρίτισσα Φώφη"

Πώς απάντησε ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης στα σχόλια που προκάλεσε το κείμενό του στην εφημερίδα Τα Νέα για τη Φώφη Γεννηματά

"ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" 29 Νοε 2021 | 12:26

Διαμαντοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ να κόψει κάθε σχέση με τη λαϊκίστικη Αριστερά - Νέα σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα το μεγάλο στοίχημα

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε για τις διδικασίες στο ΚΙΝΑΛ και τη σοσιαλδημοκρατία πως "δεν μπορεί να μιλάμε για επιστροφή".

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ 29 Νοε 2021 | 10:33

Αντίστροφη μέτρηση για το debate των 5 στο ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Παπανδρέου - Οι 5 θεματικές και η διαδικασία

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν στο στούντιο της ΕΡΤ οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 29 Νοε 2021 | 09:34

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οδηγίες για την ψηφοφορία της Κυριακής - Πιστοποιητικά εμβολιασμού, μάσκες και rapid test για ανεμβολίαστους

Με μέτρα κατά του κορονοϊού θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ. Δείτε αναλυτικά πώς θα προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα ψηφοφόροι και εφορευτικές επιτροπές.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 29 Νοε 2021 | 08:58

132 νέοι επιστήμονες από το Ηράκλειο Κρήτης στηρίζουν Νίκο Ανδρουλάκη

"Η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη απαντά στις ανάγκες της εποχής για μια σύγχρονη, ανανεωμένη και δυναμική ηγεσία", αναφέρουν 132 επιστήμονες από το Ηράκλειο Κρήτης.

"ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ" 29 Νοε 2021 | 08:58

Καρφιά Βενιζέλου για την πανδημία: Καθυστερημένα και ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης - Ζητά επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

"Ενας ανεμβολίαστος να αντιληφθεί ότι είναι συνταγματικό του καθήκον να εμβολιαστεί για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και γιατί αυτό επιβάλλει η συνείδηση κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης", λέει ο κ. Βενιζέλος.

29 Νοε 2021 | 08:21

Κεντροαριστερά: Αμυντικά ή επιθετικά αντανακλαστικά

Τη στιγμή που το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό ήταν παγιωμένο η εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ είναι αντικείμενο ευρύτερων συζητήσεων, πέρα από το στενό ακροατήριό του.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Νοε 2021 | 07:34

Παπανδρέου: Υπάρχουν παράγοντες που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι η δικαίωσή του θα είναι να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που ο ίδιος εισήγαγε ως πρωθυπουργός.