Follow us

Πώς σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την παραφωνία Σαμαρά στο συνέδριο

"Επανέλαβε γνωστές θέσεις του και γι' αυτό είναι τα συνέδρια" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της Ν.Δ..

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου συναντήθηκε στο 'Αμπου Ντάμπι με τον διάδοχο του θρόνου", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επεσήμανε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ καθώς και ότι αναμένεται να υπογραφούν συνολικά 9 συμφωνίες από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργού που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό.

Είπε ακόμη ότι η επίσκεψη, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων που είχε επισφραγιστεί τον Νοέμβριο του 2020 με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και 'Αμυνας των δύο χωρών. "Η Ελλάδα με μια πολύπλευρη, δραστήρια και διεκδικητική διπλωματία διευρύνει το πεδίο των διεθνών σχέσεων της χώρας προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και της σταθερότητας", πρόσθεσε.

Για ομιλία Σαμαρά: "Οι θέσεις του είναι γνωστές, πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις"

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ που ολοκληρώθηκε χθες, "ένα συνέδριο ιδιαίτερα μαζικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό".

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ανέφερε ότι οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές.

"Τα συνέδρια ενός ανοιχτού κόμματος βασίζονται στον διάλογο. Ο κύριος Σαμαράς επανέλαβε γνωστές θέσεις του. Γι αυτό κάνουμε τα συνέδρια για να κατατίθεται απόψεις, για να κατατίθεται ο αντίλογος, για να υπάρχει σύνθεση που δεσμεύει στο τέλος όλα τα κομματικά μέλη. Αυτός είναι ο ορισμός της δημοκρατίας, αυτό είναι αυτονόητο για ένα ιστορικό πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως είναι η Νέα Δημοκρατία το μεγαλύτερο φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης. Όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, απόψεις βεβαίως που δεν αποκλίνουν από το βασικό προσανατολισμό που έχουμε για το μέλλον της πατρίδας. Αυτή είναι η άποψη, η φιλοσοφία και η στρατηγική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι μία στρατηγική που έχει δικαιωθεί από τα πράγματα όχι μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πετύχει αυτές τις εκλογικές επιδόσεις αλλά και γιατί παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο μας σήμερα", είπε.

"Οι πολίτες είδαν μία κυβέρνηση που στάθηκε δίπλα σε κάθε πρόβλημα"

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στα οποία έκανε αναφορά και ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι οι πολίτες "είδαν μία κυβέρνηση που στάθηκε δίπλα σε κάθε πρόβλημα. Δίπλα σε όλους τους πολίτες. Μια κυβέρνηση που άνοιξε όλα τα αποστήματα του παρελθόντος και παρενέβη αποφασιστικά για να στηρίξει την ποιότητα και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ως ιδιαίτερα σημαντικές τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός ως προς τους στόχους της κυβέρνησης στους επόμενους δώδεκα μήνες και οι οποίοι όπως τόνισε συνοψίζονται στη φράση: "δίπλα στον κάθε πολίτη". Αφορούν ανάμεσα στα άλλα την πλήρη απελευθέρωση της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και αμέσως μετά την ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα, την πρώτη αύξηση των συντάξεων, την εφαρμογή του θεσμού των fast track συντάξεων και την έκδοσή τους σε ένα τρίμηνο αλλά και του θεσμού των συντάξεων εμπιστοσύνης, την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και τη νέα μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο, την ταχεία προώθηση μεγάλων έργων όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης κα, η αξιοποίηση δέκα λιμανιών, ο άξονας Πάτρας - Πύργου, ο ΒΟΑΚ, η δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα κλπ. Ξεχώρισε επίσης την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον θεσμό του δωρεάν προσωπικού γιατρού για κάθε ελληνική οικογένεια.

Μίλησε όμως και για τη μετεξέλιξη της πατρίδας μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο "γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων", ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας και τη συνεχή ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας.

"Για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χρειαζόμαστε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας"

"Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό. Έχουμε τη βούληση, τη γνώση αλλά και τον επαγγελματισμό να πραγματώσουμε τάχιστα όλα αυτά ώστε να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων", είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό υπερβαίνει τα όρια της τετραετίας και είπε "είμαστε το κόμμα της λογικής που νοιάζεται για όλους, χωρίς ακρότητες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς ψέματα, χωρίς καπηλεία αλλά με πραγματισμό, με σύνεση, με γνώση και σεβασμό".

Και υπογράμμισε: "Για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χρειαζόμαστε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές" στη λογική της δημιουργικής σύνθεσης και όχι προειλημμένων αποφάσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ενημέρωση:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ 11 Μαϊ 2022 | 10:41

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Όλες οι κατοικίες για το Μάιο και τον Ιούνιο θα έχουν εκπτώσεις στο ρεύμα

Δεν είναι εύκολο να παρεμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις η κυβέρνηση, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Μαϊ 2022 | 17:05

Καυστική απάντηση της κυβέρνησης στον Τσίπρα: "15 χρόνια αρχηγός προσφέρει ψέματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα"

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Άρχισε πάλι τις θεωρητικολογίες και τα Tsipronomics"

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ 09 Μαϊ 2022 | 12:36

Η αλήθεια για την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα

Τι προκύπτει από την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου και οι ανακρίβειες του κυβερνητικού εκπροσώπου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 08 Μαϊ 2022 | 20:06

Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούν σωτηρία στα ψέματα και τις αλχημείες

"Είναι αδιαμφισβήτητο και εμπειρικά πιστοποιημένο ότι η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 06 Μαϊ 2022 | 16:03

Η κυβέρνηση απαντά στον Τσίπρα: Η αμηχανία του μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μετατρέπεται σε απόγνωση και πανικό

Αιχμηρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 06 Μαϊ 2022 | 13:49

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι λογαριασμοί ρεύματος θα έρχονται φθηνότερα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας

"Το σχέδιο αυτό μειώνει δραστικά, πολύ ουσιαστικά, τις αυξήσεις στο ρεύμα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 06 Μαϊ 2022 | 10:55

Ελευθερία Τύπου: Η Ελλάδα είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Έκθεση του Media Pluralism Monitor

Η έκθεση του Media Pluralism Monitor αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην ελευθερία του Τύπου, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 04 Μαϊ 2022 | 21:56

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο Τσίπρας επενδύει στις κρίσεις λαϊκίζοντας, λέγοντας ψέματα και ανακρίβειες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι μακριά από την πραγματικότητα και στέκεται αμήχανος ενόψει του νέου πακέτου στήριξης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 03 Μαϊ 2022 | 12:37

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Συγκλονιστικές" οι αποκαλύψεις για Νίκο Παππά - Προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ για χειραγώγηση των ΜΜΕ

"Διαπιστώνουμε πράγματα που αναδεικνύουν την προσπάθεια χειραγώγησης που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Ν. Παππά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 02 Μαϊ 2022 | 10:22

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Έρχονται μέτρα για δραστικά μειωμένους λογαριασμούς - Η κοινωνία δεν αντέχει" [Βίντεο]

Στην τιμή της λιανικής τιμής ρεύματος η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και κάτω από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ 01 Μαϊ 2022 | 09:42

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό 4 και 5 φορές πάνω - Η τιμή θα μειωθεί δραστικά, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

"Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω", διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 28 Απρ 2022 | 18:01

Κορονοϊός: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους - Τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους