Follow us

Οικονόμου: Θα αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες σε βάρος των Ελλήνων που επισωρεύτηκαν από το 2010 και μετά

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι παρά τα πλήγματα, οι δυσκολίες "δεν μας έριξαν στο καναβάτσο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Η κυβέρνησή μας στα τρία από τα τριάμισι χρόνια της πρώτης τετραετίας μας βρέθηκε να διαχειρίζεται κρίσεις: η μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, η πανδημία, η κλιματική κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η συνεχής γεωστρατηγική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ενέκυψαν από πολύ νωρίς ήδη από την έναρξη του 2020 και μονοπώλησαν σχεδόν το εγχώριο και διεθνές ενδιαφέρον", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα σε καθεμιά από αυτές τις κρίσεις, σε κάθε επιμέρους τομέα τα κατάφερε καλύτερα από πολλές χώρες της ΕΕ. "Αρκετά συχνά μάλιστα γίναμε παράδειγμα προς μίμηση και σε καμιά περίπτωση αντιπαράδειγμα", πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι αυτό δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε τυχαίο, "απαιτούσε σχέδιο, συλλογή και ανάλυση των δεδομένων, τεχνογνωσία, εφευρετικότητα, άριστη γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος. Απαιτούσε ισχυρή πολιτική βούληση αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων και επαγγελματική διαχείριση της καθημερινότητας. Απαιτούσε ταυτόχρονα άμεση αναπροσαρμογή στα απότομα γυρίσματα της συγκυρίας".

Με δεδομένο ότι οι δυσκολίες συνεχίζονται, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε: "κι εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε για να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά τους. Αντέχουμε παρότι αυτό δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αναμενόμενο για μια χώρα με τα μεγέθη και τα χαρακτηριστικά της Ελλάδος, η οποία είχε διέλθει για μια δεκαετία από την κρίση των μνημονίων, τη μεγαλύτερη κρίση -θυμίζω- σε φιλελεύθερη δημοκρατία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".

Διαβάστε Επίσης

Τόνισε ότι παρά τα πλήγματα, οι δυσκολίες "δεν μας έριξαν στο καναβάτσο. Προχωρήσαμε, προχωράμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Και όχι μόνο αυτό. Θα βγούμε από τις κρίσεις με φορά που θα επιτρέψει να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των πλέον ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών και να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες σε βάρος των Ελλήνων που επισωρεύτηκαν από το 2010 και μετά". Πρόσθεσε επίσης ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την πεποίθηση αυτή.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην υλοποίηση μέτρων και πολιτικών για την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την άρση των συνεπειών τους, στον ανασχεδιασμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αναβάθμιση της παιδείας, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την εξάλειψη των αδικιών στην κοινωνική ατζέντα και εμπέδωση της δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλειας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την απόκτηση ενεργειακής αυτονομίας, την αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της χώρας, τη θωράκιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με αλλαγή παραδείγματος στη διπλωματία και την εξωτερική μας πολιτική αλλά και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Αυτοί ήταν οι βασικότεροι από τους άξονες του πολιτικού μας σχεδίου", είπε. "Και εν μέσω κατακλυσμιαίων κρίσεων πετύχαμε να πραγματώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού μας σχεδίου".

Έκανε στη συνέχεια συγκεκριμένες αναφορές προς επίρρωσιν αυτής της θέσης, ξεκινώντας από τον φετινό Προϋπολογισμό, τη βελτίωση της Οικονομίας που ο ρυθμός μεγέθυνσής της είναι διπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου, την ενίσχυση των επενδύσεων σε ύψος ρεκόρ αλλά και των εξαγωγών, την υποχώρηση της ανεργίας, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, τη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 60,5 δισεκ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2019, τη μείωση του δημόσιου χρέους, την επιστροφή από το 2023 σε πρωτογενές πλεόνασμα και το γεγονός ότι το 2023 "θα κατακτήσουμε και την επενδυτική βαθμίδα".

Διαβάστε Επίσης

Τόνισε ότι με δεδομένο ότι οι κρίσεις συνεχίζονται και οι αντοχές των Ελλήνων εξακολουθούν να δοκιμάζονται δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε εφησυχασμού, ούτε πανηγυρισμών. Επεσήμανε όμως ότι δεν πρέπει και να υποτιμώνται όσα κατακτήθηκαν γιατί έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών.

Σημείωσε ότι όλα αυτά εκτός των άλλων σηματοδοτούν και κάτι ακόμη: "είναι ισχυρές αποδείξεις του πόσα μπορούμε να καταφέρουμε σε μια νέα τετραετία χωρίς την πίεση των διεθνών κρίσεων και απελευθερωμένοι πλήρως από τις συνέπειες της δεκαετούς περιόδου των μνημονίων. Το δύσκολο είναι πάντοτε η αρχή, είναι η θεμελίωση. Αυτό έγινε και από δω και πέρα θα συνεχίσουμε σταθερά και ανοδικά για όλους, μακριά από φωνές και αντιλήψεις που απλώς θέλουν να καταστρέψουν και να μας ξαναβυθίσουν στην κρίση και την υστέρηση".

Ακολούθως αναφέρθηκε στην πρώτη θετική προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δεύτερο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τόνισε ότι σηματοδοτείται η οριστική επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, εισροή περίπου 770 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία άμεσα αλλά και εξοικονόμηση 5,2 δισεκ. ευρώ από τόκους που θα πληρώναμε μεσομακροπρόθεσμα από τον ESM.

Μαζί με την πρώτη πληρωμή και την προχρηματοδότηση, το ποσό που λαμβάνει, προς το παρόν, η χώρα μας, από αυτό το πολύτιμο, αναπτυξιακό εργαλείο, υπερβαίνει τα 11 δισ. ευρώ.

Είπε επίσης πως η Ελλάδα ήταν μέσα στις πέντε πρώτες χώρες που υπέβαλαν αίτημα εκταμίευσης της δεύτερης πληρωμής από το ΤΑΑ. Μάλιστα, ήταν η πρώτη που κατέθεσε αίτημα για την τρίτη πληρωμή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Πέρασε ακόμη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "Σπίτι μου - στεγαστική πολιτική για τους νέους" αναφερόμενος στους τέσσερις άξονες στεγαστικής πολιτικής που χτίζει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κοινωνική στέγαση στη ΔΕΘ.

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στο 2023, στο τέλος της 4ετίας,

"Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν το 2023, όπως με συνέπεια είχαμε πει, οι εκλογές θα γίνουν στο 2023, στο τέλος της 4ετίας, ένα χρονικό διάστημα στο οποίο και πλησιάζουμε" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών συντακτών, αναφορικά με την δήλωση του πρωθυπουργού ότι "μυρίζει εκλογές".

Σχετικά με θέμα των παρακολουθήσεων με το predator και το εάν θα καταφύγει ο ίδιος στη δικαιοσύνη εναντίον "όσων σας παρακολουθούσαν" ο κ. Οικονόμου είπε: "Βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία στην οποία η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και καλεί όσους έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν". Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τα λογισμικά και σύντομα οι προτάσεις θα κατατεθούν στο κοινοβούλιο και "θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μη μείνει καμία σκιά πάνω από το θέμα αυτό. Αυτό πρέπει να κάνουν όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία".

Είπε επίσης ότι δεν είχε καμία ένδειξη ούτε πληροφορίες ότι παρακολουθείται ο ίδιος. "Δεν μου προσκόμισε ούτε ο κ. Βαξεβάνης" προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά του Ηνωμένου Βασίλειου Κάρολο τον 3ο, και στο εάν θα θέσει το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, είπε ότι θα συζητηθούν στη συνάντηση μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ προσέθεσε ότι δεν θα υπάρχει συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων και ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους εμπλεκόμενους στο θέμα (Μπίτζιο, Λαβράνο) ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον κ. Δημητριάδη για το ζήτημα της φερόμενης δικής του παρακολούθησης. "Η αντίδραση της κυβέρνησης καλύπτει απόλυτα κι εμένα" είπε.

Αναφερόμενος στις εκλογές και τις βολές της αντιπολίτευσης "περί ενδεχόμενης νοθείας", είπε ότι η αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στις εκλογές είναι από τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει. Χαρακτήρισε "άκρως ανησυχητικό το ότι κάποιοι οικοδομούν γραμμή άμυνας για ενδεχόμενο ήττας και εντάσσουν στην επιχειρηματολογία τους τέτοια ανυπόστατα πράγματα. Γνήσια θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η ψήφος του λαού".

Απαντώντας σε ερώτημα για τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν για τους μουσουλμάνους στη Θράκη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι "η χώρα μας σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών τηρεί τις υποχρεώσεις της από το σύνταγμα" και κατηγόρησε την Τουρκία ότι είναι η χώρα που δεν σέβεται τις μειονότητες. "Μακάρι μιμητές μας να ήταν κι άλλες χώρες, στις οποίες όμως η Ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις για το πως συμπεριφέρθηκαν, όπως για παράδειγμα η Τουρκία".

Ερωτώμενος για το εάν θα δέχονταν η κυβέρνηση να εξεταστούν τα κινητά κυβερνητικών στελεχών για το εάν μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία, προσθέτοντας ότι "θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά πάνω από το θέμα, ώστε οι πιθανοί αυτουργοί να υποστούν τις συνέπειες του νόμου και να αναδειχθεί η κατασκοπευτική διάσταση του θέματος που δημοσιεύεται σε νουβέλες".

Σχετικά με δηλώσεις του κ. Τέλογλου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από την αρχή "είπαμε ότι υπάρχει η δικαιοσύνη που έχει σε εξέλιξη έρευνα, υπάρχει θέμα με κακόβουλα λογισμικά από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θέμα αμιγώς ελληνικό, και υπό αυτό το πρίσμα η κυβέρνηση συνδράμει από την πρώτη στιγμή να κάνει η δικαιοσύνη αυτό που απαιτείται, ώστε γρήγορα να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Δεν μπορούμε όμως να μην αναδείξουμε το ανυπόστατο μιας σειράς δημοσιευμάτων που μιλούν για κατασκόπους που έπαιξαν ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που έπεισαν τον κ. Τσίπρα να πάει σε κότερο και να του δημιουργήσουν ζητήματα, και έχουν αποφασίσει ότι ο εγκέφαλος ήταν ο πρωθυπουργός. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη θα ρίξει φως" είπε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε: "Ποιες απαντήσεις δόθηκαν στο Βέλγιο στην Ισπανία κλπ; Η δικαιοσύνη θα οδηγήσει και στην πραγματικότητα και θα αναδείξει τον μύθο".

Αναφορικά με την κατανομή των εδρών μετά την απογραφή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχουμε καινούργια πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία θα ληφθούν υπόψη στις επόμενες εκλογές και ότι "αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα στο τέλος του έτους. Αναμένεται αλλαγή εδρών σε κάποιες περιφέρειες αλλά να περιμένουμε".

Για το πλαφόν στην ενέργεια και την ευρωπαϊκή πρόταση είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ η κυβέρνηση έχει σχέδιο στήριξης της κοινωνίας ώστε να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μέσω της ανάκτησης χρημάτων από την φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων.

"Διατυπώσαμε τις θέσεις μας στο θέμα του πλαφόν, η πρόταση της Κομισιόν δεν μας καλύπτει, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για μια πρόταση με αντίκρισμα" είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και είπε ότι η κυβέρνηση καλύπτει ένα τεράστιο νομικό κενό που υπήρχε στο θέμα των κακόβουλων λογισμικών και προχωρά στην καθολική απαγόρευση τους. Επανέλαβε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, και είπε ότι "ο εκδότης της εφημερίδας (σ.σ.Ντοκουμέντο) είχε παρουσιαστεί στην αρμόδια εισαγγελέα να προσκομίσει στοιχεία και θεωρώ αυτονόητο ότι πήγε στοιχεία και ότι θα υπέδειξε και μάρτυρες, και θεωρώ αυτονόητο ότι όλη η διαδικασία θα τρέξει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31 Ιαν 2023 | 15:34

Οικονόμου: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών

"Η Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών" δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 31 Ιαν 2023 | 15:04

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Η κυβέρνηση τον στηρίζει, ο Τσίπρας ζητά την παραίτησή του- Το ρεπορτάζ του Mega που άναψε φωτιές

Σχετικά με την καταγγελία για συγκάλυψη της σύλληψης του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο κ. Οικονόμου στήριξε ουσιαστικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Ιαν 2023 | 13:40

Οικονόμου για υποκλοπές: Πώς ανέφερε τα ονόματα ο κ. Τσίπρας; - Τα περιείχε η επιστολή Ράμμου;

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να υπάρχουν ακόμη τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάτι που δεν είναι σωστό θεσμικά.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 24 Ιαν 2023 | 14:03

Market pass: Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

BRIEFING 24 Ιαν 2023 | 13:12

Οικονόμου: Απέναντι στον ρεαλισμό Μητσοτάκη, ο Τσίπρας επέλεξε καφενείο για να τάξει σε συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια

"Απέναντι στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια", ανέφερε

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 23 Ιαν 2023 | 16:58

Οικονόμου για Τσίπρα: "Ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου"

"Ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους" αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 22 Ιαν 2023 | 15:38

Απάντηση Τσαπανίδου σε Οικονόμου για τον Έβρο και τη "μικρή Μαρία": Πασχίζουν να μετατοπίσουν την ατζέντα με fake news

Η κ. Τσαπανίδου ρωτά "πόσο περήφανος μπορεί να δηλώνει για αυτό ο κ. Οικονόμου που με σημερινές του δηλώσεις ζητάει και τα ρέστα".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 22 Ιαν 2023 | 13:19

Καρφιά Οικονόμου σε Τζανακόπουλο που είπε ότι "ο φράχτης στον Εβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως "ένα έργο για την προστασία των συνόρων εξακολουθει να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Ιαν 2023 | 11:19

Οικονόμου: Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο - Μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής

"'Αραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της "Καθημερινής της Κυριακής", αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό;", αναρωτιέται ο Γιάννης Οικονόμου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Ιαν 2023 | 15:00

Οικονόμου: "Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης"

"Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο", ξεκαθαρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ 19 Ιαν 2023 | 07:21

Ποιος θα είναι ο επόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Προηγείται ο "excelάκιας με το παλιό αυτοκίνητο"

Ποιος θα πάρει τη θέση του Γιάννη Οικονόμου απέναντι στην Πόπη Τσαπανίδου του ΣΥΡΙΖΑ; Ολα τα σενάρια για τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16 Ιαν 2023 | 12:35

Οικονόμου: Μιλάμε στην κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 13 Ιαν 2023 | 08:15

Οικονόμου: Αμείλικτα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα - "Τσάντες με λεφτά σε ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους"

"Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.