Follow us

Οικονόμου: Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να φαίνεται ότι κόπτεται για τη διαφάνεια και για την ηθική στην πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Το ότι η κυβέρνηση πέτυχε, μετά από μεγάλη προσπάθεια είναι η αλήθεια, να μειώσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, να φέρει το πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές ανεκτές για τους πολίτες, να μειώσει ή να κρατήσει σταθερές τις τιμές σε αρκετά βασικά είδη, να ενισχύσει το εισόδημα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και να στηρίξει τις επιχειρήσεις δε σημαίνει ότι οι κρίσεις αδρανοποιήθηκαν ή ότι οι πληγές που έχουν ανοίξει στο κοινωνικό σώμα ιάθηκαν. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις και ξέρουμε ότι απαιτείται πολύς κόπος και πολύς δρόμος ακόμα προκειμένου να υπερβούμε τη δυσάρεστη διεθνή συγκυρία που επέφεραν η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ωστόσο όπως είπε "τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραβλέπουν δύο μείζονα δεδομένα: το κοκτέιλ των διεθνών κρίσεων δεν έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και οι μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που δημιουργούνται από αυτά και από την ακρίβεια που δημιουργούν είναι εδώ και απασχολούν το σύνολο των πολιτών, είναι εδώ και απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας. Επειδή δεν έχουν τίποτα πια ουσιαστικό να εισφέρουν στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα των Ελλήνων κι επειδή ταλανίζονται και από το παρελθόν τους και από το παρόν τους προσπαθούν να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση με μια τακτική που αποδοκιμάζει σύσσωμη η ζώσα και ενεργή κοινωνία: τη βύθιση της πολιτικής ζωής σε έναν βούρκο, στην τοξικότητα και τη μετάθεση της ατζέντας σε θέματα μακριά από την καθημερινότητα των πολιτών και τα πρώτης προτεραιότητα και σημασίας ζητήματα για την πατρίδα".

Εξήγησε ότι η πρώτη τους στόχευση έχει να κάνει με την υπόθεση λογισμικών παρακολούθησης και τη λειτουργία της ΕΥΠ σχετικά με τις επισυνδέσεις των τηλεπικοινωνιών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών ακόμη και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ και η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά στη διερεύνηση της κατάστασης συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με την αμέριστη συνδρομή όλων των κρατικών αρχών ώστε να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

"Θυμίζω άλλωστε ότι αυτή ήταν η στάση μας από την πρώτη στιγμή: θεσμική αντιμετώπιση και άμεσες αποφάσεις όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΥΠ από τον περασμένο Αύγουστο", τόνισε. Και πρόσθεσε "Κομβικό σκέλος είναι και η ύπαρξη υπόγειων ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα μέσα διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει βεβαίως να αποδειχθεί ο βαθμός της αλήθεια του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές όταν η πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα καθορίζονταν από κασέτες".

Θα φωτίσουν οι νόμοι, οι θεσμοί και οι αρχές που διαθέτει η Ελληνική Δημοκρατία κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής και "είναι τουλάχιστον ειρωνικό να φαίνεται ότι κόπτεται για τη διαφάνεια και για την ηθική στην πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, ο κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα φαίνεται να διαπραγματευόταν το διάστημα 2016-2019 την αγορά λογισμικών παρακολούθησης προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus σε ελληνικά τηλέφωνα".

Υπογράμμισε επίσης ότι ενώ από το 2017 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την κατοχή, τη διάθεση και την εμπορία του.

Τόνισε ότι "τελικά όπως αποδεικνύεται και εδώ η υποκρισία έχει πρόσωπο".

Πρόσθεσε ότι και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης, αντιδρώντας σπασμωδικά και με εκνευρισμό στην υπόθεση της κ. Καϊλή προέβη σε μια κωμικοτραγική απόπειρα μετάθεσης ευθυνών. Υπενθύμισε ότι η κ. Καϊλή υπήρξε επί πολλά χρόνια πολιτικά συνδεδεμένη με τον κ. Ανδρουλάκη, συμπορεύτηκαν και υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι. "Κατανοούμε τη δύσκολη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά η λύση στο πρόβλημά του δεν είναι αυτού του είδους η υποκρισία και οι κωμικοτραγικές διαπιστώσεις και κυρίως η επιλογή του να διαγράφει παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι παρά την απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποσπάσουν την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα αλλά και τις ανεπάρκειές τους "η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα. Δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της πατρίδας μας. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμιά επιδίωξη άλλου είδους απ' όπου κι αν προέρχεται".

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει το σύνολο των δεσμεύσεών της και πως ό,τι πέτυχε το πέτυχε με την κοινωνία στο πλευρό της αλλά κοινοβουλευτικά μόνη της χωρίς τη συμπαράσταση άλλων κομμάτων.

Πέρασε στη συνέχεια στον Προϋπολογισμό του 2023 αναφερόμενος στη συζήτηση που θα ξεκινήσει στη Βουλή και αναδεικνύει όπως είπε τη διαφορά με το 2019.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 31 Ιαν 2023 | 15:04

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Η κυβέρνηση τον στηρίζει, ο Τσίπρας ζητά την παραίτησή του- Το ρεπορτάζ του Mega που άναψε φωτιές

Σχετικά με την καταγγελία για συγκάλυψη της σύλληψης του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο κ. Οικονόμου στήριξε ουσιαστικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Ιαν 2023 | 13:40

Οικονόμου για υποκλοπές: Πώς ανέφερε τα ονόματα ο κ. Τσίπρας; - Τα περιείχε η επιστολή Ράμμου;

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να υπάρχουν ακόμη τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάτι που δεν είναι σωστό θεσμικά.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 24 Ιαν 2023 | 14:03

Market pass: Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

BRIEFING 24 Ιαν 2023 | 13:12

Οικονόμου: Απέναντι στον ρεαλισμό Μητσοτάκη, ο Τσίπρας επέλεξε καφενείο για να τάξει σε συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια

"Απέναντι στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια", ανέφερε

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 23 Ιαν 2023 | 16:58

Οικονόμου για Τσίπρα: "Ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου"

"Ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους" αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 22 Ιαν 2023 | 15:38

Απάντηση Τσαπανίδου σε Οικονόμου για τον Έβρο και τη "μικρή Μαρία": Πασχίζουν να μετατοπίσουν την ατζέντα με fake news

Η κ. Τσαπανίδου ρωτά "πόσο περήφανος μπορεί να δηλώνει για αυτό ο κ. Οικονόμου που με σημερινές του δηλώσεις ζητάει και τα ρέστα".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 22 Ιαν 2023 | 13:19

Καρφιά Οικονόμου σε Τζανακόπουλο που είπε ότι "ο φράχτης στον Εβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως "ένα έργο για την προστασία των συνόρων εξακολουθει να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Ιαν 2023 | 11:19

Οικονόμου: Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο - Μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής

"'Αραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της "Καθημερινής της Κυριακής", αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό;", αναρωτιέται ο Γιάννης Οικονόμου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Ιαν 2023 | 15:00

Οικονόμου: "Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης"

"Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο", ξεκαθαρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16 Ιαν 2023 | 12:35

Οικονόμου: Μιλάμε στην κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 13 Ιαν 2023 | 08:15

Οικονόμου: Αμείλικτα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα - "Τσάντες με λεφτά σε ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους"

"Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

12 Ιαν 2023 | 12:44

Οικονόμου: Κάποιοι θέλουν την Δικαιοσύνη α λα καρτ - Την κατηγορούν όταν οι αποφάσεις της δεν τους εξυπηρετούν

Ο κυβερνητικός εκρπόσωπος υπογράμμισε πως αυτή η συμπεριφορά απάδει από τη θεσμικότητα τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύεται και να στηρίζεται απροϋπόθετα.

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ 11 Ιαν 2023 | 15:32

Πυρά Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: Πίσω από τα βαρύγδουπα λόγια, ομολογεί ότι θέλει μια Δικαιοσύνη à la carte

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως "κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης".