Follow us

Οικονόμου: Μιλάμε στην κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

"Ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να πει πως ο,τι το είπαμε το κάναμε και για να ακούσει από τους πολίτες τι θέλουν. Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους", τόνισε ο κ. Οικονόμου. "Μιλάμε στην ελληνική κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει", υπογράμμισε.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου γίνεται κατά τον δέοντα τρόπο

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι γίνεται με τον "δέοντα τρόπο".

"Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου γίνεται κατά τον δέοντα τρόπο, όπως συμφωνήθηκε με την οικογένεια" του εκλιπόντος, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών "αν συνάδει με την προοδευτική κεντροδεξιά να βρίσκονται στην κηδεία στελέχη της Ν.Δ." ο κ. Οικονόμου απάντησε πως "οποιοδήποτε άλλο θέμα σήμερα εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας".

Σημείωσε ακόμη πως "δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχώρηση" της κυβέρνησης σχετικά με τα όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά για την εκπροσώπησή της αλλά και για λαϊκό προσκύνημα στη σορό.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" και στην έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής.

Σημείωσε ότι οι πόροι μέχρι τώρα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ. "Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε κοινωνικό κεκτημένο", υπογράμμισε τονίζοντας πως "είμαστε δίπλα στον πολίτη με ουσιαστικές λύσεις".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις απρόσκοπτες εκταμιεύσεις. "Η πραγματικότητα είναι εδώ και εκθέτει όσους επιμένουν να βρίσκονται άλλου", συμπλήρωσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων δηλώνοντας πως "η ντροπή αυτή λαμβάνει τέλος".

Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε συγκεκριμένα σχετικά νούμερα έκδοσης συντάξεων.

Επίσης μίλησε στα βήματα που γίνονται στην ψηφιοποίηση του κράτους αναφέροντας πως έχουν γίνει άλματα.

Είπε οτι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ. και κάθε πολίτης απέφυγε περισσότερες από 100 ουρές.

Μίλησε επ αυτού και για τη διαδικασία ίδρυσης νέας επιχείρησης ψηφιακά. "Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας", τόνισε.

Για τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες είπε ότι είχαμε ρεκόρ πληρωμών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το 2022.

Τέλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

"Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ΕΔ"

"Υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την πώληση όπλων σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που απειλεί με πόλεμο άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Εμείς έχουμε καταστήσει σαφές σε εταίρους και συμμάχους ποια είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, η Ελλάδα είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο", απήντησε μεταξύ άλλων στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο κ. Οικονόμου αφού εξέφρασε εκ νέου τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος, σημείωσε ότι η κηδεία γίνεται με τον δέοντα τρόπο, όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οικογένεια του και προσέθεσε πως οτιδήποτε άλλο εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας.

Σχετικά με την κυοφορούμενη νομοθετική διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε τα εξής: "οφείλουμε ως κυβέρνηση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, που μας προσφέρει το Σύνταγμα να αποτρέψουμε την ανακήρυξη όσων κομμάτων και υποψηφίων είναι στελέχη εγκληματικών οργανώσεων. Αυτό θα κάνουμε και αναμένουμε επ’ αυτού τη στάση του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου".

Για τα δημοσιεύματα, που φέρουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να παρακολουθείται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχετεύεται προνομιακά σε ορισμένους και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ναι; Όχι; Και γιατί. Έχουν διερωτηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος ωφελείται από την υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων; Διαβάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τι λέγεται στην Τουρκία; Ποια η σχέση αυτών των ρυπαρών δικτύων με όλους όσοι δημοσιεύουν το συγκεκριμένο υλικό; Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ευθύνη στον ελληνικό λαό". Στο ζήτημα των καταγγελιών Καλογρίτσα ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για σιωπή από την πλευρά του κ. Τσίπρα και διευκρίνισε: "πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μάρτυρες με κουκούλα, αλλά για επώνυμη μαρτυρία στο φως της ημέρας, μιλάμε για χρήματα σε σακούλες, 7ψήφιο νούμερο που καταγγέλλεται ότι πήγαιναν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε να δούμε από την εποχή των pampers".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 02 Φεβ 2023 | 12:30

Οικονόμου: Σύμφωνη με το Σύνταγμα η νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

"Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας απέναντι στους νεοναζί", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

ΝΔ 01 Φεβ 2023 | 21:59

Οικονόμου για Τσίπρα: Παραμένει αδιόρθωτος και ταυτισμένος με τις ύβρεις και τα παραμύθια

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως "με προκλητική ευκολία και αλαζονεία, έταξε τα πάντα σε όλους".

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 31 Ιαν 2023 | 16:23

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα για την αποχώρηση από τη Βουλή: Γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, είναι επικίνδυνος

Ο Γ.Οικονόμου κατηγορεί τον Α.Τσίπρα ότι επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να καταστήσει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31 Ιαν 2023 | 15:34

Οικονόμου: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών

"Η Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών" δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ 31 Ιαν 2023 | 15:04

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Η κυβέρνηση τον στηρίζει, ο Τσίπρας ζητά την παραίτησή του- Το ρεπορτάζ του Mega που άναψε φωτιές

Σχετικά με την καταγγελία για συγκάλυψη της σύλληψης του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο κ. Οικονόμου στήριξε ουσιαστικά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Ιαν 2023 | 13:40

Οικονόμου για υποκλοπές: Πώς ανέφερε τα ονόματα ο κ. Τσίπρας; - Τα περιείχε η επιστολή Ράμμου;

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να υπάρχουν ακόμη τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάτι που δεν είναι σωστό θεσμικά.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 24 Ιαν 2023 | 14:03

Market pass: Στις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

BRIEFING 24 Ιαν 2023 | 13:12

Οικονόμου: Απέναντι στον ρεαλισμό Μητσοτάκη, ο Τσίπρας επέλεξε καφενείο για να τάξει σε συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια

"Απέναντι στην ειλικρίνεια και το ρεαλισμό του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα καφενείο για να τάξει στους συνταξιούχους λαγούς με πετραχήλια", ανέφερε

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 23 Ιαν 2023 | 16:58

Οικονόμου για Τσίπρα: "Ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου"

"Ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους" αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 22 Ιαν 2023 | 15:38

Απάντηση Τσαπανίδου σε Οικονόμου για τον Έβρο και τη "μικρή Μαρία": Πασχίζουν να μετατοπίσουν την ατζέντα με fake news

Η κ. Τσαπανίδου ρωτά "πόσο περήφανος μπορεί να δηλώνει για αυτό ο κ. Οικονόμου που με σημερινές του δηλώσεις ζητάει και τα ρέστα".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 22 Ιαν 2023 | 13:19

Καρφιά Οικονόμου σε Τζανακόπουλο που είπε ότι "ο φράχτης στον Εβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως "ένα έργο για την προστασία των συνόρων εξακολουθει να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Ιαν 2023 | 11:19

Οικονόμου: Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο - Μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής

"'Αραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της "Καθημερινής της Κυριακής", αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό;", αναρωτιέται ο Γιάννης Οικονόμου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Ιαν 2023 | 15:00

Οικονόμου: "Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης"

"Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο", ξεκαθαρίζει η ελληνική κυβέρνηση.