Follow us

Παύλος Μαρινάκης για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;

"Η εικόνα μιλάει από μόνη της, οι πολίτες βγάζουν συμπεράσματα. Περιμένουμε τις θέσεις τους" ανέφερε ο κ. Μαρινάκης για την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

"Η εικόνα μιλάει από μόνη της, οι πολίτες βγάζουν συμπεράσματα. Περιμένουμε τις θέσεις τους" ανέφερε ο κ. Μαρινάκης για την εκλογή του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. "Είδα πριν από λίγο ότι έβγαλε ένα βίντεο, πρέπει να πουμε κάποια πράγματα. Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές" συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Στέφανο Κασσελάκη.

"Επειδή επισκέπτεται το κοινοβούλιο, να μην περιορίζιεται μόνο στο να κάνει βόλτες, αλλά να μάθει τα κοινοβουλευτικά δρώμενα" σημείωσε ο κ. Μαρινάκης για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

"Οι βουλευτές είναι οι νόμιμοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Δεν καταλαβάινω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης. Αμφισβητεί τον κοινοβουλευτισμό; Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μαρινάκης: Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της στο μεταναστευτικό

"Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της στο μεταναστευτικό, με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων της, την επέκταση του φράκτη του Έβρου, αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την μετάβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάλτα, στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.

"'Αλλωστε, αυτή είναι η πολιτική που έχει οδηγήσει στο να έχουμε, παρά την αυξητική τάση των ροών, μικρότερες συνέπειες σε σχέση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου" είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

"Ο πρωθυπουργός θα τονίσει εκ νέου την ανάγκη να στηριχθούν οι χώρες πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα σε μία συγκυρία κατά την οποία αυξάνονται οι ροές".

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη "πάταξης των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις" και πρόσθεσε ότι αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Ιλβα Γιόχανσον, η οποία διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Επεσήμανε, ότι η Ε.Ε, είναι έτοιμη να προσφέρει έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα και επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και η Frontex "είναι έτοιμοι να προσφέρουν νέο προσωπικό και άμεσα".

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι πριν την έναρξη της συνόδου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Ε. Μακρόν, όπου θα συζητηθούν "οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα καθώς και όλα τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, ενόψει των δύο επικείμενων ευρωπαϊκών συμβουλίων". Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Elias.

"Είναι μια μάχη εν εξελίξει και μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση του φαινομένου παραμένουμε στην πρώτη γραμμή με όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την προστασία των πολιτών, της ανθρώπινης ζωής και των κρίσιμων υποδομών".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή είχαν τεθεί σε επιφυλακή, η πολιτική προστασία, η πυροσβεστική , η αυτοδιοίκηση

Τόνισε, ότι στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν 590 πυροσβέστες, με 198 οχήματα, δυνάμεις της ΕΜΑΚ με λέμβους και άρματα, ενώ έχουν γίνει 280 απεγκλωβισμοί και 170 αντλήσεις υδάτων, ενώ με οχήματα λέμβους και μηχανήματα συμμετέχουν και πάνω από χίλια στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, δυνάμεις της αστυνομίας και εθελοντές. "Δεν υπήρξε κανένας νεκρός και δεν αναφέρθηκε κανένας αγνοούμενος στο πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας" είπε ο κ. Μαρινάκης. Επεσήμανε, ότι σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία κατά περίπτωση, ενώ στο Βόλο έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης και συνεχίζουν να επιχειρούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβων. Τόνισε ότι ήδη 35 εκ. ευρώ έχουν καταβληθεί υπέρ των πλημμυροπαθών και 1.7 εκ. ευρώ ως πρώτη αρωγή για τους πληγέντες από πυρκαγιές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε λεπτομέρειες για το νομοσχέδια, που συζητήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιου, όπως του υπουργείου Εσωτερικών για τις διοικήσεις των φορέων του δημοσίου και την αξιολόγηση τους, με στόχο την "θωράκιση της αδιαβλητότητας του συστήματος επιλογής, την αξιοκρατία και διασφάλιση της λογοδοσίας" κάθε φορέα. Επίσης, αναφέρθηκε στη κατεύθυνση δημιουργίας ενός δικτύου δεκαεπτά μονάδων αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων, που προωθεί το υπουργείου Υγείας και πρόσθεσε:

"Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία, η μείωση αναμονής στα χειρουργεία και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και η ικανή στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ώστε κάθε πολίτης να έχει την υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζεται".

Αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που γίνονται και σχεδιάζονται στα νοσοκομεία, Θριάσιο, Αττικό, Τζάνειο και το Μεταξά, αλλά και το νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο θα ενισχυθεί με 17 εκ. ευρώ για το νέο κτίριο για τις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Για τους ελέγχους στην αγορά είπε, ότι χθες επιβλήθηκε πρόστιμο στην do value επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη για οφειλή που όμως είχε υπαχθεί σε ρύθμιση με δικαστική απόφαση και η οποία εξυπηρετείτο κανονικά. Ανέφερε, ακόμη, ότι επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 230.000 ευρώ, το διπλάσιο των κερδών που αποκόμισε, στην εταιρία bic, η οποία διέθετε 73 κωδικούς προϊόντων της, με υψηλότερο μικτό κέρδος από το επιτρεπόμενο.

"Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν με ένταση τους ελέγχους. Έχουμε δεσμευτεί ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί σε βάρος των καταναλωτών και να παραβιάζει την νομοθεσία και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω" είπε ο κ. Μαρινάκης και σημείωσε:

"Το 2023 μέχρι και σήμερα έχουν διενεργηθεί 14.949 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 5 εκ. ευρώ".

Αναφέρθηκε και στην κυβερνητική πρωτοβουλία, για τη δημιουργία του θεσμού κινητών μονάδων παραλαβής αιτήσεων διαβατηρίων από ομογενείς, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

"Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δε ξεχνά τους έλληνες του εξωτερικού, τους υπολογίζει, τους σέβεται" είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: "Για μας δεν υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών, όπως για την αντιπολίτευση".

Για τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Ενέργειας στο ηλεκτρικό ρεύμα το μήνα Οκτώβριο είπε ότι παραμένου στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, για οικιακά τιμολόγια προβλέπεται ενίσχυση, ανεξαρτήτως παρόχου και εισοδηματικών κριτηρίων, μηνιαία επιδότηση 15 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες. Η ίδια επιδότηση προβλέπεται και για μεγαλύτερες καταναλώσεις, σε περίπτωση μείωσης κατά 15% της ημερήσιας κατανάλωσης συγκριτικά με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους. Στα κοινωνικά τιμολόγια η ενίσχυση είναι στα 50 ευρώ ανά κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης. Επιπλέον, για τους αγρότες ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά κιλοβατώρα στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε επίσης ότι, ήδη, σχεδόν τα μισά ραντεβού για τις νέες ταυτότητες, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, έχουν καλυφθεί , ενώ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες νομών έχουν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, η ΕΛΑΣ με τη ΓΓΠΣ θα εκκινήσουν διαδικασία για νέα ραντεβού κατά το μήνα Δεκέμβριο. Την Τετάρτη 27.9 άνοιξε και η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα και οι δικαιούχοι μπορούν να την επισκέπτονται.

Σήμερα, καταβάλλονται 182 εκ. ευρώ σε 1.332 000 ωφελούμενους από τον ΟΠΕΚΑ και αφορούν επιδόματα παιδιού στέγασης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ανασφάλιστων υπερηλίκων, γεννήσεως, κηδείας , προγράμματος "Γέφυρα" , αναδοχής, κ.α.

"Σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ οικονομικά" είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 η χώρα μας έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, το ΑΕΠ μας έχει αυξηθεί πέντε μονάδες παραπάνω από το μέσο όρο του ΑΕΠ της Ευρωζώνης από το 2019. Το 2022 η χώρα μας είχε τη μεγαλύτερη πτώση στο λόγο χρέους προς ΑΕΠ στον κόσμο. Φέτος, θα σημειωθεί ακόμη μια μεγάλη πτώση του χρέους προς ΑΕΠ…".

Τέλος σχετικά με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κόρινθο για την υποστήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, ενώ την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Δυτική Μακεδονία για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα μεταβεί στη Γρανάδα όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ακολουθεί το κείμενο της εισαγωγικής τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Μάλτα, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου EUMED-9.

Το Μεταναστευτικό, με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων και τη στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου.

Ο Πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει ότι το βασικό στοιχείο μιας συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής είναι η φύλαξη των συνόρων, κάτι που αποτελεί πλέον ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Πρωθυπουργός θα τονίσει εκ νέου την ανάγκη να στηριχτούν οι χώρες πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία κατά την οποία αυξάνονται οι ροές.

Η χώρα μας θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική της στο μεταναστευτικό με έμφαση στη φύλαξη των συνόρων της, την επέκταση του φράχτη του Έβρου αλλά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Άλλωστε, αυτή είναι η πολιτική που έχει οδηγήσει στο να έχουμε, παρά την αυξητική τάση των ροών, μικρότερες συνέπειες σε σχέση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Έμφαση, ωστόσο, πρέπει να δοθεί στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, στη συνεργασία με τρίτες χώρες για τις επιστροφές, στην πάταξη των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Ιουνίου.

Το ζήτημα τονίστηκε και στην χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον η οποία τόνισε πως οι προκλήσεις της Ελλάδας είναι προκλήσεις της ΕΕ και διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να προσφέρει έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πως ευρωπαϊκοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και ο Frontex, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην Ελλάδα επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα.

Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, όπου θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, περιφερειακά ζητήματα, καθώς και όλα τα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, ενόψει των δύο επικείμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Αυξημένη είναι η επιφυλακή και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την κακοκαιρία Elias. Είναι μια μάχη εν εξελίξει και μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση του φαινομένου παραμένουμε στην πρώτη γραμμή με όλες μας τις δυνάμεις και στόχο την προστασία των πολιτών, της ανθρώπινης ζωής, των πολιτών και των κρίσιμων υποδομών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις η ΕΛΑΣ, καθώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε απόλυτη επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας η οποία επλήγη ξανά από ακραία καιρικά φαινόμενα και πριν λίγες μέρες.

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία επιχειρούν 590 πυροσβέστες, 198 οχήματα καθώς και δυνάμεις της ΕΜΑΚ με λέμβους και άρματα. Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τη διάρκεια του πλημμυρικού φαινομένου στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, απεγκλώβισαν 280 συμπολίτες μας, μεταφέροντάς τους σε ασφαλή σημεία, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα είχαν πραγματοποιήσει 170 αντλήσεις υδάτων.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις με πάνω από 1000 άτομα προσωπικό, οχήματα και λέμβους αλλά και μηχανήματα προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρήσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, όπως και εναέρια μέσα και πλοία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η ΕΛΑΣ βρισκόταν στο πεδίο με 1.639 αστυνομικούς και 766 οχήματα μόνο στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου- δηλαδή πριν την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων- έως χθες το πρωί εστάλησαν από την Πολιτική Προστασία 23 μηνύματα 112, είτε προειδοποιητικά, ή ετοιμότητας, είτε απομάκρυνσης προς ασφαλή σημεία. Δεν υπήρξε κανένας νεκρός και δεν αναφέρθηκε κανένας αγνοούμενος στο πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Στις πληγείσες περιοχές, η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί κατά περίπτωση, ή επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων μέχρι ένα συγκεκριμένο βάρος, λόγω της συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Βόλου αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας 6 γραμμές μέσης τάσης που αφορούν κυρίως τη ΒΙΠΕ Βόλου και 11 τμήματα γραμμών που κατά κύριο λόγο αφορούν την ηλεκτροδότηση του Δήμου Βόλου.

Συνεχίζουν να επιχειρούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και εργολάβων ενώ ενισχύονται συνεχώς με τεχνικό προσωπικό, αντλητικά οχήματα, μηχανήματα και γεννήτριες.

Η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στις πληγείσες περιοχές προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν γίνει ήδη καταβολές γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά. Ήδη 35 εκ. ευρώ έχουν καταβληθεί για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών και 1,7 εκατομμύρια ως πρώτη αρωγή εξ’ αιτίας των πυρκαγιών.

Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο Υφυπουργό κύριο Τριαντόπουλο για την διαδικασία κατόπιν και των νέων ακραίων καιρικών φαινομένων και συνολικά την πορεία των αποζημιώσεων.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν το σχέδιο νόμου με τίτλο "Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους".

Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί ένα νέο, πιο αποτελεσματικό και πιο στοχευμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν πάνω από 500 φορείς του Δημοσίου.

Το νομοσχέδιο κινείται σε δύο άξονες: Ο πρώτος αφορά στην διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα και ο δεύτερος στην αξιολόγησή τους.

Κύριοι στόχοι του νομοσχεδίου είναι η βελτίωση της ποιότητας των Διοικήσεων, καθώς και η αξιολόγηση των διοικήσεων, με δυνατότητα επιβράβευσης ή παύσης, ανάλογα με την επίτευξη ή μη των τεθέντων στόχων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν υψηλότερα τυπικά κριτήρια και αντικειμενικά προσόντα. Παράλληλα, δίνεται βαρύνουσα σημασία στις δεξιότητες, στην πρότερη εργασιακή εμπειρία των υποψηφίων, και στη συνάφεια της προϋπηρεσίας και του πτυχίου με το αντικείμενο ενδιαφέροντος.

Επιδίωξη του νομοσχεδίου είναι η ενδυνάμωση της αξιοκρατίας, η θωράκιση της αδιαβλητότητας του συστήματος επιλογής και η διασφάλιση της λογοδοσίας στο ανώτερο επίπεδο κάθε φορέα, ενέργειες που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην αναμόρφωση του Δημοσίου και τελικά στη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου κράτους που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για τη αναμόρφωση της θεραπείας των εγκεφαλικών στην Ελλάδα μέσα από τη δημιουργία Δικτύου 17 Μονάδων Εγκεφαλικών, με 6 κλίνες ανά μονάδα, το οποίο θα καλύπτει όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, μέσα σε χώρους των Νοσοκομείων.

Η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου μονάδων εγκεφαλικών αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους θανάτους ετησίως από εγκεφαλικά, λιγότερους ασθενείς με αναπηρία και αντίστοιχα λιγότερες νοσηλείες ασθενών σε κέντρα αποκατάστασης.

Οι μονάδες εγκεφαλικών θα αποτελέσουν τους πυλώνες βελτίωσης του συνόλου της διαχείρισης των ασθενών με εγκεφαλικό, από το προνοσοκομειακό στάδιο μέχρι την επανένταξη στην καθημερινότητα.

Η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κυρίαρχο και άμεσο στόχο για την Κυβέρνηση και οι κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας, κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Στόχος μας είναι η ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία, η μείωση του χρόνου αναμονής στα χειρουργεία και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και η ικανή στελέχωση των νοσοκομείων με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ώστε κάθε πολίτης να έχει την υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζεται.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει μια σειρά από κινήσεις. Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση και κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, όπως και την αποστολή κατ’ οίκον φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία σοβαρών ασθενειών.

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Θριάσιο Νοσοκομείο, που θα αλλάξει την εικόνα του Θριάσιου Νοσοκομείου και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και προβλέπει την ανακατασκευή, την αναδιαρρύθμιση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως το "Αττικό", το "Τζάνειο" και το "Μεταξά", αλλά και το Νοσοκομείο Παπανικολάου στο οποίο θα διατεθούν πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ, τμήμα των οποίων θα κατευθύνει στη δημιουργία ενός καινούργιου κτηρίου για γονιδιακές και κυτταρικές θεραπείες, όπως επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Αναδιαμορφώνεται πλήρως το Ε.Κ.Α.Β., κατά τα διεθνή πρότυπα, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου νέου ΕΣΥ με βασικό στόχο την ταχύτερη ανταπόκρισή του στις κλήσεις των πολιτών, από εξειδικευμένα και καλά εκπαιδευμένα πληρώματα ασθενοφόρων.

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των φαινομένων αδικαιολόγητων κερδών, πλασματικών εκπτώσεων, αλλά και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς εταιρειών.

Χθες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρεία είσπραξης οφειλών Do Value από την Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, επειδή προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις και σε αποστολή εξώδικης επιστολής για ενημέρωση οφειλέτη περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, η οποία, ωστόσο, είχε υποβληθεί σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν.3869/2010 και τηρούνταν απαρέγκλιτα.

Παράλληλα, κατόπιν ελέγχων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία "BIC" διέθεσε 73 κωδικούς προϊόντων με υψηλότερο μεικτό περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου.

Ως εκ τούτου επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο 230.000 ευρώ, ήτοι το διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε από την πώληση των εν λόγω προϊόντων κατά παράβαση της νομοθεσίας για το μεικτό περιθώριο κέρδους.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν με ένταση τους ελέγχους. Έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί σε βάρος των καταναλωτών και να παραβιάζει την νομοθεσία και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Το 2023 έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 14.949 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 5.000.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή η ΔΙΜΕΑ διενεργεί ελέγχους σε περισσότερα από 5.000 προϊόντα.

Παράλληλα, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης που επηρεάζει και την χώρα μας, το Υπουργείο έχει προβεί σε μια σε σειρά από κινήσεις όπως:

η αναβάθμιση του "Καλαθιού του Νοικοκυριού", η δημιουργία του "Καλαθιού των μαθητών", η επιβολή και επέκταση ως το τέλος του έτους του πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους, τη διεύρυνση των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ και σε ελληνικά προϊόντα και κυρίως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, τα έκτακτα μέτρα στις πληττόμενες από τα πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές στη Θεσσαλία, ενώ νομοθετήθηκαν τρεις νέες παρεμβάσεις.

1 Η πρωτοβουλία "μόνιμη μείωση τιμής" σύμφωνα με την οποία εξασφαλίζουμε μόνιμη μείωση τιμής στο ράφι με ειδική σήμανση στα προϊόντα, τουλάχιστον 5%, για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον 6 μηνών.

Η υποχρέωση ανακοίνωσης ανατιμήσεων από τα σουπερμάρκετ και

Η ανακοίνωση ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της πλατφόρμας e-katanalotis.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε πριν λίγο τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο, τα οποία παραμένουν σταθερά, σε σχέση με τα αντίστοιχα του τρέχοντος μήνα.

Συγκεκριμένα, για τον επόμενο μήνα, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

- Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες, η ενίσχυση ανέρχεται σε 15€ ανά κιλοβατώρα. Κατηγορία που αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

- Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

- Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 € ανά κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

- Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση ανέρχεται στα 15€ ανά κιλοβατώρα, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα από 63.000 ψηφιακά ραντεβού από τα 98.000 που είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr από το πρωί της Δευτέρας (25/9) οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της, για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας. Στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες νομών τα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου η ΕΛΑΣ και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εκκινήσουν τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Οι νέες ταυτότητες αποτελούν ένα αναγκαίο βήμα για την εναρμόνισή μας όχι μόνο με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και με το διεθνές περιβάλλον. Εξασφαλίζουν με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές την ασφάλεια των πολιτών, την δυνατότητά τους να κινούνται σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την πλαστογράφηση των επίσημων κρατικών τους εγγράφων.

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου άνοιξε εκ νέου, το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται σήμερα η καταβολή επιδομάτων ύψους περί τα 182 εκατομμύρια ευρώ σε σχεδόν 1.332.000 ωφελούμενους από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πρόκειται για τα επιδόματα: παιδιού, στέγασης, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αναπηρικά, ομογενών, στεγαστικής συνδρομής, Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, κοινωνικής συνδρομής υπερηλίκων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας, γέννησης, κηδείας, κόκκινων δανείων, προστατευόμενων τέκνων θανόντων σε φυσικές καταστροφές, του προγράμματος "Γέφυρα", του προγράμματος Προσωπικού βοηθού και του επιδόματος αναδοχής.

Η κοινωνική πολιτική αποδεικνύεται με πράξεις και όχι λόγια, συνθήματα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Στόχος της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κάθε πολίτη με μόνιμες παρεμβάσεις για όλους αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις για όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.

Και σε αυτή μας τη δέσμευση μπορούμε να είμαστε συνεπείς, αφού σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ποτέ οικονομικά.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 η χώρα μας είχε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, το ΑΕΠ μας έχει αυξηθεί σχεδόν 5 μονάδες παραπάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης από τα τέλη 2019.

Το 2022 η χώρα μας είχε την μεγαλύτερη πτώση στον λόγο χρέους/ΑΕΠ στον κόσμο.

Φέτος θα σημειωθεί μία ακόμα μεγάλη πτώση στο χρέος συναρτήσει του ΑΕΠ που θα αγγίξει επίπεδα χαμηλότερα από του 2012, οι εξαγωγές μας ως ποσοστό του ΑΕΠ έφτασαν σχεδόν στο μισό της οικονομίας και ο μηνιαίος δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ενώ στην ευρωζώνη έχει πέσει, το αντίστροφο από ότι παρατηρούσαμε την προηγούμενη δεκαετία.

Με τη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός κ. Γιάννης Οικονόμου και ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Κώτσηρας δημιουργούνται Κινητές Μονάδες Παραλαβής Αιτήσεων Διαβατηρίων από Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία εισάγει ως δυνατότητα το θεσμό των Κινητών Μονάδων για την παραλαβή δικαιολογητικών έκδοσης διαβατηρίων σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε των χωρών διαπίστευσης των Πρεσβευτικών μας Αρχών είτε της προξενικής περιφέρειας των Προξενικών μας Αρχών.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνά τους Έλληνες του εξωτερικού, τους υπολογίζει, τους σέβεται. Το απέδειξε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών με στόχο της διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και το αποδεικνύει ξανά με την δημιουργία Κινητών Μονάδων που θα βρίσκονται κοντά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Το επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά: για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών όπως για την αντιπολίτευση.

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κόρινθο για την υποστήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Δυτική Μακεδονία για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη. Ακολούθως ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη. Για το πλήρες πρόγραμμα θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα μεταβεί στη Γρανάδα όπου θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 31 Αυγ 2025 | 12:09

Παύλος Μαρινάκης: H πραγματική "δεξιά ατζέντα" είναι μια στρατηγική για μια υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα

Το τρέχον πολιτικό κλίμα, ανέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Αυγ 2025 | 15:43

Παύλος Μαρινάκης: Αν δοθεί 13ος μισθός στο δημόσιο, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για άλλες ομάδες εργαζομένων

Το δημόσιο ταμείο έχει συγκεκριμένα λεφτά να δώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και υπάρχουν οροφές δαπανών, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 15:14

Επεισόδιο Μαρινάκη με δημοσιογράφο για τη νεκρή στην Αίγινα: "Μη λαϊκίζετε, κύριε - Αυτό το παιχνίδι να το παίξετε αλλού"

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου - "Εδώ έρχονται δημοσιογράφοι που θέλουν να ενημερωθούν και όχι να γίνουν influencers στο διαδίκτυο - Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να πολιτευτείτε"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 14:34

Σφοδρή αντιπαράθεση Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Ψεύτης και συκοφάντης" - "Να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Παύλο Μαρινάκη ότι ισχυρίστηκε πως το κόμμα του "συνυπέγραψε κείμενο για εσχάτη προδοσία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 25 Αυγ 2025 | 14:47

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Στους μόνους που έχει λείψει είναι στους 17.000 βαρυποινίτες, στους βιαστές και τους εμπρηστές"

"Πώς είναι δυνατόν να λείπει σε κάποιον η ενεργός πολιτική τη στιγμή που είναι βουλευτής και δεν έχει κάνει ούτε μια ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Αυγ 2025 | 13:06

Μαρινάκης: Δεν θα πάνε Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως θετικές τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 14 Αυγ 2025 | 16:38

Π. Μαρινάκης για φωτιές - Έχουμε 18.000 πυροσβέστες και 4.900 εθελοντές, επενδύουμε 2,1 δισ. στο "ΑΙΓΙΣ", το 112 σώζει ζωές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε κατηγορίες περί έλλειψης πυροσβεστών και μέσων

09 Αυγ 2025 | 23:22

O Παύλος Μαρινάκης σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια του - H σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Παύλου Μαρινάκη με την οικογένεια του και η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Μαρινάκης: Κλειδωμένο στο 1,5 δισ. το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι αυτό το οποίο θα ακουστεί στη ΔΕΘ θα είναι μία γενναία, με βάση τα δημόσια δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, φορολογική παρέμβαση με μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Στις 24 Νοεμβρίου η δίκη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων το 2024: Στο εδώλιο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Στο εδώλιο η πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, και άλλων τριών κατηγορουμένων

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΚΕ 02 Σεπ 2025 | 13:33

Το επικό σαρδάμ του Νίκου Σοφιανού στο δημοτικό συμβούλιο: Μπέρδεψε τις ζαρντινιέρες με τις... ζαρτιέρες [βίντεο]

"…Να βάζετε σε περιπέτεια την Αθήνα, να βάφετε δρόμους και να βάζετε ζαρτιέρες" είπε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 12:20

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελέγχονται 1.036 ΑΦΜ για 22 εκατ. ευρώ - Δεσμεύονται οι περιουσίες τους

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για τα ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 02 Σεπ 2025 | 11:54

Κεφαλογιάννη για Δούκα: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα γκράφιτι κατά του Ισραήλ, κάνει φτηνή προπαγάνδα

Σκληρή κριτική ασκεί η Ολγα Κφεαλογιάννη στον Χάρη Δούκα, με αφορμή την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στην επιστολή της από επιστολή της για τα γκραφίτι κατά του Ισραήλ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 11:37

Χρυσοχοΐδης: Σήμερα οι ανακοινώσεις των ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα παρουσιάσει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 02 Σεπ 2025 | 11:31

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας πήρε αποζημίωση για ντομάτες που δεν καταστράφηκαν από τον Daniel

Όλο και νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.