Follow us

Μητσοτάκης στο Star: Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές 2012 και 2015 - Έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΕΑ

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Η Ευρώπη μάς αφορά όχι μόνο ως προς τους πόρους, που μπορούμε να φέρουμε στην πατρίδα μας, αλλά γιατί το 2024 είναι πιο δύσκολο έτος από το 2019. Ζητήματα όπως η κοινή φύλαξη των συνόρων, προφανώς και αφορούν και την πατρίδα μας" τόνισε στην αρχή της συνέντευξης και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος αποχής είναι μεγαλύτερος, ιδίως όταν οι Ευρωεκλογές δεν διεξάγονται ταυτόχρονα με Εθνικές ή Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η θέση της Ελλάδας έχει ενισχυθεί σημαντικά στις Βρυξέλλες και αναφέρθηκε, ερωτηθείς σχετικά για την πρακτική πολυεθνικών επιχειρήσεων να τιμολογούν με διαφορετικό τρόπο βασικά προιόντα στις χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης.

"Είναι απαράδεκτο μεγάλες πολυεθνικές, να πωλούν το ίδιο προϊόν σε σημαντικά διαφορετικές τιμές κρύβοντας εμπορικές πρακτικές πίσω από κανονιστικά τερτίπια. Μου κάνει εντύπωση πώς μια τέτοια πρωτοβουλία δεν βρίσκει καθολική ανταπόκριση από το πολιτικό σύστημα".

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και συγκεκριμένα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι "αυτή τη στιγμή πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση, όταν η οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας. Έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, αλλά αυτό πολλές φορές δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ολίγον τι υψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρώπης, ωστόσο δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να περιορίσουμε την ακρίβεια, αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και ιδίως μαγικές λύσεις, που κοστίζουν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ".

Μητσοτάκης στο Star: Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές 2012 και 2015 - Έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν

Αναφερόμενος, δε, στις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως "τα δύο νομοσχέδια θα μας κοστίσουν 45 δισ. ευρώ τον χρόνο. Δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές 2012 και 2015, όταν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την οργή της κοινωνίας ήρθαν στα πράγματα και έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα που δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε στα όρια της χρεοκοπίας. Η δική μας δουλειά είναι να είμαστε σίγουροι ότι στο σούπερ μάρκετ υπάρχει διαφάνεια στις τιμές, καθώς και όταν αλλάζει ένας παραγωγός τη συσκευασία του προϊόντος, αυτό να το γνωρίζει ο καταναλωτής, οφείλουμε να δώσουμε παραπάνω δύναμη στον καταναλωτή".

Σε ό,τι αφορά στη πορεία αύξησης των μισθών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός θα φθάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1500 στο τέλος της τετραετίας. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση παρέλαβε την ανεργία στο 17% και τώρα τείνει να πέσει κάτω από το 10% και επεσήμανε ότι "έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας. Όσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεται η διαπραγματευτική δύναμη του εργαζομένου".

Κατηγόρησε, δε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι "δεν είναι λύση να μοιράζουμε χρήματα, που δεν διαθέτουμε, ακολουθώντας μια συνταγή του παρελθόντος, η οποία μπορεί να έχει νέο περιτύλιγμα, πλην όμως η δημαγωγία της αντιπολίτευσης δεν έχει αλλάξει".

"Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα Σπίτι μου"

Σε ερώτηση για το σημαντικό πρόβλημα του Δημογραφικού ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι "πρέπει να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες και αυτό δεν σημαίνει μόνο τη βελτίωση των μισθών, σημαίνει, επίσης, τη στήριξη της διαδικασίας της γέννας, εμείς δώσαμε το επίδομα γέννας".

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επέκταση των προγραμμάτων των βρεφονηπιακών σταθμών, του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου, αλλά και ο αντίστοιχος της νταντάς της γειτονιάς.

Σε ό,τι αφορά στα υψηλά ενοίκια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι "αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα "Σπίτι μου", υπό την προϋπόθεση ότι θα βρούμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο", ενώ υπενθύμισε ότι "βάλαμε περιορισμούς στο AirBnb και εξετάζουμε ακόμα περισσότερους περιορισμούς εφόσον είναι απαραίτητο".

"Η σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη στασιμότητα"

Σε αμιγώς πολιτικά ζητήματα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εκ νέου την αναγκαιότητα να κινηθεί η Ελλάδα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, όπως είναι το προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας και διευκρίνισε ότι η σταθερότητα δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη στασιμότητα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

"Με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί" είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε για προσβλητική συμπεριφορά όλους όσοι μιλούν για αλαζονεία του 41%. "Δεν το υφαρπάξαμε, μας ψήφισαν οι πολίτες. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ούτε ως λευκή επιταγή, ούτε ως άλλοθι αλαζονείας. Το βράδυ των εκλογών θα πρέπει οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί να μην έχουν αλλάξει", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα δεν κορόιδεψε ποτέ τους πολίτες και συνέχισε λέγοντας ότι "από την άλλη έχουμε επιστροφή στις χειρότερες μέρες του παρελθόντος του 2015 και του 2010. "Λεφτά υπάρχουν" είχε πει κάποιος, η ιδέα ότι μπορώ με έναν μαγικό τρόπο να φορολογήσω τους πλούσιους και να βρω λεφτά, που κάπου είναι κρυμμένα, καμιά 40αριά δις. Εγώ σηκώνω το γάντι της αντιπολίτευσης και πάμε να μετρηθούμε και πολιτικά και να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων συγκρίνοντας ευρωεκλογές με ευρωεκλογές".

"Η διαρροή των emails δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο και δεν αφορά στην υπουργό"

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση με τη διαρροή emails με στοιχεία εκλογέων ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθόλα σεβαστή και ξεκαθάρισε πως κατεδείχθη ότι "η διαρροή δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο" και ότι "το πρόβλημα δεν αφορούσε την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, επειδή δεν έγινε επί των ημερών της".

Σημείωσε, δε ότι "αυτό που έχει σημασία είναι να διορθώσουμε την αδυναμία μας. Αν το κράτος κρίνει ότι πρέπει να στραφεί εναντίον προσώπου, έχει τη δυνατότητα το υπουργείο να το κάνει".

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η ΝΔ θα προσέλθει στη Βουλή και θα τοποθετηθεί. Το ακούμε εδώ και καιρό, θα τοποθετηθούμε όλοι".

"Ότι διαφωνούμε με την Τουρκία, χωρίς να έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη, είναι μια επιτυχία"

Για τα Ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η μόνη εκκρεμότητα μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

"Αν ήταν τόσο εύκολο να λυθεί το ζήτημα, φαντάζομαι ότι κάποιος προκάτοχός μου θα το είχε λύσει. Δεν έχει αλλάξει η Τουρκία άποψη, αλλά εμείς έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Κρατώ ως θετικό ότι δεν έχουμε καμία παραβίαση εδώ και 15 μήνες, μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα στο μεταναστευτικό, όπως έγινε με τη συμφωνία για τη βίζα εξπρές. Δεν είμαι υπεραισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Και να μην μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια επίλυση, που θα μπορούσε να καταλήξει και σε μια συμφωνία να πάμε στη Χάγη- δεν είμαστε καθόλου κοντά εκεί - αλλά και το γεγονός ότι συμφωνούμε πως διαφωνούμε πολιτισμένα, χωρίς να έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη, είναι μια κατάκτηση και μια επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το κάναμε χωρίς να υποχωρήσουμε από τις εθνικές μας θέσεις".

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αναφορικά με τις πρόσφατες προκλήσεις της νέας ηγεσίας της Βόρειου Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "είδα κάποιες δηλώσεις της Προέδρου της γειτονικής χώρας, που έκανε, κάποια βήματα πίσω. Οι καλές σχέσεις περνούν μέσα από την τήρηση του πυρήνα της συμφωνίας. Περιμένω από τον νέο πρωθυπουργό να κάνει μια ρητή δήλωση ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία για χρήση εντός και εκτός της χώρας".

Η Ελλάδα θέλει να φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος, το ερώτημα είναι ο οδικός χάρτης

Στα της Μέσης Ανατολής ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, και δεσμευόμαστε από αυτές" διευκρίνισε όμως ότι οι αιτιάσεις περί σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού "είναι πρόταση προς το παρόν και όχι απόφαση".

Τόνισε, δε ότι η Ελλάδα έχει εκφράσει τον ισχυρότατο προβληματισμό της για την κατάσταση στη Γάζα και στη Ράφα και ότι έχουμε προειδοποιήσει το Ισραήλ, με το οποίο έχουμε στρατηγική σχέση, πως δεν πρέπει να γίνει χερσαία επίθεση στη Ράφα και ότι αυτό αποτελεί τεράστιο λάθος. "Δεν είναι δυνατόν άμαχοι, παιδιά να πληρώνουν μια στρατιωτική επιχείρηση που έχει ξεφύγει από ένα αποδεκτό όριο αντίδρασης του Ισραήλ", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Όχθη ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι δικαίωμα του, δεν θα υποδείξω στον κ. Κασσελάκη τι θα κάνει". Συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει να φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος, αλλά το ερώτημα είναι ο οδικός χάρτης μέχρι εκεί. Το ερώτημα είναι αν είναι ο σωστός χρόνος τώρα, πιστεύουμε πως όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση η τελική λύση στην τραγωδία μπορεί να είναι μόνο η ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους".

Είπε πάντως με νόημα πως "η εξωτερική πολιτική είναι σύνθετη, δεν προσφέρεται μόνο για selfies και ενσταντανέ". Τέλος, σε ό,τι αφορά στον αυριανό τελικό του Conference League ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "ο Ολυμπιακός έχει το momentum, μου θυμίζει λίγο το 2004, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να σηκώσει την κούπα".

Δείτε τη συνέντευξη:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Νοε 2025 | 12:05

Μητσοτάκης: Εθνική διάσταση το δημογραφικό - Δεν μπορεί εύκολα ένα ζευγάρι να αποκτήσει σήμερα δικό του σπίτι

"Πρέπει να έχουμε αίσθηση τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες" είπε ο πρωθυπουργός

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25 Νοε 2025 | 19:41

Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Forbes Greece: Μηδενικός φόρος εισοδήματος για τους νέους κάτω των 25

Kατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας Forbes 30 under 30, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο Υπουργείο Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 18:11
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Νοε 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή προς όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε ανάρτηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ GENAI SUMMIT 24 Νοε 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mistral AI - Οι δύο απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και για την αύξηση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Νοε 2025 | 18:25

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ: Καμία συμφωνία χωρίς την Ουκρανία - Σταθερός σύμμαχος του Κιέβου η Αθήνα

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απόφαση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ θα συζητηθεί άμεσα με τα μέλη της ΕΕ και θα χρειαστεί να συμφωνηθεί από αυτά

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 24 Νοε 2025 | 11:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό: Τι είπαν για ενεργειακά, ακρίβεια και κακοκαιρία στην Ηπειρο

"Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία έμπρακτα ενώ άλλες χώρες λαμβάνουν μέτρα λιτότητας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 Νοε 2025 | 19:16

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στα Κάτω Πετράλωνα μαζί με τον γιο του - "Γέμισαν οι κάλπες"

Ικανοποιημένος από την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 23 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης: Από αύριο η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους - Nωρίτερα του προγραμματισμένου

Aπό αύριο θα καταβάλλεται η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ανάρτησή του

ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 23 Νοε 2025 | 10:04

Ανοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Πού θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός

Περισσότερες από 1.200 κάλπες έχουν στηθεί σε 233 σημεία της χώρας

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21 Νοε 2025 | 10:10

Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας

"Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:35

Μητσοτάκης στο Bloomberg Forum: H κρίση ανήκει στο παρελθόν - Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και γέφυρα με την Ασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών του Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 19 Νοε 2025 | 14:12

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο ΚΕΠΑ Πειραιά στο ΣΕΦ - Μείωση των εκκρεμών ραντεβού κατά 76%

"Στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ, όπως τη θέλουμε, όπως αξίζουν σε μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα¨", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Νοε 2025 | 10:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Πώς θα γίνεται η επαλήθευση της ηλικίας

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για τη πώληση καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 18 Νοε 2025 | 19:31

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χίσλοπ: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν - Πολύπλοκο το ζήτημα" [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση με τη διάσημη συγγραφέα και επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, Βικτόρια Χίσλοπ, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE BASKETBALL 18 Νοε 2025 | 12:50

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μποντίρογκα στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο Δημήτρης Φραγκάκης.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 18 Νοε 2025 | 12:22

Ελληνοουκρανική συμπαραγωγή θαλάσσιων drones συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των drones σε ελληνικά ναυπηγεία, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 18 Νοε 2025 | 08:58

Μητσοτάκης: Δύο δισ. ευρώ για τη στήριξη του εισοδήματος τους επόμενους μήνες - "Περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι"

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 19:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζόκοβιτς για το "πώς θα ανεβάσουμε το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε πρόσφατα από κοντά τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Αθήνας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 17 Νοε 2025 | 10:42

24ωρη αστυνομική φρουρά στο δικηγορικό γραφείο του Γρηγόρη Δημητριάδη στα Ιωάννινα [έγγραφο]

Στη δημοσιότητα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά τη μετακίνηση αστυνομικών από τα Ιωάννινα για τη φύλαξη του νέου γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 17 Νοε 2025 | 06:37

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταφοράς αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - O ρόλος των ΗΠΑ και η γεωπολιτική ασφάλεια

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω του Κάθετου Διαδρόμου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 20:33

Η αυθημερόν επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Αμεση ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου Ελλάδας - Ουκρανίας

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 16 Νοε 2025 | 17:57

Ζελένσκι: "Είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ, Ελλάδα" - Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία

"Οι συμφωνίες μας με την Ελλάδα σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος του μεγάλου ενεργειακού πακέτου που έχουμε προετοιμάσει για το χειμώνα"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 17:10

Κοινή δήλωση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τα επτά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας - Ουκρανίας - Στήριξη στο Κίεβο, στενή συνεργασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 16:03

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος τροφοδοσίας με αμερικανικό LNG - Ευγνώμων για τη στήριξη δήλωσε ο Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 16 Νοε 2025 | 15:08

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG από την Ελλάδα στην Ουκρανία -Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι, Γκίλφοϊλ

Την συμφωνία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανίας, ενώ το παρών έδωσε και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 14:01

Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch: Στόχος μας πλέον να γίνουμε οικονομία κατηγορίας Α

Στη σημασία της πιστοληπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 16 Νοε 2025 | 08:57

Στην Αθήνα ο Ζελένσκι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Στο επίκεντρο η ενέργεια, προανήγγειλε συμφωνία με Ελλάδα

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ 15 Νοε 2025 | 15:44

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας φθάνει αύριο στην Αθήνα - Το επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Ουκρανός ηγέτης θα συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREECE TALKS 14 Νοε 2025 | 10:40

Συζήτηση Μητσοτάκη με Γιάννη Μπέζο: "Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης - Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα"

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπέζο, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection".

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 13 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης στην Ελευσίνα: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς και η χώρα ισχυροποιείται

"Πρώτη μας υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από την ακρίβεια και να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 13 Νοε 2025 | 14:57

Diamond 62 MPP: Γιατί είναι πολύτιμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής στην καταπολέμηση πυρκαγιών

Τα νέα, υπερσύγχρονα αεροσκάφη διαθέτουν οπτικούς, θερμικούς και υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να παρακολουθούν την περιοχή επιχειρήσεων και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ 13 Νοε 2025 | 12:12

Τα τρία νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Ιστορική και συμβολική στιγμή [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραλαβή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του πιο φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των εναέριων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 12 Νοε 2025 | 19:30

Δημοσκόπηση RealPolls: Καλύτερος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Καραμανλής

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σύμφωνα με το 62,5% στη δημοσκόπηση - Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Νοε 2025 | 18:17

Μητσοτάκης στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στους νέους: Δεν στηρίζονται με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις

Τις φοροελαφρύνσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορούν τους νέους παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 13:35

Μητσοτάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα γίνει- Αναζητούνται και νέοι επενδυτές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες αμερικανικών κολοσσών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 12:50

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: "Είναι πολύ σημαντικό Ελλάδα και Κύπρος να μπορούμε να συντονιζόμαστε"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

3Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Νοε 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενεργειακά και Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:33

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες

"Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

1O ΣΥΝΕΔΡΙΟ NEWSAUTO TALKS 11 Νοε 2025 | 12:30

Μητσοτάκης: Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα - Δεν είναι τυχαία η σταθερή μείωση των θυμάτων

"Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα, με πρώτη απόδειξη τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 07:53

Στη Ροδόπη σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσείο Καραθεοδωρή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με νέους της περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 22:42

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο - "Να μην έρθει ο Μητσοτάκης" [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κομοτηνή μέσω Αλεξανδρούπολης και οι αγρότες του Έβρου αντέδρασαν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 22:08

Μητσοτάκης στην Ένωση Εφοπλιστών: "Υποχρέωσή μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας όταν μας έχουν ανάγκη"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, αν και "δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας", έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στα έργα αποκατάστασης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.