Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Κωνσταντοπούλου για υποκλοπές: Επιχείρηση συγκάλυψης από τη δικαστική λειτουργία και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραβιάσει τα καθήκοντά της και ότι δεν εξέτασε κανέναν ουσιώδη μάρτυρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κωνσταντοπούλου

Στη Βουλή πρόκειται να συζητηθούν τα αιτήματα των πέντε κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

"Ετοιμαζόμαστε για τη συνεδρίαση, είναι πολύ σημαντικό ότι υποχρεώθηκε η κυβέρνηση, με τις πρωτοβουλίες που πήραμε και με την πίεση που ασκήσαμε, να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και για το επίσης σκανδαλώδες ανακοινωθέν της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της ίδιας της εισαγγελέως, που να μην ξεχνάμε ότι διορίστηκε πέρυσι από την κυβέρνηση, με το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί η κακουργηματική δραστηριότητα σε βάρος του πολιτεύματος, σε βάρος πολιτικού αρχηγού, σε βάρος υπουργών, του αρχηγού του στρατού και άλλων επιτελών του κράτους και να ειπωθεί προς την κοινή γνώμη ότι όλα είναι καλώς καμωμένα", λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Ζητάμε να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ζητάμε επίσης να διαβιβαστούν και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Πόρισμα ακούμε, πόρισμα δεν έχουμε δει, αλλά εμένα δε μου χρειάζεται να δω κάποιο πόρισμα για να σας πω μετά απολύτου βεβαιότητας ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει παραβιάσει τα καθήκοντά της. Δεν εξέτασε κανέναν ουσιώδη μάρτυρα όπως οι παρακολουθούμενοι στόχοι. Δεν εξετάστηκε ο κ. Ανδρουλάκης, δεν εξετάστηκε ο κ. Χατζηδάκης. Ήταν μια πολύ δυσάρεστη στιγμή για τη Δημοκρατία, διότι ένας άνθρωπος, εν ενεργεία υπουργός, είχε ζαρώσει στα υπουργικά έδρανα, δε μου απαντούσε γιατί δεν έχει ζητήσει ο ίδιος αντίγραφα της δικογραφίας και φαινόταν να προσεύχεται ότι με κάποιον τρόπο μέσα από τη διαδικασία της Βουλής, χωρίς να χρειαστεί να ‘σπάσει αυγά’ στην σχέση του με τον πρωθυπουργό, θα μπορέσει να μάθει περισσότερα. Ήταν ένας έμφοβος υπουργός. Εγώ είμαι πάρα πολύ ανήσυχη και το λέω ξεκάθαρα, όταν βλέπω έναν έντρομο υπουργό που διαχειρίζεται τα πιο κομβικά και καίρια ζητήματα, και αν αυτό το κάνει υπό τον φόβο ότι έχουν στοιχεία για εκείνον, χρησιμοποιούν το περιεχόμενο των συνομιλιών του.

"Δεν μπορεί να εμφανίζεται εισαγγελέας και μάλιστα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λυπάμαι πάρα πολύ για την κα Αδειλίνη είναι ντροπή αυτό το οποίο έκανε, να προσπαθεί να δώσει δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι ενώ παρακολουθούνταν τέτοιοι στόχοι, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, όλα είναι μια χαρά, η ΕΥΠ δεν παρανόμησε, η εισαγγελέας της ΕΥΠ που υπέγραφε για να παρακολουθείται υποψήφιος τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν ενεργεία υπουργοί, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων δεν παρέβει λέει τα καθήκοντά της. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει θέμα τεράστιο συγκάλυψης και συμμετοχής της δικαστικής λειτουργίας, της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη συγκάλυψη. Δεν πρέπει να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη σε κανέναν διότι δυστυχώς και παραδικαστική λειτουργία υπάρχει και σκάνδαλα στο πλαίσιο της δικαστικής λειτουργίας υπάρχουν και επίορκοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υπάρχουν", αναφέρει.

Διαβάστε Επίσης

"Προσωπική εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου:

"Όταν λέει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις, σημαίνει ότι υπήρχαν θέματα εθνικής ασφάλειας γιατί η ΕΥΠ δεν μπορεί να παρακολουθεί όποιον έχει την περιέργεια ο πρωθυπουργός να μάθει τι λέει. Πιστεύω ότι υπάρχει ευθεία προσωπική εμπλοκή του κ. Μητσοτάκη, πιστεύω ότι γι’ αυτό λυσσάνε να μην υπάρξει διερεύνηση του ζητήματος και γι’ αυτό εμείς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα, να μη γελιούνται, δε ζητάμε μόνο να έρθει η κα Αδειλίνη, ζητάμε να ανοίξει το ζήτημα, να διερευνήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που είναι το αρμόδιο όργανο της Βουλής, αυτό το μείζον θέμα στη λειτουργία των θεσμών, το θέμα των υποκλοπών, να διερευνήσουμε σε ποιο πλαίσιο η ΕΥΠ παρακολουθούσε αυτούς τους ανθρώπους και σε ποιο πλαίσιο υπήρξαν, υποτίθεται, ζητήματα εθνικής ασφάλειας".

Σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα, μετά την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, σημειώνει:

"Είναι αστεία αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης εχθές, ανυπόστατα. Ο κ. Φλωρίδης θα έπρεπε να σιωπά διότι έχει ο ίδιος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, κάνει τόσες παρεμβάσεις στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, τόσες παρεμβάσεις για να προσπαθήσουν να πιέσουν να μην ελεγχθεί ούτε η κυβέρνηση ούτε οι δικοί της και να ελέγξουν τη δικαστική λειτουργία, που θα έρεπε να σιωπά".

"Η κα Αδειλίνη κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση"

Σχετικά με την ανακοίνωση του Αρείου Πάγου τονίζει:

"Μιλάμε για μια απλή πράξη αρχειοθέτησης προκαταρκτικής δικογραφίας δηλαδή για ένα ‘πόρισμα’ που δεν έχει καμία οριστικότητα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί, και δεν έχει και καμία δεσμευτικότητα. Ανά πάσα στιγμή με νέα στοιχεία ανασύρεται και ήδη έχουμε νέα στοιχεία, το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν όλοι αυτοί οι ουσιώδεις μάρτυρες. Δεύτερον, είναι υποχρέωση της Επιτροπής να την καλέσει (σ.σ. την κα Αδειλίνη) και φυσικά και οφείλει να έρθει, αυτό άλλωστε είναι το πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ερευνά τη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και όταν υπάρχει ένα τέτοιο μείζον ζήτημα, ότι δηλαδή η δικαστική λειτουργία συμμετέχει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμμετέχει στη συγκάλυψη για να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διερευνηθεί".

"Βλέπω ότι η κα Αδειλίνη τώρα κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση και αυτό είναι τόσο εξόφθαλμο. Η κα Αδειλίνη έσπευσε να καλύψει την κυβέρνηση βγάζοντας ένα ανακοινωθέν για να πει ότι είναι όλοι αθώοι, η κυβέρνηση ήρθε στη Βουλή δια του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και άρχισε να σκούζει ότι είμαστε αθώοι και αμετάκλητο βούλευμα, που δεν υπάρχει κανένα βούλευμα, πόσω μάλλον αμετάκλητο, και θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, και τώρα που έρχεται σε δύσκολη θέση η κα Αδειλίνη πάει η κυβέρνηση να την καλύψει. Δεν είναι εξόφθαλμη η διαπλοκή; Δεν είναι προφανές ότι πρέπει αυτό το πράγμα η Βουλή να το διερευνήσει; Οι πολίτες να ανησυχούν, να γρηγορούν, εμείς γι’ αυτό είμαστε εκεί, τους πολίτες εκπροσωπούμε και υπερασπιζόμαστε και δε θα αφήσουμε ποτέ η χώρα μας να γίνει ένα απέραντο παρακράτος όπως τη θέλει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του", τονίζει.

"Αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε; Μιλάμε για παρακολούθηση, δηλαδή για καταγραφή συνομιλιών, και υπάρχει και το προϊόν της καταγραφής. Κάποιοι έπαιρναν τις συνομιλίες και δεν έχουμε μάθει ποιος τις έπαιρνε και τι τις έκανε και βγαίνει μια κα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και λέει το Predator δεν είχε σχέση με την ΕΥΠ, ήταν νόμιμη. Τι απέγινε αυτή η νόμιμη έρευνα, ποιος την παρήγγειλε, γιατί ο πρωθυπουργός είχε βγει και έλεγε δεν το ήξερα. Αφού λοιπόν ήταν νόμιμη, ποιος την παρήγγειλε, ποιος πήρε τα αποτελέσματά της και τι απέγινε; Τι εντολές έδωσε, πού είναι σήμερα το προϊόν αυτών των υποκλοπών; Αυτά είναι εγκλήματα κατά του πολιτεύματος", επισημαίνει.

Διαβάστε Επίσης

"Συντονισμένη δράση"

Για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λέει:

"Κάναμε μια συντονισμένη δράση τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό είναι που το φυσάει και δεν κρυώνει η κυβέρνηση. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και τους 4 αρχηγούς με τους οποίους μίλησα. (…) Η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών είναι ένας θεσμός της Δημοκρατίας, σωστά ο κ. Χαρίτσης το ζήτησε και το προσυπογράφω απολύτως. Εμείς θα στηρίξουμε αυτό το αίτημα. Δεν μπορεί οι θεσμοί να λειτουργούν ούτε στο παρασκήνιο ούτε πίσω από την κουρτίνα ούτε κάτω από το τραπέζι. Εδώ υπάρχει μείζον θέμα, εγώ λέω ευθέως ότι υπάρχει συμμετοχή της δικαστικής λειτουργίας και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε μια επιχείρηση συγκάλυψης κακουργημάτων. Αυτά τα κακουργήματα δεν επιτρέπεται να μείνουν αδιερεύνητα".

"Η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή προσπαθεί να κάνει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αυτά που έκανε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Να την κλείσει δηλαδή βίαια. Εγώ τους συμβούλεψα να μην το κάνουν αυτό γιατί τους βλέπουν οι πολίτες και γιατί δε θα περάσει, όπως δεν πέρασε με τα Τέμπη. Και το πληρώσανε εκλογικά και θα το πληρώσουν και αυτό πολιτικά", τονίζει.

"Θα κάνουμε κάθε ενέργεια για να βγει όλη η αλήθεια και θα το κάνουμε συντονισμένα. Υπάρχει μια δημοκρατική συστράτευση της αντιπολίτευσης την οποία εγώ χαιρετίζω και ευχαριστώ και τα άλλα κόμματα και τους άλλους αρχηγούς".

Για τα Τέμπη

Σχετικά με την αποφυλάκιση του σταθμάρχη Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών λέει:

"Ότι θα εξέπνεε το 18μηνο ήταν απολύτως δεδομένο και γι’ αυτό ήταν μεγάλη υποκρισία ότι παριστάνανε κάποιοι ότι κάτι διακυβεύεται. Από την στιγμή που είναι σε εξέλιξη ανάκριση και μάλιστα ακόμα εκκρεμούν κλήσεις κατηγορουμένων και κατά την άποψή της δική μας πρέπει να κληθεί και η κυβέρνηση. 41 είναι αυτήν την στιγμή αλλά υπάρχουν σαφέστατα και άλλα πρόσωπα κατά των οποίων πρέπει να ασκηθούν διώξεις και πρέπει να κληθούν σε απολογία. Όσο δεν έχει κλείσει αυτός ο κύκλος ήταν δεδομένο ότι θα εκπνεύσει το 18μηνο. Αν κάποιοι λένε ότι για όλα φταίει ο σταθμάρχης και ότι μόνο εκείνος πρέπει να πληρώσει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπηρετούν ούτε την αλήθεια ούτε τη Δικαιοσύνη. Έχει τεράστια ευθύνη το πρόσωπο αυτό αλλά υπάρχουν τεράστιες και ιεραρχικά πολύ πιο αναβαθμισμένες ευθύνες τις οποίες προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

H νέα άφιξη που θα σε φέρει στην Ηλιούπουλη

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 10:09

Κωνσταντοπούλου: "Κάποιος ενεργοποίησε τον Τσίπρα - Κτήνος όποιος δεν κατάλαβε τι έκανε ο Ρούτσι"

"Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία ένας εν ενεργεία βουλευτής, πολιτικός να παραιτείται και να μας λέει ότι παραιτείται για να ενεργοποιηθεί πολιτικά" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ 07 Οκτ 2025 | 14:29

Η Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για παιχνίδια καθυστερήσεων- Κάλεσε τα κανάλια για δήλωση το βράδυ

"Οι Αρχές προσπαθούν να κρατήσουν στο σκοτάδι τον Πάνο Ρούτσι, που αγωνίζεται για να μάθει την αλήθεια για το παιδί του" δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 19:05

Κωνσταντοπούλου για Ρούτσι: "Πάμε μέχρι τέλους να αποκαλύψουμε τα ψέματα - Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα"

"Μαθαίνουμε ότι εκείνοι που προσπάθησαν άρον-άρον να κλείσουν την υπόθεση ήδη αναγκάζονται να ομολογούν ότι υπάρχουν ενέργειες που δεν έκαναν" δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 15:42

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η οικογένεια Ρούτσι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την εκταφή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τη σύζυγο του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΡΟΥΤΣΙ 05 Οκτ 2025 | 11:48

Στα άκρα η κόντρα Ζωής-Αδωνι: "Είναι πολιτικό σκουλήκι" - "Με ευχαριστεί που με αποκαλεί έτσι, έχει ψυχικά θέματα"

Η σκληρή κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνεχίζεται και ανεβάζει στο "κόκκινο" την πολιτική αντιπαράθεση.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 04 Οκτ 2025 | 19:54

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πάνο Ρούτσι: "Δώστε εντολή τώρα - Σταματήστε την ύβρη"

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Σύνταγμα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:53

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: "Επιτελεί τον ρόλο του αποπροσανατολισμού"

Στα όσα είπε για εκείνη και για τον Πάνο Ρούτσι ο κ. Γεωργιάδης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 04 Οκτ 2025 | 13:23

Πυρά Αδωνι κατά γιατρών Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου - "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν πολιτικά παιχνίδια"

Τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου Νίκαιας και των γιατρών που παρακολουθούν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι σχολίασε o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 21:56

"Κρυφτό" παίζει η Κωνσταντοπούλου με την Εισαγγελία για την εκταφή του γιου του Ρούτσι- Αρνήθηκε να παραλάβει την πρόσκληση

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εμφανίστηκε να παραλάβει την πρόσκληση που προσδιόριζε τη νέα ημέρα εκταφής του Ντένι Ρούτσι για την ερχόμενη εβδομάδα" λένε εισαγγελικές πηγές

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:55

Πάνος Ρούτσι: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κάνει εκταφή χωρίς την έγκρισή μου - Ζητάμε και τοξικολογικές εξετάσεις [Βίντεο]

Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, επιμένει να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του

ΕΚΤΑΦΗ 02 Οκτ 2025 | 15:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Fake news του ΑΠΕ ότι ζήτησα αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε στη Βουλή ότι δεν υπήρξε προγραμματισμός για την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 01 Οκτ 2025 | 15:49

Τέμπη: Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε και πέτυχε αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Η συνήγορος του Πάνου Ρούτσι ζήτησε να δοθεί αναβολή στην εκταφή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 09:44

Γεωργιάδης: "Με βρίζει το MEGA όλη μέρα, με πολεμάει ο Μαρινάκης- Βαγγέλη μου όχι άλλο, θα με βγάλεις πρώτο"

"Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να μην ξεκινήσει το δικαστήριο γιατί αν φτάσει στις εκλογές με τα Τέμπη ανοιχτά προσδοκά να πάρει 15%" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 16:38

Σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε δικαστικούς για τα Τέμπη: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους ξετσίπωτους λειτουργούς

"Η δικογραφία διεκπεραιώνεται κατά παραγγελία του κ. Φλωρίδη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Το πόθεν έσχες της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Τι δήλωσε για εισοδήματα και ακίνητα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2023 και 2024, οι οποίες αφορούν στις χρήσεις του 2022 και του 2023 αντίστοιχα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 12:53

BBC για υποκλοπές: Το "Watergate της Ελλάδας", αλλά δεν διώκεται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στο "σκάνδαλο κατασκοπείας τηλεφωνικών επικοινωνιών" λέγοντας ότι έχει γίνει γνωστό ως "το Watergate της Ελλάδας".

24 Σεπ 2025 | 12:37

Υποκλοπές: Διεκόπη για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για το Predator - 4 πρόσωπα στο εδώλιο

Για τις 22 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, εκπροσώπων εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω Predator.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 23 Σεπ 2025 | 21:46

Τραγωδία στα Τέμπη: Προσπάθεια παρακώλυσης της Δικαιοσύνης κατήγγειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου - Τι είπε για τις εκταφές

"Είναι δικαίωμα του ανακριτή να κλείσει την ανάκριση", ανέφερε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και προσέθεσε: "Και όταν την έκλεισαν, υπήρχαν άνθρωποι που του φώναζαν απέξω ότι δεν μπορείς να κλείσεις την ανάκριση. Πού ζούμε, ζούμε σε Δημοκρατία;

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 20:14

Βουλή: Άγρια κόντρα Μυλωνάκη - Κωνσταντοπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Έχετε αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη"

"Αυτή είναι η αλήθεια", ξεκαθάρισε ο Γ. Μυλωνάκης κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως έχει αναγάγει "το ψέμα σε επιστήμη και την συνωμοσιολογία σε τέχνη"

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 19:17

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής θυμάτων - Όταν υποβληθεί, θα απαντηθεί άμεσα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, αναφέρει ότι εφόσον υπάρξει αίτημα εκταφής για την ταυτοποίηση σορών θυμάτων των Τεμπών, θα εξεταστεί ή θα απαντηθεί άμεσα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Σεπ 2025 | 16:47

Τέμπη: Αναρμόδιος δηλώνει ο Άρειος Πάγος για την εκταφή νεκρών - "Το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει"

Η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου για τις αιτήσεις των συγγενών θυμάτων των Τεμπών για εκταφή.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Τροχαίο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Λαύριο

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας οδηγούσε μόνη της χωρίς αστυνομική συνοδεία, το βουλευτικό της όχημα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 16:41

Κωνσταντοπούλου: Η φοβερή τραγωδία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων αναδεικνύει τις φοβερές ευθύνες της κυβέρνησης

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η διερεύνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

ΚΑΡΦΙΑ 18 Σεπ 2025 | 12:20

Η μεταγραφή Λοβέρδου στη ΝΔ, η ανακούφιση Ανδρουλάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πώς η μεταγραφή Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη την ιστορία των υποκλοπών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Σεπ 2025 | 13:31

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Επιχειρείται χειραγώγηση και επηρεασμός έξωθεν της Δικαιοσύνης από "υπερδικαστές"

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι "το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να αμφισβητούνται έντονα και επικριτικά, ενέργειες των δικαστικών οργάνων".

ΤΙ ΕΙΠΕ 16 Σεπ 2025 | 14:51

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: "Η μεγαλύτερη δικαστική και εισαγγελική ξετσιπωσιά - Υπηρετούν τις εντολές Φλωρίδη"

"Εγώ αισθάνομαι ότι είναι πια μια θλιβερή παρουσία αυτή του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Είναι ένα χρεοκοπημένο πια πολιτικό σχήμα", είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 15 Σεπ 2025 | 16:58

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μυλωνάκης έχει εμπλοκή σε κακουργηματική παρασκηνιακή δράση

Νέα επίκαιρη ερώτηση από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΤΗ ΔΕΘ 12 Σεπ 2025 | 21:58

Κωνσταντοπούλου: "Όχι σε εκλογικές συνεργασίες" - Πρότεινε νέο σύστημα ψηφοφορίας

Όπως προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίας της στη ΔΕΘ, η Πλεύση Ελευθερίας θα προτείνει ένα νέο εκλογικό σύστημα και σύστημα ψηφοφορίας, με στόχο τη μυστικότητα, την ανωνυμία, την ασφάλεια, την εγκυρότητα και την ελευθερία της ψήφου

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ 10 Σεπ 2025 | 16:20
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 08 Οκτ 2025 | 17:28

Γεραπετρίτης από Ταλίν: "Πρέπει να τερματίσουμε τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή"

"Παρά τη γεωγραφική μας απόσταση, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές. Η Εσθονία βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα στη νοτιοανατολική", είπε ο κ. Γεραπετρίτης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΟΤΣ 08 Οκτ 2025 | 16:57

Γεωργιάδης στον Φειδία: Εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στα social για τα Τέμπη - Είχαν συμφέρον για μια Ελλάδα σε χάος

"Η ανωνυμία των social media έχει οδηγήσει σε ασυδοσία", τόνισε σε συνέντευξή του στον Φειδία Παναγιώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 13:18

"Πληρωμένη απάντηση" Κασσελάκη σε έναν από τους ομοφοβικούς "νταήδες" του πληκτρολογίου [εικόνα]

Ο Στέφανος Κασσελάκης χειρίζεται μόνος του τα social του και απαντά όπως αρμόζει στους νταήδες του πληκτρολογίου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 12:49

Βούλτεψη: "Μεροληπτική η στάση της Κοβέσι - Κακώς παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας"

''Κακώς παρενέβη. Όταν έρχεσαι και μου λες ότι θα αλλάξεις άρθρο σου στο Σύνταγμά σου, που δεν το λες για καμιά άλλη χώρα'', είπε η Σοφία Βούλτεψη.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 12:27

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από δήμαρχος, κλητήρας - Δεν χτίζεις καινούργια κτίρια με παλιά υλικά

Ανέφερε ότι "δεν χτίζεις καινούργια κτήρια με παλιά υλικά" και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήγημα.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 12:27

ΠΑΣΟΚ: Επιλεκτική αμνησία από τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Τζαβέλλα

"Ο κ. Τζαβέλλας ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε, επέλεγε να μην απαντήσει" τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ 08 Οκτ 2025 | 11:59

ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ

"Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ".

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 08 Οκτ 2025 | 11:48

O Κασσελάκης αποκαλύπτει "τρύπα" στο Πόθεν 'Εσχες Αυγενάκη: Σκιώδης εταιρεία αγόρασε το ακίνητό του για 580.000 ευρώ

"Τι σχέση έχει ο Λευτέρης Αυγενάκης με το "Κορόμηλο";, ρωτάει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 11:29

Σκέρτσος: Η οικονομία μας και παράγει και εξάγει

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες σημειώνουν σταθερή αύξηση σε αριθμό, σε εργαζόμενους και σε μισθούς.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΜΕ 156 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 10:53

Επιστρέφει στη ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης - Είχε πει "κάνε κανένα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Κυριαζίδης είχε τεθεί εκτός γαλάζιας ΚΟ μετά το σχόλιο "άντε κάνε κανένα παιδί ή να υιοθετήσεις" κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΙ 08 Οκτ 2025 | 10:26

Καρφιά της συζύγου Ρούτσι σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Τους ευχαριστώ για την αδιαφορία και τη λάσπη [βίντεο]

Η Μιρέλα Ρούτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τη στάση που κράτησαν στις 23 μέρες της απεργίας πείνας του συζύγου της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 10:09

Κωνσταντοπούλου: "Κάποιος ενεργοποίησε τον Τσίπρα - Κτήνος όποιος δεν κατάλαβε τι έκανε ο Ρούτσι"

"Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία ένας εν ενεργεία βουλευτής, πολιτικός να παραιτείται και να μας λέει ότι παραιτείται για να ενεργοποιηθεί πολιτικά" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ 07 Οκτ 2025 | 23:50

Γιώργος Παπανδρέου: Παρουσίασε το όραμα της "ριζοσπαστικής δημοκρατίας"

Κατά την ομιλία του, υπογράμμισε ότι "η δημοκρατία γεννήθηκε τη στιγμή που η ανθρωπότητα διάλεξε τον διάλογο αντί της επιβολής - τις λέξεις αντί των όπλων"

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 07 Οκτ 2025 | 22:51

Neuropublic: "Απολύτως ψευδείς ανυπόστατοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Βάρρα για την εταιρεία μας"

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της "οι ισχυρισμοί αυτοί προσβάλλουν καίρια και αναίτια τη φήμη, την αξιοπιστία και την ακεραιότητα της NEUROPUBLIC"

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Οκτ 2025 | 19:32

"Πυρά" Βορίδη κατά Βάρρα: "Αν επιθυμούσε να είναι ειλικρινής, θα ανέφερε τον πραγματικό λόγο που του ζήτησα να παραιτηθεί"

Για μία ακόμη θεωρητική κατασκευή, χωρίς πραγματικό υπόβαθρο, έκανε λόγο μέσω ανάρτησής του ο Μάκης Βορίδης, ως απάντηση στα όσα είπε ο Γρηγόρης Βάρρας στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΦΗ ΑΚΟΥΣ; 07 Οκτ 2025 | 18:13

Φονική ατάκα Κεραμέως στη Βουλή: Πώς είπατε; Αντεργατική πολιτική;

Η κόντρα ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και την Εφη Αχτσιόγλου για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βάρρας αποκάλυψε ότι η αποπομπή του έγινε με απαίτηση Neuropublic και εκτελεστή Μάκη Βορίδη

"Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, απαίτησε την παραίτησή του Βάρρα, γιατί "έκανε καλά τη δουλειά του", αναφέρουν οι πηγές ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 07 Οκτ 2025 | 16:48

Αλέξης Χαρίτσης για παραίτηση Τσίπρα: Προσωπική πρωτοβουλία μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικών ανακατατάξεων

Μείζον ζήτημα, η πλατιά ενωτική πρωτοβουλία στην Αριστερά, για να υπάρξει ευθέως αντιπαραθετικό σχέδιο στην πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ" 07 Οκτ 2025 | 14:59

Το σχόλιο Ακρίτα για τον πρώην πρωθυπουργό: Θα αγοράσω τη γόβα Τσίπρα εάν πάμε για shopping μαζί με τον Φάμελλο

Η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε ότι "αύριο κιόλας πρέπει να γίνει η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 07 Οκτ 2025 | 13:17

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ- Επεισόδιο με τον Βάρρα: Κάρφωσε Βορίδη και τελικά δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας κατέθεσε υπόμνημα και αρνήθηκε αρχικά να απαντήσεις σε ερωτήσεις

ΚΑΛΟ 07 Οκτ 2025 | 13:06

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, λίγο πριν από την άφιξή της στην Αθήνα

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η νέα πρέσβης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο

ΜΟΝΟ ΕΝΑ 07 Οκτ 2025 | 12:53

Το αιχμηρό σχόλιο της "Πανδώρας" των Νέων: Ο Τσίπρας επέστρεψε με ένα ψέμα

Ο Στέφανος Κασιμάτης ως Πανδώρα στην εφημερίδα τα Νέα, σχολιάζει την επιστροφή Τσίπρα

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ 07 Οκτ 2025 | 10:49

Αποστολάκης: "Και ο γιος μου ανάμεσα στους 27 συλληφθέντες - Ο αλήτης υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ τους έκανε bullying"

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι "τους έβαλαν χειροπέδες, τους οδήγησαν σε φυλακή τρομοκρατών, ενώ δεν είναι κανείς τους τρομοκράτης, αλλά άνθρωποι με ευαισθησίες".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΣ 07 Οκτ 2025 | 10:10

Μαρινάκης για παραίτηση Τσίπρα: Δε θα κριθεί η κυβέρνηση από τη σύγκριση μαζί του, δεν βαζουμε τόσο χαμηλά τον πήχη

"Με ένα "σκιάχτρο" δεν μπορεί να αλλάξει η βούληση των πολιτών" είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

"ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ" ΛΥΣΗ 07 Οκτ 2025 | 09:22

Πάνος Ρούτσι: "Ναι" σε τοξικολογικές και χωρίς να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη - Πώς βρήκε τη λύση η Δικαιοσύνη

Τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των παιδιών τους μπορούν να ζητήσουν όσοι συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών το επιθυμούν.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

06 Οκτ 2025 | 20:39

Α. Γεωργιάδης: Μεγάλη πράξη αλτρουισμού η δωρεά οργάνων

Η Κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Υγείας, δίνει μεγάλη βαρύτητα στις μεταμοσχεύσεις

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Αλλαγές Πλεύρη στο μεταναστευτικό: "Ψαλίδι" στα επιδόματα - Σαρωτικές μειώσεις σε σίτιση, στέγαση και βοηθήματα

Μείωση του κόστους και αυστηρό έλεγχο της χρήσης των δημόσιων πόρων φέρνει η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θ. Πλεύρης, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 06 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "Η άμεση κλήτευση και κατάθεση όλων των ανωτέρω, χωρίς εξαιρέσεις και καθυστερήσεις, είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας πλήρους και αντικειμενικής εικόνας της υπόθεσης"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 19:05

Κωνσταντοπούλου για Ρούτσι: "Πάμε μέχρι τέλους να αποκαλύψουμε τα ψέματα - Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα"

"Μαθαίνουμε ότι εκείνοι που προσπάθησαν άρον-άρον να κλείσουν την υπόθεση ήδη αναγκάζονται να ομολογούν ότι υπάρχουν ενέργειες που δεν έκαναν" δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 06 Οκτ 2025 | 17:05

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Μυλωνάκης διαβίβασε στην Εξεταστική Επιτροπή το ενημερωτικό σημείωμα Βάρρα

"Προοριζόταν αποκλειστικά προς εσωτερική χρήση και έλαβα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στο κινητό μου τηλέφωνο", αναφέρει ο Γιώργος Μυλωνάκης

GLOBAL SUMUD FLOTOLLA 06 Οκτ 2025 | 17:00

Γ. Γεραπετρίτης: Επαναπατρίζονται εντός της ημέρας οι Έλληνες πολίτες από το Ισραήλ - Είναι καλά στην υγεία τους

"Στην πτήση αυτή θα υπάρχουν και πολίτες ξένων κρατών. Μας ζήτησαν φιλικές κυβερνήσεις, ξένα κράτη να τους διευκολύνουμε με τη μεταφορά".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 16:57

Ανδρουλάκης: "Ο Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη τα παιχνίδια και να ενημερώσει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας μας οδηγούν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά μονοπάτια

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 06 Οκτ 2025 | 15:38

Ειρωνική ανάρτηση Διαμαντοπούλου για Τσίπρα: Προκαλεί την 7η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τον "κατακερματισμό"…

Το ειρωνικό σχόλιο της Αννας Διαμαντοπούλου για το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 06 Οκτ 2025 | 14:15

Παρουσιάστηκε το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού - Τι βαθμό έβαλαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Παρουσιάστηκαν το Ενιαίο Σύστημα Ηλεκτρονικών Ραντεβού καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα την αξιολόγησης των πολιτών που αφορούν νοσοκομεία και κλινικές

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα