Αβραμόπουλος: Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία

Για σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων κάνει λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

abramopoulos-den-diathetw-proswpiko-logariasmo-stin-elbetia
SHARE THIS
0
SHARES

Για σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων κάνει λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε υψηλούς τόνους για τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Novartis με λογαριασμό στην Ελβετία, που όπως τονίζει, πρόκειται για τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου του. 

Ο τέως Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ότι δεν διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία, παρά μόνον στο Βέλγιο και ότι το σύνολο των λογαριασμών και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και ελεγχθεί.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει:

«Επειδή η σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου μου, τυγχάνει εκμετάλλευσης ως μέρος μιας άθλιας σκευωρίας, που ήδη κατέρρευσε, ως εκ του περισσού και διευκρινιστικά ενημερώνω ότι:

Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία παρά μόνον τον λογαριασμό μου στο Βέλγιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια μου κατέβαλλαν τους μισθούς μου και κάλυπτα έξοδα διαβίωσης και υποστήριξης της οικογένειάς μου.

 Το σύνολο των λογαριασμών μου και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και έχουν ελεγχθεί. Και τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, όπως ενόρκως κατέθεσε ο Εισαγγελέας Αγγελής στην Βουλή.

 Όλα δείχνουν ότι αποτελεί και αυτή η φημολογία μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας μπροστά στην καθημερινά αποκαλυπτόμενη σκευωρία και την κατάρρευση της, η οποία απέτυχε στον ανίερο σκοπό της να συκοφαντήσει και να σπιλώσει κόμματα και πολιτικούς.

Όποιοι τυχόν επιμένουν να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες εναντίον μου, διαπράττουν απλά αθλιότητες ανάξιες περαιτέρω απάντησης».

Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Γ. Αγγελής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική αναφέρθηκε στην αναφορά που είχε συντάξει και καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και περιελάμβανε το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Γ. Αγγελής ρωτήθηκε σχετικά και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε κάνει λόγο για τον «τροφοδότη» λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία που συνδέεται με λογαριασμό που διατηρούσε στενός συγγενής του τέως ευρωπαίου Επιτρόπου. Ο αντιεισαγγελέας φέρεται να είπε ενώπιον της επιτροπής πως ο λογαριασμός αφορά το ενοίκιο του σπιτιού, του γιου του πολιτικού, όπου κατατίθενται τα χρήματα κάθε μήνα.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook