Follow us

"Άδειασμα" ΠΑΣΟΚ σε Παραστατίδη: Πουθενά δεν μιλάμε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ - Θέση μας η προοδευτική του μείωση

"Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Απάντηση για τα περί "αύξησης και μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ" έδωσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Στέφανου Παραστατίδη και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν.

"Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση.

Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης.
Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά" αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, αδειάζοντας ουσιαστικά τον κ. Παραστατίδη.

Διαβάστε Επίσης

Τι δήλωσε ο Στέφανος Παραστατίδης

Ο Στέφανος Παραστατίδης είπε στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ πως "εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων κι έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα".

Ερωτώμενος για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: "Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν, για να γίνει η αναδιανομή και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι".

"Οι άμεσοι φόροι, οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι, οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι", κατέληξε.

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Όμηρος Τσάπαλος, παρενέβη και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να μονιμοποιήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Παραστατίδης απάντησε πως" εσείς τώρα βγάζετε τίτλους και δημαγωγείτε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 20 Σεπ 2023 | 12:25

Ανδρουλάκης: Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι μία αποτυχία του επονομαζόμενου Επιτελικού Κράτους

"Τους τελευταίους μήνες είχαμε τα Τέμπη, φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, την καταστροφή στη Δαδιά και την Θεσσαλία" είπε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

«ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ» 20 Σεπ 2023 | 11:13

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν για διχοτόμηση της Κύπρου και αναγνώριση του ψευδοκράτους

Τα δύο κόμματα αντιδρούν στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ 20 Σεπ 2023 | 09:54

Στήριξη Καμίνη σε στελέχη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - Κόντρα στην κομματική γραμμή

Με ανάρτησή του, ο Γιώργος Καμίνης δηλώνει την στήριξή του σε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο του Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος έχει πάρει το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Σεπ 2023 | 07:55

Τι αλλάζει στο Airbnb - Ποιοι θα πληρώσουν τέλος διαμονής και ΦΠΑ, τι προβλέπεται

Τέλος διαμονής σε 170.000 ακίνητα, ΦΠΑ σε 7.440 φυσικά πρόσωπα που θα υποχρεωθούν να ανοίξουν βιβλία, και αυστηρότερα πρόστιμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2023 | 11:27

Ανδρουλάκης για Λιβύη: Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου και το κενό πληροφόρησης

Ο Ν. Ανδρουλάκης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες για την τραγωδία στη Λιβύη, ζητώντας πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 17 Σεπ 2023 | 18:28

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη: Προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες

Η υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου και της ΕΜΥ στην Πολιτική Προστασία προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 16 Σεπ 2023 | 23:32

ΔΕΘ: Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη: ΄Κατώτερος των περιστάσεων", "αποτυχία" και "άλλοθι"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

ΟΜΙΛΙΑ 15 Σεπ 2023 | 21:16

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Το "επιτελικό κράτος" του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε ανίκανο να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

"Αποδείχθηκε ανίκανο να εκσυγχρονίσει τις δομές του και να επιτελέσει ένα από τα βασικότερα καθήκοντά του, την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών" ανέφερε ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 14 Σεπ 2023 | 16:08

Στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος της ΝΔ έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο

Στον θεσσαλικό κάμπο βούλιαξε το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 13 Σεπ 2023 | 18:44

Κριτική Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία είναι ένας και είναι ο ίδιος

"Αυτός έφτιαξε αυτή την κυβέρνηση που βλέπουμε σιγά-σιγά να ξηλώνεται το πουλόβερ της. Υπεύθυνος για την κατάσταση είναι ο ίδιος" ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL 11 Σεπ 2023 | 20:17

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξεταστική επιτροπή μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία - "Οι πολίτες ζητούν να μάθουν τι συνέβη"

Η Βουλή οφείλει να χρησιμοποιήσει τις αυξημένες εξουσίες της, για τη διερεύνηση της τραγωδίας, δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ που ζητά εξεταστική για τη Θεσσαλία.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 10 Σεπ 2023 | 16:43

Ανδρουλάκης: Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλες - Δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη Θεσσαλία

"Η οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς εδώ βρίσκεται η παραγωγική καρδιά της χώρας" σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης συνομιλώντας με τους πληγέντες.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 09 Σεπ 2023 | 18:56

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής

Ο Παλαμάς Καρδίτσας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.