«Αδειασμα» Χριστοφιλοπούλου σε Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Διαύγεια

Με το αιτιολογικό ότι παρεισέφρησε κατά λάθος σε νομοσχέδιο του ΥΠ.ΟΙΚ, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέσυρε τροπολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

adeiasma-xristofilopoulou-se-kuriako-mitsotaki-gia-ti-diaugeia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ακόμα ένα κρούσμα ήρθε να προστεθεί στις αρρυθμίες που επικρατούν εντός της κυβέρνησης με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ρύθμιση προέβλεπε την πληρωμή υποχρεώσεων χωρίς να έχει προηγηθεί η σχετική ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η οποία επί της ουσίας την καταργεί.

Η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για την τροπολογία τονίζοντας ότι «την ώρα που φέρνουμε ρύθμιση που υποχρεώνει και τις ΜΚΟ να αναρτούν τα στοιχεία τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος, σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά των μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάτι που εμάς στο υπουργείο μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Για αυτό το λόγο θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής διάταξης».

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την απόσυρση της τροπολογίας από την κα. Χριστοφιλοπούλου.

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook