Follow us

«Αδειάζει» Καμμένο ο Βίτσας για τα περί θερμού επεισοδίου

«Δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο… μένω στη δήλωση του κύπριου εκπροσώπου» είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Αδειάζει» Καμμένο ο Βίτσας για τα περί θερμού επεισοδίου

Τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο «άδειασε» την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ξεκαθαρίζοντας μέσω του ΣΚΑΪ ότι δεν εξετάζεται η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth. Ο κ. Καμμένος είχε κάνει νέα σχετική αναφορά την Πέμπτη στη Βουλή.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναφορά ανώτατης πηγής του υπουργείου Άμυνας για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου o κ. Βίτσας κράτησε αποστάσεις, αναφέροντας «δεν υπάρχει πληροφόρηση για επικείμενο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο… μένω στη δήλωση του κύπριου εκπροσώπου» είπε. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης διέψευσε το σενάριο αυτό.

Σχετικά με τη αγορά μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς, ο υπουργός διευκρίνισε ότι ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ. «Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος (συντήρηση, υποδομές)… Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι αυτό που υπάρχει, είναι ένα πρόγραμμα των μαχητικών F-16 με δεδομένο προϋπολογισμό τα 475 εκατ. ευρώ ετησίως σε βάθος δεκαετίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαβιβαστεί στην αμερικανική κυβέρνηση σχετικό αίτημα από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών.

Χρειάζεται, είπε, αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών μας υπάρχουν σενάρια αναβάθμισης… πόσο κοστίζει, πόσο χρόνο θα πάρει, τι θα κερδίσει η αμυντική βιομηχανία μας... Υπάρχει διαδικασία, η αρμοδία Επιτροπή Βουλής, ΚΥΣΕΑ και προχωράμε. Η απάντηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται περί τα τέλη της άνοιξης.

«Υπάρχει η αναγκαιότητα, υπάρχει πιθανή απειλή απέναντι στην Ελλάδα, δεν θέλω να δραματοποιώ τα πράγματα, αλλά υπάρχει, άρα χρειάζεσαι να θωρακίζεσαι αμυντικά» διευκρίνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στην Τουρκία.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είπε πως «μιλάμε για νέο δημοσιονομικό μίγμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι μηδέν».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα τον ερχομό του 2026

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου στην πρωτεύουσα, η οποία θα κινηθεί σε εορταστικούς ρυθμούς με δωρεάν εκδηλώσεις και events για μικρούς και μεγάλους.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Δεκ 2025 | 19:31

Μητσοτάκης: Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα – Συμμετοχή στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Ισραήλ λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023, κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία

ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ 20 Δεκ 2025 | 13:40

Τούρκος υπουργός Αμυνας: Δεν είναι απειλή οι συμφωνίες Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Να μην τρέφουν υπερβολικές ελπίδες

Ο Γκιουλέρ επίσης κατηγόρησε Ελλάδα και Ισραήλ ότι εμποδίζουν την Τουρκία να αποκτήσει τα F35.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 18 Δεκ 2025 | 21:53

Ξεπέρασε τα όρια πρόκλησης συνεργάτης του Ερντογάν: Ζήτησε την προσάρτηση των Κατεχόμενων από την Τουρκία

Η παρουσία του Τουρκικού Στρατού στα Κατεχόμενα είναι "εγγύηση" για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, σύμφωνα με τον Ισμαΐλ Οζντεμίρ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 11:44

Ο Πάνος Καμμένος στο πλευρό της Καρυστιανού: "Μην τους απαντάτε, νικήστε τους"

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η Μαρία Καρυστιανού από "γνωστούς υπαλλήλους του συστήματος" οφείλονται στο γεγονός ότι "την υπολογίζουν και τη φοβούνται".

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ 15 Δεκ 2025 | 15:48

Politico: Αποκλιμάκωση με την Τουρκία με στόχο την ένταξη στο ΝΑΤΟ το σχέδιο της Λευκωσίας

"Μπορούμε να οραματιστούμε μια σταδιακή προσέγγιση με βήματα από την Τουρκία για την ένταξη της Κύπρου στο PfP και παράλληλα θετικά βήματα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας"

ΣΤΟ ΕΛΙΖΕ 13 Δεκ 2025 | 22:18

Γαλλία και Κύπρος σφραγίζουν στρατηγική εταιρική σχέση στο Παρίσι

Συνάντηση Μακρόν - Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα στο Παρίσι

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 13 Δεκ 2025 | 16:19

Κύπρος: Αυτοκτόνησε 23χρονος στις φυλακές, τον είχαν ως σκλάβο - Στο μικροσκόπιο διαρροές βίντεο και καταγγελίες

Υπήρχαν καταγγελίες για περιστατικά βίας, ξυλοδαρμούς, κακομεταχείριση κρατουμένων, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά αγνοήθηκαν.

ΚΥΠΡΟΣ 11 Δεκ 2025 | 18:56

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μιχάλης Ιγνατίου σε ηλικία 50 ετών

Ο σκηνοθέτης έδινε τους τελευταίους μήνες σκληρή μάχη με τον καρκίνο

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

ΙΣΩΣ ΕΠΕΣΕ "ΘΥΜΑ" ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ BYRON 10 Δεκ 2025 | 23:11

Θρίλερ με γιοτ από το Ισραήλ με προορισμό την Κρήτη: Αγνοείται εδώ και μέρες στη Μεσόγειο

Πιστεύεται ότι τέσσερα άτομα επέβαιναν στο γιοτ που το σήμα του χάθηκε στα ανοικτά της Κύπρου

ΚΥΠΡΟΣ 10 Δεκ 2025 | 20:26

Χριστοδουλίδης: Αυτός είναι ο όρος μας για να επιτρέψουμε ένταξη της Τουρκίας στο SAFE

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι έχει ήδη συζητήσει την πρόταση αυτή με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και με τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς