Αδειάζει τον Τσίπρα ο Κουβέλης για τα περί νέου '89 - "Θεσμική εκτροπή" στη χώρα καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουβέλης πάντως πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της αναγωγής των γεγονότων του 1989 με τις σημερινές εξελίξεις στην προανακριτική και την υπόθεση Novartis.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της καυτής πολιτικής ύλης για τις εξελίξεις γύρω από την προανακριτική για την Novartis και την Δικαιοσύνη παραχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμονή της συζήτησης στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Προανακριτικής και στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων για το Μάτι.

Η συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραχωρήθηκε δια των: Δώρας Αυγέρη ( Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Προανακριτικής Επιτροπής), Φώτη Κουβέλη ( Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, υπεύθυνος για την Δικαιοσύνη ), Σπύρου Λάππα ( Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητή στην Προανακριτική ) και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το capital.gr, άπαντες οι παριστάμενοι εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση στην Κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη με αιχμή την υπόθεση Novartis και "οργανωμένο" σχέδιο σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματος ότι επιχειρείται "αποπροσανατολισμός" της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα ( οικονομία και Εργασία).

Κουβέλης: Δε συμμερίζομαι ταύτιση Novartis με το 1989

Οξύς προς την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι επιλέγει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αφενός γιατί αυτός είναι ο βασικός αντίπαλός της και αφετέρου για να αντιπερισπασμό από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο κ. Κουβέλης πάντως πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της αναγωγής των γεγονότων του 1989 με τις σημερινές εξελίξεις στην προανακριτική και την υπόθεση Novartis:

""Δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ εκείνης της υπόθεσης και της παρούσας. Το χαρακτηριστικό εκείνων των ζητημάτων είχε άλλη αφετηρία, αναφερόταν σε ζητήματα που είχαν σχέση με την υπόθεση της διαχείρισης συγκεκριμένων χρηματικών ποσών και ενεργειών εκ μέρους του Κοσκωτά.

Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσω είναι ότι τότε η Αριστερά ήταν στην κυβέρνηση, μετείχε στην κυβέρνηση, εγώ μάλιστα είχα την τιμή να είμαι και υπουργός Δικαιοσύνης. Πρέπει να σας πω ότι δεν υπήρξε καμία μα καμία παρέμβαση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης και ειδικά από την πλευρά του υπουργείο Δικαιοσύνης. Να θυμίσω, είναι ζωντανή ακόμη η φωνή, όταν λέγαμε "ό,τι θα πει η Δικαιοσύνη". Είναι άλλης τάξης ζήτημα αν η υπόθεση πέρασε ή δεν πέρασε από τις αίθουσες του Αρείου Πάγου όπου συνεδρίαζε και το Ειδικό Δικαστήριο. Εκείνο το οποίο όμως θέλω να επισημάνω ότι δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης. Και το δεύτερο: η Αριστερά τι είχε πει τότε, "να κριθεί από την Δικαιοσύνη", δηλαδή η πολιτική της διεκδίκηση ήταν στο επίπεδο των αρχών. Γι’ αυτό και δεν συμμερίζομαι την ταύτιση της σημερινής υπόθεσης, Novartis γενικότερα, με εκείνη του 1989".

Συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Με την τοποθέτησή του, ο Φώτης Κουβέλης πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρόσφατα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης είχε εγκαλέσει την Κυβέρνηση για απόπειρα ενός "ριμέικ του βρώμικου 89".

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές αφού περιγράφει με τόσο ζοφερά χρώματα την διακυβέρνηση της Ν.Δ απάντησε σιβυλλικά: "όταν θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές μάλλον θα τον έχει προλάβει η ίδια η κυβέρνηση".

Για το ίδιο ζήτημα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε πως είναι : "Ανέξοδο αίτημα το να ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εκλογές. Το θέμα είναι να παλέψεις για ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Να αντιδράσει όλο το πολιτικό σύστημα στα "βαλιτσάκια"

Από πλευράς του, ο Σπύρος Λάππας, κάλεσε το "σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιδράσει σε πρακτικές με βαλίτσες και βαλιτσάκια", γιατί πίσω από αυτές τις πρακτικές ελλοχεύει ο κίνδυνος ακροδεξιών αντιλήψεων.

"Δεν θα δείτε ποτέ από εμάς να κραδαίνουμε κασέτες γιατί αυτές είναι κατάλυση της ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης", διαβεβαίωσε ο κ. Λάππας.

Η συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είχε θέμα: Η δημοκρατία - δικαιοσύνη σε πολιορκία" και τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής του ρ/σ "στοκόκκινο", Νίκος Ξυδάκης.

"Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς"

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσαν ότι "δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς. Ο Φώτης Κουβέλης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, υπεύθυνος για τη Δικαιοσύνη) είπε ότι "η δικαιοσύνη είναι σε κατάσταση πολιορκίας και όταν αυτό συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν είναι ανεξάρτητη". "Πρέπει να σπάσει αυτή η πολιορκία, να λειτουργήσουν οι δικαιικοί θεσμοί όπως ακριβώς προβλέπεται. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι υπόθεση βαθιάς δημοκρατίας", υπογράμμισε.

"Η δίωξη Τουλουπάκη παρέχει ένα μήνυμα σημαντικό και γενικεύσιμο, απευθύνεται κυρίως προς τους υπόλοιπους δικαστές, ενώπιον οικονομικών διαχειρίσεων που επίκεινται και ενώπιον επιχειρήσεων που προσκρούουν σε συνταγματικές ελευθερίες και οι οποίες έχουν ξεκινήσει: Μη διανοηθεί εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός να μας ελέγξει", είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής στην Προανακριτική, Σπύρος Λάππας, καταλόγισε στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής ότι "αρνούνται" πως η Novartis, με το συμβιβασμό με τις ΗΠΑ, "ομολόγησε τα αμαρτήματά της" και χαρακτήρισε "διολίσθηση στη γελοιότητα" να υποστηρίζει η ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "κάνει λάθος στη μετάφραση".

"Η χώρα διέρχεται περίοδο θεσμικής εκτροπής. Απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια σκανδάλων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται ως θεσμικό ανάχωμα", είπε η βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής, Δώρα Αυγέρη. "Ήρθε η ώρα να πούμε "ως εδώ και μη παρέκει". Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να πέσει κάτω. Κάθε απόπειρα κατασυκοφάντησης θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

19 Σεπ 2021 | 11:12

Κίνημα Αλλαγής: "Kλόπι πέιστ" το νέο σύνθημα "Νέα Αρχή" του Τσίπρα στη ΔΕΘ - Η ανάρτηση Χρηστίδη

"Πυρά" από το ΚΙΝΑΛ για το σύνθημα "νέα αρχή" που αναγραφόταν στο σκηνικά την ώρα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Σεπ 2021 | 10:43

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά η ΝΔ με δέκα μονάδες διαφορά - Κυριαρχία Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη

Στο 10,5% η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - Καταληλλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

19 Σεπ 2021 | 08:07

Τσίπρας στη ΔΕΘ: "Νέα αρχή" με διαγραφή χρεών και καταργήσεις νόμων – Μαξίμου: Το ημερολόγιο έδειχνε 2014

Για πρόγραμμα χωρίς κοστολόγηση κατηγορεί το Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα που υποσχέθηκε αυξήσεις, προσλήψεις και επιδόματα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ 18 Σεπ 2021 | 22:56

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Αδύναμος ο κ. Τσίπρας - Ξεπερασμένος και αγκυλωμένος στο παρελθόν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεπερασμένος και αγκυλωμένος στο παρελθόν.

18 Σεπ 2021 | 20:11

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ - Θα καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 18 Σεπ 2021 | 14:13

Μαρέβα Μητσοτάκη: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη - "Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εταιρεία e-food"

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, κατά του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος την εμπλέκει με την e -food

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 18 Σεπ 2021 | 12:22

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 17 Σεπ 2021 | 20:26

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για τη ΝΔ - Πρώτο κόμμα στους ανεμβολίαστους ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%

Σημαντικό προβάδισμα της τάξης των 10,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Το 23% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% Ελληνική Λύση

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Σεπ 2021 | 12:27

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να καταργήσει την "αξιολόγηση" Κεραμέως

"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει απαξιωτικά και αντιδημοκρατικά τους εκπαιδευτικούς" αναφέρει ο Ν. Φίλης.

ΔΙΠΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Σεπ 2021 | 11:52

Ηλιόπουλος: Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα αποδομήσει το πρόγραμμα-κοροϊδία του Μητσοτάκη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

ΣΤΟ STAR 16 Σεπ 2021 | 21:01

Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 11,9% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ - Στο 70% η αρνητική αξιολόγηση για ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

Νέα δημοσκόπηση της MRB - Ποια είναι η γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση, τον ανασχηματισμό, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ και τους νέους υπουργούς

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΗΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 16 Σεπ 2021 | 10:45

ΣΥΡΙΖΑ: "Αδύναμος ο κ. Μητσοτάκης, φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο"

"Ο κ. Μητσοτάκης δυο μέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο που στοχοποίησε νήπια", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.