Αδειάζει τον Τσίπρα ο Κουβέλης για τα περί νέου '89 - "Θεσμική εκτροπή" στη χώρα καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουβέλης πάντως πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της αναγωγής των γεγονότων του 1989 με τις σημερινές εξελίξεις στην προανακριτική και την υπόθεση Novartis.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της καυτής πολιτικής ύλης για τις εξελίξεις γύρω από την προανακριτική για την Novartis και την Δικαιοσύνη παραχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμονή της συζήτησης στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Προανακριτικής και στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων για το Μάτι.

Η συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραχωρήθηκε δια των: Δώρας Αυγέρη ( Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Προανακριτικής Επιτροπής), Φώτη Κουβέλη ( Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, υπεύθυνος για την Δικαιοσύνη ), Σπύρου Λάππα ( Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητή στην Προανακριτική ) και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το capital.gr, άπαντες οι παριστάμενοι εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση στην Κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη με αιχμή την υπόθεση Novartis και "οργανωμένο" σχέδιο σπίλωσης του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματος ότι επιχειρείται "αποπροσανατολισμός" της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα ( οικονομία και Εργασία).

Κουβέλης: Δε συμμερίζομαι ταύτιση Novartis με το 1989

Οξύς προς την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι επιλέγει να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αφενός γιατί αυτός είναι ο βασικός αντίπαλός της και αφετέρου για να αντιπερισπασμό από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο κ. Κουβέλης πάντως πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της αναγωγής των γεγονότων του 1989 με τις σημερινές εξελίξεις στην προανακριτική και την υπόθεση Novartis:

""Δεν υπάρχουν αναλογίες μεταξύ εκείνης της υπόθεσης και της παρούσας. Το χαρακτηριστικό εκείνων των ζητημάτων είχε άλλη αφετηρία, αναφερόταν σε ζητήματα που είχαν σχέση με την υπόθεση της διαχείρισης συγκεκριμένων χρηματικών ποσών και ενεργειών εκ μέρους του Κοσκωτά.

Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσω είναι ότι τότε η Αριστερά ήταν στην κυβέρνηση, μετείχε στην κυβέρνηση, εγώ μάλιστα είχα την τιμή να είμαι και υπουργός Δικαιοσύνης. Πρέπει να σας πω ότι δεν υπήρξε καμία μα καμία παρέμβαση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης και ειδικά από την πλευρά του υπουργείο Δικαιοσύνης. Να θυμίσω, είναι ζωντανή ακόμη η φωνή, όταν λέγαμε "ό,τι θα πει η Δικαιοσύνη". Είναι άλλης τάξης ζήτημα αν η υπόθεση πέρασε ή δεν πέρασε από τις αίθουσες του Αρείου Πάγου όπου συνεδρίαζε και το Ειδικό Δικαστήριο. Εκείνο το οποίο όμως θέλω να επισημάνω ότι δεν υπήρξε επίθεση από την πλευρά της τότε κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης. Και το δεύτερο: η Αριστερά τι είχε πει τότε, "να κριθεί από την Δικαιοσύνη", δηλαδή η πολιτική της διεκδίκηση ήταν στο επίπεδο των αρχών. Γι’ αυτό και δεν συμμερίζομαι την ταύτιση της σημερινής υπόθεσης, Novartis γενικότερα, με εκείνη του 1989".

Συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Με την τοποθέτησή του, ο Φώτης Κουβέλης πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρόσφατα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης είχε εγκαλέσει την Κυβέρνηση για απόπειρα ενός "ριμέικ του βρώμικου 89".

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές αφού περιγράφει με τόσο ζοφερά χρώματα την διακυβέρνηση της Ν.Δ απάντησε σιβυλλικά: "όταν θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές μάλλον θα τον έχει προλάβει η ίδια η κυβέρνηση".

Για το ίδιο ζήτημα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε πως είναι : "Ανέξοδο αίτημα το να ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εκλογές. Το θέμα είναι να παλέψεις για ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Να αντιδράσει όλο το πολιτικό σύστημα στα "βαλιτσάκια"

Από πλευράς του, ο Σπύρος Λάππας, κάλεσε το "σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιδράσει σε πρακτικές με βαλίτσες και βαλιτσάκια", γιατί πίσω από αυτές τις πρακτικές ελλοχεύει ο κίνδυνος ακροδεξιών αντιλήψεων.

"Δεν θα δείτε ποτέ από εμάς να κραδαίνουμε κασέτες γιατί αυτές είναι κατάλυση της ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης", διαβεβαίωσε ο κ. Λάππας.

Η συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είχε θέμα: Η δημοκρατία - δικαιοσύνη σε πολιορκία" και τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής του ρ/σ "στοκόκκινο", Νίκος Ξυδάκης.

"Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς"

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσαν ότι "δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς. Ο Φώτης Κουβέλης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, υπεύθυνος για τη Δικαιοσύνη) είπε ότι "η δικαιοσύνη είναι σε κατάσταση πολιορκίας και όταν αυτό συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν είναι ανεξάρτητη". "Πρέπει να σπάσει αυτή η πολιορκία, να λειτουργήσουν οι δικαιικοί θεσμοί όπως ακριβώς προβλέπεται. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι υπόθεση βαθιάς δημοκρατίας", υπογράμμισε.

"Η δίωξη Τουλουπάκη παρέχει ένα μήνυμα σημαντικό και γενικεύσιμο, απευθύνεται κυρίως προς τους υπόλοιπους δικαστές, ενώπιον οικονομικών διαχειρίσεων που επίκεινται και ενώπιον επιχειρήσεων που προσκρούουν σε συνταγματικές ελευθερίες και οι οποίες έχουν ξεκινήσει: Μη διανοηθεί εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός να μας ελέγξει", είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής στην Προανακριτική, Σπύρος Λάππας, καταλόγισε στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής ότι "αρνούνται" πως η Novartis, με το συμβιβασμό με τις ΗΠΑ, "ομολόγησε τα αμαρτήματά της" και χαρακτήρισε "διολίσθηση στη γελοιότητα" να υποστηρίζει η ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "κάνει λάθος στη μετάφραση".

"Η χώρα διέρχεται περίοδο θεσμικής εκτροπής. Απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια σκανδάλων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται ως θεσμικό ανάχωμα", είπε η βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής, Δώρα Αυγέρη. "Ήρθε η ώρα να πούμε "ως εδώ και μη παρέκει". Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να πέσει κάτω. Κάθε απόπειρα κατασυκοφάντησης θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN 05 Αυγ 2020 | 17:38

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε την υγιειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο

Ο Αλ. Τσίπρας δεν κρύβει την ανησυχία του για την νέα έξαρση της πανδημίας

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 04 Αυγ 2020 | 15:42

Κυβερνητικοί κύκλοι σε ΣΥΡΙΖΑ: Με αυτά τα μυαλά ο δρόμος για το 3% είναι ανοιχτός - Με μια στάση στον Γράμμο...

Το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις βελτιωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 04 Αυγ 2020 | 14:07

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του δεν μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" 04 Αυγ 2020 | 13:43

Χρυσοχοΐδης: Στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στέλνει στον εισαγγελέα τις θεωρίες συνωμοσίας που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FB 03 Αυγ 2020 | 17:10

Καυστική απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός

Για άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμό κατηγορεί ο Στ. Πέτσας τον Αλέξη Τσίπρα

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ 03 Αυγ 2020 | 16:25

"Σφαγή" Πολάκη - Τσακαλώτου: Έτσι θα ελεγχθούν και θα σπάσουν οι αρμοί της εξουσίας!

Mε ανάρτησή του στο Facebook o Παύλος Πολάκης στέλνει "χαιρετισμούς από τα Σφακιά" στον πρώην υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FB 03 Αυγ 2020 | 15:28

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος, ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν

Για διαδοχικά λάθη στη διαχείριση του κορονοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 30 Ιουλ 2020 | 20:37

Αναδρομικά συνταξιούχων: Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση -"Τριπλή εξαπάτηση"

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ 30 Ιουλ 2020 | 18:42

Viral o "σωσίας" του Αλέξη Τσίπρα - Καταπληκτική ομοιότητα με πρωταθλητή του MMA [Εικόνες]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωταθλητή του MMA

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ 30 Ιουλ 2020 | 16:01

Διακοπές με λεφτά των φορολογουμένων η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής;- Η καταγγελία Πολάκη και η πληρωμένη απάντηση

Τι απαντά η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στις καταγγελίες Πολάκη ότι κάνει τσάμπα διακοπές με λεφτά των φορολογουμένων

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ; 30 Ιουλ 2020 | 14:32

Το τρελά κωμικό σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη για το ελικόπτερο του Μητσοτάκη

Το σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη για τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ελικόπτερο που πήρε ο Πρωθυπουργός για να πάει Επίδαυρο

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 30 Ιουλ 2020 | 13:17

Τσίπρας: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα - Δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο

Πως δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο και πως η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας