
Νέο γύρο έντασης δημιουργεί η Άγκυρα, καθώς μεγάλο μέρος του τουρκικού στόλου βγήκε στο Αιγαίο, στο πλαίσιο αεροναυτικής άσκησης και κατευθύνεται σε περιοχή που έχει δεσμευτεί με παράνομη NAVTEX, μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το MEGA, από Έλληνες αλιείς νοτιοδυτικά της Λέσβου καταγράφεται το ένα από τα δύο μέρη της τουρκικής "τανάλιας" γύρω από το ελληνικό νησί στην κίνηση της αρμάδας προς την καρδιά του Αιγαίου.
Την ίδια στιγμή, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε σωρεία παραβιάσεων προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα σκληρές αερομαχίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες 22 F-16, εκ των οποίων τα 6 ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε επτά εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.
Διπλωματικό παρασκήνο
Να σημειωθεί πως έχουν προηγηθεί μέσα σε λιγες ημέρες δύο διαβήματα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την παρενόχληση του Nautical Geo και των τουρκικών αλιευτικών, ενώ αναμένεται η επιβεβαίωση για το αν τελικά θα συναντηθούν Μητσοτάκης και Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
"Αν παρατείνει το πρόγραμμά του ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί νωρίτερα, και υποβληθεί τέτοιο αίτημα συνάντησης αυτό θα εξεταστεί διπλωματικά και πιθανόν να απαντηθεί θετικά", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Μάλιστα, όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει φτάσει κάποιο αίτημα για συνάντηση των δύο ηγετών, με την Αθήνα να υπογραμμίζει ότι για να υπάρξει συζήτηση για πιθανή συνάντηση θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αίτημα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr