"Aφύπνιση" της Κεντροαριστεράς με ρητό μήνυμα ενότητας

Η Φώφη Γεννηματά επιβεβαίωσε ότι το φθινόπωρο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει πριν από την εκλογή της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα, δίνοντας μήνυμα ενότητας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
"Aφύπνιση" της Κεντροαριστεράς με ρητό μήνυμα ενότητας

Η Κεντροαριστερά "ξυπνάει" ενωμένη, όπως φάνηκε κι από τα τεκταινόμενα της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, στην οποία μίλησαν πολλά σημαίνοντα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Την "είδηση" ωστόσο της ημέρας έδωσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία μιλώντας με τους δημοσιογράφους, αφενός εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενωτικό κλίμα που επικράτησε στην έναρξη του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, ενώ αφετέρου επιβεβαίωσε ότι το φθινόπωρο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει πριν από την εκλογή της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα.

Κατά τη χθεσινή της ομιλία από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζήτησε εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες, νέο μητρώο μελών τον Οκτώβριο, και διεξαγωγή του συνεδρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

"Aφύπνιση" της Κεντροαριστεράς με ρητό μήνυμα ενότητας

«Με βάση τους πολίτες που θα προσέλθουν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού θα δημιουργηθεί το μητρώο μελών της παράταξης. Με βάση το μητρώο αυτό θα γίνει η εκλογή συνέδρων ενώ η καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο θα είναι ο Δεκέμβριος του 2017» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων αμέσως μετά το συνέδριο.

Bενιζέλος: Η Ελλάδα πάει να γίνει «Κολομβία της Ευρώπης»

Oι Ελληνες αγωνιούν αν υπάρχει Ελλάδα μετά την κρίση και τα μνημόνια. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για μια κωμικοτραγική διαπραγμάτευση που εγκλώβισε τη χώρα σε ένα διαρκές μνημόνιο. Η Ελλάδα μετά, δεν έχει χώρο για τον εθνικολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει Ελλάδα μετά χωρίς μεταρρυθμιστικό πρόταγμα, προσέθεσε. Ο ίδιος μίλησε για απαξίωση των θεσμών και της δικαιοσύνης. «Ο ζόφος των εκβιασμών, το οργανωμένο έγκλημα τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία» προειδοποίησε. Ο συνταγματικός εθνικολαϊκισμός είναι απειλή για τη δημοκρατία, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η «Ελλάδα μετά δεν μπορεί να έχει σχέση με τον εθνικολαϊκισμό, τον ψευτοκυριαρχισμό που οδηγεί σε ταπεινώσεις, τον αντιευρωπαϊσμό και τον αντιδυτικισμό που υποβαθμίζουν την εθνική μας ισχύ στο όνομα φαντασιώσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Λοβέρδος: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κόστισαν στη χώρα 100 δισ

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός ου ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος την κατηγόρησε ως "τη χειρότερη", κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ζήτησε από τα μέλη και τα στελέχη να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να "κλειδώσουν" αυτά στις βουλευτικές εκλογές και αν γίνεται να αυξηθούν.

«Είναι η ώρα να δούμε ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ξανά».

Οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν τις προτάσεις μας, προσέθεσε και μίλησε για θέσεις που διαφοροποιούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ.

«Συμφωνώ και θα στηρίξω τον χάρτη της Φώφης Γεννηματά για τη νέα κεντροαριστερά» συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις. Μια στήριξη με ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του 2015.

Η χώρα πλήρωσε με διπλάσιες θυσίες για να έχει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας τις εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κόστισε το 2015 στη χώρα περισσσότερα από 100 δις ευρώ.

"Aφύπνιση" της Κεντροαριστεράς με ρητό μήνυμα ενότητας - εικόνα 2

Σκανδαλίδης: Χρειάζεται νέο συμβόλαιο με τον λαό

Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό και σήμερα που δεν φαίνονται στον ορίζοντα χαρισματικοί ηγέτες μπορεί να το συνάψει ένα συλλογικό σχήμα και ο μόνος δρόμος είναι η αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρότεινε ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, χωρίς αρχηγισμούς και τακτικές του παρελθόντος που διασπούν το χώρο, και μια σύνθεση του παλιού με το νέο.

Διατύπωσε την απαίτηση από τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο να διαθέσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ενότητα της παράταξης και να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες για την αναγέννησης της, πέρα από το ζήτημα της δικαίωσης των διαδρομών τους.

Επίσης, άφησε αιχμές σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που "παριστάνουν", όπως είπε το "νέο", λέγοντας πως αν θεωρούν "παλιό" τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι το "νέο" αυτοί που έγιναν "καρεκλοκένταυροι της εξουσίας", μέσα από το "παλιό".

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το πολιτικό και ηθικό μέγεθος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και γι αυτό, όπως εξήγησε, ο κ. Μητσοτάκης τους καλεί να πανε μαζί του και ο κ. Τσίπρας να συγκροτήσουν την προοδευτική συμμαχία.

Ο κ.Σκανδαλίδης παρουσίασε το πρόγραμμα "Ελλάδα", για το οποίο είναι υπεύθυνος και το χαρακτήρισε ως τη σύγχρονη εναλλακτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε μια νέα εποχή που πρέπει η Ελλάδα να πετύχει μια νέα ανάπτυξη.

Νίκος Ανδρουλάκης: Να κυριαρχήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις

Τη διαφωνία του με την επιλογή να προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα των άλλων βημάτων, που είναι η ενοποίηση του ιστορικού αφηγήματος, η συγκρότηση ενός θεσμικού κόμματος και η διαμόρφωση ενός προγράμματος λύσεων, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε ενδεικτικά να «μην το κάρο πριν από το άλογο» και τόνισε πως υπάρχουν σήμερα δύο κυρίαρχες επιλογές: «Ή αυτή η προσπάθεια θα εξελιχθεί σε σωσίβιο διάσωσης του παλιού πολιτικού συστήματος ή σε μια περιπέτεια ιδεών για να γίνουν κυρίαρχες οι δυνάμεις της προόδου στην ελληνική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ο ευρωβουλευτής κάλεσε τους νέους να μετρήσουν τις αντοχές τους και τους παλαιότερους να σκεφθούν ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το έκανε μεγάλο, η πραγματική αμφισβήτηση του κατεστημένου και όχι οι μικροσυμβιβασμοί.

Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάρρευση του 2012 είπε ότι «πήραμε ακατανόητες αποφάσεις», όπως «αποενοχοποιήσαμε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενοχοποιώντας την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και αποφασίσαμε να συγκυβερνήσουμε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δίνοντας χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ το "πλήγωσαν" η «απαράδεκτη αλαζονεία στελεχών του, το ισχυρό πελατειακό καθεστώς και οι γκρίζες σχέσεις στελεχών με οικονομικά συμφέροντα».

Κωνσταντινόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ: "Στις επόμενες εκλογές ή εμείς ή αυτοί"

Πρέπει να πούμε καθαρά στους πολίτες ότι αν δεν υπάρξει παραγωγή πλούτου και οι συντάξεις θα μειωθούν και η ανεργία θα αυξηθεί, τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Πρέπει να τους πούμε ότι το δημόσιο τελείωσε και δε μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας» συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε πως «η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις 70 δις ευρώ».

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δε μπορεί να είναι με όσους δίχασαν την κοινωνία και κυβερνούν με τον Καμμένο. «Στις επόμενες εκλογές ή εμείς, ή αυτοί» είπε χαρακτηριστικά. Όποιος θέλει την παράταξη συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, προσέθεσε.

Για τα επόμενα βήματα στάθηκε στην ανάγκη να επιλεγούν προσεχτικά και χαρακτήρισε θετικό βήμα την επίσπευση των διαδικασιών που ανακοίνωσε χθες η Φώφη Γεννηματά. Για τη μορφή του νέου φορέα ζήτησε να ψηφίσουν όσοι συμμετάσχουν στην εκλογή του νέου προέδρου. Και ότι το νέο συνέδριο θα είναι χωρίς ποροστώσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 10 Ιαν 2022 | 16:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Δεν παίζει" το σενάριο για επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στα σενάρια περί επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ 07 Ιαν 2022 | 19:56

Με κορονοϊό ο Ανδρέας Λοβέρδος - Είχε κάνει και την αναμνηστική δόση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα του κορονοϊού μέχρι στιγμής.

«Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ» 06 Ιαν 2022 | 10:03

Φώφη Γεννηματά: Συγκινεί ο σύζυγός της - "Σαν σήμερα γιορτάζαμε, κοιμήσου Περσεφόνη..."

Με μία συγκινητική ανάρτηση ο Ανδρέας Τσούνης, με αφορμή την ημέρα των Θεοφανείων και την ονομαστική της εορτή, θυμάται τη Φώφη Γεννηματά.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022 31 Δεκ 2021 | 13:51

Συγκινεί ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά: Το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά για την οικογένειά μας

Το 2021 ήταν για την οικογένεια μας η χειρότερη χρονιά.Tο μόνο που θέλεις να ελπίζεις είναι το 2022 να φέρει κάτι καλύτερο. Κυρίως με Υγεία. Καλή Χρονιά", έγραψε ο Ανδρέας Τσούνης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 27 Δεκ 2021 | 20:36

"Αντάρτικο" Κύρτσου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πλεύρης - Αυτά είναι δήθεν μέτρα

Αντάρτικο του ευρωβουλευτής Γιώργου Κύρτσου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20 Δεκ 2021 | 12:35

Συζήτηση του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό

Ο Κύκλος Ιδεών διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Οι σχέσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ και η συζήτηση για τον λεγόμενο ευρωπαϊκό στρατό μέσα στη διεθνή συγκυρία".

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 16 Ιαν 2022 | 20:13

Θετική στον κορoνοϊό η Έφη Αχτσιόγλου: "Μετά από επτά μέρες τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν"

Η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Facebook πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ, ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ-ΤΕΧΝΗΜΑ 16 Ιαν 2022 | 20:10

Γεωργιάδης: Οι εμπορικές εκθέσεις θα αναγεννηθούν το 2022

"Η έκθεση στο Metropolitan Expo είχε πολύ μεγάλη προσέλευση και πολύ μεγάλη κίνηση για τους συμμετέχοντες εμπόρους", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 18:54

Πηγές ΝΔ: ''Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό''

Το σχόλιο των πηγών της ΝΔ, σχετικά με το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Documento.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 16 Ιαν 2022 | 18:37

Αιχμές Πλεύρη κατά Πολάκη: Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης.

16 Ιαν 2022 | 18:01

ΣΥΡΙΖΑ: Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ ότι "επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΔ 16 Ιαν 2022 | 17:54

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας

''Επιδιώκουμε διαχρονικά τη συνεργασία με την Τουρκία, ωστόσο δεν υποχωρούμε απέναντι σε απαράδεκτες διεκδικήσεις'', τόνισε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 16 Ιαν 2022 | 15:57

ΝΔ για Πολάκη: Απαράδεκτο να τον καλύπτει ο Τσίπρας διά της σιωπής του, παρά τις αποκαλύψεις

''Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.