Άγκυρα: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη

Νέα αναφορά από την Άγκυρα σε τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως θα προστατεύσουν την "τουρκική μειονότητα".

agkura-tha-prostateusoume-tin-tourkiki-meionotita-sti-dutiki-thraki
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα αναφορά από την Άγκυρα σε τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.  Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως θα προστατεύσουν την "τουρκική μειονότητα". 

Ο Χαμί Ακσόι, σύμφωνα με όσαο μεταδίδει το ΚΥΠΕ, είπε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει επίσης να ζητά την επιστροφή των ατόμων που συνδέονται με τη FETO, ενώ διεμήνυσε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο εάν λάβει ως βάση τις παρούσες πραγματικότητες.

«Το Κυπριακό πρόβλημα πηγάζει στο ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσεγγίζει για τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας» είπε ο Ακσόι, και συμπλήρωσε:

«Σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός Εξωτερικών μας δέχτηκε δύο φορές την αρμόδια Αμερικανίδα Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ. Ο Υπουργός μας της είπε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο με μια λύση που να λαμβάνει ως βάση της τις παρούσες πραγματικότητες στο νησί και να περιέχει τους στόχους που είναι κατάλληλοι γι αυτό. Εμείς δεν ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις μόνο για να συζητούμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε τα 50 χρόνια που έχουμε μπροστά μας συζητώντας μόνο».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μερικές μόλις ημέρες αφότου ανακοινώθηκε συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook