Άγρια κόντρα Άδωνι - Καββαδία στην Βουλή

Αντιπαράθεση, χωρίς όριο, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

agria-kontra-adwni---kabbadia-stin-bouli
SHARE THIS
0
SHARES

Αντιπαράθεση, χωρίς όριο, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που εκνευρίστηκε από το ύφος της βουλευτού, υποστήριξε ότι διορίστηκε στην ΕΡΤ με φάξ από το γραφείο του διευθυντή τύπου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Ανδριανού το 2004.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Καββαδία ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε ένα χαρτί που είχε μπροστά του και τη ρώτησε αρχικά αν θεωρεί ότι υπήρξαν στο παρελθόν πολιτικές παρεμβάσεις για διορισμούς. “Θεωρείτε ότι έχουν γίνει τέτοιες παρεμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο; Θέλετε να μας πείτε πως διοριστήκατε στην ΕΡΤ το 2004;” ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν διορίστηκα. Ήμουν συμβασιούχος” ήταν η πρώτη αντίδραση της κυρίας Καββαδία. “Πως έγινε η ανανέωση της σύμβασης σας το 2004. Δεν πήγατε στο γραφείο τύπου, του πρώην Πρωθυπουργού και δώσατε το βιογραφικό σας; Δεν έφυγε φαξ από το γραφείο του κ. Ανδριανού με το βιογραφικό σας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ; Εδώ το έχω το φαξ μην μου το παίζετε παρθένα” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος έσπευσε ταυτόχρονα να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό και να ζήτησε να αποσυρθεί η φράση από τα πρακτικά της συνεδρίασης. Ανακάλεσε λέγοντας πως εννοούσε ανήξερη.

Η κυρία Καββαδία παραδέχθηκε ότι το 2004 δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού με το οποίο ενημερώθηκε ότι επιστρέφει στην ΕΡΤ και έπλεξε το εγκώμιο της τότε ηγεσίας της Ν.Δ.

“Προσλήφθηκα το 1992 στην ΕΡΤ. Το 2000 κόπηκε η σύμβασή μου. Έμεινα συμβασιούχος μέχρι το τέλος της θητείας μου στην ΕΡΤ μέχρι το μαύρο στην ΕΡΤ. Το 2004 έλαβα ένα τηλεφώνημα που μου είπε το γραφείο του πρωθυπουργού ότι επιστρέφω στην ΕΡΤ. Ήταν μια εποχή που η Ν.Δ δεν ήταν παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι, οι οποίοι αναγνώριζαν την ποιότητα των αντιπάλων της. Αναγνώριζαν την αξία του πολιτικού τους αντιπάλου. Τη σέβονταν και δεν  εμφορούνταν  από ακροδεξιές ιδεολογίες” είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε άμεσα:

“Έχετε  διοριστεί στην ΕΡΤ με φαξ από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Δεν σας παίρνει να με ρωτάτε με ύφος για μετακλητούς υπαλλήλους. Θα έπρεπε αυτούς τους 23 να πάτε και να τους υπερασπιστείτε. Όχι να τους διασύρετε. Να μάθει ο λαός πως πήγατε στην ΕΡΤ και με ποιου την υπογραφή.Στην Ελλάδα επειδή είμαστε μικρό χωριό. Μην έχετε ύφος γιατί γνωριζόμαστε. Χαίρομαι που παραδεχθήκατε ότι με φαξ του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού πήγατε στην ΕΡΤ”.

Ο καυγάς έληξε με τον εξής διάλογο.

ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν . Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς. 

ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Δεν ντρέπεσαι

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις 

Γεωργιάδης: Να μάθει ο ελληνικός λαός πως πήγατε στην ΕΡΤ.

Καββαδία:Εχει μάθει ο ελληνικός λαός πως δούλευα στην ΕΡΤ

Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα που είναι μεγάλο χωριό και όλοι ξέρουμε τους άλλους μην παίρνετε ύφος και κάνετε την ανήξερη.

Καββαδία: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

Γεωργιάδης: Διορίστηκες από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Καββαδία: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Καταλαβαίνει ο κόσμος τις διαφορές της ΝΔ τότε και σήμερα.

Γεωργιάδης: Ρουσφέτι είσαι. Θα μπορούσε να σε είχαν τοποθετήσει και στο γραφείο μου. Εγώ σας θαυμάζω.

Καββαδία: Το πόσο ρουσφέτι είμαι φάνηκε από το ότι ήμουν 20 χρόνια συμβασιούχος στην ΕΡΤ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook