Αγριος καυγάς Κεγκέρογλου - Ραγκούση: "Ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό" - "Εγώ δεν άλλαξα παράταξη"

"Δεν άλλαξα πολιτική και ιδεολογική παράταξη. Δεν κατάντησα διορισμένος υπουργός της Δεξιάς", τόνισε ο Γ. Ραγκούσης. "53 χρόνια μετά ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό", σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ραγκούσης Κεγκέρογλου

Στην (κεντρο)Αριστερά οι πιο σκληροί καυγάδες είναι συνήθως μεταξύ πρώην συντρόφων. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οποίοι ήταν για πολλά χρόνια "συγκάτοικοι" στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, όταν ο κ. Ραγκούσης θέλησε να απαντήσεις στις βολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ο οποίος υπενθύμισε τι έλεγε κατά του Αλέξη Τσίπρα ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. "λίγος, ανέντιμος, αρρωστημένα εγωπαθής".

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό από υποκρισία μέχρι την... αποστασία και τόνισε ότι ο ίδιος δεν άλλαξε "πολιτική και ιδεολογική παράταξη. Δεν κατάντησα διορισμένος υπουργός της Δεξιάς".

Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. "53 χρόνια μετά ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό", σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. "Ήσουν διορισμένος δύο φορές υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά και δύο φορές διορισμένος βουλευτής", απάντησε οργισμένος ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τα 4 ερωτήματα Ραγκούση

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι "δεν θα αρκεστώ στα αυτονόητα. Ότι δηλαδή τότε ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι και πως εκείνη την εποχή ήταν απολύτως συγκρουσιακή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης και το ΣΥΡΙΖΑ".

Όπως είπε, "τότε, εκείνη την περίοδο ειδικά σε μια συγκυρία που είχε κορυφωθεί η ανησυχία για το ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, άσκησα πράγματι μια πολύ σκληρή πολιτική κριτική εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της τότε κυβέρνησής του. Όμως, ο Α. Τσίπρας, αυτήν την πολιτική κριτική, τη διέψευσε και δεν τη διέψευσε απλώς στα λόγια.

Τη διέψευσε στην πράξη με ιστορικές πολιτικές αποφάσεις, απολύτως εθνικά επωφελείς. Ο Α.Τσίπρας ως Πρωθυπουργός, δε φυγομάχησε, δεν παραιτήθηκε από τις ιστορικές του ευθύνες. Μολονότι ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του είχε συμμετοχή στη χρεοκοπία της χώρας, εκείνος ανέλαβε το πολιτικό κόστος, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ. Οδήγησε τον ελληνικό λαό στην ολοκλήρωση των μνημονίων και στην έξοδο από αυτά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αντίποδα, πρόσθεσε, "ο κ.Μητσοτάκης αντί να σιωπήσει, είχε το ιστορικό θράσος ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος, να δηλώνει υπερήφανος που ως βουλευτής στήριζε το κόμμα του, όταν αυτό χρεοκοπούσε την Ελλάδα. Εγώ μπορεί να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά κάθομαι στα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα που καθόμουν και όταν ήμουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Δεν άλλαξα πολιτική και ιδεολογική παράταξη. Δεν κατάντησα διορισμένος Υπουργός της δεξιάς. Μιας δεξιάς που αυτή αποτελεί τον ιστορικό και πολιτικό αντίπαλο της Προοδευτικής παράταξης. Και όχι η αριστερά που διαχρονικά ήταν και παραμένει οργανικό της μέρος.

Εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά τη βαριά ήττα των Ευρωεκλογών του 2019. Βρίσκομαι αυτήν τη στιγμή μέσα στη Βουλή αποκλειστικά με την ψήφο των πολιτών, χωρίς να έχω διοριστεί Υπουργός από τον Α.Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά αφού ο κ.Μητσοτάκης ήθελε να ανοίξουμε αυτήν τη συζήτηση, ας απαντήσει κι αυτός-αν μπορεί- στα ακόλουθα 4 συγκεκριμένα ερωτήματα που πηγάζουν από αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα.

1) Ποιος είναι υποκριτής;

Ο κ.Μητσοτάκης που τους διόρισε ή οι συγκεκριμένοι Υπουργοί του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και άλλαξαν ιδεολογική και πολιτική παράταξη και οι οποίοι επί δεκαετίες έκαναν καριέρα ως διαπρύσιοι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ;

2) Ποιος είναι υποκριτής;

Ο κ.Σαμαράς που έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση του πατέρα του και στη συνέχεια τον διόρισε Υπουργό του, ή ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης που για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες αποδέχτηκε να γίνει Υπουργός του κ.Σαμαρά παρά τη σκληρή προσωπική κριτική που του είχε ασκήσει;

3) Ποιος ήταν υποκριτής;

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ασκούσε δριμύτατη κριτική ("Καραμανλής σημαίνει χάος" κλπ, βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο) εναντίον του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 και μετά προσχωρούσε στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που τον υποδέχθηκε στη ΝΔ με ανοιχτές αγκάλες το 1978;

4) Και κάτι, ίσως είναι το πιο σοβαρό απ’ όλα:

Εγώ για να βρεθώ στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ούτε διέσπασα το κόμμα στο οποίο ανήκα-εκδιώχθηκα από αυτό-ούτε έριξα κάποια από το λαό εκλεγμένη κυβέρνηση καθοδηγούμενος από εξωθεσμικά κέντρα και τον ξένο παράγοντα.

Αυτό το έκανε ο πατέρας του το 1965 και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός της δοτής κυβέρνησης Νόβα, εξέλιξη δραματική που τελικά οδήγησε στην κατάλυση της δημοκρατίας και στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Αλήθεια, ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει κάνει πολιτική καριέρα αποκλειστικά χάρη στο επώνυμό του, μήπως θυμάται πως καταγράφηκε στη συνείδηση των πολιτών το "Μητσοτάκης" για εκείνα τα δραματικά γεγονότα;

Ως συνώνυμο του υποκριτής ή ως συνώνυμο του αποστάτης;".

Κεγκέρογλου: 53 χρόνια μετά ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό".

"Δεν θα ασχοληθώ με την απολογία του κ. Ραγκούση για την πολιτική του παλινδρόμηση αλλά με ορισμένα σημεία αυτής, προς αποκατάσταση της αλήθειας", τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και πρόσθεσε:

"Δεν ξέρω ποιους κατηγόρησε ο κ. Ραγκούσης ότι είναι διορισμένοι, όμως υπενθυμίζω ότι ο ίδιος δεν ήταν μόνο διορισμένος Υπουργός του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου αλλά και της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές του 2012, ήταν επιπλέον και διορισμένος δύο φορές βουλευτής (2007-2009). Δεν εκλέχθηκε ποτέ ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Επομένως η αλήθεια διαψεύδει όσα είπε προηγουμένως. Παρουσίασε μια αληθή δήλωση του μακαρίτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Καραμανλή, που πριν προσχωρήσει σε αυτόν τον κατηγορούσε για το χάος και τα διλλήματα που έβαζε ο Καραμανλής. Δεν σκέφτεται όμως ο κ. Ραγκούσης ότι ακριβώς το ίδιο έκανε κι αυτός;

Αυτά που έλεγε στον Τσίπρα, έλεγε και ο Μητσοτάκης στον Καραμανλή και μετά προσχώρησαν στα κόμματα που κατηγορούσαν. Ίδιοι κι απαράλλαχτοι με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 53 χρόνια μετά (το 1965), ο σύγχρονος αποστάτης αντέγραψε τον παραδοσιακό".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 22 Απρ 2021 | 14:27

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση άλωσης της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ "ΠΑΛΑΒΟ" ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 22 Απρ 2021 | 13:25

Κατηγορεί ο Μητσοτάκης τους νεκρούς του κορονοϊού;- Η "παλαβή" ερμηνεία της Αυγής

Πώς ερμήνευσε η Αυγή την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς και τους νεκρούς του κορονοϊού

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Απρ 2021 | 23:03

To Facebook μπλόκαρε τον Νίκο Κοτζιά - Η αντίδραση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Τιμωρία από το facebook ενημέρωσε πως δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς ποινή του επιβλήθηκε

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Απρ 2021 | 20:47

ΣΥΡΙΖΑ: "Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο Μητσοτάκης, οι πολίτες του γυρνούν την πλάτη"

"Ο κ. Μητσοτάκης μάταια προσπαθεί να πείσει πως ακούει τις εισηγήσεις των επιστημόνων" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση

"ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" 21 Απρ 2021 | 15:17

Τσίπρας για το εργασιακό νομοσχέδιο: Ο κ. Μητσοτάκης νομοθετεί κατ' εντολή του ΣΕΒ

"Το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί απαίτηση και γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό", σημειώνει ο κ. τσίπρας.

Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 21 Απρ 2021 | 13:39

Η χούντα, τα τανκς, το πρωτοσέλιδο της Αυγής και ο… ΣΚΑΙ - Τα υπονοούμενα που άναψαν φωτιές

Το πρωτοσέλιδο της "Αυγής" για τη χούντα και η αντίδραση του ΣΚΑΙ.

"ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ" 21 Απρ 2021 | 10:25

ΣΥΡΙΖΑ για τα 54 χρόνια από τη Χούντα: Δεν επιτρέπεται ο περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων στο όνομα του "νόμος και τάξη"

"Το στρατιωτικό καθεστώς άφησε πίσω του μια Ελλάδα ρημαγμένη, που έπρεπε την επόμενη ημέρα να ανασυντάξει τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

21 Απρ 2021 | 07:47

Η Δημοκρατία, η Αυγή και οι λοιμωξιόλογοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ όλα επιτρέπονται. Και αυτό και το ανάποδό του. Αρκεί να κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 20 Απρ 2021 | 21:12

Η καθηγήτρια Βάσω Κιντή αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδιώξει τους διακεκριμένους αρχαιολόγους που βράβευσε η Κ. Σακελλαροπούλου

Η καθηγήτρια Βάσω Κιντή αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίωξε από τα πανεπιστήμια κακήν κακώς με την κατάργηση των Συμβουλίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους αρχαιολόγους που βράβευσε η ΠτΔ

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 20 Απρ 2021 | 16:26

Σάλος για ανάρτηση Χατζησοφιά (ΣΥΡΙΖΑ): Αν ήμουν 16 θα ήθελα να παρτάρω... "κι ας πεθάνουν οι γέροι"

Η προκλητική ανάρτηση της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Χατζησοφιά για τα "κορονο - πάρτι"

"ΝΑ ΜΗ ΜΙΣΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ" 20 Απρ 2021 | 15:28

Τσίπρας για τις καταγγελίες στην ενόργανη: Να ερευνηθούν σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες

"Όλα όσα καταγγέλλονται πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ΤΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ 20 Απρ 2021 | 15:15

Προανακριτική για Παππά: Αδιαθεσία επικαλείται ο Καλογρίτσας λόγω εμβολίου κορονοϊού και ζητάει αναβολή

Η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά και η αδιαθεσία Καλογρίτσα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΡΑ25 20 Απρ 2021 | 10:47

Βαρουφάκης: Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης - Ανοησία και έγκλημα τα self test

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρεί φιάσκο τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.