Αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Με παρόντα στελέχη από 35 έως 85 ετών έληξε χθες η διήμερη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Ηχηρές απουσίες.

agwnia-gia-to-mellon-tou-pasok
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με την συμμετοχή 125 νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχουν ηλικίες από 35 έως και 85 ετών πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής παράταξης στην Αθηναϊδα το Σαββατοκύριακο.

Οι παλαιότεροι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έδειχναν την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης και του κόμματος.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η παρουσία των πρώην βουλευτών κατέγραψε την αγωνία τους για το μέλλον της Παράταξης. Έτσι μαζί με τους 35άρηδες ευρωβουλευτές Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν και οι παλαίμαχοι και μπαρουτοκαπνισμένοι πρώην βουλευτές και υπουργοί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γ. Καψής, Φ. Ιωαννίδης και Κ. Μπαντουβάς.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Κ. Γείτονας, ο πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Λ. Κανελλόπουλος, ο Γιώργος Λιάνης και ο Γ. Κατσιμπάρδης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μπιρδιμίρης, ο Φ. Χατζημιχάλης καθώς και οι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, Χρ. Βερελής και Χρ. Πάχτας.

Οι παλαιότεροι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τόσο με την παρουσία τους αλλά και με συζητήσεις που είχαν με παρευρισκόμενους έδειχναν την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης και του κόμματος και δήλωναν πρόθυμοι να συμμετέχουν στην δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το Παρόν έδωσαν και οι νυν και πρώην βουλευτές του παπανδρεϊκού στρατοπέδου όπως οι κ.κ. Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Μ. Καρχιμάκης, Μ. Όθωνας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά δεν τοποθετήθηκαν κατά την διάρκεια της διαδικασίας δείχνοντας ότι τηρούν στάση αναμονής ενόψει των πολιτικών εξελίξεων παρά την διαφωνία την οποία έχουν εκφράσει για την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απόντες από την συνεδρίαση ήταν τα ιστορικά στελέχη του κόμματος Β. Παπανδρέου, Μ. Παπαϊωάννου και Δ. Ρέππας οι οποίοι κλήθηκαν και δεν παρέστησαν. Μάλιστα οι κ.κ. Ρέππας και Παπαΐωάννου έχουν εκφράσει την άποψη στο παρελθόν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παρέστη επίσης και ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος όμως- σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος - δεν συνηθίζει να δίνει το παρόν σε αντίστοιχες κομματικές ή παραταξιακές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Σηφουνάκης Νίκος, Γεννηματά Φώφη και Τριαντάφυλλος Κώστας απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook