Αιχμές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Μουζάλα για τους πρόσφυγες

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Γιάννη Μουζάλα, κάνοντας λόγο για την υπέρβαση χωρητικότητας των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής στα νησιά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Γιάννη Μουζάλα, κάνοντας λόγο για την υπέρβαση χωρητικότητας των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής στα νησιά, με αναφορά τους στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, οι συνεχιζόμενες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εντείνουν τα προβλήματα στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας, μαζί και τον φόβο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

«Δυο μήνες μάς χωρίζουν από τον χειμώνα, οπότε οι ανάγκες των φιλοξενούμενων ανθρώπων πολλαπλασιάζονται και η αγωνία κατοίκων και εμπλεκόμενων φορέων είναι έκδηλη για τον βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης των αρμόδιων Υπουργείων. Πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακοί παράγοντες γνωρίζουν και έχουν δεσμευτεί για άμεσες ενέργειες» προσθέτουν οι δύο βουλευτές.

Οι Γιώργος Πάλλης και Γιώργος Ψυχογιός κάνουν λόγο «για σταθερά και ανησυχητικά επιδεινούμενη κατάσταση» και υποστηρίζουν πως «παραμένουν άλυτα τα παρακάτω ζητήματα:

- η ενίσχυση σε προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου για ταχεία και αξιόπιστη εξέταση αιτημάτων,
- η διασφάλιση καταλυμάτων για τους υπεράριθμους,
- η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα ευάλωτων ατόμων και οικογενειών».

 

Φωτό: Ευρωκίνηση