Αιχμές Φίλη για α' κατοικία: Δεν κυβερνούν οι τράπεζες

«Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τους δανειολήπτες», τόνισε.

aixmes-fili-gia-a-katoikia-den-kubernoun-oi-trapezes
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν υπάρχει τραπεζοκρατία, δεν κυβερνούν οι τράπεζες, η κυβέρνηση θα προστατέψει την πρώτη κατοικία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στον Alpha ενόψει της σημερινής σύσκεψης της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες που θα γίνει το απόγευμα, για το νόμο Κατσέλη.

«Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους, για την πρώτη τους κατοικία» υπογράμμισε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι «η αξίωση των τραπεζών να πέσει στις 80.000 είναι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, όχι εν συνόλω των τραπεζών, αλλά αυτών που ελέγχουν τις τράπεζες, τω τραπεζιτών. Θα βρεθεί λύση αν υπάρχει διάθεση και από την πλευρά των τραπεζών».

"Με 3  ανακεφαλαιοποιήσεις χρηματοδοτήθηκαν οι τράπεζες από το ελληνικό δημόσιο"

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι: «Οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις με χρήματα των  φορολογούμενων και δεν τίθεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή θέμα για τέταρτη. Πιέσεις υπέρ των τραπεζών υπάρχουν. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύεται και όταν το πράττει κερδίζει».

Όπως εξήγησε στόχος της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει υψηλή προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα κουρέματος όπου είναι αναγκαίο. Οι τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με δεκάδες δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει εξουσία των τραπεζών».

Αναφορικά με το θέμα των αγροτών ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει «να γίνει συζήτηση με τους αγρότες όχι όμως με προεκλογικές παροχές αλλά με σχέδιο».

 

Φωτο: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook