Αιχμές Σκουρλέτη κατά συντρόφων για κακόβουλες διαρροές

Εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αιχμές Σκουρλέτη κατά συντρόφων για κακόβουλες διαρροές

Στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει όσους τον ψήφισαν, αποτελώντας, όπως είπε, ένα εργαστήριο κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση, εστίασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης -ταυτόχρονα δε, στη συζήτηση, χωρίς ταμπού -όπως τόνισε- στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 98,9", ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ειδικότερα, «αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό θα το δείτε και από τις περιοχές στις οποίες είναι μπροστά- κατά κύριο λόγο είναι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, της μισθωτής εργασίας, της νεολαίας, άνθρωποι των μικρομεσαίων στρωμάτων, σε αντίθεση με άλλα χαρακτηριστικά που έχει η ψήφος στη ΝΔ.

Κατά συνέπεια, το πρώτο που προέχει είναι αυτοί οι άνθρωποι να βρουν έκφραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, στήριγμα. Ταυτόχρονα, όμως, να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει και ένα εργαστήριο κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση που ήδη έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα».

«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να βγάλουμε συμπεράσματα με βάση τις εμπειρίες που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο γόνιμοι για όλους και κυρίως για αυτούς που μας ψήφισαν»», αναγνώρισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε λέγοντας, «πολλά στοιχεία αυτοκριτικής υπήρξαν στην πολύ ενδιαφέρουσα ολοήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προηγούμενο Σάββατο. Εκεί έγινε η καθεαυτή πολιτική συζήτηση» [...] «Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να είναι μία fast track συζήτηση». Και, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως παρατήρησε, «φαίνεται ότι ο κορμός του κόμματος αντιλαμβάνεται την ανάγκη να κάνει, πρώτα από όλα, μια τέτοια συζήτηση, χωρίς ταμπού, ακομπλεξάριστα, χωρίς προκαταλήψεις.

Να συζητήσουμε για τα προβλήματα και τις αιτίες που διαμόρφωσαν αυτό το αποτέλεσμα, παρά το θετικό γεγονός ότι εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα πανθομολογουμένως μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα της Αριστεράς με τα χαρακτηριστικά που του δίνουμε εμείς, ως εκφραστής του ευρύτερου προοδευτικού χώρου».

Σύμφωνα, πάντα, με τον Π. Σκουρλέτη, «πρέπει να δούμε και τι ακριβώς, άθελά μας, μέσα από παραλείψεις, μέσα από ατομικές πράξεις και προσεγγίσεις, έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους μας να δημιουργήσουν μία πολιτική υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε όρια στην πολιτική του διείσδυση στο εκλογικό σώμα. Διότι είναι πεισμένο αυτό το 31,5%, αλλά υπήρχαν φαινόμενα μη πολιτικής επικοινωνίας με έναν κόσμο παρά έξω και επικράτησε ένα αντι-συριζαϊκό μέτωπο».

Ρωτήθηκε όμως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και για τα περί έντασης και εκνευρισμού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και είπε: «Επειδή ήμουν παρών, δεν είδα καμιά ένταση να υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι αναντίστοιχα τα γεγονότα με το θόρυβο και την εντύπωση που δημιουργείται σε κάποιον που διαβάζει αυτό το δημοσίευμα, που, αν δεν κάνω λάθος, πρωτοεμφανίστηκε στο site της εφημερίδας “Ντοκουμέντο”. Μάλιστα, επειδή ήμουν μέσα στην διαδικασία και το είδα που βγήκε μετά από λίγες ώρες, σκέφτηκα ποιος νους, με πολλή φαντασία, θέλησε να δώσει μια τέτοια διαρροή; Μου έκανε εντύπωση».

Και, συνεχίζοντας, «πολλοί, φίλοι και λιγότερο φίλοι, θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως τις αντιλαμβάνονται εκείνοι. Εμείς δεν πρέπει να κουβεντιάζουμε με τους όρους που θέλει το κάθε site ή η κάθε εφημερίδα. Πρέπει να κάνουμε τη συζήτηση με τους δικούς μας όρους, με πολιτική εμβάθυνση στα ζητήματα. Αυτό έχουμε ανάγκη. Έχουμε πλούσιο υλικό με βάση το οποίο πρέπει να σκεφτούμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, να δούμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Πως θα διευρύνουμε και το κόμμα μας, αλλά και πώς θα βαθύνουμε τις επεξεργασίες μας και όχι να κουβεντιάζουμε με τους όρους που θέλει ο καθένας. […] Οι διαρροές είναι κακόβουλες πολλές φορές. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι κάποιοι στενοκέφαλοι που θεωρούν ότι αντί να μιλούν ανοιχτά, αυτό άλλωστε το έχουμε κατακτήσει, προτιμούν να μιλούν στους φίλους τους και να κάνουν διαρροές. Και αυτό δεν αφορά τρίτους, καμιά φορά αφορά και ανθρώπους από μέσα», ανέφερε επίσης ο Π. Σκουρλέτης, που έκλεισε τη σχετική απάντηση σημειώνοντας, «όσο υιοθετείται μια πολιτική διαρροών και προσπάθειας να διαμορφώσουν τους όρους της συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιους τρόπους, το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν μηχανισμούς, οι οποίοι δεν βοηθούν ούτε στο άνοιγμα του κόμματος, ούτε στη μαζικοποίησή του, ούτε στην εμβάθυνση της συλλογικότητας και της δημοκρατίας. Ανεξάρτητα τι υποστηρίζει ο καθένας. Το λέω σαν μια αρνητική πρακτική».

Για τις προτάσεις, τέλος, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διεύθυνση της Κ.Ο., ο Π. Σκουρλέτης απάντησε: «Για το διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συζητάει η Κ.Ο., όχι το κόμμα.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, το διευθυντή και τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πέρασε ομόφωνα χθες, δεν υπήρξε καμία ένσταση. Όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα πρωθύστερα και θα τα δούμε στην πορεία προς το συνέδριο που προσδιορίζεται περί τα τέλη του χρόνου, αρχές του επόμενου».

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER 30 Οκτ 2020 | 23:03

Σεισμός στη Σάμο: Συλλυπητήρια σε Ελλάδα και Τουρκία από τις ΗΠΑ

Ετοιμότητα να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό δήλωσαν οι ΗΠΑ

«ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» 30 Οκτ 2020 | 20:38

Το ευχαριστώ του Ερντογάν στον Μητσοτάκη: "Η αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε μέσω twitter τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 30 Οκτ 2020 | 18:57

Χαμός στο Twitter με την ανάρτηση Βαρουφάκη: Η σκέψη του είναι στη Σμύρνη αλλά ξέχασε τη... Σάμο

Πάρτι στο Twitter με την ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για το σεισμό στη Σάμο που έπληξε και τη Σμύρνη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 30 Οκτ 2020 | 18:51

Σεισμός στη Σάμο: "Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές" - Τα συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο των δύο παιδιών

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο ανήλικων στον σεισμό στη Σάμο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 30 Οκτ 2020 | 18:45

Αλληλεγγύη μετά τα Ρίχτερ: Ελλάδα και Τουρκία έτοιμες να βοηθήσουν η μία την άλλη

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη Σάμο και η Ελλάδα την Τουρκία στη Σμύρνη.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 30 Οκτ 2020 | 18:35

Σεισμός: Μήνυμα Σακελλαροπούλου - "Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα"

Συλληπητήριο μήνυμα από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε όσους θρηνούν θύματα από τον σεισμό που έπληξε Σάμο και Σμύρνη.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Οκτ 2020 | 17:16

Σεισμός: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν- "Οι λαοί μας πρέπει να μείνουν ενωμένοι"

"Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο" το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τον σεισμό.

ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ 30 Οκτ 2020 | 17:14

Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα να αποστείλει βοήθεια στην Τουρκία

Ο Ν. Δένδιας επικοινώνησε με τον Μ. Τσαβούσογλου και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Η ΣΑΜΟΣ ΑΝΤΕΞΕ 30 Οκτ 2020 | 16:29

Το Σάββατο το πρωί το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό- Το μήνυμά του για τον σεισμό στη Σάμο

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα γίνει το πρωί του Σαββάτου

ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ 30 Οκτ 2020 | 15:51

Κικίλιας: Σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε Σάμο και Ικαρία

Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 30 Οκτ 2020 | 13:43

Κορονοϊός: Αναβάλλεται το έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη- Λόγω του σεισμού στη Σάμο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έκανε διάγγελμα στις 3 το μεσημέρι για τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 30 Οκτ 2020 | 13:32

Πέτσας: Ο Τσίπρας από το άγχος του έκανε δήλωση πριν ακούσει το μήνυμα Μητσοτάκη

"Είναι τόσο το άγχος του κ. Τσίπρα που έκανε δήλωση πριν καν ακούσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 30 Οκτ 2020 | 13:04

Ο καταδικασμένος Λαγός της Χρυσής Αυγής προκαλεί- Ζητάει να μη χάσει τα λεφτά του από την Ευρωβουλή

Ο Γ. Λαγός επικοινωνεί με τη γραμματεία του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την επέκταση του μοντέλου των ηλεκτρονικών υπογραφών ώστε ο ίδιος να μην χάνει... τις ημερήσιες αποζημιώσεις του.