Follow us

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό

Αμφισβητούν έγκυροι νομικοί κύκλοι την εγκυρότητας της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών Φλαμπουράρη με απλό ιδιωτικό συμφωνητικό επικαλούμενοι νόμο του 2005

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό

Την εγκυρότητα της διαδικασίας που φέρεται να έχει ακολουθήσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης προκειμένου να μεταβιβάσει στον συνεταίρο του τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ αμφισβητούν έγκυροι νομικοί κύκλοι.

Ναι μεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Φλαμπουράρη περί μη υποχρέωσης γνωστοποίησης της συναλλαγής στην εφορία μετά την ψήφιση του τελευταίου κώδικα φορολογίας εισοδήματος (ν. 4172) μέχρι να υποβληθεί η φορολογική δήλωση, ωστόσο, επικαλούνται τον νόμο που βασικού μετόχου που ορίζει ότι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο φέρει μόνο μια σφραγίδα αστυνομικού οργάνου για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, επικαλούνται τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 3310/2005 (είναι ο νόμος περί βασικού μετόχου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή) το οποίο αναφέρει:

Ο νόμος 3310/2005 ορίζει ρητά ότι υπάρχει ποινή ακυρότητας στη μεταβίβαση αν δεν συντρέχουν οι δύο προϋποθέσεις:ενημέρωση τμήματος διαφάνειας ΕΣΡ και συμβολαιογραφική πράξη

«Οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στην κατοχή, άσκηση δικαιωμάτων ψήφου ενεχυρίαση, σύσταση αλληλόχρεου λογαριασμού ή υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ή εταιρικών μεριδίων επιχείρησης μέσων ενημέρωσης ή επιχείρησης που συμμετέχει σε διαγωνιστική διαδικασία ή διαδικασία ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ή βασικού μετόχου των επιχειρήσεων αυτών, περιβάλλεται το συμβολαιογραφικό τύπου ανεξαρτήτως του τόπου καταρτίσεώς της, επί ποινή ακυρότητας».

Το ίδιο άρθρο μάλιστα, στην προηγούμενη παράγραφο αναφέρει ότι «οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στην κατοχή, άσκηση δικαιωμάτων ψήφου, ενεχυρίαση, σύναψη δανείου, σύσταση αλληλόχρεου λογαριασμού ή υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ποσοστού τουλάχιστον ένα τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου επιχείρησης μέσων ενημέρωσης ή επιχείρησης που συμμετέχει σε διαγωνιστική διαδικασία ή διαδικασία ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ή βασικού μετόχου, ή εταίρων των επιχειρήσεων αυτών, γνωστοποιείται στο τμήμα ελέγχου διαφάνειας του ΕΣΡ επί ποινή ακυρότητας».

Το μόνο στοιχείο που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Φλαμπουράρης, είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο δεν έχει κατατεθεί σε καμία δημόσια αρχή (ούτε καν στην εφορία ως συμφωνητικό που έχει φορολογικό ενδιαφέρον) και δεν φέρει καμία συμβολαιογραφική επικύρωση.

Ο νόμος που προαναφέρθηκε ορίζει ρητά ότι υπάρχει ποινή ακυρότητας στη μεταβίβαση αν δεν συντρέχουν οι δύο προϋποθέσεις (ενημέρωση τμήματος διαφάνειας ΕΣΡ και συμβολαιογραφική πράξη) κάτι που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει διατήρηση του χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50% από τον κ. Φλαμπουράρη.

Τα χαρτιά και οι εξηγήσεις που παρέθεσε ο κ. Φλαμπουράρης

Ο κ.Φλαμπουράρης έδωσε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάτης σειρά εγγράφων προκειμένου να αποδείξει πως έχει πουλήσει το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία «Διάτμηση» από τις 26/01.

'Ομως τα ίδια τα έγγραφα του κ. Φλαμπουράρη από τη μια δίνουν απαντήσεις από την άλλη εγείρουν νέα ερωτήματα.

Όπως προκύπτει, από έγγραφο που κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04/02, η αποχώρηση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη από τον διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνοδεύτηκε από τον διορισμό στο ΔΣ και μάλιστα με καθήκοντα αντιπροέδρου, του Μιχαήλ Φλαμπουράρη-Ρέτσινα του Αλέκου. Δεν προκύπτει από τα έγγραφα αν υπάρχει -και ποιά είναι- η συγγενική σχέση του Μιχαήλ Φλαμπουράρη-Ρέτσινα με τον πρώην υπουργό, ωστόσο είναι γνωστό ότι ο ίδιος, από τους τρεις γάμους του, δεν έχει αποκτήσει παιδιά. Εντούτοις, η τρίτη σύζυγός του έχει έναν γιο από τον προηγούμενο γάμο της.

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 2

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι ο κ. Φλαμπουράρης δέχτηκε να απεμπολίσει τα δικαιώματά του ως μέτοχος της εταιρείας –με κυριότερο την είσπραξη μερισμάτων δεδομένου ότι η Διάτμηση είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που διένειμε κέρδη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από συστάσεώς της το 2002- δεχόμενος ότι την 1η δόση του τιμήματος θα την εισπράξει 11 μήνες αργότερα και ότι η ολική αποπληρωμή θα γίνει ύστερα από τρία χρόνια.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης

Για να αποδείξει τη μεταβίβαση των μετοχών, ο κ. Φλαμπουράρης δημοσίευσε αντίγραφο ιδιωτικού συμφωνητικού –και όχι συμβολαιογραφικού εγγράφου- σελίδες από το μετοχολόγιο της εταιρείας καθώς και τα έγγραφα που προαναφέρθηκαν και τα οποία δείχνουν την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 3

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 4

Όπως προκύπτει από τον ιδιωτικό συμφωνητικό ο κ. Φλαμπουράρης μεταβίβασε στις 26 Ιανουαρίου του 2015 650.130 μετοχές της «Διάτμηση ΑΤΕ» (αντιστοιχούν στο 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) στον Ιωάννη Κοτταρίδη, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η μεταβίβαση, γίνεται με απλό ιδιωτικό συμφωνητικό και φέρει τη σφραγίδα αστυνομικού οργάνου το οποίο και θεώρησε το γνήσιο της υπογραφής

Το τίμημα, ορίστηκε στα 1,059 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε τριμηνιαίες δόσεις των 100.000 ευρώ αρχής γενομένης από τις 30 Νοεμβρίου του 2015 και με ορίζοντα αποπληρωμής τον Φεβρουάριο του 2018.

Στο κείμενο του ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φλαμπουράρης, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι το τίμημα καταβάλλεται με δόσεις, ο πωλητής δηλώνει ότι απεκδύεται κάθε δικαιώματός του από τις μετοχές αυτές και ότι παραδίδει στον αγοραστή την κυριότητα, νομή και κατοχή 650.130 ονομαστικών μετοχών.

Δηλαδή, ο κ. Φλαμπουράρης απεμπολεί τα δικαιώματα του ως μέτοχος (είσπραξη μερίσματος κλπ) 11 μήνες πριν ξεκινήσει καν η καταβολή του συμφωνημένου τιμήματος. Η μεταβίβαση, γίνεται με απλό ιδιωτικό συμφωνητικό και φέρει τη σφραγίδα αστυνομικού οργάνου το οποίο και θεώρησε το γνήσιο της υπογραφής.

Ο κ. Φλαμπουράρης, έδωσε επίσης, έγγραφο το οποίο αποδεικνύει την κατάθεση στο ΓΕΜΗ στις 04/02 της αίτησης καταχώρησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τη συγκρότηση αυτού σε σώμα.

Ως ημερομηνία απόφασης της γενικής συνέλευσης ορίζεται η 26η Ιανουαρίου 2015. Από αυτό το έγγραφο προκύπτει και η νέα σύνθεση του ΔΣ:

1. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Ιωάννης Κοτταρίδης

2. Αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Φλαμπουράρης Ρέτσινας

3. Μέλος ΔΣ ο Μιχάλης Μοσχοβούδης

4. Μέλος ΔΣ ο Χρήστος Μοσχοβούδης και

5. Μέλος ΔΣ ο Γιώργος Ιωαννίδης

Στην γραπτή του δήλωση, ο κ. Φλαμπουράρης δεν αναφέρεται στον διορισμό συνεπώνυμου του στο ΔΣ της εταιρείας και μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου. Περιορίζεται να αναφέρει ότι:

1. Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Διάτμηση» στις 26.01.2015 κατά την έκτακτη ΓΣ της εταιρείας από την οποία προέκυψε νέο ΔΣ. Το δε πρακτικό της ΓΣ ως και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 04.02.2015 όπως προκύπτει και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 16542 σχετικό πιστοποιητικό.

2. Μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε όπως προκύπτει από το από 26.01. 2015 Ιδιωτικό Συμφωνητικό αλλά και από το μετοχολόγιο της εταιρείας.

3. Την 26.01.2015 προέβην στη διακοπή εργασιών όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Τμήματος Μητρώου της αρμόδιας φορολογικής αρχής, κατέθεσε το πτυχίο του και αίτηση συνταξιοδότησης.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό, που δημοσιοποιεί ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει κατατεθεί σε καμία δημόσια αρχή και αυτό λόγω της πρόσφατης αλλαγής του φορολογικού νόμου.

«Οπως προκύπτει από τον νόμο 4172/2013, δεν υπάρχει καμία απολύτως υποχρέωση κατάθεσης του συμφωνητικού στην αρμόδια φορολογική αρχή. Μάλιστα, επισημαίνει ότι «το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά» αναφέρει.

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 5

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 6

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 7

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 8

Ακυρη η μεταβίβαση των μετοχών Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό - εικόνα 9

Η πολιτική καταιγίδα που ξέσπασε για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Νωρίτερα τα υπόλοιπα κόμματα, πρώην υπουργοί αλλά και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν μια σειρά από ερωτήματα και άφηναν αιχμές για την υπόθεση της τεχνικής εταιρίας του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος δεν είχε δώσει έγγραφα στοιχεία για τη μεταβίβαση των μετοχών του στην εταιρία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ».

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει πλέον τη δική του λίστα Λαγκάρντ

«Ο κ. Τσίπρας έχει την δικιά του λίστα Λαγκάρντ πλέον» δήλωσε οΒαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στην υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Δεν θέλω να δηλητηριάσω την προεκλογική περίοδο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας -σε συνέντευξή του στο newsit- εξαπέλυσε εν συνεχεία ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Έχει πάθει μεταλλάξη. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα με σποτάκια δηλητηριάζει την ζωή του τόπου. Δεν συνάδει με την αριστερή ηθική ούτε με την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου. Δεν μπορεί να βγάζει αφίσες με την λίστα Λαγκάρντ ενώ ειναι γνωστό ότι δεν είμαι μέσα. Τι θέλει να του πω: να η δική σου λίστα Λαγκάρντ και να βάλω μέσα τον Κατρούγκαλο και τον Φλαμπουράρη; Πέντε μέρες μένουν, ας κρατηθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άλλη συνεντευξή του, στον ΑΝΤ1, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε: «Ο Τσίπρας επαθε μεταλλαξη. Μου λέει συνέχεια ψέματα, δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου. Βλέπει ότι εγώ δεν σηκώνω το θέμα Φλαμπουράρη, Κατρούγκαλου, Βαλαβάνη. Τους εγκαλώ γιατί πρώτοι άρχισαν να ξεφεύγουν, να βρίζουν»

Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος

«Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για πράγματα που αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Ήταν ενήμερος από μένα για την υπόθεση Χαικάλη, ήταν ενήμερος για τις παροχές κάποιων υπουργών του προς συγκεκριμένα συμφέροντα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι αν και το Ποτάμι δεν θέλει να μεταβάλει τη συζήτηση σε προσωπική αντιδικία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθεί με τα σκουπίδια που υπάρχουν στο σπίτι του αντί να ασχολείται με τα άλλα σπίτια πετώντας λάσπη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ειδικά για την υπόθεση Φλαμπουράρη ανέφερε:« «Λέμε κάτι πολύ απλό στον κύριο Τσίπρα και στον πνευματικό του πατέρα. Να δώσει την συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης των μετοχών του. Το χαρτί στη δημοσιότητα και ο θόρυβος θα σταματήσει».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, σήμερα το πρωί δήλωσε με νόημα πως υπουργοί δεν πρέπει να μετέχουν σε διαγωνισμούς.

Η Ραχήλ Μακρή έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter:«Αλέκος, ο νέος διαπλεκόμενος Μακιαβέλι του Τσίπρα που έδινε δημόσια έργα στον εαυτό του».

Υπονοούμενα ότι ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τον Αλέκο Φλαμπουράρη επικεφαλής στο Επικρατείας για να του παράσχει ασυλία, άφησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες».

Αλέξης Μητρόπουλος:Είχα ενημερώσει ο ίδιος τον Τσίπρα για καταγγελίες

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, δήλωσε πως «είχε ενημερώσει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εργολαβικές δραστηριότητες του κ. Φλαμπουράρη» για τον οποίο όπως είπε «έφταναν στα χέρια μου στη Βουλή, φάκελοι με ανώνυμες καταγγελίες».

Τόνισε πως «προκύπτουν νομικά και ηθικά θέματα για τα οποία πρέπει να πάρει αποφάσεις σήμερα κιόλας ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Βενιζέλος: Τι θα είχε γίνει αν όλα αυτά αφορούσαν στέλεχος άλλου κόμματος;

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος διερωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσαν στελέχη του λεγόμενου μνημονιακού φάσματος.

«Όταν αναγορεύεις σε κύριο θέμα σου τη σύγκρουση μεταξύ παλιού και νέου, όταν διεκδικείς ένα ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα, όταν προσπαθείς να συκοφαντείς τους αντιπάλους σου, όταν χυδαιολογείς και μετατρέπεις σε γκρίζο τοπίο τη δημόσια ζωή της χώρας, είσαι υπόλογος, όπως διεκδικείς να καταστήσεις υπόλογους τους αντιπάλους σου. Τι θα είχε συμβεί, αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν στελέχη άλλων κομμάτων, του λεγόμενου, ας το πούμε, μνημονιακού φάσματος στο οποίο προχώρησε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα είχε συμβεί;»

Φωτογραφία: SOOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα εστιατόριο για εκδρομή-αστραπή στα Κιούρκα: Με ιστορία και νόστιμη κουζίνα

Μια ιδέα για εκδρομή-αστραπή, σε ένα μοντέρνο χάνι με προσεγμένη κουζίνα.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ 20 Νοε 2025 | 14:51

Κηδεία Αλέκου Φλαμπουράρη: Συντετριμμένη η σύζυγός του, Εύη - Στο πλευρό της ο Τσίπρας και η Μπέτυ [εικόνες]

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες λένε το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Φλαμπουράρη

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 87 ΕΤΩΝ 19 Νοε 2025 | 12:00

Boυλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Φλαμπουράρη

"Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και στην οικογένεια του και στο κόμμα του", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

ΣΤΙΣ 14:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 18 Νοε 2025 | 20:24

Αλέκος Φλαμπουράρης: Την Πέμπτη στο Πάρκο Ελευθερίας η πολιτική κηδεία

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας και στις δύο κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέθανε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 σε ηλικία 87 ετών

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 18 Νοε 2025 | 20:11

Αλέκος Φλαμπουράρης: Οι παλιοί του σύντροφοι τον αποχαιρετούν - "Θα μας λείψεις παππού"

Πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπορεύτηκαν με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 18 Νοε 2025 | 15:04

Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

Στα 87 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

31 Οκτ 2025 | 17:48

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Τι βλέπει και αγοράζει Metlen

Ο CEO της Metlen προχώρησε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην αγορά 50.000 μετοχών έναντι 42,2019 ευρώ ανά μετοχή

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 07 Απρ 2025 | 18:14

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ελεύθερη πτώση 7,43% - Κατά 7,93 δισ. ευρώ υποχώρησε η κεφαλαιοποίησης της αγοράς

Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν "χαθεί" 14,985 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία της αγοράς

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 04 Απρ 2025 | 16:14

Μίνι κραχ στο Χρηματιστήριο: Κάτω και από τις 1.600 μονάδες, μετά την απάντηση της Κίνας στους δασμούς Τραμπ

O Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.Α. κινείται στις 1.580 μονάδες με απώλειες 5,85% και αυξημένο τζίρο στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 56 εκατ. τεμάχια

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΝΑΛΥΤΕΣ 03 Απρ 2025 | 11:31

Κατρακυλούν οι μετοχές των εταιρειών Nike, Adidas και Puma μετά τους δασμούς Τραμπ

Οι μετοχές των Nike, Adidas και Puma κατέγραψαν μεγάλη πτώση

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 26 Μαρ 2025 | 21:13

FAIS GROUP: Ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς των μετοχών της εταιρείας

Σε δημόσια προσφορά 11.375.625 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της FAIS.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 21 Μαρ 2025 | 21:03

FAIS GROUP: Ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό της τιμής διάθεσης των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας

Διατέθηκαν συνολικά μέσω της Δημόσιας Προσφοράς 11.375.625 κοινές, ονομαστικές, με δικαίωμα ψήφου μετοχές της Εταιρείας.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ 04 Μαρ 2025 | 20:32

"Ματώνουν" οι αγορές μετά την κήρυξη του "πολέμου" δασμών: Οι μετοχές που βυθίζονται και οι τιμές σε φυσικό αέριο - πετρέλαιο

Πώς αποτυπώνεται στους δείκτες ο "εμπορικός πόλεμος" και η ευρω-αμερικανική κόντρα για την Ουκρανία.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17 Ιαν 2026 | 21:22

Γάζα: Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης

Το νέο Συμβούλιο Ειρήνης θα εποπτεύει τη διακυβέρνηση και τη διαδικασία ανοικοδόμησης της Γάζας

17 Ιαν 2026 | 17:02

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Αποχωρεί με αιχμές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Η ανάρτησή του

Κάνει λόγο για "μάχη μηχανισμών με απουσία της κοινωνίας, έλλειψη αυτοκριτικής και άρνηση συζήτησης"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΤΣΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:23

Νέες επιθέσεις στη Μαρία Καρυστιανού για τη συνέντευξη στο "Down Town" Κύπρου: Η φωτογράφιση με φόντο θρησκευτικές εικόνες

Στο στόχαστρο συγκεκριμένων προφίλ στο Χ μπήκε η έκφραση της Μαρίας Καρυστιανού, αλλά και το φόρεμα που επέλεξε για τη συνέντευξη

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 Ιαν 2026 | 11:11

"Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ": Ο Γεωργιάδης έκανε καρδούλα στη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε στο "Γ. Γεννηματάς"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημόσια τη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 17 Ιαν 2026 | 09:15

Καρυστιανού: Τον Φεβρουάριο ανακοινώνεται το κόμμα - Ποια είναι η "εξ απορρήτων" της, Μαρία Γρατσία

"Απευθυνόμαστε σε όλους, θα υπάρχουν θέσεις, να μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη των πολιτών" λέει η στενή συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού

17 Ιαν 2026 | 08:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 16 Ιαν 2026 | 20:40

Στο "Γεννηματάς" ο Γεωργιάδης: Εργαζόμενη τον "έκραζε", ασθενής τον αποθέωσε - "Νέα κλάματα στην Αριστερά…" [βίντεο]

Την ώρα που συνδικαλιστές τον κατηγορούσαν, μία ασθενής τούς επιτέθηκε, δηλώνοντας ευχαριστημένη από τη δουλειά του στο Υπουργείο Υγείας.

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ 16 Ιαν 2026 | 20:22

Λατινοπούλου για τη σύλληψη ζευγαριού που ζούσε δίπλα της: "Το έκανα για όσους υποφέρουν από κακούς γείτονες"

"Δεν μπορούν να υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν χώρους που περνάνε οικογένειες και μικρά παιδιά", τόνισε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 16 Ιαν 2026 | 19:01

Επίθεση Φωτήλα σε Πελετίδη: "Θα σου πω πώς θα τον ξεβρακώσεις" - Η απάντηση του δημάρχου Πατρέων

Αιχμές από τον υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα κατά του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ 16 Ιαν 2026 | 18:58

Τα μάζεψε ο Ράμα: "Εκπληκτος από τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για το χιούμορ μου"

Ο Έντι Ράμα επιχείρησε να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά τα όσα υποτιμητικά ανέφερε για την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο από το Άμπου Ντάμπι

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 16 Ιαν 2026 | 18:53

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών: "Γιατί είστε με την Ουκρανία, αλλά δεν είστε με την Παλαιστίνη;"

Στους αγρότες, τους αιώνιους φοιτητές, τη συνταγματική αναθεώρηση, τα αλκοτέστ και διεθνή ζητήματα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ 16 Ιαν 2026 | 17:44

Πέθανε ο Μάκης Αμπατιέλος, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ - Μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας

Ο εκλιπών ήταν πατέρας του Νίκου Αμπατιέλου, βουλευτή Α' Πειραιά του ΚΚΕ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΕΡΩΤΗΣΗ 16 Ιαν 2026 | 15:25

Φαραντούρης: Ποιοι κρύβονται πίσω απ' τα funds - Αίτημα προς SSM και ΕΚΤ

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζητά απ' τον SSM να εφαρμοστεί η αρχή της διαφάνειας και να δημοσιοποιηθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 20 ΠΡΟΣΩΠΑ 16 Ιαν 2026 | 13:41

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι δημοσιογράφοι και ειδικοί στελεχώνουν τον Τομέα Επικοινωνίας - Όλα τα ονόματα

Τη θέση του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας, αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κατσικάρης και Γιώργος Καρβουνιάρης αντίστοιχα.

DOWN TOWN ΚΥΠΡΟΥ 16 Ιαν 2026 | 13:26

Καρυστιανού: Δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός - Ο ηγέτης βγαίνει από τον λαό, δεν αυτοπροτείνεται

"Μαμά θα αργήσουμε. Έχω ξεχάσει τα κλειδιά, οπότε θα χτυπήσω, μην τρομάξεις. Εγώ θα είμαι", είπε η Μαρία Καρυστιανού για το τελευταίο τηλεφώνημα με την κόρη της.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Κ. Τσουκαλάς: Τι έκανε η κυβέρνηση όταν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προειδοποιούσαν το 2021;

Να απαντήσει πώς ενήργησε στα εξώδικα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήδη από το 2021 για την απώλεια εικόνας του κυρίως ραντάρ, καλεί την κυβέρνηση ο Κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Π. Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης ήταν ενεργό μέλος της ΝΔ μέχρι το 2019 - Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στο Μαξίμου

"Η περίπτωση του Ανεστίδη ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 16 Ιαν 2026 | 12:06

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί νόμιμη βία, αλλά δεν δικαιολογείται συνέχιση των μπλόκων

"Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, είναι και η οικονομική ζημιά στη χώρα", δήλωσε για τα αγροτικά μπλόκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 16 Ιαν 2026 | 11:48

Νέο επεισόδιο με Βαρουφάκη: Έφυγε ο Χαριτάτος από το πλατό - "Αδιάκοπη η δολοφονία χαρακτήρα μου"

"Η συζήτησή μας είναι η χαρά των διακινητών", είπε ο Σπύρος Χαριτάτος και απομακρύνθηκε από το πλατό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 16 Ιαν 2026 | 11:41

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Λατινοπούλου

Σύμφωνα με την καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου, υπήρχαν δύο εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Ιαν 2026 | 11:08

Γεραπετρίτης: Θα έρθει επέκταση των χωρικών υδάτων και δεύτερο θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

"Θα έρθει (σ.σ. το δεύτερο θαλάσσιο πάρκο) όπως ήρθε η επέκταση στα 12 νμ, όπως ήρθε η συμφωνία με Αίγυπτο και Ιταλία, όπως θα έρθει και η επέκταση των χωρικών υδάτων", δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ανδρουλάκης για Καρυστιανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να κάνουν κόμμα...

"Απαρχαιωμένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Θέλει εκσυγχρονισμό βάσει των νέων κλιματικών συνθηκών" τόνισε ο Ν .Ανδρουλάκης - 3 μεταρρυθμιστικές προτάσεις για το αγροτικό χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 16 Ιαν 2026 | 07:38

Μπλόκο Μαξίμου στον Ανεστίδη για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη - Πιθανή εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας αν επιμείνει

Η ενδεχόμενη παρουσία του Κώστα Ανεστίδη και άρνηση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να του επιτρέψει την είσοδο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ 15 Ιαν 2026 | 23:20

Συγγνώμη Κυρανάκη για τη σεξιστική επίθεση στην Πέτη Πέρκα - "Ήταν λάθος και το αναγνωρίζω"

"Απευθύνθηκα στη συνάδελφό μου με έκφραση που δεν αρμόζει στο Κοινοβούλιο και δεν συνάδει με τις προσωπικές μου αρχές", έγραψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

15 Ιαν 2026 | 21:41

Δένδιας: Με την "Ατζέντα 2030" θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του Ελληνισμού

"Καταπολεμήσαμε και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε μια νοοτροπία, η οποία κινδύνευε να μετατρέψει ένα τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΔΕΚΟ της δεκαετίας του 80"

15 Ιαν 2026 | 21:35

Κυρώθηκε η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train: Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα και ρήτρες

Η νέα σύμβαση, "κλειδώνει" συνολικές επενδύσεις ύψους 420 εκατ. ευρώ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Ιαν 2026 | 20:31

Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη σε Πέρκα: "Εδώ είναι Βουλή κυρία μου, δεν είναι η κουζίνα σας" - "Είσαι φασίστας"

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργών Μεταφορών, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Μεταφορών για τον σιδηρόδρομο

"ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ" ΑΤΑΚΕΣ 15 Ιαν 2026 | 20:09

Προκλητικός Ράμα: "Οι Ελληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αλλά δεν είστε" [βίντεο]

Ο Έντι Ράμα ήταν άκρως ειρωνικός στον διάλογο που είχε με τον Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο, Τζον Ντεφτέριο - Έσταξε... χολή και για το Μαυροβούνιο

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 20:00

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Κασιμίδης: "Από το 2019 και μετά εκτινάχθηκαν οι βοσκότοποι"

Τι κατέθεσε ο Χαράλαμπος Κασίμης, που διετέλεσε γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, από τον Μάρτιο του 2015 έως το Ιούλιο του 2019

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 15 Ιαν 2026 | 18:49

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Χειμάρας

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και Νομάρχη Φθιώτιδας

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15 Ιαν 2026 | 15:04

Ε. Ράπτη: "Τα τελευταία δύο χρόνια δοκιμαστήκαμε με τον σύζυγό μου και οι δύο με προβλήματα υγείας"

Χρειάστηκε να υποβληθώ σε κάποιες επεμβάσεις, όλα ξεπεράστηκαν, δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 15 Ιαν 2026 | 14:58

Ο Γιώργος Παπαχρήστος "έχει νεύρα" με την Καρυστιανού: Η πολιτική είναι αρένα, δεν είναι κομμωτήριο στην Καλαμαριά

Ενοχλημένος ο γνωστός δημοσιογράφος- στο σχόλιό του στα Νέα- για τη σιωπή της Προέδρου σε ορισμένες καυτές ερωτήσεις

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 15 Ιαν 2026 | 14:08

Γιατί οι επιθέσεις στην Καρυστιανού- ακόμα και των συγγενών των θυμάτων- δεν μειώνουν τη δημοτικότητά της

Η Μαρία Καρυστιανού δέχεται επιθέσεις τόσο από τους άλλους συγγενείς των θυμάτων όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:41

Μιλένα Αποστολάκη για τη νέα σύμβαση με Hellenic Train: Ξανά σε δεύτερη μοίρα το δημόσιο συμφέρον και η ασφάλεια

Για "διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, χωρίς βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου" κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:21

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη για τον θάνατο της Κλοντέτ Κόλβιν - Αγωνίστρια κατά των φυλετικών διακρίσεων

"Η παρακαταθήκη της Κλοντέτ Κόλβιν παραμένει πυξίδα για τους αγώνες και τις αξίες του προοδευτικού κόσμου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Ιαν 2026 | 12:33

Δρυμιώτης για Καρυστιανού: Ούτε ο Μέσι δεν παίρνει μόνος του το Champions League

Ο κ. Δρυμιώτης σχολίασε ότι ο πολιτικός φορέας δεν θα κριθεί με βάση την επικεφαλής, μιλώντας για την κόμμα Καρυστιανού.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά

Στη βουλή στις 21 Ιανουαρίου η πρόταση θα συζητηθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 15 Ιαν 2026 | 11:15

Κυρανάκης για την απεργία των ταξί: Ο Λυμπερόπουλος είναι ιδιοκτήτης που ξεζουμίζει τους οδηγούς υπαλλήλους του

'Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη στην απεργία των ταξί.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 15 Ιαν 2026 | 10:57

Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι πολιτική αντίπαλός μου η κ. Καρυστιανού - Η χώρα κυβερνάται από λαμόγια

Το σύστημα σίγουρα δεν θέλει οι συγγενείς να είναι αρραγείς, σχολίασε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 15 Ιαν 2026 | 10:21

Ο Τασούλας προσκαλεί τους πρώην πρωθυπουργούς: Είδε Καραμανλή, ακολουθούν Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας

Eλληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης - Συζητήθηκαν επίσης η ρευστότητα στις διεθνείς εξελίξεις και όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ 15 Ιαν 2026 | 10:11

Ξέσπασε σε κλάματα στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελεονώρα Μελέτη: "Εχω υπάρξει θύμα κακοποίησης σε σχέση μου"

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελεονώρα Μελέτη, ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στην κακοποίηση που έχει βιώσει σε σχέση της.

ΤΕΛΕΤΗ 15 Ιαν 2026 | 09:42

Επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο Καραμανλής - Νέα κοινή εμφάνιση με Σαμαρά

Σαμαράς και Καραμανλής θα βρεθούν στην Καλαμάτα με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Υπαπαντής.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Εντυπωσιακή υποδοχή της νέας φρεγάτας Belharra στην Ελλάδα - Με το θωρηκτό "Αβέρωφ" και την τριήρη "Ολυμπιάς"

Το θωρηκτό "Αβέρωφ", η τριήρης "Ολυμπιάς" και έξι πλοία του Στόλου μας υποδέχονται στον Σαρωνικό τον "Κίμωνα", την πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 17:53

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η επιχείρηση συκοφάντησης του Στ. Αραχωβίτη έπεσε στο κενό", αναφέρουν πγές

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 14 Ιαν 2026 | 17:47

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μετωπική στη Βουλή ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Αραχωβίτη - Τα "καρφιά" για Τσίπρα

"Όταν διστάζει κάποιος να μιλήσει, σημαίνει πως κάποιος τον κρατάει", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Κανείς δεν με κρατάει", τόνισε ο Σταύρος Αραχωβίτης

"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" 14 Ιαν 2026 | 16:31

Ψηφιακός φάκελος: Ο Μητσοτάκης σε δικηγορικό γραφείο για την εφαρμογή του – "Λιγότερη γραφειοκρατία"

Παρακολούθησε στην πράξη την εφαρμογή του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου ο κ. Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Γεραπετρίτης: Καλούμε το καθεστώς του Ιράν να απέχει από την επιβολή και εκτέλεση ποινών κατά διαδηλωτών

"Καταδικάζουμε επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων ελληνικών συμφερόντων"

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 Ιαν 2026 | 14:27

Τσιάρας: Οι βανδαλισμοί σε τρακτέρ δεν αρμόζουν στη δημοκρατία – Προσχηματικές οι δικαιολογίες για άρνηση του διαλόγου

Ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι "όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση εδώ και ένα χρόνο και είναι συνεπείς, θα πέσουν και αυτοί στα 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα.

ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ 14 Ιαν 2026 | 14:07

Ο Αλέξης Παπαχελάς γράφει για τους "θυμωμένους" ψηφοφόρους των αντισυστημικών κομμάτων

Η αστική τάξη πολύ συχνά δεν βλέπει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, με την άνοδο των αντισυστημικών κομμάτων

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ 14 Ιαν 2026 | 13:25

Ο Χρίστος Δήμας ξήλωσε τον διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας μετά το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Τα καθήκοντα του κ. Σαουνάτσου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΥΠΑ από τον Μάρτιο του 2024 με πενταετή θητεία, αναλαμβάνει ένας από τους υποδιοικητές της ΥΠΑ.

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ» 14 Ιαν 2026 | 12:25

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση στο Μαξίμου με αγρότες - Εξειδίκευση των μέτρων [εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως τα ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ, και οι ανεφάρμοστες εν πολλοίς ταυτοποιήσεις που αφήνουν έξω αναίτια απλήρωτους αγρότες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Ιαν 2026 | 12:22

Μαρινάκης: Ντροπή να τραμπουκίζονται αγρότες επειδή συνάντησαν τον πρωθυπουργό

Ως "ντροπή" χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσα συνέβησαν στο μπλόκο της Νίκαιας με τα τρακτέρ αγροτών που συνάντησαν τον πρωθυπουργό.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 14 Ιαν 2026 | 12:05

Κόντρα Ξένιας Κουναλάκη με Στάθη Καλύβα για Καρυστιανού: Το "κόμμα ΧΑΜΑ" και ο "ρηχός συναισθηματισμός"

Οι αναφορές του καθηγητή Στάθη Καλύβα για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού προκάλεσαν την αιχμηρή απάντηση της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«ΝΕΟ ΜΕΙΖΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ» 14 Ιαν 2026 | 11:30

Νέα επίθεση Καραχάλιου στην Καρυστιανού για την παραίτησή της: "Ανήθικοι οι συγγενείς; Ελεος κυρία μου"

"Επικράτησε ο διχασμός που εσύ προκάλεσες αυταρχική και αλλοπρόσαλλη Μαρία", σημειώνει ο Ν. Καραχάλιος.

"ΝΙΚΗ PLUS" 14 Ιαν 2026 | 11:03

Εκκλησιαστικό παρασκήνιο με την Καρυστιανού: Οι "σκληρές μονές" του Αγίου Όρους και η στήριξη στο νέο κόμμα

Όσο περνούν οι μέρες φαίνεται πως η κ. Καρυστιανού διαπερνά οριζόντια όλο το αντισυστημικό φάσμα, παίρνοντας ψήφους από την Αριστερά μέχρι την –πολύ– Δεξιά.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΓΡΟΤΕΣ 14 Ιαν 2026 | 09:36

Καβγάς Καιρίδη - Ανεστίδη για τα μπλόκα: "Με έχετε ταλαιπωρήσει πολύ στα Μάλγαρα" - "Καλά σας κάναμε" [βίντεο]

"Εμάς καλά κάνατε; Τον ελληνικό λαό τον τιμωρείτε;", ρώτησε ο κ. Καιρίδης τον αγροτοσυνδικαλιστή από τα Μάλγαρα Κώστα Ανεστίδη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 14 Ιαν 2026 | 07:55

Γεωργιάδης σε Καρυστιανού: Στο όνομα της διαφάνειας που ευαγγελίζεστε, πείτε επιτέλους ποιους δεν θέλετε να εκθέσετε

"Θυμίζω ότι κατηγόρησε την ΑΑΔΕ για τον φορολογικό έλεγχο, αλλά εδώ λέει ότι δεν ήθελε να εκθέσει κάποια άλλη Μέλη του Συλλόγου", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.