Στο να ρίξουν άκυρο, όπως είχαν κάνει στην προηγούμενη πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσανατολίζονται ΔΗΣΥ και Ποτάμι. Όπως λένε, είναι θετικοί στη σύσταση προανακριτικής αλλά όχι στη βάση ανώνυμων καταγγελιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια που θα ρίξουν στις κάλπες θα αναφέρουν «Ναι στη διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία των μυνητήριων αναφορών που κατέθεσαν Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου και Γκεγκέρογλου», και όχι στη βάση των ανώνυμων καταγγελιών.
«Παρών» αναμένεται να δηλώσουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ θα απέχει το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την πρόταση.
Την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής αναμένεται να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και εκείνοι της Χ. Αυγής.