Follow us

Αλέξης - Κυριάκος: Σκληρό ροκ για δύο μέχρι τις εκλογές

Τσίπρας VS Μητσοτάκης: Αντιπαράθεση με σκληρό ροκ σε όλα τα μέτωπα. Τι δείχνει η ακτινογραφία των ομιλιών του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ.

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Αλέξης - Κυριάκος: Σκληρό ροκ για δύο μέχρι τις εκλογές

Το σκληρό ροκ επέλεξαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας. Λίγο πριν την εκκίνηση της 2ης αξιολόγησης και με τα γκάλοπ να δείχνουν την ΝΔ να προηγείται σχεδόν 7 μονάδες από την κυβέρνηση, τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξαν την σκληρή γλώσσα κατά την διάρκεια των ομιλιών τους στην ΔΕΘ και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσπειρώσουν τα μέλη τους αλλά και να προβάλλουν την προοπτική που «βλέπουν» για την χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην ΔΕΘ και παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ με αναλυτικά νούμερα και αριθμούς σε μία προσπάθεια να καταγράψει την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου. Από την άλλη πλευρά δεν λησμόνησε να ρίξει φαρμακερές ατάκες προς το Μέγαρο Μαξίμου όπως για παράδειγμα ότι δεν υπάρχει χώρος για …Μαδούρο στην ευρωπαϊκή Ελλάδα αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λαμβάνει χαρακτηριστικά καθεστώτος. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία Μητσοτάκη στηρίζοντας την ομιλία του στην γνωστή και παλαιά σύγκρουση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Παράλληλα όμως επέμεινε ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι περικοπές και το ξεπούλημα αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μην αναφερθεί σε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και να επιρρίψει την πολιτική ευθύνη στην ΝΔ για την κατάσταση της χώρας ταυτίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το παλαιό πολιτικό σύστημα και την διαπλοκή και υπερασπιζόμενος τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη τον κατηγόρησε για «όργιο προσωπικών επιθέσεων και συκοφαντίας». Ταύτισε τη ΝΔ με την διαπλοκή λέγοντας για τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι «τα δικά μας πρόσωπα δεν του αρέσουν γιατί είναι καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής».

Επιτέθηκε με δριμύτητα στον Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι είπε πως δεν θα δώσει υποσχέσεις ενώ έκανε το αντίθετο και πως «εξήγγειλε πράγματα που δεν γίνονται αλλά εξήγγειλε και πράγματα επικίνδυνα για την οικονομία της χώρας» διερωτώμενος «γιατί δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ νωρίτερα, είναι έμπνευση του κ. Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ», είπε χαρακτηριστικά, λησμονώντας τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και κατά το δημοψήφισμα του 2015.

Ο κ. Τσίπρας «επένδυσε» στην σχέση του Κ. Μητσοτάκη με τους δημοσίους υπαλλήλους παρουσιάζοντας ως ..μπαμπούλα του Δημοσίου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα στους μικρούς αγρότες» είπε ο κ. Τσίπρας για να συνεχίσει την επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη για το Δημόσιο λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει εμμονή με την ΕΡΤ, να απολυθούν εργαζόμενοι, προς όφελος των καναλαρχών στους οποίους θα επιστρέψει τα 250 εκ. ευρώ για να αλωνίζουνε».

Ο Κ. Τσίπρας αναβιώνοντας την κόντρα Δεξιάς – αντιδεξιάς της δεκαετίας του 80 υπογράμμισε ότι η ΝΔ «θέλει να επιστρέψει τη χώρα στα πιο μαύρα χρόνια… Θέλει να κόψει ό,τι μπορεί και να επιστρέψει στους κρατικοδίαιτους (επιχειρηματίες)…Περικοπές, απολύσεις, ξεπούλημα, απορρύθμιση είναι το τετράπτυχο Μητσοτάκη» και με ειρωνικό ύφος δήλωσε «τον ευχαριστούμε θερμά για την χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε την καταστροφική 5ετία. Είναι καλό να κάνει τέτοιες ομιλίες ο κ. Μητσοτάκης»

Κ. Μητσοτάκης: να φύγει ο Τσίπρας, σπέρνει τον διχασμό στην κοινωνία

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης κράτησε υψηλούς τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιδίωξε να εμφανιστεί προετοιμασμένος να αναλάβει την εξουσία παρουσιάζοντας αναλυτικά οικονομικά στοιχεία υποστηρίζοντας το τρίπτυχο « ανάπτυξη με επενδύσεις», «μείωση φόρων» και «περιστολή κρατικών δαπανών». Ο πρόεδρος της ΝΔ ταύτισε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα με την φτώχεια λέγοντας «την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε εδώ, δεν έμαθε τίποτα από τη συντριβή, συνεχίζει προσβλητικός, συνεχίζει να διχάζει, επιμένει να δίνει αμέτρητες υποσχέσεις, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει, όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή δεν μπορεί», και συμπλήρωσε: «ΣΥΡΙΖΑ ίσον φτώχεια».

Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης για θέματα Δημοκρατίας δίνοντας τον φιλελεύθερο τόνο της ομιλίας του και σε μία προσπάθεια να ανοιχτεί στο Κέντρο ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον λαό «να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο. Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: «'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας».

Χαρακτήρισε ιστορική αναγκαιότητα την απομάκρυνση του Αλ. Τσίπρα από την εξουσία σημειώνοντας «πρέπει να φύγει γιατί εκτός από την παράταση της ύφεσης σπέρνει και το διχασμό στην κοινωνία…Επτά χρόνια κάποια πίστεψαν ότι η κρίση είναι μια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας. Αυτό είναι λάθος γιατί είναι λάθος η τυφλή σύγκρουση. Μια Ελλάδα που παραμένει δικαστήριο για το χθες δεν μπορεί να γίνει εργοτάξιο για το αύριο» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Για να υπερβούμε την κρίση πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον. Δεν αγνοούμε ότι πέρυσι για πρώτη φορά η Ελλάδα κινδύνεψε με κοινωνική και οικονομική κατάρρευση, ότι μια κυβέρνηση για πρώτη φορά υπονομεύει τους θεσμούς της δημοκρατίας».
Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα νούμερα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ αναφέροντας την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, την μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 9% και την κατάργηση του ΦΠΑ στο κρασί.

Τέλος αναφερόμενος στις περιστολές κρατικών δαπανών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας την πρόταση για μείωση στο μισό του τέλος της ΕΡΤ καθώς και μία σειρά μέτρων για το Δημόσιο μεταξύ των οποίων η μη απόδοση των αυξήσεων που έχει υποσχεθέι η κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και περικοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων από συγχωνεύσεις οργανισμών και κτιρίων.

Σύγκρουση για τα ειδικά μισθολόγια

Μετωπική ήταν η σύγκρουση μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη για τα ειδικά μισθολόγια καθώς μία φράση του Πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να εμφανιστεί ως πολίτικός αρχηγός που απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών εν αντίθεσή με τον Πρωθυπουργό που του πιστώνει ότι απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τέθηκαν τα ειδικά μισθολόγια από τον Δημόσιο τομέα.

Ο κ.Τσίπρας στην ομιλία του σημείωσε: « ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τις προβλεπόμενες αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν μας είπε τι θα σημαίνει αυτό για δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, που έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται κατά 40% από το 2010». Συμπλήρωσε δε: «Άκουγα τους επικεφαλής συνδικαλιστές της αστυνομίας να απευθύνονται στον Χουλιαράκη που ψάχνει να βρει λύση και να λένε ότι θα τον συλλάβουν. Εάν επιμένουν να συλλάβουν κάποιον να ανέβουν στην Θεσσαλονίκη», είπε ο Πρωθυπουργός για να λάβει την απάντηση από τη ΝΔ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ και δήλωσε ότι είναι ενοχλημένος και προβληματισμένος από όσα είπε ο Πρωθυπουργός. «Σίγουρα διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα. Δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Αλλά δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε.

Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου –ΝΔ

Την σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήραν τα γραφεία τύπου της κυβέρνησης και της ΝΔ. Η κ. Γεροβασίλη σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι: «Για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αφού προσέλαβε την περιπαιχτική αναφορά του Πρωθυπουργού στις κινητοποιήσεις και τις σχετικές δηλώσεις των ένστολων συνδικαλιστών, ως προτροπή να τον συλλάβουν. Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει».

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας που προκλήθηκε από την διήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη» τόνισαν κύκλοι της ΝΔ και πρόσθεταν: «Ωστόσο με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε και καλό θα ήταν την επόμενη φορά ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεχτικός».


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Εκεί τρώει και πίνει η δημοφιλέστερη Ελληνίδα food blogger

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" 14 Ιαν 2026 | 16:31

Ψηφιακός φάκελος: Ο Μητσοτάκης σε δικηγορικό γραφείο για την εφαρμογή του – "Λιγότερη γραφειοκρατία"

Παρακολούθησε στην πράξη την εφαρμογή του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου ο κ. Μητσοτάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ 13 Ιαν 2026 | 14:10

Ο Σάκης Μουμτζής εξηγεί, γιατί ο Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις (παρά τη φθορά)

Το δημοσκοπικό παράδοξο της κυριαρχίας του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις εδώ και 10 χρόνια

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε στη Μαδρίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 08:18

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στη Μαδρίτη - Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 14:41

Επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ισπανία: Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 10:28

Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση 2026: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, την διάσκεψη των προθύμων για την Ουκρανία και στην Παιδεία

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ 06 Ιαν 2026 | 19:29

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την κοινή δήλωση για τη Γροιλανδία

"Δεν θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία, θα συνδράμουμε με άλλους τρόπους", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 06 Ιαν 2026 | 10:50

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: "Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

"Στο ξεκίνημα του 2026, συνεπώς, χωρίς ν' αρνούμαστε τις δυσκολίες, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΕΡΑ 06 Ιαν 2026 | 09:27

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο της "Συμμαχίας των Προθύμων" -Συμμετέχουν 35 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

Είκοσι επτά ηγέτες κρατών ή κυβερνήσεων, κυρίως από την Ευρώπη, αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για αυτήν τη νέα σύνοδο όπου θα εκπροσωπηθούν συνολικά 35 χώρες.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:02

Καιρίδης για Βενεζουέλα: Ο πρωθυπουργός προφανώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας

"Από εκεί και πέρα, αποφασίζει ο πρωθυπουργός να προτάξει το ζήτημα της σύλληψης ενός στυγνού δικτάτορα, ο οποίος βύθισε τη Βενεζουέλα σε μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 20:03

Μητσοτάκης για Παπαδάκη: "Θλίψη για την ξαφνική απώλεια - Σφράγισε την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα"

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατου του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 16:45

Πυρά Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα: Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτικό - Μας το θυμίζει η Κύπρος

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι επιλεκτικές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
"ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ" 03 Ιαν 2026 | 22:40

Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: "Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών"

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 03 Ιαν 2026 | 09:06

Συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για το ουκρανικό την Τρίτη στο Παρίσι

Τη συνάντηση συγκαλεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ 03 Ιαν 2026 | 08:58

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε να δει τον "Καποδίστρια" του Γιάννη Σμαραγδή παρέα με τον γιο του [Εικόνα]

Ο πρωθυπουργός, πήγε στον Κινηματογράφο "Αθήναιον", όπου μαζί με τον γιο του παρακολούθησε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καποδίστριας"

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 02 Ιαν 2026 | 13:33

Mε εντυπωσιακό μονόπετρο της μητέρας του έκανε πρόταση γάμου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στη Μαρία Σάκκαρη

Το ζευγάρι αναμένεται να επισφραγίσει τον έρωτά του το 2027 γεμίζοντας με περηφάνεια και συγκίνηση τα οικεία πρόσωπά του.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ 01 Ιαν 2026 | 20:07

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Μαρία Σάκκαρη: Η αποκάλυψη του πρωθυπουργού για την πρόταση γάμου - "Πανέτοιμος" για παππούς

Ο πρωτοχρονιάτικος καφές του πρωθυπουργού με Τασούλα και Κακλαμάνη εβγάλε χαρμόσυνη είδηση: Ο γιος του έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη.

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01 Ιαν 2026 | 17:46

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και αντάλλαξε ευχές στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 01 Ιαν 2026 | 14:37

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές απο τον Νικήτα Κακλαμάνη στον πρωτοχρονιάτικο καφέ

Ξανά στο τραπέζι η πρόθεση Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ 31 Δεκ 2025 | 17:43

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Εχουμε ακόμη πολλές παθογένειες να νικήσουμε - "Χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας"

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υγεία και ευτυχία σε κάθε σπιτικό και περισσότερη ευημερία σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!"

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 31 Δεκ 2025 | 12:17

Ο Μητσοτάκης άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου μαζί με την κόρη του, Σοφία [εικόνες]

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

Ο «ΤΣΟΛΙΑΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» 30 Δεκ 2025 | 21:13

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: "Ο Άδωνις στο φέρνει στο πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να κάνεις σάτιρα. Όπως η Ζωή"

Ο γνωστός "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας" μίλησε για την τηλεόραση, λέγοντας πως αποφεύγει να πηγαίνει στις εκπομπές

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 29 Δεκ 2025 | 20:55

Πρόταση Μητσοτάκη για συνάντηση με Ανδρουλάκη - Για τον ορισμό προέδρων στις ανεξάρτητες Αρχές

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση συνεννόησης ώστε να οριστούν επιτέλους τα προεδρεία των Αρχών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 29 Δεκ 2025 | 20:47

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο

O Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική θέση για εξεύρεση λύσης μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Δεκ 2025 | 12:30

Με στολή Άγιου Βασίλη ο Πίνατ - Άστραψαν τα φλας των φωτορεπόρτερ [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πίνατ ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 24 Δεκ 2025 | 11:36

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο Κ.Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΦΑΝΤΗ 23 Δεκ 2025 | 20:13

Περιοδικό "Σχεδία": Στήριξη Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Αθήνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων 2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ιδρυτή του περιοδικού δρόμου "Σχεδία", Χρήστο Αλεφάντη

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Δεκ 2025 | 14:34
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 22 Δεκ 2025 | 20:39

Τριμερής Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου - Μήνυμα σε Τουρκία: "Οσοι φαντασιώνονται αυτοκρατορίες να το ξεχάσουν"

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη - "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο"

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 22 Δεκ 2025 | 19:10

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ: "Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις των δύο χωρών"

Οι κ. Μητσοτάκης και Νετανιάχου είχαν αρχικά κατ' ιδίαν συνάντηση, και στη συνέχεια διευρυμένη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 22 Δεκ 2025 | 15:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Μαχμούντ Αμπάς: Η Ελλάδα έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για τη Γάζα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 21 Δεκ 2025 | 20:41

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα για την Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και συνάντηση με Αμπάς στη Ραμάλα

Οι Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε Άμυνα, Ενέργεια και Ασφάλεια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 21 Δεκ 2025 | 14:57

Σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με Νετανιάχου και Αμπάς

Στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.