Αλλαξε το πρόγραμμα ο Πούτιν, λιγότερες ώρες στην Αθήνα

Συρρικνώνεται χρονικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα. Αγνωστο αν θα αφαιρεθούν συναντήσεις ή απλώς θα μειωθεί ο χρόνος τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αλλαξε το πρόγραμμα ο Πούτιν, λιγότερες ώρες στην Αθήνα

Συρρικνώνεται χρονικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα καθώς όπως έγινε προ ολίγου γνωστό ο Πούτιν θα φτάσει αντί στις 15:30 όπως ήταν προγραμματισμένο στις 14:30. Προς στιγμήν παραμένει ασαφές αν θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα του κάτι ή απλώς θα μειωθεί ο χρόνος των συναντήσεων και των επαφών.

Ποιο ήταν το αρχικό πρόγραμμα

Ο ρώσσος πρόεδρος σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο μετά την υποδοχή από τον Πάνο Καμμένο στο αεροδρόμιο να μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο για μια μισάωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο ο οποίος είχε απευθύνει και την επίσημη πρόσκληση.

Στις 17:00 ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Ενώ στις 18:30 θα ακολουθούσε γεύμα εργασίας στο Μαξίμου και δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 7.25 ο Ρώσος Πρόεδρος συνοδευόμενος από τον κ. Τσίπρα θα μετέβαινε στο Βυζαντινό Μουσείο. Το πρόγραμμα στην Αθήνα θα έκλεινε εκεί και ο ρώσος πρόεδρος θα μετέβαινε στο ξενοδοχείο του στο Καβούρι.

Τι πραγματικά θέλει ο «τσάρος» στην Ελλάδα;

Τι θέλει ο «Τσάρος» στην Ελλάδα. Εν πρώτοις με την παρουσία - προσκύνημά του στο Περιβόλι της Παναγίας να στείλει το μήνυμα στη χώρα του ότι τα χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος σηματοδοτούν την ηγετική θέση της Ρωσίας στους ορθόδοξους πληθυσμούς ανά την υφήλιο.

Γι αυτό και τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύουν 50 μητροπολίτες και φυσικά ο Πατριάρχης Κύριλλος ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Άγιο Όρος.

Σε δεύτερο πλάνο ο Πούτιν ενδιαφέρεται για τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα με αιχμή την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ. Γι αυτό άλλωστε θα τον συνοδεύει πολυπληθής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και εννέα (9) υπουργοί.

DW: Η νηφαλιότητα επέστρεψε στις Ελληνορωσικές σχέσεις

Η DW, με τίτλο «Ο Τσίπρας και το άνοιγμα Πούτιν», σχολιάζει σε εκτενές άρθρο την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα είναι η τρίτη «εξαίρεση» σε μια χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τη Ρωσία, πολιτικούς και θρησκευτικούς.

Το Γερμανικό πρακτορείο στέκεται στο γεγονός ότι είναι η τρίτη επίσκεψη του κ. Πούτιν σε ευρωπαϊκό έδαφος από το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης.

Την ώρα που, όπως επισημαίνει «οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 7 πλέον ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου ολοκληρώνουν σήμερα τις εργασίες της συνόδου κορυφής στη μακρινή Ιαπωνία για τρίτη φορά χωρίς τον Βλάντιμιρ Πούτιν λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας».

Η πρώτη (γράφει η αυστριακή der Standard) ήταν η επίσκεψη το 2014 στη Βιέννη, «όταν ήταν persona non grata για την πλειοψηφία των ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων», και η δεύτερη «πέρυσι το Νοέμβριο, στο Παρίσι, στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα, όπου και απομονώθηκε πλήρως».

Η επίσκεψή του στην Ελλάδα, γράφει, «Είναι η τρίτη “εξαίρεση” σε μια χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τη Ρωσία, πολιτικούς και θρησκευτικούς». Ωστόσο «σε αντίθεση με πριν από ένα χρόνο οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν μπει σε ρότα νηφαλιότητας».

Ο ανταποκριτής της πρώτης δημόσιας τηλεόρασης ARD στην Αθήνα υπενθυμίζει από την πλευρά του ότι ο Τσίπρας του σήμερα θυμίζει ελάχιστα τον Τσίπρα πριν από ένα χρόνο. «Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήθελε να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο με τους εταίρους και πολλοί Έλληνες έβλεπαν τον Βλάντιμιρ Πούτιν ως έναν λευκό ιππότη εναντίον των χωρών της ευρωζώνης», παρατηρεί ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφερόμενος και στην πολύκροτη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, τον Απρίλιο του 2015, και τις φήμες περί ρωσικού δανείου για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι αναλυτές παρατηρούν την επιστροφή της νηφαλιότητας στις ελληνορωσικές σχέσεις. «Η Ελλάδα επέτυχε νέα συμφωνία με τους δανειστές και έτσι η Ρωσία δεν έχει τη δυνατότητα να αναμειχθεί στην ελληνική δημοσιονομική κρίση», υποστηρίζει ο πολιτικός επιστήμων Γιώργος Τζογόπουλος στην αυστριακή εφημερίδα Kurier. Έτσι, βασικός άξονας γύρω από τον οποίο θα περιστραφούν οι συζητήσεις είναι οι επενδύσεις στην ενέργεια, η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ βλέψεις φαίνεται να έχουν οι Ρώσοι και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από πολιτικής άποψης δεν αναμένονται μηνύματα μεγάλης εμβέλειας. «Και οι δύο πλευρές προκρίνουν τον πραγματισμό, συνεργάζονται σε διαφόρους τομείς, η Αθήνα θα ήθελε να διαδραματίσει ρόλο γέφυρας ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ρωσία και να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων, αλλά όχι ως πρωταγωνίστρια» υποστηρίζει ο Θάνος Ντόκος, διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, στην ιστοσελίδα της ειδησεογραφικής εκπομπής του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης Τagesschau.

Ο στόχος Αθήνας και Μόσχας από την επίσκεψη στην Ελλάδα

Να ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, μέσα από την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, είναι ο στόχος Αθήνας και Μόσχας, από τη σημερινή επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου θα έχει την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να ανοίξει μια νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Με δεδομένη την καχυποψία των ΗΠΑ που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις του Β. Πούτιν, καθώς αυτή είναι η πρώτη του επίσκεψη σε δυτική χώρα, δυο χρόνια περίπου μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει συγκεκριμένη ατζέντα.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Αλ. Τσίπρας ήταν στην Αγία Πετρούπολη και αναζητούσε άλλες…θάλασσες όπως είχε πει τότε, εννοώντας χρηματοδότηση από τη Μόσχα, η οποία και είχε διαμηνύσει ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Πλέον, η έλευση του τρίτου μνημονίου, προϊόν της μη δυνατότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να στηριχθούν επί της ουσίας από τη Ρωσία που είχε διαμηνύσει πως πρέπει να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επανακαθορίζονται και οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και η συνάντησή τους αναμένεται να επικεντρωθεί στην οικονομική και ενεργειακή συνεργασία - χωρίς όμως η δεύτερη να ταυτίζεται πλέον με τη «διπλωματία των αγωγών». Και αυτό διότι η συμμετοχή της Ρωσίας στις αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ ή και σε θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ (όπως, π.χ., η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε έργα της εταιρείας) κρίνεται πιθανότερη.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση, επιθυμεί να περάσει το μήνυμα κυρίως σε γειτονικές χώρες, όπως π.χ. η Τουρκία, ότι οι σχέσεις της, παραδοσιακές, με τη Μόσχα, παραμένουν αρκετά καλές, ώστε να ενδυναμώσει το επιχείρημα πως έχει ισχυρούς συμμάχους.

Πρώτη επίσκεψη μετά από δέκα χρόνια

Η επίσκεψη του Β. Πούτιν γίνεται, ακριβώς μετά από 10 χρόνια (επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή ήταν η τελευταία επίσκεψη) στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (τον οποίο επίσης θα συναντήσει το απόγευμα ο Β. Πούτιν) στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η ατζέντα της συνάντησης Πούτιν-Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (συμπ. προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου (θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής) και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών: α) Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, β) Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία), γ) Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων), δ) για Επιστήμη και τεχνολογία

Τουρισμό και ε) Μετεωρολογία. Επίσης θα υπογραφούν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων, όπως Enterprise Greece –Invest in Russia, ΕΛΠΕ – Rosneft, Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων και Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας.

Θετικά νέα από το μέτωπο των αγωγών δεν θα υπάρχουν, καθώς το φλερτ που είχε αναπτυχθεί επί Παναγιώτη Λαφαζάνη περί Turkish Stream, δεν υπάρχει, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πλέον πραγματοποιήσει στρατηγική στροφή υπέρ της δυτικής πολιτικής στα ενεργειακά με την Αθήνα να προκρίνει τον Διαδριατικό Αγωγό (ΤΑΡ) που θα μεταφέρει αζερικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, στο πλαίσιο του Νοτίου Διαδρόμου, και ο οποίος έχει τις ευλογίες όχι μόνο της ΕΕ αλλά, το σημαντικότερο, των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Μόσχα στην παρούσα φάση δίνει προτεραιότητα στον αγωγό Nord Stream 2 προς τη Γερμανία και στην υπερκέραση των αμερικανικών αντιδράσεων σε αυτόν μέσω της προσέγγισης με το Βερολίνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για συνεργασία των δύο πλευρών σε άλλους τομείς. Εξάλλου, η συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε συμπράξεις ιδιωτών με τη ΔΕΗ είτε σε υπάρχουσες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής είτε για την κατασκευή νέων (π.χ., στη Μελίτη) είναι ένα πιθανό σενάριο.

Ακόμη υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπως διαφάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του ρώσου υπουργού Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, καθώς επίσης και για τηνΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επιπλέον οι δύο άνδρες αναμφίβολα θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη Συρία (όπου η σύνδεση των συνεχιζόμενων συγκρούσεων με το Προσφυγικό είναι προφανής), αλλά και το Ουκρανικό, όπου η Αθήνα δίνει έμφαση στην προστασία της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.

Ο Β. Πούτιν που θα συνοδεύεται από εννέα υπουργούς φθάνει στις 3.30 το απόγευμα της Παρασκευής και στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος. Εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Οι συνομιλίες των δύο προέδρων θα διαρκέσουν περίπου μισή ώρα.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Στις 6.30 το απόγευμα θα του παρατεθεί γεύμα εργασίας (στο Μέγαρο Μαξίμου) και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις (πιθανότητα για τα τρένα) θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 7.25 ο Ρώσος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό. Το βράδυ θα παραμείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι όπου από το πρωί της Πέμπτης έχουν αποκλειστεί ολόκληρες περιοχές από την Αστυνομία και από δυνάμεις ασφαλείας.

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Άγιο Όρος. Στην Ιερά Κοινότητα (η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας) θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες. Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο Β. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι), ενώ θα αναχωρήσει για τη Μόσχα το απόγευμα του Σαββάτου


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΞΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ 16 Ιαν 2021 | 18:42

ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου: Απόλυτη η στήριξή μας- Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης για τον Αδαμόπουλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται κατά της ανακοίνωσης της ΕΙΟ που έκανε λόγο για "δυσάρεστο περιστατικό" και υπογραμμίζει ότι "ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη".

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 16 Ιαν 2021 | 18:04

Στο πλευρό της Μπεκατώρου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί: Τι δήλωσαν Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από μέλος του χώρου της ιστιοπλοΐας το 1998, τάσσονται οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 16 Ιαν 2021 | 17:49

ΝΔ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Αριστείδη Αδαμόπουλου μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, εκλέχτηκε το 2018 Α' αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας- Πικερμίου.

16 Ιαν 2021 | 17:01

Δένδιας: Μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως με την Τουρκία υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν αποδέχεται το νομικό πλαίσιο αναφοράς, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ 16 Ιαν 2021 | 14:51

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις κρεμάλες στο Καπιτώλιο και τις κρεμάλες στο Σύνταγμα

Αρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα Νέα για τις κρεμάλες εκεί...και εδώ

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 16 Ιαν 2021 | 14:49

Κακοποίηση Μπεκατώρου: Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη - "Είναι καιρός να ξεριζώσουμε τη βία"

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την την Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 16 Ιαν 2021 | 13:59

Γεννηματά για κακοποίηση Μπεκατώρου: Σοφία, σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου - Δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

Με ανάρτηση στο Facebook η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 13:51

Στο νοσοκομείο Ελπίς ο Κικίλιας μαζί με τον κ. Τάσο και τον κ. Νίκο που εμβολιάστηκαν

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο νοσοκομείο όπου εμβολιάζονται από το πρωί για τον κορονοϊό άνθρωποι άνω των 85 ετών.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 11:31

Σάλος με την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου: Στο πλευρό της Μαρέβα Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Λίνα Μενδώνη

"Η γενναία στάση της Σ. Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση", λέει η υπουργός Πολιτισμού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 16 Ιαν 2021 | 09:11

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ρητορική του 3% - Ομιλία Τσίπρα με ανακρίβειες στη Βουλή

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης με ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ 15 Ιαν 2021 | 22:05

Σε νέο επίπεδο η προκλητικότητα της Τουρκίας: Δεσμεύουν με NAVTEX το Αιγαίο όλο το 2021 - Για ασκήσεις με πυρά

Με τρεις Navtex ξεκινά τις... διερευνητικές η Τουρκία - Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις με πυρά μέχρι σχεδόν το τέλος του έτους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 15 Ιαν 2021 | 20:44

Κυβερνητικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Δημιουργείται θετικό κλίμα, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη

Ανοιχτός σε μία συνάντηση τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 16:52

Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης