Αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την Σαμοθράκη

Νέο πεδίο μάχης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Σαμοθράκης τις προηγούμενες μέρες που προκάλεσε οικονομική ζημία στο νησί

allilokatigories-kubernisis-suriza-gia-tin-samothraki
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο αυτή τη φορά την κατάσταση στη Σαμοθράκη. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για καθυστερήσεις στην επίλυση του θέματος που προέκυψε με τον αποκλεισμό του νησιού και την τεράστια οικονομική ζημία που υπέστη, και την κάλεσε να απολογηθεί. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν άργησε να "σηκώσει" το γάντι και να απαντήσει.

«Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

«Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού.

Όσο για το ποιός συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του», προσέθεσε ο κ. Πετσας.

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στη Σαμοθράκη, σημειώνοντας: "Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές".  

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτση:

Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα ανέμενε κανείς αρχικά μια συγγνώμη. Μια κυβερνητική απολογία για τα αργοπορημένα της αντανακλαστικά, μια συγγνώμη από τους επαγγελματίες του τουρισμού, μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Αντί για αυτό ή για το όποιο σχέδιο για το μέλλον της Σαμοθράκης η κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας έχει ως κύριο θέμα το προσφιλές σπορ της ΝΔ: τις δήθεν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.  

Να τελειώνουμε με αυτό το αστείο. Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της. Ο τουρισμός της χώρας και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις για τις μελέτες εφαρμογής του λιμανιού και το ΠΕΑΛ (Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένα)-Master Plan που εξασφαλίστηκαν επί των ημερών μας προκειμένου να δοθεί άμεση και μόνιμη λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

 

Φωτογραφία: INTIMEnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook