
Ο αναμφισβήτητα λαβωμένος ΣΥΡΙΖΑ "κρατάει" την αναπνοή του μέχρι να πέσει η αυλαία της προανακριτικής στις 15 Ιουλίου, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο του κατηγορητηρίου για τη Novartis και της τυχόν διεύρυνσής του.
Έως τότε, στην Κουμουνδούρου "βολιδοσκοπούν" το κλίμα και επιχειρούν να πραγματωθεί αυτό που συνομολόγησε αμήχανα η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης στη συνεδρίαση του Σαββάτου: Απεγκλωβισμός από τις ταπεινωτικές αποκαλύψεις και επιστροφή σε ατζέντα εξωστρέφειας με μείζονα στόχο την οικονομία ( με αιχμή τον τουρισμό).
"Ένστικτο αυτοσυντήρησης"
Στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει - ως φυσικό- ο αναβρασμός, καθώς ουσιαστική ομογενοποίηση των ιδεών των "τάσεων", δεν υφίσταται ( αντιθέτως ξεκίνησε νέος γύρος γκρίνιας για τις αναφορές Τσίπρα περί "βρώμικου' 89).
Μια άρον- άρον και εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων στρατοπέδων επετεύχθη μόνο και τούτο οφείλεται αποκλειστικά στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης: Αν ενδώσουν στον πειρασμό να "φάνε" τις σάρκες τους μεταξύ τους τότε η διέξοδος απ το τούνελ όπου βρίσκονται σήμερα, δύσκολα θα φανεί.
Απο κει και πέρα, είναι εμφανής ο στόχος της Κουμουνδούρου να βαδίσει τον δρόμο της κεντρικής "γραμμής" που χάραξε ο Τσίπρας: Όλα γίνονται από το Μαξίμου για αντιπερισπασμό στις δραματικές μέρες που έρχονται για την ελληνική Οικονομία.
Διαβάστε περισσότερα στο Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr