Ανακωχή με Γιώργο, στήριξη σε Σαμαρά

Ανακωχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου - Πλήρης στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Μπαλτάκου - Κατά μέτωπον επίθεση σε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ.

Διπλό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά και προς την κυβέρνηση απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την χτεσινή εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Στο εσωκομματικό πεδίο ξεκαθάρισε ότι οι εκκρεμότητες του πρώην Πρωθυπουργού απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αφορούν μόνο πολιτικά θέματα

Στα εσωκομματικά κήρυξε προσωρινή ανακωχή με τους διαφωνούντες και κυρίως με τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίστηκε συνεγγυητής της πολιτική σταθερότητας μαζί με τον Πρωθυπουργό προετοιμάζοντας την στροφή της κυβέρνησης προς το Κέντρο μετά τον σάλο που προκάλεσε η υπόθεση Μπαλτάκου.

Στο εσωκομματικό πεδίο ξεκαθάρισε ότι οι εκκρεμότητες του πρώην Πρωθυπουργού απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αφορούν μόνο πολιτικά θέματα και κατά κύριο λόγο το στοίχημα εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο.

Καθόλη την διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να μιλήσει για την στάση του Γιώργου Παπανδρέου στο τελευταίο νομοσχέδιο με την καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και οδεύει ενωμένο προς την μάχη των ευρωεκλογών με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Στο εσωκομματικό πεδίο ξεκαθάρισε ότι οι εκκρεμότητες του πρώην Πρωθυπουργού απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αφορούν μόνο πολιτικά θέματα , η Κοινοβουλευτική Ομάδα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, οι επιλογές μας είναι επιλογές ευθύνης, επιλογές εθνικές. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε καμία συζήτηση εσωκομματική, γιατί δεν υπάρχει αντικείμενο, τι εσωκομματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ;», διερωτήθηκε στην συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε άλλο ερώτημα δημοσιογράφου για το εάν αιφνιδιάστηκε από την στάση του Γιώργου Παπανδρέου απάντησε: «το ζήτημα δεν είναι αν αιφνιδιάζομαι εγώ, πρέπει να σας πω ότι δυστυχώς δεν αιφνιδιάζομαι από τίποτε, πλέον. Μετά τα όσα έχω ζήσει!».

Η «ανακωχή» στο εσωκομματικό πεδίο είναι φανερό ότι έχει προσωρινά χαρακτηριστικά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαμήλωσε τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης μετά από μία εβδομάδα όπου στελέχη τα οποία ανήκουν στο κλίμα των «προεδρικών» απειλούσαν- στο παρασκήνιο- ότι θα δώσουν στην δημοσιότητα το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος για το οποίο ανέφεραν ότι φαίνεται καθαρά πως το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου «χρεώθηκε» περισσότερα από 110 εκ ευρώ.

Η «ανακωχή» στο εσωκομματικό πεδίο είναι φανερό ότι έχει προσωρινά χαρακτηριστικά αφού ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει καταστήσει σαφές με τις τοποθετήσεις του ότι δεν θα παραμένει σιωπηλός σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα.

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της υπόθεσης Μπαλτάκου προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός τήρησε μία καθαρή στάση στην υπόθεση Μπαλτάκου και ότι τοποθετήθηκε καθαρά και με θάρρος για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά για να πραγματοποιηθεί μία στροφή της κυβερνητικής πολιτικής προς το Κέντρο μετά την υπόθεση Μπαλτάκου, η οποία θα σηματοδοτηθεί με την επαναφορά νομοσχεδίων που είχαν αποσυρθεί όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την απομάκρυνση στελεχών της ΝΔ που φλερτάρουν με την άκρα δεξιά από θέσεις κλειδιά ή υποψηφιότητες για την ευρωβουλή όπως αυτή του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη.

To ΠΑΣΟΚ επικεντρώνει στην κυβερνητική του παρουσία και στην πολιτική σταθερότητα της χώρας εν αναμονή των ευρωεκλογών

To ΠΑΣΟΚ επικεντρώνει στην κυβερνητική του παρουσία και στην πολιτική σταθερότητα της χώρας εν αναμονή των ευρωεκλογών όπου θα αναμένεται να αποτελέσουν ορόσημο σημαντικών πολιτικών εξελίξεων.

Για τον λόγο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στην οικονομική στροφή που ρπαγματοποιει η χώρα βλέποντας για πρώτη φορά φως στο βάθος του τούνελ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεδίωξε να κάνει σαφές ότι έχει πλήρη επίγνωση της πολιτικής κατάστασης για το κόμμα του λέγοντας ότι οι πολίτες κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για το Μνημόνιο και τα επώδυνα μέτρα που έχει λάβει τονίζοντας όμως ότι με αυτόν τον τρόπο η χώρα δεν πέρασε τα χειρότερα και τώρα βρίσκεται στην φάση της ανάκαμψης και της στροφής από την κρίση.

Διαμόρφωσε ένα ξεκάθαρο μέτωπο με την Χρυσή Αυγή την οποία αποκάλεσε εγκληματική οργάνωση σε λειτουργία και αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου και στους εν δυνάμει ακροδεξιούς θύλακες στην κυβέρνηση προειδοποίησε ότι όταν εμφανιστούν θα ...κοπούν από τη ρίζα τους.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ως συνεγγυητής της πολιτικής σταθερότητας της χώρας με τον Πρωθυπουργό σε μία προσπάθεια να απευθυνθεί σε ένα κοινό της Κεντροαριστεράς που επιθυμεί την ομαλότητα της πολιτικής ζωής και την κυβερνητική ισσοροπία. Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στις πολιτικές, ιστορικές, και αξιακές διαφορές του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου

Τέλος επανέλαβε τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού σε μία κατά μέτωπον επίθεση τον κατηγόρησε για αξιοποίηση των επιχειρημάτων της Χρυσής Αυγής στην αντιπαράθεση για την υπόθεση Μπαλτάκου και υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεφουσκώνει» αφού η προσπάθεια να κάνει έφοδο για να καταλάβει την εξουσία «κάηκε στα αποδυτήρια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ 23 Φεβ 2020 | 17:04

ΝΔ: Ποιοι εξελέγησαν στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία

Οκτώ νέα αιρετά μέλη εξελέγησαν στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 23 Φεβ 2020 | 11:14

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Επικαλείται την Αριστερά αλλά είναι η ντροπή της Αριστεράς"

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23 Φεβ 2020 | 08:38

Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Απολογισμός Μητσοτάκη για τους πρώτους 7 μήνες και το μεταναστευτικό.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ 22 Φεβ 2020 | 12:46

Βενιζέλος για Novartis: Γέμισε πληγές το σώμα της Δικαιοσύνης

Η σκευωρία Novartis είχε μια προφανή πολιτική στόχευση, πρωτίστως έβλαψε και εξακολουθεί να βλάπτει την αξιοπιστία και το κύρος της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου", λέει ο Ε. Βενιζέλος.

ΑΠΡΟΟΠΤΟ 21 Φεβ 2020 | 08:51

Εφαγε τούμπα ο ΓΑΠ μέσα στη Βουλή- Στην αίθουσα K. Tσαλδάρης

Τούμπα έφαγε μέσα στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ευτυχώς ήταν ανώδυνη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ 18 Φεβ 2020 | 22:38

Υπέρ της προσφυγής στη Χάγη τάχθηκαν Παπανδρέου & Μπακογιάννη

Η κ. Μπακογιάννη έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και σοβαρότητα καθώς τα γεωστρατηγικά δεδομένα έχουν αλλάξει, η Τουρκία έχει αλλάξει

«ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ» 17 Φεβ 2020 | 10:21

Αρπάχτηκαν στο Twitter Γεωργιάδης και Παπαδημούλης: «Άσε τις ανοησίες»

"Βγάλαν τα μαχαίρια" Γεωργιάδης και Παπαδημούλης στο Twitter με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 17 Φεβ 2020 | 07:53

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χατζηδάκη, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:30,στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ 16 Φεβ 2020 | 15:52

Πυρά ΝΔ - ΚΙΝΑΛ κατά Τσίπρα για τον «έλεγχο στους αρμούς της εξουσίας»

Ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για αντιδημοκρατική νοοτροπία του κ. Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα. "Ολοκληρωτικές αντιλήψεις" του καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 16 Φεβ 2020 | 14:09

Προσφυγικό: «Μασάζ» Μηταράκη - Χρυσοχοΐδη στο εσωτερικό της ΝΔ

Στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφών, επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης.

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ 14 Φεβ 2020 | 14:10

Κραουνάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τη χώρα

Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Tι είπε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.