Ανάλυση:Τι σημαίνει η πρόταση της εισαγγελέως για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Ανάλυση: Τι σημαίνει η πρόταση της Εισαγγελέως για την δίκη της Χρυσής Αυγής

analusiti-simainei-i-protasi-tis-eisaggelews-gia-tin-diki-tis-xrusis-augis
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν υπήρχε σχέδιο και οργάνωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε στην πρόταση της η εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ. Και εισηγήθηκε μόνο την καταδίκη του Γιώργου Ρουπακιά για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ πρότεινε την απαλλαγή όλων των άλλων εμπλεκομένων στη στυγερή δολοφονία του Φύσσα.

Τι σημαίνει αυτό για την δίκη της Χρυσής Αυγής με κατηγορούμενους όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, με επικεφαλής τον Νίκο Μιχολολιάκο;

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αν γίνει δεκτή η πρόταση της Εισαγγελέως, θα οδηγήσει σε μαζική απαλλαγή κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ, κλονίζοντας σοβαρά το βαρύ κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας αναπτύσσοντας την πρότασή της για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά, όπως κατηγορείται, δηλαδή για ανθρωποκτονία από δόλο. Ταυτόχρονα πρότεινε την απόρριψη κάθε ισχυρισμού του, μεταξύ αυτών και ότι τέλεσε το έγκλημα του αμυνόμενος. Αντίθετα ομως, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία αλλά και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού.

«Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού αλλά και η μητέρα του αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook