Follow us

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τον πρόεδρο του ΕΣΡ: Άγρια κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε επιτροπή της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Είχαν προηγηθεί πέντε αποτυχημένες απόπειρες της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, έως το 2016, προκειμένου να συγκροτηθεί ΕΣΡ και να αναδειχθεί ο Αθανάσιος Κουτρομάνος πρόεδρος της Αρχής.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, επί πέντε σχεδόν ώρες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δέχθηκε το διαρκές "σφυροκόπημα" του ΣΥΡΙΖΑ και τις επαναλαμβανόμενες παροτρύνσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθεί. Εκείνος όμως τους δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει "ούτε μισό βήμα", αν δεν βρει τη νομική βάση των αξιώσεων για την παραίτησή του.

"Εγώ ίσως και λόγω επαγγελματικής παράδοσης, και λόγω υποχρέωσης αλλά και λόγω συνήθειας, προσπαθώ να παρακολουθώ όποιον μου μιλάει εις βάθος και να τον κατανοήσω. Και βεβαίως προσπαθώ - και απόψε προσπάθησα πάρα πολύ- από ό,τι ελέχθη να βρω τη νομική βάση αυτών που άκουσα. Αν δεν βρω τη νομική βάση, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω έστω και μισό βήμα", είπε ο Αθανάσιος Κουτρομάνος που νωρίτερα είχε ακούσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και ότι η παραίτησή του είναι "η μόνη τιμητική λύση που του απομένει".

Στο πλευρό του βρέθηκαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ που κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεπίτρεπτη τακτική, με την προσπάθεια αξιοποίησης του θεσμού του ΕΣΡ για πολιτική επικοινωνία.

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τον πρόεδρο του ΕΣΡ: Άγρια κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

"Όποια έκκληση μου απευθύνθηκε να κάνω θεάρεστες κινήσεις, υπέρ του πολιτεύματος, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ του κοινού καλού, με πολύ ενδιαφέρον το άκουσα αλλά εάν διατυπώνονται με αόριστο τρόπο, του τύπου ‘πάρτε πρωτοβουλίες', ‘βγείτε μπροστά', ‘δεν είναι ουδέτερο σώμα το ΕΣΡ' ή ότι το ΕΣΡ ‘πρέπει να παίρνει θέση', φοβούμαι ότι είναι περίπου μια προτροπή να χτυπήσω την πόρτα της πολιτικής, την οποία δεν έχω καμία διάθεση και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ", είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

Ο κ. Κουτρομάνος περιέγραψε δε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα έπαιρνε ποτέ την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του: "Δεν πήγα στο ΕΣΡ για να σταδιοδρομήσω. Ούτε μένω εκεί για να σταδιοδρομήσω. Ούτε θα στενοχωρηθώ εάν ή με όποια διαδικασία πάω στο σπίτι μου. Θα παραιτηθώ σε ορισμένες περιπτώσεις που θεωρώ αυτονόητες. Αν δηλαδή, το αρμόδιο θεσμικό όργανο μου κάνει έστω και νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται, με δημοκρατικές διαδικασίες, την άλλη μέρα πολύ ευχαρίστως και με το χαμόγελο στα χείλη και με το κεφάλι ψηλά θα πάω στο σπίτι μου. Επίσης θα παραιτηθώ στην περίπτωση που θα εκτιμήσω ότι δεν προσφέρω τίποτα, πως ό,τι είχα να δώσω το έδωσα και πρέπει να φύγω. Αυτά και σας ευχαριστώ πολύ", έκλεισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ την απάντησή του στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις προηγούμενες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναφέρει τις καταγγελίες για παραβίαση της αρχής της πολιτικής πολυφωνίας και του πλουραλισμού όπως και τις καταγγελίες για χειραγώγηση των ΜΜΕ, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβαν στην περίοδο της πανδημίας. Στο κλίμα αυτό πολλοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το κόμμα τους αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου και ζήτησαν την παραίτησή του διότι δεν διαφύλαξε την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης.

"Η παραίτηση είναι ίσως η μόνη τιμητική λύση που σας απομένει", είναι χαρακτηριστική η παρότρυνση του Γιώργου Κατρούγκαλου προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον πρόεδρο του ΕΣΡ ότι δεν άσκησε τον θεσμικό του ρόλο, δεν επέβαλε τη συμμόρφωση στη νομολογία του ΣτΕ με την επιβολή προστίμων στα κανάλια και επειδή επέτρεψε μια "πρωτοφανή μονοφωνία" υπέρ της κυβέρνησης, σε βάρος της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι υπάρχει ζήτημα παραβίασης της πολυφωνίας και ότι έχει επιβληθεί σιωπητήριο για την προβολή τους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Μετά δε τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα ακόμη κόμμα, η Ελληνική Λύση, είπε ότι και εκείνη αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νομολογία του ΣτΕ

Ως προς το ζήτημα της πολυφωνίας, ο Αθανάσιος Κουτρομάνος επισήμανε την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που με απόφασή του έκρινε ότι "πολυμερής, αντικειμενική και ισότιμη παρουσίαση, δεν είναι αυτή που γίνεται με βάση τη μαθηματική κατανομή του χρόνου μεταξύ των κομμάτων ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη, ή με βάση απαρέγκλιτα και αδιαφοροποίητα κριτήρια ελάχιστης παρουσίασης των θέσεων καθενός από αυτά, ή ελάχιστης κάλυψης εντός του πλαισίου του συνολικού χρόνου των δελτίων ειδήσεων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, των ειδήσεων εκείνων που αφορούν το καθένα από τα κόμματα αυτά. Παραβιάζεται η ως άνω αρχή της πολυφωνίας, όταν δεν παρουσιάζονται γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας, σχετιζόμενα με συγκεκριμένο ή συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, με βάση τα κριτήρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας".

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήρε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, μετά την αδράνειά που επιδεικνύει και την απροθυμία του να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξασφαλιστεί η πολυφωνία".

"Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ δεν απολαμβάνει απλά μια μεγαλύτερη προβολή ως πρώτο κόμμα. Έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, σα να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα. Από τις Βουλευτικές εκλογές και μετά, σε 4 από τα 6 κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και της κυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου των ενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί", κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν λόγο για "συντριπτική μονομέρεια, για σιωπητήριο στις δράσεις και δραστηριότητες των άλλων κομμάτων και βουλευτών τους (αλλά και άλλων στελεχών)".

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι συντηρεί σχέσεις εξάρτησης με τα ΜΜΕ "με τις διάσημες πλέον και εκτός συνόρων Λίστες Πέτσα" και κατήγγειλε ότι "η εξαγορά ή η πελατειακή σχέση εξάρτησης δεν ήρθε μόνο με τη μορφή ζεστού χρήματος" για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς" που τα κανάλια είχαν υποχρέωση να προβάλουν δωρεάν αλλά και διότι:

"Απάλλαξαν τους καναλάρχες από τη φετινή πληρωμή της δόσης για την κατοχή νόμιμης τηλεοπτικής άδειας, συνολικού ύψους 21,5 εκατομμυρίων.

Νομοθέτησαν να εκπίπτει η διαφημιστική δαπάνη που πραγματοποιεί επιχείρηση κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021 […]από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής της, προσαυξημένη κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) για το φορολογικό έτος 2020 και κατά εξήντα τοις εκατό (60%) για το φορολογικό έτος 2021.

Απαλλάχθηκαν οι μέτοχοι των μέσων ενημέρωσης και των πρακτορείων διανομής Τύπου από την υποβολή πόθεν έσχες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είχε ως αντικείμενο την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων του ΕΣΡ, τη διετία 2018-2019 και η συνεδρίαση μετατράπηκε σε μια εφ΄ όλης της ύλης αντιπαράθεση για τον ρόλο των ΜΜΕ που έφτασε έως τα δημοσιεύματα για τα αριθμητικά στοιχεία με τα κρούσματα του κορονοϊού και την φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εθνικό δρυμό.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας μια και θεωρούμε ότι η Αρχή στην οποία προεδρεύετε δεν υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο", είπε πρώτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, ξεσηκώνοντας την αντίδραση της ΝΔ.

"Βρίσκω πράγματι πολύ διασκεδαστικό κόμματα που έχουν ως πρότυπά τους τα πιο αυταρχικά μονοκομματικά καθεστώτα, με απόλυτα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, να έρχονται εδώ και να κάνουν μαθήματα ελευθερίας του τύπου και πολυφωνίας", σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

"Το δημοσίευμα για τα κρούσματα ήταν σε δύο εφημερίδες. 'Αρα διοχετεύθηκε. Δεν φιλοξενήθηκε η γνώμη της άλλης πλευράς. Όταν η αλήθεια δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια", παρατήρησε η Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε: "Αυτή η ιστορία ότι όλοι είναι αδικημένοι και ότι πρέπει το ΕΣΡ να πάρει ένα γιαταγάνι και να κόβει πρόστιμα, είναι ό,τι πιο απαράδεκτο έχουμε ακούσει. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει υπερασπιστεί τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και δεν κάνει βήμα πίσω από αυτό".

Τη χειραγώγηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. "Έπρεπε όλο αυτό το διάστημα τα ΜΜΕ να εγγυώνται την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, την ανάδειξη των θεμάτων, των ρεπορτάζ και των στοιχείων για να μπορεί ο φοβισμένος πολίτης να κρίνει και να θωρακίζεται

Όχι να αποκτήσει επίπλαστη αυτοπεποίθηση με Μωϋσήδες και αποθεώσεις κυβερνητικές ή άλλες. Αντ' αυτού είδαμε όλους αυτούς τους μήνες να ακολουθείται η χειραγώγηση μεγάλου μέρους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσω των χρημάτων που διαδοχικά σε διάφορα πακέτα έχει δώσει η κυβέρνηση, αυτό που λέμε λίστα Πέτσα", είπε ο Νίκος Βούτσης που επίσης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ.

Ευθύνες για τη μη συμμόρφωση στη νομολογία του ΣτΕ για την τήρηση της πολυφωνίας, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΕΣΡ ο Γιώργος Κατρούγκαλος που είπε ότι με τη στάση της Αρχής "διαιωνίζεται το ειδικό καθεστώς πολιτικής μονοφωνίας, που πρώτη φορά κυριαρχεί με αυτήν την ένταση".

"Δεν σας φταίνε, αγαπητοί συνάδελφοι, του ΣΥΡΙΖΑ, τα κανάλια, σας φταίει η αντιπολίτευση που κάνετε. Εάν σήμερα είχατε να πείτε κάτι σοβαρό, αντί να λέτε για φωτογραφίες στην Πάρνηθα, για τα τσουρέκια και για moto cross, θα σας έπαιζαν περισσότερο", σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: "αν δεν κερδίσετε τις επόμενες εκλογές, που δεν θα τις κερδίσετε εξαιτίας των δικών σας λαθών, όχι εξαιτίας των καναλιών, ούτε τα κανάλια σας φταίνε, ούτε οι δημοσκοπήσεις το δικό σας το πολιτικό μυαλό σας φταίει".

"Σήμερα είμαστε εδώ για ένα συγκεκριμένο λόγο. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ζούμε μια σκληρή μιντιακή δικτατορία. Αυτό ζούμε σήμερα και δεν είναι τυχαίο, ότι ένα μεγάλο κομμάτι αποστρέφεται ήδη τα media, αυτά που είναι καθημερινά και δεν είναι τυχαίο, γιατί οι πρώτοι που πηδάνε από το καράβι είναι τα ποντίκια", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

'Αδικη για τον πρόεδρο του ΕΣΡ, χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης. "Κύριε πρόεδρε, νομίζω ότι σήμερα έχετε δεχθεί μια άδικη κριτική, γιατί ζητήθηκε από πολλούς ομιλητές της αντιπολίτευσης, να ασκήσετε αρμοδιότητες, έξω από τα όρια και τις δυνατότητες, που σας έχει δώσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα", είπε ο κ. Στυλιανίδης που υπογράμμισε ότι η θωράκιση της Αρχής θα έπρεπε να είναι κοινό στοίχημα, όπως και η προστασία της δημοσιογραφικής αλήθειας.

"Είστε συμπαθής σαν φυσιογνωμία, αλλά εγώ θα σας ζητήσω να παραιτηθείτε, γιατί δυστυχώς, λόγω της θέσης σας, δεν διαφυλάξτε την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών της χώρας", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στον κ. Κουτρομάνο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, καταγγέλλοντας επιχείρησης συσκότισης στα ΜΜΕ.

"Ποιο είναι πιο σημαντικό; Ο πρωθυπουργός της χώρας να φωτογραφίζεται με 7 - 8 αγνώστους μέσα στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, πάνω από 40 χιλιόμετρα απόσταση από το σπίτι του, εκεί που απαγορεύεται το moto cross ή το ότι εγώ, ασκώντας τη χειρουργική, κάνοντας στα Χανιά δύο χειρουργεία, με αρνητικό test PCR κορονοϊού, επειδή τα εστιατόρια στα Χανιά ήταν κλειστά λόγω του lockdown, έφαγα στο σπίτι της συνεργάτιδας μου με ανθρώπους που είμαστε συνεχώς μαζί όταν είμαι στην Κρήτη, για το οποίο διαθέσανε τα κανάλια ώρες επί ωρών!", σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Με φράσεις όπως γράφατε στο Facebook σας "Την ιστορία γράφουν οι παρέες" και με τα κρασάκια με τους φίλους και συντρόφους σας, ουσιαστικά κάνετε κάλεσμα στον μέσο πολίτη για τον κορονοϊό", σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος τηρεί τα μέτρα και έχει μέτρο. Εσείς ούτε τα μέτρα τηρείτε, ούτε μέτρο όπως κατ' επανάληψη έχει αποδείξει δεν έχετε. Επομένως, μην προσπαθείτε να συμψηφίσετε το τραγικό ολέθριο λάθος σας και την κακή συμπεριφορά που είχατε απέναντι στο μέσο πολίτη, με τον πρωθυπουργό ο οποίος σας το επαναλαμβάνω, και τα μέτρα τηρεί και μέτρο έχει".

Για υποκρισία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. "Όταν πολλές φορές γίνεται ένα ρεπορτάζ σε βάρος της κυβέρνησης πηγαίνετε και λέτε ακόμα και το τάδε κανάλι κάνει ρεπορτάζ σε βάρος σας. Γιατί για εσάς είναι πάρα πολύ δύσκολο αύριο το πρωί το Κόκκινο να έλεγε κάτι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ή η Αυγή να έβγαινε με ένα δημοσίευμα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ", είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κίνημα Αλλαγής: Η ενημέρωση είναι δικομματική εις βάρος των άλλων κομμάτων

"Το ΕΣΡ δεν είναι ένας ουδέτερος παρατηρητής αλλά η αρμόδια ρυθμιστική και ελεγκτική ανεξάρτητη αρχή", είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου που καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει το έργο της Αρχής. Επισήμανε επίσης ότι το ΕΣΡ έχει δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης όταν θίγεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά δεν φαίνεται να προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες ενώ έθεσε και ζήτημα πολιτικής πολυφωνίας, λέγοντας ότι η ενημέρωση είναι δικομματική εις βάρος των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

"Είναι θέμα δημοκρατίας και πρέπει να το δούμε κατά προτεραιότητα", είπε ο κ. Κεγκέρογλου που υπογράμμισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η πολυφωνία και η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών κι ζήτησε αυτεπάγγελτη παρέμβαση για εκπομπές που προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

ΚΚΕ: Παραβιάζεται συνεχώς η αρχή της αναλογικής προβολής

Τη μόνιμη και σταθερή υποεκπροσώπηση του ΚΚΕ στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές των πανελλαδικών καναλιών, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. "Το πρόβλημα της ισότιμης προβολής των κομμάτων παραμένει και επιδεινώνεται, ειδικά σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα", είπε ο βουλευτής και κατήγγειλε ότι παραβιάζεται συνεχώς η αρχή της αναλογικής προβολής και ειδικά το ΚΚΕ προβάλλεται σταθερά κάτω από τα εκλογικά του ποσοστά στα πανελλαδικά κανάλια, ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη αν υπολογιστούν τα τοπικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

"Αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επειδή υπάρχει μια απόφαση του ΣτΕ που λέει ότι η προβολή δεν εξαρτάται μόνο από την μαθηματική κατανομή των ποσοστών αλλά, από την δημοσιογραφική δεοντολογία και το τι θεωρείται άξιο σχολιασμού. Αυτό είναι ο απόλυτος υποκειμενισμός και στην ουσία καταλήγει να προβάλουν μόνο ό,τι θέλουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ", είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνική Λύση: Το ΕΣΡ δεν κάνει τη δουλειά του

Την άρση της εμπιστοσύνης στον πρόεδρο και στο σύνολο του ΕΣΡ δήλωσε, εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης, ο Αντώνης Μυλωνάκης που υπογράμμισε ότι οι ανεξάρτητες αρχές υπόκεινται σε έλεγχο και "δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους". Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μίλησε για κατάντια στον τομέα της πολυφωνίας και παρουσίασε στοιχεία για την υποεκπροσώπηση του κόμματος του από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Κατήγγειλε επίσης ότι δεν καλούνται βουλευτές και στελέχη της Ελληνικής Λύσης που έχει στείλει εξώδικα για το φαινόμενο αυτό, αλλά όπως είπε το ΕΣΡ δεν κάνει τη δουλειά του, όπως πρέπει.

ΜέΡΑ25: Συστηματικός αποκλεισμός των θέσεών μας

Από το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε ότι υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα στη λειτουργία του ΕΣΡ. Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένως καταγγείλει τον αποκλεισμό του από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και ότι δεν τηρούνται οι κανόνες αναλογικής εκπροσώπησης των κομμάτων. Η Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε ότι ο έλεγχος για την αντικειμενική και ίσους όρους μετάδοση των πληροφοριών και ειδήσεων ανήκει στο ΕΣΡ.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής παρουσίασε στοιχεία για τον "συστηματικό αποκλεισμό των θέσεων και των δράσεων του ΜέΡΑ25" και αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα της επετείου του Πολυτεχνείου, καταγγέλλοντας ότι αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ ο αποκλεισμός της μετακίνησης των βουλευτών του ΜέΡΑ25, από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΟΜΙΛΙΑ 16 Οκτ 2025 | 18:16

Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Νετανιάχου και εσείς τον αγκαλιάζετε"

"Ηττήθηκε ο κ. Μητσοτάκης - Δεν είπε τίποτε για τη νίκη του Πάνου Ρούτσι απέναντι σε ένα σύστημα αδικίας, ατιμωρησίας, συγκάλυψης" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αμφισβητούνται και ο λαός μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους

"Η κυβέρνηση βρίσκει τα "λεφτόδεντρα" μόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς", ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 16:46

Χαρίτσης: Η χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή υποχώρηση μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ

"Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε στόχο την απομόνωση της Τουρκίας, ηττήθηκε", ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 16 Οκτ 2025 | 14:34

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 "υπέρ" το εργασιακό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και οι δύο ανεξάρτητοι, Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 23:25

Βουλή: Λιποθύμησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης - Διεκόπη προσωρινά η συνεδρίαση για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο - Στο σημείο κλήθηκε γιατρός.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Οκτ 2025 | 23:09

Καυστικό σχόλιο της Τζίμα για την κυβερνητική ερμηνεία στην ομιλία Καραμανλή: "Δύσκολο να ακολουθήσω τον συλλογισμό" [βίντεο]

"Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αναλύσεις, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατανοήσω", ανέφερε η Ράνια Τζίμα

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 20:18

Κυβερνητικά στελέχη: "Δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί μη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη καθιστούν επίκαιρες τις επισημάνσεις Καραμανλή"

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης, λέγοντας ότι η Ιστορία διδάσκει πως στην Ελλάδα τέτοιου είδους κρίσεις συμπίπτουν με εθνικές κρίσεις

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 183 ΥΠΕΡ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά: Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού

Αντιπαράθεση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μεταξά, που υπερψηφίστηκε με 183 υπέρ - Κατηγορείται για κλοπή ασπίδας αστυνομικού σε αγροτική κινητοποίηση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 13 Οκτ 2025 | 20:44

Αστυνομικός Βουλής: Αρχές Ιανουαρίου η δίκη του - Πληροφορίες ότι η μητέρα έχασε την επιμέλεια και του έκτου παιδιού

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, βιασμοί των παιδιών αλλά και της συζύγου του, γενετήσιες πράξεις και βασανιστήρια

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 13 Οκτ 2025 | 17:21

Κοινή δήλωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ: "Αποσύρθηκε απαράδεκτη αναφορά στα κατεχόμενα της Κύπρου"

"Η διαγραφή ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, αλλά πρέπει να ληφθεί κάθε μέτρο, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους αναφορές στο μέλλον", αναφέρουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 13 Οκτ 2025 | 12:59

Αποτάχθηκαν ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών τους

Τόσο ο αστυνομικός της Βουλής όσο και η σύζυγός του αποτάχθηκαν από την ΕΛΑΣ.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 11 Οκτ 2025 | 08:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μάχη της κυβέρνησης για να ξανακερδίσει τους αγρότες - Έρχονται πληρωμές και αποζημιώσεις

Βουλευτές της περιφέρειας μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν ότι γρήγορα θα αρχίσουν να καταβάλλονται και οι βασικές επιδοτήσεις.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 10 Οκτ 2025 | 11:51
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:27

Προκαλεί ξανά ο Κυριαζίδης για το "κάνε κάνα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου: "Θα μπορούσε να ήταν ευχή - Πιστεύω ότι η ίδια θα ζητήσει συγγνώμη"

"Έγινε παραποίηση, είπα 11 λέξεις, αφαιρέθηκαν τρεις. Οι 11 λέξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ευχή αλλά εκλήφθησαν από τον πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως ύβρη" είπε ο βουλευτής της ΝΔ

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λέει ο Καϊμακάμης για τις επιδοτήσεις στην οικογένειά του

"Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", είπε ο κ. Καϊμακάμης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις επιδοτήσεις που παίρνει η οικογένειά του

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ 08 Οκτ 2025 | 18:26

Απίστευτο: Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι "ντύθηκε" ροκ σταρ και έδωσε συναυλία [εικόνες - βίντεο]

Τον Αύγουστο, ο Μιλέι δέχθηκε πέτρες από διαδηλωτές εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας οργής για ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της κυβέρνησής του: η αδερφή του και επικεφαλής του προσωπικού, Καρίνα Μιλέι

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΜΕ 156 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 10:53

Επιστρέφει στη ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης - Είχε πει "κάνε κανένα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Κυριαζίδης είχε τεθεί εκτός γαλάζιας ΚΟ μετά το σχόλιο "άντε κάνε κανένα παιδί ή να υιοθετήσεις" κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Οκτ 2025 | 11:44

Κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2026: Ανάπτυξη 2,4% και χρέος 137,5% του ΑΕΠ, το χαμηλότερο από το 2010

Με ρυθμό ανάπτυξης 2,4% προβλέπεται να κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2026, έναντι 2,2% που εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2025.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 04 Οκτ 2025 | 18:06
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 03 Οκτ 2025 | 12:01
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 02 Οκτ 2025 | 13:28

Global Sumud Flotilla: Από αύριο η επιστροφή των Ελλήνων ακτιβιστών - Μεταξύ τους και η βουλευτής Πέτη Πέρκα

"Ο πρέσβης στο Τελ Αβίβ έχει πάρει εντολή μόλις φτάσει το καράβι να πάει και να επιληφθεί τα της μεταφοράς των 27 Ελλήνων στην Ελλάδα", είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

"ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ" 02 Οκτ 2025 | 13:09

Βουλή - Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης - Θα προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες"

"Κλείνοντας τον κύκλο 2019 - 2025, θα δούμε ξανά τον κατάλογο των μαρτύρων, και είναι δεδομένο ότι, δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης" είπε ο Μ. Λαζαρίδης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΝΔ 02 Οκτ 2025 | 09:54

Μ. Λαζαρίδης: "Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθόμουν σπίτι μου - Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κόμμα"

"Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα καθόμουν στο σπίτι μου", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΝΕΑ ΡΩΓΜΗ 02 Οκτ 2025 | 09:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κατσανιώτης της ΝΔ υπέρ της κλήσης του "Φραπέ" και του "Χασάπη" στην Εξεταστική

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να εξεταστούν και ο "Φραπές" και ο "Χασάπης", ο γαλάζιος βουλευτής είπε "και ο μπακάλης εάν χρειάζεται".