Follow us

Ανάρτηση Μητσοτάκη από Ψέριμο: Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας

Μετά την Κω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ψέριμο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΨΕΡΙΜΟΣ

Στην Ψέριμο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Δωδεκάνησα και με τελικό προορισμό την Αστυπάλαια όπου θα συμμετέχει σε εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του έργου "Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί".

Ο πρωθυπουργός ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία από την Ψέριμο με χρωματισμένη την ελληνική σημαία πάνω στους βράχους και έγραψε: "Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας!".

Ανάρτηση Μητσοτάκη από Ψέριμο: Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας

Επίσκεψη στην Κω - Κατασκευή νέου νοσοκομείου στο νησί

Η περιοδεία του πρωθυπουργού ξεκίνησε από την Κω όπου ανακοίνωσε την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην "πατρίδα του Ιπποκράτη", στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά. Έκανε μάλιστα μια γέφυρα -όπως είπε- από τα θέματα υγείας στα θέματα τουρισμού επισημαίνοντας πως ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία για την Κω ειδικά στο κομμάτι τις ευεξίας και του ιατρικού τουρισμού. Υπογράμμισε επίσης πως η στροφή στην πράσινη και κυκλική οικονομία μέσω των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται για τον μετασχηματισμό νησιών, θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και στην ουσιαστική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε κλείνοντας απόλυτη εγρήγορση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

"Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού αλλά έχει φτάσει πια στα όριά του", δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Δημαρχείο του νησιού. "Αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο αποτελεί ένα μοντέλο, πρότυπο σύγχρονου νοσοκομείου για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο το οποίο θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως" πρόσθεσε.

"Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της Κω, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο υπάρχον νοσοκομείο σημείωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν.

"Να σας πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του λαού της Κω, γιατί το ομόθυμο αίτημα, που είναι η ιστορική αναγκαιότητα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, επιτέλους φαίνεται ότι θα γίνει πράξη. Σας ευχαριστώ θερμά και χαίρομαι γιατί άκουσα από το δικό σας στόμα ότι το νέο νοσοκομείο πρέπει να γίνει στην Κω και σας συγχαίρω και χαίρομαι που θα είστε δίπλα μας", σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Νικηταράς.

"Θα προχωρήσουμε άμεσα, από την άλλη εβδομάδα, στο ξεκίνημα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αφορά τόσο πόρους από την Περιφέρεια όσο και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και από τις ίδιες τις δομές του Υπουργείου Υγείας", δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπογράμμισε επίσης πως εξετάζονται λύσεις για την τοπική κάλυψη των αναγκών νεφροπαθών και την τόνωση του ιατρικού τουρισμού.

Αναφερόμενη στο θέμα της στελέχωσης των υποδομών υγείας του νησιού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε: "Έχουμε συνεννοηθεί με το ΥΠΟΙΚ για τους καλοκαιρινούς μήνες οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα παίρνουν ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό. Άρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι, και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην άνοδο του τουρισμού φέτος και προέτρεψε τους συμμετέχοντες φορείς του τουρισμού να δώσουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΣ

Η βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση τον τουρισμό

"Νομίζω τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Βασίλης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε ότι η ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση στο τουριστικό μας προϊόν", ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας αναβάθμισε περαιτέρω τη χώρα μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

"Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται και φέτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι, ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της αντιπολίτευσης, η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, με νέα ψηφιακά εργαλεία και αυτό μας βοήθησε ουσιαστικά να αλλάξουμε συνολικά την εικόνα της χώρας, έτσι ώστε σήμερα η Ελλάδα να μπορεί να είναι προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Το μέλλον του τουρισμού είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η προώθηση νέων μορφών τουρισμού", συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η στροφή στην πράσινη και κυκλική οικονομία μέσω των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται για τον μετασχηματισμό νησιών, θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και στην ουσιαστική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

"Το πρόγραμμα των GR - eco islands μπορεί να καλύψει 30 νησιά συνολικά, με τέτοιου είδους δράσεις που θα κάνουν την κυκλική οικονομία και την μετάβαση στην βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη από ένα θεωρητικό σχέδιο μια απτή πραγματικότητα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Και φυσικά θα κάνει το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό", είπε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών, στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Δήμους και στα έργα που τρέχουν στο νησί, από την πυροπροστασία μέχρι παιδικούς σταθμούς. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι οι ανάγκες στο νησί είναι πιο μεγάλες από τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί και συνεπώς η κυβέρνηση σχεδιάζει χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να καλυφθούν κι άλλα έργα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΣ

"Κανείς δεν θα μιλήσει στον κ. Τσίπρα που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη για το προσφυγικό γιατί καταφέραμε να το λύσουμε"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού. "Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι' αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε", είπε.

"Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και εκπρόσωποι πολλών φορέων του νησιού.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΣ

Η δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού στην Κω σε αριθμούς

Η Κως υποδέχτηκε σχεδόν 113.000 επισκέπτες τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, καλύπτοντας σε ποσοστό 92,4% την επίδοση του 2019, η οποία αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Σημαντική είναι η ανάκαμψη των αφίξεων από το εξωτερικό, καθώς το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου καταγράφηκε στην Κω αύξηση της τάξης του 6,1% σε σύγκριση με το 2019. Κινητήρια δύναμη είναι η μεγάλη ζήτηση σε κομβικές ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικά, το πρώτο τετράμηνο του 2022 οι ροές από τη Γερμανία ήταν αυξημένες κατά 13,4% έναντι του 2019, ενώ από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 174%.

Η τόνωση της τουριστικής κίνησης υποστηρίζεται από τις πυκνότερες αεροπορικές συνδέσεις με το νησί, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί 11 νέοι προορισμοί από οκτώ χώρες. Σημαντική για την ενίσχυση του τουρισμού του νησιού είναι και η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση του λιμανιού ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσε στις υποδομές του ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το κρισιμότερο τμήμα των έργων, ενώ οι υπολειπόμενες εργασίες -που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία του λιμανιού- αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022.

Η ταχεία και ισχυρή "επανεκκίνηση" του τουρισμού αντικατοπτρίζει την επένδυση που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο brand name της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της χώρας σε έναν ασφαλή, ποιοτικό προορισμό, ο οποίος προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες -όπως μέσω της ανάπτυξης ποδηλατικών διαδρομών στην Κω- σε μία επιμηκυμένη τουριστική περίοδο.

Διαβάστε Επίσης

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο τέλος της σύσκεψης στο Δημαρχείο

"Κύριε Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχα, κυρία και κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των φορέων.

Κατ' αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις σας και να ξεκινήσω λέγοντας ότι εδώ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουμε ένα ξεχωριστό επίπεδο συνεργασίας και με τους Δήμους, αλλά κυρίως με την Περιφέρεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο τον Χατζημάρκο, είστε πολύ τυχεροί που τον έχετε Περιφερειάρχη. Διότι επειδή κι εμείς επιβραβεύουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα, έχουμε αναπτύξει ένα επίπεδο συνεργασίας τέτοιο, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εξ αρχής τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε και να συνεννοούμαστε χωρίς περιττές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να μοιραζόμαστε, βέβαια, το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη, για τα νησιά μας. Ειδικά εδώ για τα νησιά της Δωδεκανήσου, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές και κάθε φορά που έρχομαι παίρνω νέα δύναμη και νέα ενέργεια να συνεχίσω τη μεγάλη προσπάθεια και τον μεγάλο αγώνα τον οποίον έχουμε αναλάβει.

Λοιπόν, να ξεκινήσω με τα θέματα της υγείας. Πράγματι η δημιουργία του νέου νοσοκομείου, όπως σας είπα και εισαγωγικά, αποτελούσε αναντίρρητη προτεραιότητα. Όταν μίλησα εκτενώς με το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, πείστηκα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και γι΄ αυτό και προχωρούμε, σήμερα, στην επίσημη ανακοίνωση ότι το νέο νοσοκομείο θα γίνει -όπως είπαμε- στο χώρο τον οποίον έχουμε εντοπίσει και βάσει μελετών που θα εκπονηθούν από το Υπουργείο και -θέλω να το τονίσω αυτό- με τις προδιαγραφές ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου του 21ου αιώνα.

Τι σημαίνει αυτό; Δε σημαίνει μόνο ένα ωραίο κτίριο, αλλά και νέες διαδικασίες, σημαίνει χρήση της τεχνολογίας, σημαίνει μεταφορά δεδομένων ψηφιακά, ένα νοσοκομείο χωρίς χαρτί ουσιαστικά.

Άρα θα φαντάζεστε ένα νοσοκομείο το οποίο δε θα είναι ωραίο μόνο και καλαίσθητο και φιλικό προς τον εργαζόμενο και τον ασθενή, αλλά και ένα νοσοκομείο το οποίο πια θα πρέπει να λειτουργεί με τελείως διαφορετικές διαδικασίες, όπως εξάλλου και όλα τα καινούρια νοσοκομεία τα οποία κατασκευάζονται στη χώρα και είναι σημαντικά νοσοκομεία.

Κάποια θα γίνουν ως δημόσιο έργο, όπως το νοσοκομείο της Κω, άλλα γίνονται μέσα από πολύ σημαντικές ιδιωτικές χορηγίες, όπως τα νοσοκομεία τα οποία χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κι ήταν ακριβώς και αυτές οι δωρεές μία ευκαιρία να ξανασκεφτούμε εξ αρχής πώς λειτουργεί σήμερα ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, πώς επικοινωνεί με την πρωτοβάθμια φροντίδα και τι ρόλο βέβαια -κι έχει δίκιο ο Υπουργός να το αναδεικνύει- μπορεί να παίξει και ο ιδιωτικός τομέας στην ευρύτερη παροχή φροντίδας υγείας.

Διότι πια η υγεία, με τη στενή της έννοια, αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και απέναντι στους επισκέπτες.

Και βέβαια ο ιατρικός τουρισμός -και αυτός εν τη ευρεία έννοια- αποτελεί μια πάρα πολύ μεγάλη αναξιοποίητη ευκαιρία για τη χώρα μας. Και καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες από το εξωτερικό θα επιλέγουν την Ελλάδα, όχι μόνο για τόπο διακοπών αλλά για μόνιμο προορισμό, η κάλυψη των αναγκών υγείας, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά όλο το χρόνο, αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Συγχαρητήρια στον Υπουργό για το εξαιρετικό σποτ με τον Αυστριακό Όττο, το οποίο δίνει μια ανθρώπινη διάσταση σε αυτό το οποίο προσφέρει η Ελλάδα που ουσιαστικά είναι μια συνολική εμπειρία η οποία πρέπει να είναι μοναδική.

Και για να κάνω τη γέφυρα από τα θέματα υγείας στα θέματα τουρισμού, να τονίσω πόσο μεγάλη σημασία για εμένα έχει όλος ο κλάδος της -θα τον αποκαλέσω στα ελληνικά- ευεξίας, αυτό που αποκαλούμε "wellness", που είναι το σημείο εκείνο στο οποίο ενώνεται το κλασικό τουριστικό προϊόν με υπηρεσίες υγείας, φροντίδας, ευεξίας.

Είναι δυνατόν στον τόπο που γεννήθηκε η ιατρική επιστήμη να μην μπορούμε να προσφέρουμε ανταγωνιστικές τέτοιες υπηρεσίες; Η απάντηση, λοιπόν, είναι ότι θα σας δώσουμε -και αναφέρομαι στον ιδιωτικό τομέα- όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με την απαραίτητη εποπτεία, να μπορείτε να αναπτύξετε εσείς τέτοιου είδους προϊόντα.

Έχω κουραστεί να ακούω να μονοπωλείται αυτός ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού, spa, καλλωπισμού, από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να το κάνουμε και εδώ, ξεκινώντας από την Κω. Η οποία, εξάλλου, έχει και μια μοναδική ιστορία και ένα υπόβαθρο το οποίο την κάνει μη συναγωνίσιμη -ουσιαστικά- μοναδική στον τομέα αυτό. Και εκεί θα περιμένουμε και τον ιδιωτικό τομέα να τρέξουμε μαζί με τους ίδιους ρυθμούς, ώστε το μεν κράτος να καλύπτει τις βασικές δημόσιες υποχρεώσεις του ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και ο ιδιωτικός τομέας, γύρω από τις κρατικές υπηρεσίες, να μπορεί να αναπτύξει ένα πλέγμα υπηρεσιών αλλά να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πιο έξυπνα έτσι ώστε και εμείς να παρέχουμε υπηρεσίες για τις οποίες ενδεχομένως να μπορούμε να αμειβόμαστε και αντιστρόφως, βέβαια.

'Αρα είναι μια ευκαιρία πολύ μεγάλη αυτή η οποία ανοίγεται, ειδικά για την Κω και ειδικά στο κομμάτι της ευεξίας και του ιατρικού τουρισμού.

Συνολικά τώρα για τον τουρισμό, νομίζω τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Βασίλης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε ότι η ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση στο τουριστικό μας προϊόν.

Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται και φέτος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της αντιπολίτευσης, η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλύτερα από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, με νέα ψηφιακά εργαλεία και αυτό μας βοήθησε ουσιαστικά να αλλάξουμε συνολικά την εικόνα της χώρας, έτσι ώστε σήμερα η Ελλάδα να μπορεί να είναι προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το Υπουργείο έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά, όχι μόνο στον τομέα του μάρκετινγκ, αλλά και στην κρίσιμη εργασία η οποία γίνεται και η οποία δεν βλέπει συχνά το φως της δημοσιότητας, για να μπορούμε να έχουμε όλες αυτές τις πτήσεις που έχουμε φέτος στην Κω, που δεν τις είχαμε στο παρελθόν, έχει προηγηθεί μια σημαντική δουλειά, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες που να ξοδεύουν όμως και περισσότερα. Και αυτό τελικά θα είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Το μέλλον του τουρισμού είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η προώθηση νέων μορφών τουρισμού.

Άκουσα με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας για τον ποδηλατικό τουρισμό. Συγχαρητήρια. Θα την στηρίξουμε. Είναι ένας κλάδος τουρισμού με πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες. Η μορφολογία της Κω προσφέρεται για τέτοιου είδους τουρισμό και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια βάση η Κως για ποδηλατικό τουρισμό σε ολόκληρα τα Δωδεκάνησα.

Η σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, εξαιρετικά σημαντική. Η αναβάθμιση του πολιτιστικού μας πλούτου. Αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης στο γεγονός ότι τα μνημεία μας είναι φροντισμένα. Όλα αυτά συγκροτούν ένα τρίγωνο εμπειριών, το οποίο κάνει την Ελλάδα μοναδική και το οποίο μας επιτρέπει, σταδιακά, να μπορούμε να διευρύνουμε και την τουριστική περίοδο.

Δεν θέλουμε να ερχόμαστε να κάνουμε ποδήλατο τον Αύγουστο μέσα στον ντάλα ήλιο, αλλά για να κάνουμε ποδήλατο τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο ή τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο είναι μία εξαιρετική εμπειρία. Καλή ώρα, η Κάλυμνος δίπλα, ανέπτυξε τον αναρριχητικό τουρισμό, ο οποίος και αυτός επιτρέπει στο νησί να διευρύνει την τουριστική περίοδο, διότι είναι δραστηριότητες που κατ' εξοχήν δεν προσφέρονται να τις κάνει κανείς μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Χαίρομαι που άκουσα από τον Περιφερειάρχη ότι προχωρούν μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομών, όπως ο φωτισμός -και αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις βασικές περιβαλλοντικές υποδομές για αυτό και δουλέψαμε με τον Στέλιο, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε χώρο στο Πρόγραμμα "Τρίτσης", με μεταφορά άλλων έργων σε άλλα προγράμματα, για να μπορέσετε να λύσετε οριστικά το σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.

Διότι για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι και να επενδύσουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη, δεν θα πρέπει μόνο να κοιτάμε τις προκλήσεις του μέλλοντος -θα μιλήσω σε λίγο για αυτές- αλλά θα πρέπει να λύνουμε και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Νερό, απορρίμματα, βασικές υποδομές κυκλικής οικονομίας με πρωτεργάτες τους επαγγελματίες του κλάδου. Καφέ κάδος, επεξεργασία οργανικών αποβλήτων. Σε όλα αυτά χρειαζόμαστε, και θα το τονίσω αυτό, την τοπική κοινωνία μαζί μας. Μετάβαση στην πράσινη οικονομία, στην βιώσιμη ανάπτυξη, είναι μια πρόκληση, είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία.

Το απόγευμα θα βρεθούμε στην Αστυπάλαια να παρουσιάσουμε την επόμενη φάση ενός εξαιρετικά καινοτόμου σχεδίου που έχει πραγματικά βάλει το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την πράσινη μετάβαση. Και η επόμενη μεγάλη πρόκληση, Δήμαρχέ μου, θα είναι πως αυτές οι δράσεις θα μεταφερθούν από τα μικρά μας νησιά, όπου είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμες, στα μεγαλύτερα νησιά.

Τι σημαίνει, δηλαδή, για ένα νησί σαν την Κω, για τους επαγγελματίες της Κω, η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Πώς από τα μηχανάκια μας- να σταματήσει αυτός ο θόρυβος- να πάμε σε ηλεκτρικά σκούτερ πια. Έχουμε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά, το τονίζω, αυτές οι αλλαγές, οι οποίες θα είναι δραματικά ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες, χρειάζονται την δική σας στήριξη. Εσείς πρέπει να βγείτε μπροστά. Εμείς έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα υπάρχουν αντιστάσεις. Πάντα θα υπάρχουν κάποια μικρά τοπικά συμφέροντα τα οποία θα λένε, "δεν θέλω να αλλάξει τίποτα".

Η εισήγησή μου είναι, σαρώστε τα. Εσείς, όμως, πρέπει να βγείτε μπροστά. Διότι αυτές οι δράσεις, όπου τις έχουμε αναπτύξει, το κάναμε σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και με τις δημοτικές Αρχές και δημάρχους οι οποίοι βγήκαν οι ίδιοι μπροστά και μας είπαν, θέλουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Και τώρα βλέπετε τα θετικά αποτελέσματα. Είτε μιλάμε για την Αστυπάλαια, είτε μιλάμε για την Χάλκη, είτε μιλάμε για την Τήλο.

Και το Πρόγραμμα των "GR - eco islands" μπορεί να καλύψει 30 νησιά συνολικά, με τέτοιου είδους δράσεις που θα κάνουν την κυκλική οικονομία και την μετάβαση στην βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη από ένα θεωρητικό σχέδιο μια απτή πραγματικότητα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Και φυσικά θα κάνει το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό.

'Ακουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα τα οποία θίξατε για τα θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας. Ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές και επειδή αναφέρθηκες, νομίζω εσύ, στο ζήτημα του επιδόματος ανεργίας, ήδη έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη, όπου ένας άνεργος του ΟΑΕΔ μπορεί να εισπράττει μέρος του επιδόματος ανεργίας αν πιάσει δουλειά για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Θέλουμε να περάσουμε σε μία λογική να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στον άνεργο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ να βρει δουλειά και ταυτόχρονα να ευθυγραμμίσουμε, σε τοπικό επίπεδο, τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την προσφορά εργατικού δυναμικού. Έχει δίκιο ο Υπουργός, δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχουμε μεγάλη ανεργία και να λέμε ότι έχουμε και μεγάλη ζήτηση για εργατικό δυναμικό. Κάποιο λάθος συμβαίνει.

Άρα αυτό περνάει και μέσα από δράσεις κατάρτισης τις οποίες αναπτύσσουμε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και βέβαια χρειάζεται κι αυτό τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, διότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα ζητήματα αυτά θα λυθούν αν πείσουμε και τους εργαζομένους και πολλούς νέους εργαζόμενους ότι το μέλλον τους είναι σε καλά πληρωμένες δουλειές εδώ στον τόπο τους.

Και δεν είναι η λύση κατ' ανάγκη, όπως το κάνουμε πια, μία μόνιμη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να εισπράττει κανείς ένα επίδομα ανεργίας ή τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στο μητρώο για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να μην έχει ο ίδιος ο άνεργος το κίνητρο να βρει και να ξαναπιάσει δουλειά.

Εκεί, λοιπόν, έχουμε ακόμα πολλά σχέδια και πολλή δουλειά να κάνουμε. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρη τη χώρα. Και βέβαια είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε σε συνεννόηση και με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Το συζητάμε με το ΣΕΤΕ σε κεντρικό επίπεδο κι έχουμε πια μια πολύ καλή εικόνα πού έχουμε ελλείψεις και πώς πρέπει να προγραμματίσουμε την επόμενη τριετία με πενταετία, εκσυγχρονίζοντας και την τουριστική εκπαίδευση ταυτόχρονα, πού θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα ζητήσει ο τουριστικός κλάδος. Έτσι ώστε από τώρα να μπορούμε να προετοιμάζουμε και την εκπαίδευσή μας από τα Επαγγελματικά μας Λύκεια και τις Τουριστικές μας Σχολές, για να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας όπως αυτή θα αλλάζει και θα εξελίσσεται.

Το Δικαστικό Μέγαρο έχει "κλείσει", θα γίνει, για να μην έχετε καμία αμφιβολία. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους. Γνώριζα ότι αυτό το ξέρατε ήδη και δε μου αρέσει να ανακοινώνω ξανά πράγματα τα οποία ήδη έχουμε πει ότι θα γίνουν. Και επίσης να πω και κάτι ακόμα. Ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην αξιοπιστία. Κατά συνέπεια δεν προχωράμε ποτέ σε ανακοινώσεις, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο το οποίο θέλουμε να εξαγγείλουμε.

Αυτό σημαίνει χρηματοδοτικά εργαλεία, μελετητική ωριμότητα, συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, για την περίπτωση του νοσοκομείου να ξέρουμε που θα γίνει το νοσοκομείο και ότι συμφωνεί η τοπική κοινωνία και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να πω και κάτι ακόμα -το κουβεντιάζαμε με τον Περιφερειάρχη- ποτέ δεν υπάρχει 100% συμφωνία για οποιαδήποτε χωροθέτηση. Αυτό το ξέρετε. Αλλά νομίζω ότι έχουμε επιλέξει το καλύτερο δυνατό σημείο και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και για το νοσοκομείο.

Παρέλειψα και θέλω να το πω, να ευχαριστήσω τους βουλευτές μας. Τον Μάνο, τον Βασίλη, τον Γιάννη, την Μίκα. Ασχολούνται πολύ με τα τοπικά προβλήματα. Και επειδή έχουμε και πολλά νησιά, είναι μονίμως εξαιρετικά ενημερωμένοι και φροντίζουν και στο δικό μου το επίπεδο πάντα να θίγουν ζητήματα τα οποία αφορούν τα Δωδεκάνησα. Το λέω διότι το '23 είναι εκλογική χρονιά και υπάρχει πλεονέκτημα να έχουν τα Δωδεκάνησα τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, θέλω να μιλήσω για κάτι για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου. Και χάρηκα πολύ για αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί, το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς.

Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη να έχει την ίδια εμπειρία, ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό, γιατί πολύ απλά το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε.

Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας. Κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα 5 νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, θέλω να σας ζητήσω να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά προετοιμασίας η οποία εμπλέκει για πρώτη φορά οργανωμένα την Πυροσβεστική, τη Δασική μας Υπηρεσία αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες και αυτές έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν στην προσπάθεια αυτή και της πρόληψης, αλλά και της καταστολής. Να είμαστε όλοι, παρακαλώ πολύ, σε εγρήγορση, έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι και στον τομέα αυτόν να είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι ήταν το προηγούμενο.

Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την υποδοχή σας. Σε λίγο θα έχω τη μεγάλη χαρά να ξαναβρεθώ στην Ψέριμο. Αυτό το πολύ μικρό νησί.

Ξέρετε τα μικρά νησιά έχουν και μικρές ανάγκες. Μας ζήτησαν ένα πράγμα, έναν γιατρό. Kαι τον πήγαμε. Καθώς και δύο μικρές παρεμβάσεις στις υποδομές. Αλλά να κρατήσω αυτό το οποίο είπε ο Περιφερειάρχης, να μη μιλάμε για άγονη γραμμή.

Ο πλούτος της χώρας και ο πλούτος των νησιών μας έχει ακριβώς να κάνει με αυτή τη φοβερή διαφορετικότητα, την οποία ενώνει το γαλάζιο του Αιγαίου όταν συναντά το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού. Τα νησιά μας είναι πλούτος για τη χώρα μας. Την επόμενη εβδομάδα θα έχω τη χαρά να υποδεχθώ στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους όλων των μικρών νησιωτικών Δήμων για να συζητήσουμε οριζόντια προγράμματα που αφορούν την στήριξη των μικρών μας νησιών και θέλω να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα κοντά στα νησιά μας.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και στο επανιδείν".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 05 Σεπ 2025 | 21:44

Το "καλάθι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε χωριά και μικρές πόλεις

Φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, στήριξη της οικογένειας και πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση είναι ο βασικός άξονας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Θα παρέμβουμε αν δεν πέσουν οι τιμές ενέργειας - Ούτε καταργείται το 8ωρο ούτε καθιερώνεται το 13ωρο

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση τιμών για τους πολίτες, τις εργασιακές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 30 Αυγ 2025 | 08:27

Οι... σιωπηρές νίκες και οι παροχές με μέτρο στη ΔΕΘ - Στο επίκεντρο οικογένεια και δημογραφικό

Χαμόγελα στο υπουργικό συμβούλιο για τις "σιωπηρές νίκες" της κυβέρνησης και αισιοδοξία για αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις - Ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά με μέτρο, το "μότο" ενόψει ΔΕΘ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 29 Αυγ 2025 | 11:15

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Τέσσερα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι φέτος υποδεχόμαστε τα 12 πρώτα Ωνάσεια Γυμνάσια και Λύκεια ως πρότυπες δημόσιες μονάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργία των πρώτων 4 μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Αυγ 2025 | 07:23

"Βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία": Το επιχείρημα Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα και αυτοδυναμία

O Μητσοτάκης δείχνει τη Γαλλία και ζητεί ξανά αυτοδυναμία. Τι θα πει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 15:29

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στη Γαλλία έρχεται λιτότητα, εμείς μειώνουμε φόρους και αυξάνουμε δαπάνες

Το παράδειγμα της Γαλλίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να τονίσει και την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

28 Αυγ 2025 | 10:54

Σύσκεψη Μητσοτάκη με βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα θέματα της Θεσσαλονίκης και η προετοιμασία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για τα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ 27 Αυγ 2025 | 17:35

Τοποθετήθηκε γιατρός - οπλίτης θητείας στο περιφερειακό ιατρείο της Ψερίμου

Το πρόβλημα στο νησί ήταν σημαντικό μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπήρχε εκεί πριν από περίπου ένα μήνα, με κατοίκους να λένε πως δεν μπορούσαν να παραμείνουν με αυτά τα δεδομένα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Αυγ 2025 | 13:32

Μητσοτάκης για εφαρμογή MyStreet: Θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας

"Όπως ακριβώς έγινε και με το MyCoast, έτσι είμαι σίγουρος ότι και το MyStreet θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 26 Αυγ 2025 | 12:41

Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης και μίλησε με γιατρούς και ασθενείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους του Ιπποκρατείου, ακούγοντας τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 26 Αυγ 2025 | 10:50

Η Ψέριμος αποκτά το δικό της Δημοτικό Σχολείο

Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο αποκτά από τον Σεπτέμβριο η Ψέριμος, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

ΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ 26 Αυγ 2025 | 06:49

"Φρένο" σε υπερβολικές ελπίδες για τη ΔΕΘ βάζει η κυβέρνηση - Μοιράζει 1,5 δις, ούτε ευρώ παραπάνω

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη στις εμφανίσεις τους, προέταξαν τη μέριμνα που θα δοθεί στη μεσαία τάξη μέσω των φοροελαφρύνσεων που επίκεινται από τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ 25 Αυγ 2025 | 12:39

Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία σε όλη τη χώρα

431 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα έχουν ανακαινιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου

ΟΛΗ Η ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25 Αυγ 2025 | 06:33

Ανακοινώσεις για μόνιμα μέτρα στη ΔΕΘ - Δεν αποκλείεται δεύτερο "πακέτο" παροχών τον Απρίλιο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι ανακοινώσεις μόνιμων μέτρων, "ξορκίζοντας" τα επιδόματα, για τα οποία άλλωστε έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση.

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 24 Αυγ 2025 | 11:12

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη φιλοξένησαν τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τη σύζυγό του [εικόνες]

Τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν μαζί με την σύζυγό του υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στην Τήνο, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 24 Αυγ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης: Υψηλότερο κατά 1,2 δισ. ευρώ το πλεόνασμα -Κάθε διαθέσιμος πόρος θα επιστρέφεται στους πολίτες

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά η Ελλάδα να βρεθεί στο περιθώριο" τόνισε ο πρωθυπουργός. Τι αναφέρει για τις πυρκαγιές, την Υγεία, τα σχολεία και το μεταναστευτικό.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23 Αυγ 2025 | 13:10

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Έφυγε το καλύτερο παιδί - Ψηλέ, θα μας λείψεις" είπε ο Μητσοτάκης στον επικήδειο

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλο κενό που θα αφήσει πίσω του ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

22 Αυγ 2025 | 09:26
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Αυγ 2025 | 11:52

Τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού για την πρωτοβουλία "Αμοργόραμα"

Η πρωτοβουλία "Αμοργόραμα" αποσκοπεί στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του νησιού μέσω του περιορισμού της αλιείας στην παράκτια ζώνη της Αμοργού.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 20 Αυγ 2025 | 19:27

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες και την τελευταία πρόταση της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ TIKTOK 20 Αυγ 2025 | 18:16

Μητσοτάκης για εμπρηστές: Τέλος η ατιμωρησία - Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας

"Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας"

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ 20 Αυγ 2025 | 15:39

Μαρέβα Μητσοτάκη: Σε παραδοσιακό καφενείο σε χωριό του Ρεθύμνου στην Κρήτη - "Το καλύτερο φαγητό"

Τις ομορφιές της Κρήτης απολαμβάνει η Μαρέβα Μητσοτάκη - Η εξόρμηση της σε γραφικό χωριό του Ρεθύμνου

ΣΕΝΑΡΙΑ 20 Αυγ 2025 | 13:17

Και ξαφνικά…σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου- Αφού η αυτοδυναμία είναι "'άπιαστο όνειρο" και κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν

Ο πρωθυπουργός πάντως μέχρι στιγμής επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και με το ισχύον εκλογικό σύστημα

20 Αυγ 2025 | 11:08

Πώς διαβάζει η Αθήνα τις εξελίξεις στο Ουκρανικό μετά τις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με την ελληνική διπλωματία να παραμένει ενεργή σε όλα τα επίπεδα.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε 19 Αυγ 2025 | 16:56

Κυρ. Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία: "Ανάγκη για άμεση εκεχειρία"

Την πάγια θέση του για το απαραβίαστο των συνόρων επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 19 Αυγ 2025 | 10:16

ΔΕΘ 2025: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και εισφορών - Το σχέδιο για περισσότερες καθαρές αποδοχές το 2026

Το πακέτο της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για να μειωθούν οι κρατήσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις.

19 Αυγ 2025 | 10:08

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για ενημέρωση και αποτίμηση των χθεσινών συναντήσεων για την Ουκρανία στην Ουάσιγκτον.

19 Αυγ 2025 | 07:16

Τα "κλειδιά" της ΔΕΘ - Το μέτρο έκπληξη και το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα ο πρωϊνός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παίρνει... θέση ενόψει της ΔΕΘ και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Αυγ 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό - Ανακαινίζονται νοσοκομεία, αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών

Ανάρτηση με αφορμή τα πρώτα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε δημόσια νοσοκομεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΨΗΛΑ 18 Αυγ 2025 | 07:28

Restart στη ΔΕΘ επιχειρεί το Μαξίμου: Τα μέτρα στήριξης σε οικογένειες και μεσαία τάξη και το "φάντασμα" του Τσίπρα

Η καλή πορεία της οικονομίας θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να ξαναπάρει "κεφάλι".

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔ 17 Αυγ 2025 | 18:24

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για την εδαφική της ακεραιότητας

Η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΚΙΕΣ 15 Αυγ 2025 | 10:19
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΖΕΛΕΝΣΚΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 13 Αυγ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: "Τα σύνορα δεν αλλάζουν διά της βίας - Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός"

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στην παρέμβασή του τόνισε ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας.

13 Αυγ 2025 | 12:51

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε διυπουργική και διακλαδική σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Αυγ 2025 | 10:34

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα μεταβεί στο κέντρο της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με αντικείμενο τις διπλωματικές διεργασίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΙΣΧΥΡΟ "ΠΑΚΕΤΟ" 12 Αυγ 2025 | 08:42

Σε… ρότα ΔΕΘ το Μαξίμου: Ξεκινούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο θα αξιοποιήσουν, στο μέγιστο βαθμό, το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Αυγ 2025 | 08:41

Χανιά: Λαμπερές σε πάρτι γενεθλίων Μαρέβα και Δάφνη Μητσοτάκη - Το εκλεκτό μενού και ο Νίκος Βέρτης [εικόνες]

Σε πάρτι για τα 62α γενέθλια του διακεκριμένου Χανιώτη νομικού Γιώργου Μυλωνογιάννη παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Δάφνη.

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 10 Αυγ 2025 | 17:42

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο δρόμο Βόνιτσα - Λευκάδα: "Υπάρχουν και καλές ειδήσεις τον Αύγουστο"

"Κι όμως, τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις και μάλιστα καλές. Έτσι, σήμερα το μεσημέρι τα πρώτα αυτοκίνητα ταξίδεψαν στη νέα παράκαμψη του Αγίου Νικολάου στον οδικό άξονα Βόνιτσα - Λευκάδα", έγραψε

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ 10 Αυγ 2025 | 15:32

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη σε λαμπερό πάρτι γενεθλίων στα Χανιά με την κόρη τους

Βραδινή έξοδος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συνοδευόταν από τη σύζυγο και τη μικρότερη κόρη του

ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 10 Αυγ 2025 | 08:56

Κρίσιμο 20ημερο αποφάσεων για την οικονομία και το πακέτο της ΔΕΘ - Τα μέτρα που εξετάζονται

Μέσα στο επόμενο 20ήμερο η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για τις ελαφρύνσεις προς τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα

09 Αυγ 2025 | 15:27

Δύο αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας έριξαν 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα - Η ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Είναι χρέος όλων μας να σταματήσει αμέσως ο ανθρώπινος πόνος" ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 08 Αυγ 2025 | 19:52

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αμπάς: Στο επίκεντρο η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο πρωθυπουργός μετέφερε τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας, άμεσης κατάπαυσης του πυρός και άνευ όρων απελευθέρωσης όλων των ομήρων στη Γάζα.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Αυγ 2025 | 17:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ρούμπιο για Γάζα, Λιβύη και Ουκρανία

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, οι διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 07 Αυγ 2025 | 19:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χέρτζογκ: Απελευθέρωση των ομήρων και κατάπαυση του πυρός στο επίκεντρο

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε την εξαιρετικά σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

"Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ" 07 Αυγ 2025 | 11:45

Μητσοτάκης: Το φθινόπωρο θα παρουσιαστούν τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνουν 420 παρεμβάσεις

Η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στους τρεις νομούς της περιοχής -Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Αυγ 2025 | 23:51

ΚΚΕ για την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Ζητά εξηγήσεις για τη "συνεργασία στην αεράμυνα"

"Η κυβέρνηση της ΝΔ τηρεί 'σιγή ασυρμάτου' αντί να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για το τι εννοεί ο Ζελένσκι όταν λέει ότι συζητήθηκαν με τον πρωθυπουργό θέματα συνεργασίας στην αεράμυνα"

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ