Αναθεώρηση: Να «μπλοκάρει» το άρθρο για εκλογή ΠτΔ σκέφτεται η κυβέρνηση

Σε μεθοδεύσεις προκειμένου να μπλοκάρει τη πρόθεση της ΝΔ να αλλάξει το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων στην επόμενη Βουλή σκέφτεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

anathewrisi-na-mplokarei-to-arthro-gia-eklogi-ptd-skeftetai-i-kubernisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μεθοδεύσεις προκειμένου να «μπλοκάρει» τη πρόθεση της ΝΔ να αλλάξει το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων στην επόμενη Βουλή, σκέφτεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Αφορμή για την κίνηση αυτή είναι η πάγια θέση της ΝΔ αλλά και της ΔΗΣΥ ότι η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται για το περιεχόμενο των άρθρων που έχουν υπερψηφιστεί από τη Βουλή αυτή και κατά συνέπεια μπορεί να προχωρήσει σε τροποποιήσεις ουσίας. 

Κατά πληροφορίες οι σχεδιασμοί αυτοί στο κυβερνητικό επιτελείο γίνονται προκειμένου να μπλοκαριστεί (κυρίως) η υπερψήφιση του άρθρου 32 που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφοριών (μια ανά μήνα) και στη συνέχεια αν δεν τελεσφορήσουν την εκλογή του ΠτΔ από τον λαό.  Η ΝΔ προωθεί την εκλογή του ΠτΔ από τη Βουλή ακόμα και με 151 ψήφους.

Η κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι το άρθρο 32 μπορεί να λάβει και τις ψήφους της ΝΔ συγκεντρώνοντας 180 ψήφους με αποτέλεσμα η επόμενη Βουλή (αλλά και κυβέρνηση) να έχει πιο εύκολο έργο στην αλλαγή του περιεχομένου αφού θα χρειάζεται μόνο 151 ψήφους, σκέφτεται κατά πληροφορίες να υποδείξει ακόμα  και αποχή από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα γίνει σε ένα μήνα.

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει πονηριές. Λεει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 34 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος για να προσθέσει «μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς ως μη συμβατά».

Πηγές της ΝΔ αξιολογώντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν :

«Η συνταγματική μοχθηρία του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται αν συμβεί κάτι τέτοιο σε συνταγματικό αυτοεξευτελισμό. Αν το αντέχουν χαλάλι τους».

 

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook