Αναχρονιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα από βουλευτή των ΑΝΕΛ

Με ένα ομοφοβικό παραλήρημα βουλευτής των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε πως το κόμμα του καταψηφίζει νομοθετική διάταξη.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης δεν αρκέστηκε μόνο στο να καταγράψει την αντίθεσή του κόμματος του στη διάταξη εξομοιώνει το Συμφώνο Συμβίωση και τον γάμο σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά προχώρησε και σε ένα ομοφοβικό κρεσέντο.

"Αδυνατώ να κατανοήσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση" δήλωσε ο κ. Κατσίκης και διευκρίνισε ότι το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο των ομοφυλοφίλων προσθέτοντας ότι το κόμμα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υπερασπίζεται όσο μπορεί. Εξέφρασε την αντίθεσή του για την αντικατάσταση του προσδιορισμού γεννετήσιος με τη λέξη "σεξουαλικός" όσον αφορά στον προσανατολισμό του ατόμου λέγοντας ότι η λέξη γεννετήσιος σημαίνει τρόπος αναπαραγωγής , δηλαδή τον τρόπο που οφείλει κανείς να ζει ως έλλογο ον ακολουθώντας τα χρηστά ήθη, ενώ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψη ότι ακόμα και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ατόμου πρέπει να οριοθετείται» 

Η ομοφοβική ρητορική του προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κέντρωων Μάριου Γεωργιάδη που μίλησε για Μεσαίωνα αλλά και του προεδρεύοντος Γ.Βαρεμένου.

Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; 

Κ.ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίττερ;

Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Ενωση Κεντρώων): Γιατί δεν μπορεί;

Κ.ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας. Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Εμείς πιστοί στη θέση μας θα καταψηφίσουμε και σήμερα παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες  και συνεχίζοντας τον αγώνα των αρχών μας. 

Γ.ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: (προεδρεύων): κε Κατσίκη τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι; 

Μ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις μείνει στον μεσαίωνα κε Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης κρίνει προφανώς   από το δικό του IQ στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει.

Η αμηχανία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμφανής και μόνο ο Χρήστος Καραγιαννίδης προχώρησε σε μια άκρως αιχμηρή και υπαινικτική τοποθέτηση.

«Δεν γίνεται το πρωί κοστούμι και γραβάτα και το βράδυ... Έρνστ Ρέμ»   

«Οι άνθρωποι δεν επιλέγονται για κούριερ και babysitter με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό» αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετικό σχόλιο του κ. Κατσίκη και τον κατηγόρησε ευθέως για υποκρισία.

Δε δίστασε μάλιστα να κατατάξει εμμέσως πλην σαφώς τον βουλευτή σε όσους στοχοποιούν συγκριμένες κοινωνικές ομάδες.
«Περνάς έτσι το κύκλο του μίσους και του ρατσισμού όταν υιοθετείς το κανόνα που θέλει κανονικούς μόνο τους ετεροφύλους» είπε και συνέχισε ακόμα πιο αιχμηρά :«ή θα είσαι γενναίος, θα το παραδεχθείς και θα βγεις από την ντουλάπα ή αλλιώς θα ζούμε στην Ελλάδα της υποκρισίας, δηλαδή το πρωί να φοράμε κουστούμια και το βράδυ να είμαστε κάτι άλλο. Αυτό που με εξοργίζει είναι η υποκρισία. Υποκρισία να είσαι το πρωί με κουστούμι και γραβάτα και το βράδυ να είσαι αυτό που δεν μπορείς.... Έρνστ Ρέμ"  

Επικαλούμενος τον Ερνστ Ρεμ ο οποίος ήταν επικεφαλής των Ταγμάτων Εφόδων των ΝΑΖΙ  κρυφο-ομοφυλόφιλος, που επιτίθετο σε ομοφυλόφιλους.